Plasenta previa

Ben de konuya ortadan dalınca böyle oldu tabi :)))) Doktorumun ismini görünce eyecan yaptım :))))) Bir de hemoroid acısını yeni yaşamış biri olarak aynı dertten muzdaripiz sandım.Çok geçmiş olsun.

Ben de konuya ortadan dalınca böyle oldu tabi :)))) Doktorumun ismini görünce eyecan yaptım :))))) Bir de hemoroid acısını yeni yaşamış biri olarak aynı dertten muzdaripiz sandım.Çok geçmiş olsun.

Ayni derdi bende daha once yasadim malesef dahada siddetli zonklamalarla falan... Suan 3 gundur aciyor korkumda gecen hamileligimdeki gibi o durumlara gelmesi...
Sen tedavi oldunmu?
Igneyle buzusturucu tedavisi var cok basit sekilde ... Ben oncekinde oyle kurtuldum 5 sene gecti hic bisey yoktu takin gecen gun modem bozulana kadar...

Suan sikintim hamile olmam ve sali gunu doguma gidicek olmam li 40 cikmadanda gidemicek olmam... Insallah daha ileri boyuta varmaz bu arada cekmek zorunda kalmam ins...

Canim biliyorum. Guldum ya sonunda. Aklima geldi de eski doktorum yad ettim oole.
Dogum sonrasi gidip halletcen beklenmezki oole. Dikis acisiyla birlikte cekilmez.allah yardimcin olsun walla

Ben daha önce hiç tedavi olmadım ilaç da kullanmadım.İlk defa bunun için doktora gittim.O da ilaç tedavisi verdi hemen ameliyat denmez dedi ilacı denemeden.20 gün sonra kontrole çağırdı.Ona göre ameliyat diyebilir.Gerçi ben ameliyat olmam ona gelene kadar vardır başka tedaviler de.
İnşallah seninki de fazla sıkıntı yaratmaz.Doğuma da çok az kalmış ne güzel.Sağlıkla bebeğini kucağına almanı dilerim.

Hemoroidden sakinnnn ameliyat olmaaa... Igneyle buzusturucu tedavisi var Ben oldum lokal anesteziyle ayni gun taburcu cunku kesi yok dikis yok onda... Bende analfissurde vardi Ben ondan dikis yedim sadece oda hic zor degildi...
Eger hala ameliyat feeder Dr sana benim dr'a git okadar memnunumki ben bide cok kisi yolladim ona hep dua aluyorum o sebeple...

Canim biliyorum. Guldum ya sonunda. Aklima geldi de eski doktorum yad ettim oole.
Dogum sonrasi gidip halletcen beklenmezki oole. Dikis acisiyla birlikte cekilmez.allah yardimcin olsun walla

Ah canim ilkte cektim ben 2.5 aylikti oglum bu dr u buldumda ben... Ameliyat diyolardi kremler verdiler fayda yoktu...sonra bu dr u buldum digerleri bebek kucuk hemoroid ameliyati sonrasi zor bebek 1 yasina gelsin ameliyat edelim diyolardi... Bu dr sagolsun sklero terapy yontemiyle kurtardi beni o dertten ameliyatsiz acisiz... Inan Hemoroidden korkmuyorum sezeryan sonrasi iyilesene kadar agrisini cekmek zor...

Yok ameliyat hiç düşünmüyorum.Tedavi yöntemleriyle ilgili bilgim hiç yok sağol bilgi verdiğin için.Aklımda olsun eğer gerekirse yaptırırım.Kadıoğlu'ndaki doktordu di mi seninki?

Yok ameliyat hiç düşünmüyorum.Tedavi yöntemleriyle ilgili bilgim hiç yok sağol bilgi verdiğin için.Aklımda olsun eğer gerekirse yaptırırım.Kadıoğlu'ndaki doktordu di mi seninki?

Ameliyati cok zormus simitlerde oturmalar falan filan... Hem tedavi edilebiliyorken ameliyata ne gerek var...

Evet canim tugrul kadioglu dr'in adi kadioglu hastanesi...

Merhaba,

Benim hamileliğimin 3.ayından bu yana lekelenme sorunum vardı. 22.haftada doktorum plasenta previa teşhisi koymak için 1 hafta daha beklememiz gerektiğini ama hala plasentanın yukarı çıkmadığını söyledi. Artık çıkacağını sanmıyorum.Ayrıca bebek de çok aşağıda yerleşti, resmen kasıklarımda.. Bir de idrar enfeksiyonum var antibiyotiğe rağmen geçmeyen.

Bundan sonrası için çok endişeliyim, paranoyak oldum, hangi haftadan sonra doğarsa yaşayabilir bebek diye fln araştırmaya başladım
Doktorum da beni endişelendirmemek için henüz pek bişi söylemedi. Kızlar beni bundan sonra neler bekliyor? Sağlıkla doğum yapan arkadaşlar olduğunu gördüm, darısı hepimizin başına.. Bu lekelenmeler normal mi? Bundan sonra böyle mi devam edecek?

çok geçmiş olsun .. previanın çeşitleri var .. seninki hangisi onu söyledimi? mesela benimki az aşağıdaydı ve yukarı çıktı sonra ... 30 lu haftalarda yukarı çıkanlarda var çıkmayanlarda var ...
son zamanlarda previalı doğum yapan arkadaşlarımız var çok şükür hepsi sağlıcakla bebeklerine kavuştular..

bu kanamalar malesef bir anda çok yoğun olabiliyor durdurulmazsa sıkıntılı olabiliyor .. o yüzden sürekli yatak istirahati öneriyor dr lar...
en az 30 lu haftalarını görmen lazım yaşama şansı ozaman yüksek oluyor .. hoş 26 da doğupta yaşayanda var ama nekadar daha fazla kalırsa yaşam şansı artıyor .. oyüzden çok dikkat et kendine ... sürekli yat ayakta fazla kalma ...

Gecmis olsun. Insallah seninkide yukari cikar. Tedbirli olup yasaklara uy. Doktorun guvendigin,takibini yapabilecek,donanimli biri olsun. Hastane de oyle. Bunlara dikkat edersen gerisini merak etme. Previali dogum yaptim bende. Ben en sanslilardanim. Ayrica cogunlugun yukaruya ciktigini da unutma.

kızlar selam,
dün ateş hocaya gittim kontrole,bebek birazdaha kalsın 36ya kadar bekleyelim dedi buna çok sevindim demekki durumumu çok vahim görmedi.rahmi alma durumu da hala belli değil.ameliyata alınabilir diye gireceğiz dedi.açınca durumu görecek.ama önce Allaha sonra ona çok güveniyorum.emin ellerdeyim.öteki dr heme 34te almak istiyor bebeği düşündüğü yok yoğun bakım kapılarında çekeceğimiz eziyetler umurunda değil.yalnız birşey kafamı karıştırdı.burcu doğumdan 2 gün önce ciğer geliştiriciyi tekrar yapalım dedi.26. haftada bu iğneleri olmuştum.iğnelerin etkisi 1 hafta sürerbebek doğmazsa etkisi geçer dedi.ateş hoca da iğneleri bir kere vurulmuşsun bir daha gerek yok dedi.kafam karıştı.ben iğneleri tekrar vurulmaktan yanayım.her ihtimale karşı.hocaya söylemeden doğuma az kala eczaneden alıp 12 saat arayla vurulayım diyorum siz ne dersiniz?

bunlar da bebek şekerlerim,kutular geldi,kavanozları da bekliyoruz.kavanozdaki baykuşun rengi mavi tonlarında olacak.içlerini boş istedim biz kuş lokumu koyucaz.beğendiniz mi kızlar?yat yat ruhum sıkıldı ben de paraya acımadım sipariş verdim.kızkardeşim de sponsor oldu sağolsun.

Selam kızlar, bu hafta yine doktorumuza gittik, NST ye girdik kızımla, pelvik muayenemizi olduk. Sancı çıkmadı hiç, vücudumuz normal doğuma uygunmuş, doktorumuz "herşey yolunda, çok rahat bir doğumun olacak" dedi, bakalım, inşallah öyle olur. Aksi birşey olmazsa normal doğum yapacağız, yaşasın :) :) :) Bundan sonra haftada bir kontrole çağırıyor doktorumuz. Bu arada NST memorialda oldukça pahalıymış, normal fiyatı 239 TL. idi sanırım, Allahtan koç allianz çok fazla indirim sağlıyor memorialda, indirimli haliyle 32 TL. verdim.

Bu arada size yolculuk maceramı anlatayım da memleket ne hale gelmiş deyin. Aslında cumartesi yani bugün gidecektik doktora, eşimin işi çıkınca ben perşembe gideyim dedim. Perşembe günü saat 10 da doktorda randevu aldım.Perşembe sabahı erkenden kalktım, saat 8:30 da güneşliden mecidiyeköy otobüsü bekliyorum, normalde 5 dk. da bir gelirdi. O gün trafik sorunu varmış 1 saat otobüs bekledim, beklerken durakta bir teyze ile tanıştım kemik erimesi varmış, vücudu platin doluymuş, 30-40 tane. Neyse 1 saat sonunda otobüs geldi (tabii hastaneye geç kaldım otomatik olarak). Biz 2. durakta bekliyorduk, hep boş olurdu otobüs, ama geç kaldığı için tıka basa dolu. Neyse otobüse bindik bir adam Allah rağzı olsun yer verdi bana, ben de yanımdaki teyzeye siz oturun dedim, kabul etmedi, olur mu kızım sen otur, karnın burnunda dedi, ben de oturdum, teyzenin elindeki poşeti aldım en azından onu tuttum. 2-3 durak sonra otobüse yaşlı bir amca ve karısı bindi. Teyze, Allah rızası için kocama yer verin, yürüyemiyor dedi, amca bastonlu ve yaşlı. Bir Allah'ın kulu yer vermedi ve oturanlar hep benle yaşıt, sinir krizi geçirdim, birşey diyeceğim birisine yer verin diye, sanane diyecekler, sonra kavga falan ederim, gerilirim diye birşey demedim. Ama teyze yer istemeye devam etti, dayanamadım kalktım yer verdim, otobüste ayakta duracak yer çok az, o kadar kalabalık. Elimde de hem kendi çantam hem de duraktaki teyzenin çantası var. Ayaktaki teyzeler ayaklandı, karnı burnunda kadın kalkıp yer veriyor, hepiniz oturuyorsunuz, yazıklar olsun falan filan.... Ben de onlara boşverin, ben hasta değilim, birşey olmaz diyorum. 2-3 durak elimde teyzenin poşetiyle kaldım, sonra baktım tutunamıyorum, poşeti elden ele teyzeye uzattırdım. Teyze bana kızdı, kızım sen deli misin, hep kalkıp yer veriyorsun hem de benim poşetimi mi taşıyorsun diyor. Tabii ben sinir krizi geçiriyordum, kalkıp bir insan nasıl amcaya yer vermez diye, hem de yürüyemiyor, yaşlı, hasta... Neyse, sonra otobüsteki kadınlar beni kenara çekti, etrafıma etten duvar ördüler, birşey olur çarparsam onlara çarpayım diye. 1 saat ayakta bu şekilde mecidiyeköye gittim, oradan her zamanki gibi taksiyle hastaneye. Bu arada ne yer verdiğim amca ne de eşi olan teyze bir teşekkür bile etmedi. Sonuç: İnsan olmaktan utandığım bir otobüs macerası yaşadım ve bu ülkede yaşadığıma bir kez daha pişman oldum. Akşam eşime anlatırken bile sinirlendim, gözlerim doldu, saydırıp durdum :)

Bu arada Asud'cuğum kadın doğum katının yenilenmesi bitmiş, 3. kata taşınmışlar.

Güzel haberine çooook sevindim canım. 36. haftadaki doğum erken bile sayılmıyor. Bebişinde sen de çok iyi olacaksınız. Ammaaaa, ben olsam asla ama asla güvendiğim doktorun sözünden çıkıp, eczaneden öyle birşey alıp, kendi bildiğime iş yapmazdım. Başka bir konu olsa yap ya da yapma demem canım, ama bu konuda demek zorundayım, doktorunun sözünün dışına çıkma. Bu bahsettiğin iğne hafif, önemsenmeyecek bir iğne değil, ve mecbur kalınmadıkça yapılmıyor. Sen ya da ben yan etkilerini bilemeyiz, bunlar kafaya göre sürekli yapılmaz, o yüzden bence yaptırma. Ya da en azından Ateş hocaya söyle, " siz iğneye gerek yok dediniz ama benim içim rahat değil, iğne yapsak olmaz mı" de. Çünkü sen doktorundan habersiz bir iğne yaptırırsın, doktorun ameliyatta kulanacağı başka bir ilaçla etkileşime girer v.s. v.s. Doktorunla rahat rahat konuş.

Ay ay yerim o şekerleri ben :) Hepsi de çok güzel canım, bayıldım canım. Bu arada küçüklüğümden beri kuş lokumuna bayılırım, ben de istiyom ben de istiyom Kıyafetlerini hazırladın mı canım, artık yavaş yavaş hastane çantanı hazırla. Bu arada sana sıramı vermeyeceğim, önce ben önce ben:) Cidden bakalım hangimiz önce doğuracak, merak ediyorum. Çünkü senin 3 haftan benim yaklaşık 4 haftam var ama kızım belki acele eder, seni geçeriz :)

Canım 36 yı bulcan tabiki insallah. Ben sahsen cesaret edemem doktordan habersiz yapmaya.sen soyle doktora.icim rahat edecek vurunsam tekrar de.

Bayildim walla. Gule gule en guzel gununde kullan. Nerden soyledin cok guzelleeer. Mevlude olmaaaaami? Suslu seker var ama ossun.

Supper. Insallah normal dogum yapcan canim.
Bu yasadiklarin artik normal oldu. Kimsenin umrunda degil.perpada inip yurusen daha kolay olmaz mi? Tabi otobus ordan geciyosa :)
Insallah digwr katlar da bitmistir . Mutlaka konus.

Ben olsam otobüste cıngar çıkarırdım herhalde,inanamıyorum insanlar ne kadar duyarsız ve öküz olmuşlar,ruhsuz çürümüş yaratıklar.seni çok iyi anlıyorum sorumluluk ve vicdan sahibisin ben de senden farklı davranmazdım herhalde ama yine de ünce bebeğini ve kendini düşün bir dahaki sefere.biliyorsun otobüslerdeki uyarılarda hamillere ve yaşlılara yer veriniz diyor.ayakta durduğun sürece sana da bir zarar gelebilirdi.

Neyse sonuçta hastanennin iyi gittiğine sevindim inşallah normal doğum yapacaksın canım.güzel havaları fırsat bilip kendini yormadan bol bol yürü.nefes egzersizleri yap.pozitif normal doğum hikayeleri oku netten.

İğne için öyle söyleyeceğini tahmin etmiştim.ama kendime engel olamıyorum nette araştırdım bazıdoktorlar ara ara birkaç doz yapmış.bir dahaki gittiğimde yine sorucam ben de kendi başıma iş yapmak istemiyorum ama bu doktorlar kafa karıştırıyoe işte.birinin ak dediğine öteki kara deyince ben ne yapayım? Bir de bu önemli bir konu yani bir iğneyle bebeğim rahat nefes alacaksa niye yine yaptırmıyımki?neyse bakıcaz artık.

Ben de kuş lokumunu çok severim ve tabiki şekerlerden herbirinize yollamak isterimimkanım olursa canım benim...

Sağol canım,kutuları hoşgeldinmelek.comdan söyledim,içi boş arılı tanesi 1.25tl,ahşap figürlü yine içi boş tanesi 1.750 tl.
Kavanozu da mutludükkan.comdan söyledim boş kavanoz tanesi 2.5 tl.çok güzel kuraniye ve pastalar var,sahibi de çok tatlı.tabiki mevlid için harika olur bir bak derim cicim..

36 hafta cok cok iyi canim kaldi 3 hafta desene... 4 gozle bekliyorum haberlerini... Inan ciger gelistiricilerle ilgili hic bir fikrim yok nedesem bilemedim...
Insallah rahiminde alinmadan atlatirsin dogumunu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…