- 15 Temmuz 2011
- 3.815
- 70
- 158
- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
-
- #4.321
Eki Görüntüle 536657 Eki Görüntüle 536658 Eki Görüntüle 536659 bunlar da bebek şekerlerim,kutular geldi,kavanozları da bekliyoruz.kavanozdaki baykuşun rengi mavi tonlarında olacak.içlerini boş istedim biz kuş lokumu koyucaz.beğendiniz mi kızlar?yat yat ruhum sıkıldı ben de paraya acımadım sipariş verdim.kızkardeşim de sponsor oldu sağolsun.
Selam kızlar, bu hafta yine doktorumuza gittik, NST ye girdik kızımla, pelvik muayenemizi olduk. Sancı çıkmadı hiç, vücudumuz normal doğuma uygunmuş, doktorumuz "herşey yolunda, çok rahat bir doğumun olacak" dedi, bakalım, inşallah öyle olur. Aksi birşey olmazsa normal doğum yapacağız, yaşasın :) :) :) Bundan sonra haftada bir kontrole çağırıyor doktorumuz. Bu arada NST memorialda oldukça pahalıymış, normal fiyatı 239 TL. idi sanırım, Allahtan koç allianz çok fazla indirim sağlıyor memorialda, indirimli haliyle 32 TL. verdim.
Bu arada size yolculuk maceramı anlatayım da memleket ne hale gelmiş deyin. Aslında cumartesi yani bugün gidecektik doktora, eşimin işi çıkınca ben perşembe gideyim dedim. Perşembe günü saat 10 da doktorda randevu aldım.Perşembe sabahı erkenden kalktım, saat 8:30 da güneşliden mecidiyeköy otobüsü bekliyorum, normalde 5 dk. da bir gelirdi. O gün trafik sorunu varmış 1 saat otobüs bekledim, beklerken durakta bir teyze ile tanıştım kemik erimesi varmış, vücudu platin doluymuş, 30-40 tane. Neyse 1 saat sonunda otobüs geldi (tabii hastaneye geç kaldım otomatik olarak). Biz 2. durakta bekliyorduk, hep boş olurdu otobüs, ama geç kaldığı için tıka basa dolu. Neyse otobüse bindik bir adam Allah rağzı olsun yer verdi bana, ben de yanımdaki teyzeye siz oturun dedim, kabul etmedi, olur mu kızım sen otur, karnın burnunda dedi, ben de oturdum, teyzenin elindeki poşeti aldım en azından onu tuttum. 2-3 durak sonra otobüse yaşlı bir amca ve karısı bindi. Teyze, Allah rızası için kocama yer verin, yürüyemiyor dedi, amca bastonlu ve yaşlı. Bir Allah'ın kulu yer vermedi ve oturanlar hep benle yaşıt, sinir krizi geçirdim, birşey diyeceğim birisine yer verin diye, sanane diyecekler, sonra kavga falan ederim, gerilirim diye birşey demedim. Ama teyze yer istemeye devam etti, dayanamadım kalktım yer verdim, otobüste ayakta duracak yer çok az, o kadar kalabalık. Elimde de hem kendi çantam hem de duraktaki teyzenin çantası var. Ayaktaki teyzeler ayaklandı, karnı burnunda kadın kalkıp yer veriyor, hepiniz oturuyorsunuz, yazıklar olsun falan filan.... Ben de onlara boşverin, ben hasta değilim, birşey olmaz diyorum. 2-3 durak elimde teyzenin poşetiyle kaldım, sonra baktım tutunamıyorum, poşeti elden ele teyzeye uzattırdım. Teyze bana kızdı, kızım sen deli misin, hep kalkıp yer veriyorsun hem de benim poşetimi mi taşıyorsun diyor. Tabii ben sinir krizi geçiriyordum, kalkıp bir insan nasıl amcaya yer vermez diye, hem de yürüyemiyor, yaşlı, hasta... Neyse, sonra otobüsteki kadınlar beni kenara çekti, etrafıma etten duvar ördüler, birşey olur çarparsam onlara çarpayım diye. 1 saat ayakta bu şekilde mecidiyeköye gittim, oradan her zamanki gibi taksiyle hastaneye. Bu arada ne yer verdiğim amca ne de eşi olan teyze bir teşekkür bile etmedi. Sonuç: İnsan olmaktan utandığım bir otobüs macerası yaşadım ve bu ülkede yaşadığıma bir kez daha pişman oldum. Akşam eşime anlatırken bile sinirlendim, gözlerim doldu, saydırıp durdum :)
Bu arada Asud'cuğum kadın doğum katının yenilenmesi bitmiş, 3. kata taşınmışlar.
Supper. Insallah normal dogum yapcan canim.
Bu yasadiklarin artik normal oldu. Kimsenin umrunda degil.perpada inip yurusen daha kolay olmaz mi? Tabi otobus ordan geciyosa :)
Insallah digwr katlar da bitmistir . Mutlaka konus.
Ben olsam otobüste cıngar çıkarırdım herhalde,inanamıyorum insanlar ne kadar duyarsız ve öküz olmuşlar,ruhsuz çürümüş yaratıklar.seni çok iyi anlıyorum sorumluluk ve vicdan sahibisin ben de senden farklı davranmazdım herhalde ama yine de ünce bebeğini ve kendini düşün bir dahaki sefere.biliyorsun otobüslerdeki uyarılarda hamillere ve yaşlılara yer veriniz diyor.ayakta durduğun sürece sana da bir zarar gelebilirdi.
Neyse sonuçta hastanennin iyi gittiğine sevindim inşallah normal doğum yapacaksın canım.güzel havaları fırsat bilip kendini yormadan bol bol yürü.nefes egzersizleri yap.pozitif normal doğum hikayeleri oku netten.
İğne için öyle söyleyeceğini tahmin etmiştim.ama kendime engel olamıyorum nette araştırdım bazıdoktorlar ara ara birkaç doz yapmış.bir dahaki gittiğimde yine sorucam ben de kendi başıma iş yapmak istemiyorum ama bu doktorlar kafa karıştırıyoe işte.birinin ak dediğine öteki kara deyince ben ne yapayım? Bir de bu önemli bir konu yani bir iğneyle bebeğim rahat nefes alacaksa niye yine yaptırmıyımki?neyse bakıcaz artık.
Ben de kuş lokumunu çok severim ve tabiki şekerlerden herbirinize yollamak isterimimkanım olursa canım benim...
canim neguzel demek normal dogurabileceksin ahhh ahhh bi bana kismet olamiyor naparsin... Senin adina cok sevindim ... Nst neymis oylee valla gozlerim yuvalarindan firladi Ben 10 tl veriyorum nst icin....
Sanci manci yok demekki rahati yerinde... Hos benim son nst den 15 gun oncekinde sanci cikmadi 15 gun sonrakinde cikti heran hersey olabilir... Artik bekliceksin suprizleri cok heyrcanli bir surec seni bekliyor...
Otobus yolculugun felaket olmus sanirim nerde bir ayi var ogun o otobuse toplanmis... Malesef cok saygisiz bir milletiz ... Kimsenin kimseye saygisi yok...
Burdada metrobus geldiginde arkadakiler oturabilmek icin resmen ustumuzden atliyorlar ... Saygi yok Malesef kimsede... Sen o halinle yer verirken utanmamislar bile... Ayyyy sinirlendim hemde nebicim sovesim geldi sayasim geldi...
Cok stresliyim doguma 3 gun var ve stres oluyorum bugun yine kazma kocam sagolsun bi huzur yok...
canim aynen oyle evde son 2 gunum 3. Gunde hastanede olacagim... Insallah bir sikinti yasamadan kavusmak nasip olur...Bir aksilik çıkmazsa inşallah normal canım. Doktor hep herşey çok iyi diyor. Ama sonlara geldiğim için mi nedir bilmem ama, hafif endişelerim var. Son 3 seferdir kızımıza ne zaman baksak, yüz kısmında kordon var, doktor olur diyor. Bana da sanki o kordon yüzünden son anda sezeryan yolu gözükecek diye korkuyorum. Korku demek yanlış,olursa da önemli değil ha normal ha sezeryan, sağlıklı olsun yeter, ama yanımda duracak kimse olmayacak diye sezeryan fikri zor geliyor bana. Hayırlısı diyorum :) Otobüsle perpanın orada inince üst geçit yok canım, metrobüs durağında var ama diğer otobüslerin durağında yok, ben de o yolda karşıdan karşıya geçemem, zaten artık yürüyemiyorum gibi birşey. Selin nasıl canım, kocaman olmuştur artık :)
Sorma canım yaa, insanlığını kaybetmiş herkes o gün o otobüsteydi sanki, kabus gibiydi. Bundan sonra önlere oturmam zaten, çünkü öne oturursam ve benzer şey olsa yine aynı şeyi yaparım, durduramam kendimiCanım ben artık hiç yürüyemiyorum desem yeridir, son 3 gündür penguen gibi yürüyorum Sizde de böyle olmuş muydu? Doktor normal diyor. Ben ayağımı 1 cm. bile kaldırmakta zorlanıyorum, hafif kaldırsam kasıklarımdaki bağlar kopacakmış gibi hissediyorum. Acayip heyecanlıyım, bir de doğumun ne zaman olacağını bilmemek daha bir heyecanlı yapıyor beni. Hepimizin bebeciği sağlıklı olsun, başka birşey istemem. Canım sen Burcunun dediklerini boş ver, Ateş bey seni ameliyata alacakk, onun dedikleri önemli. Hem bu iğneler sürekli yapılması sağlıklı olmayabilir, bunu da Ateş bey Burcu hanımdan daha iyi bilir bence. Burcuya kalsa senin durum vahim v.s.... üstelik o ameliyatı yapabilecek kapasitede olmadığını biliyoruz, o kadar iyi biliyorsa ameliyatı da yapardı. Ama dediğim gibi endişeni bence Ateş beyle kesinlikle paylaş canım, için rahat şekilde ameliyata gir, kafanda hiiiiç soru işareti bırakma, en sağlıklısı bu bence. Kuş lokumlarını benim yerime ye, yeter bana canım, afiyet bal şeker süt olsun :)
Bu sabah uyandığımda düşündüğüm neydi canım biliyor musun "Aaaa fburak bu hafta salı doğum yaptı, acaba ne oldu, hiç foruma girip bakmadım, nasıl unuttum ben v.s. diye hayıflandım, nasıl üzüldüm anlatamam" sonra düşündüm, kendime dedim ki, ben iyice kafayı çizdim, kız doğum yapmadı ki daha bu hafta doğum yapacak dedim, rahatladım3 gün sonra paşacığın kucağında olacak canım, heyecanını tahmin edemiyorum, hiiiç stres de yapma, çok rahat bir doğum yapacaksın, bebeğini kollarına alıp güzel güzel emzireceksin, bir yandan Fatihi bir yandan bebeğini öpüp koklayacaksın, ne mutlu sana. Seninle beraber ben de geri sayımdayım, son 3 son 2 ve bir bakmışsın kuzucuğun kollarında.Bir de kafamda hep senden hemen sonra ben doğuracakmışım gibi bir düşünce vardı, ondan da olsa gerek daha bir heyecanlıyım. Bu arada Yaren seni sollamış canım, doğum yapmış ne güzel, bebeği de sağlıklıymış. Darısı önce sana sonra benle Pepukeye. Oğlunun ismi ne olacaktı canım, söylemiş miydin. Biz bu hafta kesinleştirdik, kızımızın adı Öykü olacak.
Otobüs konusunda söylenecek hiç birşey yok canım, insanlığın bittiği nokta. Bir de lafa geldim mi Türk milleti cana yakın, misafirperver, büyüklerine saygıl v.s. v.s. deriz ama laf salatası sadece. Umarım bu duyarsız insanlar ileride yer isteyen amcanın yerinde olurlar ve yer bulamazlar.
Bir aksilik çıkmazsa inşallah normal canım. Doktor hep herşey çok iyi diyor. Ama sonlara geldiğim için mi nedir bilmem ama, hafif endişelerim var. Son 3 seferdir kızımıza ne zaman baksak, yüz kısmında kordon var, doktor olur diyor. Bana da sanki o kordon yüzünden son anda sezeryan yolu gözükecek diye korkuyorum. Korku demek yanlış,olursa da önemli değil ha normal ha sezeryan, sağlıklı olsun yeter, ama yanımda duracak kimse olmayacak diye sezeryan fikri zor geliyor bana. Hayırlısı diyorum :) Otobüsle perpanın orada inince üst geçit yok canım, metrobüs durağında var ama diğer otobüslerin durağında yok, ben de o yolda karşıdan karşıya geçemem, zaten artık yürüyemiyorum gibi birşey. Selin nasıl canım, kocaman olmuştur .
Yarin buyuk gun. Heyecan nasil canim? Allah yardimcin oxlsun insallah. Hangi hastanedesin? Yakinsan basalimseker cikolata felan toplaya.im bayram ustu
Canim nasil olayim.. kurbanlik koyun gibi bekliyorum...
Heyecan cok bende... Sansima herkez bayram tatiline gitti hastanede kafam daha az sisecek busefer... Ilk dogumumda artik bunalmistim gelenden gidenden odada insan kalabaligindan nefes alinmiyordu... Hemsireler kiziyordu cikartiyordu gelenleri hemen... Cok sukur suan onun stresini attim ustumden... 2 kardesim annem esim bir arkadasim birde kuzenim benle gelicek o bile bana cok geliyor valla... Gelmeyinde denmezki...
Rabbim uzun verirse yarin saat 13: 00 da hastanedeyim... Avcilar medicana dayim canim... Sana uzagim bi hayli yakin olsam gel bas sekerim basimin ustunde yerin var....
Dua edinde toparlaninca hemen buradan haberlerimi yazayim insallah guzel seyler yazmak nasip olur...
yok anacım hoşuma gitmemişti benim.. zaten sütümde gelmemişti bide emzir sürekli baskısı var .. milletin yanında açamıyorum .. biri giriyo biri çıkıyor perişanlık diz boyu... benim akrabalarımdan burda bir kuzenim var şuan.. konu komşu vs kimse yok burda herkez memlekette vs .. ama eşimin tarafından akrabaları var onlarda inşallah gelmez..Evet hic cekilmiyo hastanede kalabalik.ilkinde hosuma gitmisti,bunda bayildim. Agrimda coktu ya. O kadar stresten sonra bebegim,kizim,annemle yalniz kalmak istiyodum.
yok anacım hoşuma gitmemişti benim.. zaten sütümde gelmemişti bide emzir sürekli baskısı var .. milletin yanında açamıyorum .. biri giriyo biri çıkıyor perişanlık diz boyu... benim akrabalarımdan burda bir kuzenim var şuan.. konu komşu vs kimse yok burda herkez memlekette vs .. ama eşimin tarafından akrabaları var onlarda inşallah gelmez..
umarım eve gelirler .. çoğu bayram sonu eve gelicek zaten ozamanda ben toparlarım biraz .. bunalırsam gider odacığımda yatarım yani .. bence bu hastaneye gitmemek daha faydalı ya ev ne güne duruyo dimi ama canım ..
Bu sefer cok acim vardi ya,ikisine de istemedim kimseyi.bi de ben sıkılınca kovuyorumcadilik var bende.
kuafore gittim birax. sacimi kestirdim. fazlasina izin vermedi kucugum.
İnsallah hersey istedigin gibi gider canim.
Ay ben kovamiyorumda gel sen yarin 5 dakkafan fazla durani kovala yerime...
Saclarin hayirli olsun gule gule kulkan... Ehhh bebisler agzimiza lokma koydurmayacaklar canim ona programlilar.... Zaten fazlasina uzun verseydi sasardim...
En yakin arkadasima 10 dak. kalip rekor kirmistim. yaklasip opmedim bile kadini.
Ne var emziriyim biraz cikin diyemiycen mi. yanina da yaklastirma. ahla puhla ,olmadi. Uyuyo taklidi yap. ne biliim bul bisiiler.
hic olmadi ben bi geliim. gorumcemin bolge mudurunu kovmus insanim. izmirde hastanede yatiyodu bu sene. ziyaretci olmamasi gerek,ameliyat oldu. agir.kovdum walla. Cekinme bence.
selamkızlar,ben de uyuz oluyorum ziyarete gelip te kalkmayanlara.geçen kanamadan hastanedeydim ya kimseyi ne görmek istedim ne de telefonla konuşmak istedim.herkese uyuz oluyordum niyeyse.herkesle aynı sinir bozucu şeyleri konuş,aynı sorulara cevap ver.bir de annemlerle haber yollluyorum kimse gelmesin diye yine de gelen oldu.madem geldin en fazla 30 dakika dur git.en sonunda eşim kapıya yazı astırdı dr uyarısı ziyaretçikabul edilmiyor diye.ama o da kar etmedi.konuşunca yorulup terliyodum raha t wcye gidemiyordum.yorulunca nst kötü çıkıyordu falan..hele geçen seneyi hiç anlatmıyım.neyse..
fburakçım yarın büyük gün senin ve ailen için..inşallah doğumun çok kolay ve sorunsuz geçer.dualarım seninle..dağcı da sana çok selam ve dualarını gönderiyor.nete giremiyormuş bana ms çekti sana iletmemi istedi..
yarın kıymetli yükünden kurtuluyorsun inşallah.oğluşun karnından kucağına gelecek.sana ağrısız,sızısız bir sezaryen diliyorum.hemen de foşur foşur sütün gelir inşallah canım..
kızlar bu arada bebeğime kapı süsüve şeker sepeti siparişi verdim ama çok kararsız kaldım seçmekte.sizin de fikirlerinizi alsam dedim.
Eki Görüntüle 538064 mavi alanda beyaz renkle eymen yazacak ve denizci çocuk yerine korsan çocuk olacak.meleğineli.comdan sipariş verdim beğenenler için çok güzel şeyler var.
Eki Görüntüle 538065
kızlar bu arada bebeğime kapı süsüve şeker sepeti siparişi verdim ama çok kararsız kaldım seçmekte.sizin de fikirlerinizi alsam dedim.
Eki Görüntüle 538064 mavi alanda beyaz renkle eymen yazacak ve denizci çocuk yerine korsan çocuk olacak.meleğineli.comdan sipariş verdim beğenenler için çok güzel şeyler var.
Eki Görüntüle 538065
Canımcığım yarın her şey mükemmel olur inşallah senin için. Oğlunu sağlıcakla kucağına almanı ve güzel haberlerini bizlerle en kısa sürede paylaşmanı dört gözle bekliyorum. Doğum sonrası inşallah minimum ağrı ve sızın olur, sütün bol bol olur ve gelen gidenin seni çok rahatsız etmez inşallah :) Bir oğlun kucağında diğer oğlun, ilk göz ağrın yanında olacak, dünyanın en mutlu insanlarından biri olacaksın yarın. Yanına kırmızı taç v.s. almayı unutma, al basarmış ( ne demekse, bana hep öyle diyorlar).
Zaman sanki geçmiyor, sizleri böyle tek tek doğuma gönderirken bir yandan çok seviniyorum, bir yandan kızıma kavuşma sabırsızlığıyla içim buruk oluyor. Ayrıca doğum yapanlardan yarı yarıya file veriyoruz :) Dağcı ve Asud bizi bırakmadı, büyüksünüz kızlar :) Azra ve Kames bizi unuttu (hoş onlarda haklı, bebekleri rahat bırakmıyordur).
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?