• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Plasenta previa

çok tesekkurler canım çok ıyısınınız sızın yorumlarınızı okumak bıle bana guç verıyor en ıyı sız anlıyorsunuz halımden çunku her anımı korkuyla gecırmek çok kötüymuş. rabbım tum hamıle kadınların yardımcısı olsun.ılaç tedavım suruyor bayagıdır kullanıyorumm mecburı benım ara ara kanamam oluyor

Cok gerginsin rahat ol birax. boyle zor bitirirsin. 4,5 ay araliksiz kustum. 1 haftadir gene cok bulaniyo. stres buyuk ihtimalle.3 kere az az kanamam oldu.igne vs. oldum. daha oncede demistim. 19 u bekle. rahatlayacagina inaniyorum. zaten yukari cikmasi icin daha cok vaktin yani cok umudun var. yitirme bebegini de sıkma.

yaa birsey soracam benım kanamalrım vardı 3 gun once gectı ama hıç bu zmana kadar kusmuyordum 16 haftadan sonra kusmaya basladım ne yıyorsam çıkıyor sızce bu normal mı

Bence bir dr a git.. bende gecenlerde bir iftar yemeginde zehirlenmisim.. oyle bulanti var kusma yok kusamiyorum bas donmesi vs vardi gittim hastaneye tansyon firlamis serum ilac verdiler toparladim hemen... Zaten kusuyorsan oyle bir durumda sanirim kusmak iyi en azindan oyle bir durum varsa zehiri disari atiyormussun...

Bence bir dr a git.. bende gecenlerde bir iftar yemeginde zehirlenmisim.. oyle bulanti var kusma yok kusamiyorum bas donmesi vs vardi gittim hastaneye tansyon firlamis serum ilac verdiler toparladim hemen... Zaten kusuyorsan oyle bir durumda sanirim kusmak iyi en azindan oyle bir durum varsa zehiri disari atiyormussun...

canım kusmak normal de ben hıç bu zamana kadar kusmadım ondan korktum zaten oylle pimpirikli bir insanım kı anlatamam bu uyumdan nefret edıyorum bir de ust uste hamılelıkde sorun yasayınca bu ıkı katına cıktı bugun gıdecem doktora bakalım ne dıyecek.......

canım kusmak normal de ben hıç bu zamana kadar kusmadım ondan korktum zaten oylle pimpirikli bir insanım kı anlatamam bu uyumdan nefret edıyorum bir de ust uste hamılelıkde sorun yasayınca bu ıkı katına cıktı bugun gıdecem doktora bakalım ne dıyecek.......

Bende 2 gebeligimde hic kusnadim.. zaten Dr da bu haftada normal degil dedi kusma gebelige bagli degil dedi.. Benim 22. Haftamda oldu gida zehirlenmesi... Sanirim senin haftandada gebelige bagli degildir.. belki stres belki yedigin bisey dokundu... Ben zehirlenince Dr bana pasta falanmi yedin dedi. Et yedim dedim ondan olmus ozaman dedi . Genelde tavuk balik ve sut urunleri cabuk bozuluyor dikkatli tuketmek lazim...

Bende iku gundur cik baski hissediyorum. cukmak istiyo da itiyo gibi. mesanem firliycak diyorum. aslinda randevum yarindi cumartesiye almistim.tekrar mi degistirsem diyorum. sonra ilkunde de boyleydi diyorum ama yine de kagami dolduruyorum.
Sanirim sadece damarlaa ne durumda onu merak ediyorum.

günaydın kızlar bende tahlil yaptırmaya gittim yarında doktora gidicem inşallah bugün yokmuşta yarına lkaldım eşimede ilaç yazdırdım 56 tabletli zaten her gittiğimde muayeene ücreti diyordu eczacı sinirlendim çıktım neyse baya ilerledim poşete bir baksam 28 tablet yazıyor döndüm srdum sistem öyle vermiş diyo hayır doktor 56 yazdı diyorum üste para ver aldiyo niye dedim baştan söylemiyosun farketmesem gitti 1 kutu herkes hırsız olmuş resmen deli oldum sinirden geçen seferde kan ilacı yazdırıp aldım eve geldik 10 gün sonra aradılar ilacın aldığımda tarihi gelmemiş yazdırın diye niye veriyosun madem öküz söylesene günü gelmemiş diye almayı veriririm sabah sabah uyuz oldum hepsine:27: benim çok baskı oluyor tuvaletim geliyor gibi:50:

Evet tilkinin dönüp dolaşıcağı yer kürkçü dükkanıymış :52:Güzel bir tatil ve yine eve dönüş. İnşallah herkes iyidir kızlar. Dağcı tekrar hoşgeldin canım, bir süre kayıptın internetten dolayı, merak etmiştik seni.

Kamesciğim 2 gün önceki doğum günün kutlu olsun, kızınla beraber nice mutlu yıllara. Çağla'ya kavuşmana az kaldı inşallah, biraz daha iyisindir umarım.

Bende iku gundur cik baski hissediyorum. cukmak istiyo da itiyo gibi. mesanem firliycak diyorum. aslinda randevum yarindi cumartesiye almistim.tekrar mi degistirsem diyorum. sonra ilkunde de boyleydi diyorum ama yine de kagami dolduruyorum.
Sanirim sadece damarlaa ne durumda onu merak ediyorum.
damarlanma olmaz inşaALLAH canım.ben de ayakta pek kalamıyorum.bazen de bebek hep aynı yerde olduğundan aşağı bastırınca mesanem aynen öyle oluyor.
ben 2 hamilelik geçirdim ama kafam öyle karışık ki onlar da böylemidi hiç bilemiyorum.bu plesantanın durumundan genelde göbeğimin çevresinde dolanıyor.pek yanlara gidemiyor.öyle olunca hem aşağıya hem mideme geliyor.içinin rahatlaması için bir an önce git istersen canım.son haftalarda mesanye yük çok oluyor.ben ilkinde deli gibi 5-10 kez gidiyordum gece wcye.uyanmıyordum bile.
çok tesekkurler canım çok ıyısınınız sızın yorumlarınızı okumak bıle bana guç verıyor en ıyı sız anlıyorsunuz halımden çunku her anımı korkuyla gecırmek çok kötüymuş. rabbım tum hamıle kadınların yardımcısı olsun.ılaç tedavım suruyor bayagıdır kullanıyorumm mecburı benım ara ara kanamam oluyor
burda hepimiz birbirimizin desteğiyle moral ve güç bulduk canım.sen de kendini daha iyi hissedeceksin.
İnşallah sen de görürsün o haftaları canım.az kaldı inşallah.kanama olmadiktan sonra ve hep dikkat edersen,yatarsan beklenebilir pekala.dr da haklı kanama baslamadan stbil haldeyken almak istiyor.ama bu doktorlar hep önce anneyi düşünüyor.bebek hep ikinci planda.kısmeti varsa yaşar diyorlar.ama biz anneler hep bebeklerimizi düşünüyoruz haliyle.bakalım doktorun ne diyecek bu kontrolünde hadi hayırlısı.
ben görsem de doktor izin verir mi bilemiyorum.en azından 36.haftayı bitirsek o bile iyi.cuma kontrolüm var ateş hocaya.bakalım ne diyecek.
birden çok yakınlaştığını hissettim.ter bastı.:(
İnsallah goreceksin cnm. once umut ve moral.yer gok duayla. Ne kanamali previalilar 39. Haftayi doldurdu ki ikisini taniyorum.anlatmistim ya.
evet ya.burda bir arkadaş var.akrabası çankırıda,son haftaya kadar bekledi.daha nerde yapacağı bile belli değildi.totalistti ayrıca.
günaydın kızlar bende tahlil yaptırmaya gittim yarında doktora gidicem inşallah bugün yokmuşta yarına lkaldım eşimede ilaç yazdırdım 56 tabletli zaten her gittiğimde muayeene ücreti diyordu eczacı sinirlendim çıktım neyse baya ilerledim poşete bir baksam 28 tablet yazıyor döndüm srdum sistem öyle vermiş diyo hayır doktor 56 yazdı diyorum üste para ver aldiyo niye dedim baştan söylemiyosun farketmesem gitti 1 kutu herkes hırsız olmuş resmen deli oldum sinirden geçen seferde kan ilacı yazdırıp aldım eve geldik 10 gün sonra aradılar ilacın aldığımda tarihi gelmemiş yazdırın diye niye veriyosun madem öküz söylesene günü gelmemiş diye almayı veriririm sabah sabah uyuz oldum hepsine:27: benim çok baskı oluyor tuvaletim geliyor gibi:50:

yarın güzel haberlerle gelirsin inşaALLAH.

benimle hamile arkadaşım aradı dün.kayınvalidesi yanına gelmişti bir süre önce.beyin kanaması geçirmiş,yoğun bakımdaymış.daha 53 yaşında kadıncağız.ankaraya götürmüşler.arkadaşın eşi de yanında.kızcağız da ikiz hamile.bebekler ters duruyorlarmış,haftaya doktor alacak.kendi ailesi gelmiş ama hem kayınvalidesinin durumu,hem eşinin yanında olamaması çok kötü.Allah hepsinin yardımcısı olsun.
ben de çok etkilendim.sonra akşam sardım yine ameliyat olayına.sanırım olumsuz hiç bir şey duymamalıyım.
şimdi iyiyim çok şükür.
bu previa yüreğimizi ağzımızda hissettirdiği için tuhaflaştık.:27:

kızlar doktordan geldim. haftaya salıya sezeryan günü verdi. meleğime kavuşacağım allahın izniyle:emir_bebek:spinal yapacağım dedi. bende önceki doktor genel yapmam gerekecek durumun yüzünden demişti bir sorun olmaz dimi dedim. rahat ol durumun spinal için engel değil dedi:55:ben zaten spinal yada epidural istiyordum. ilk doğumum epiduraldi ve çok rahattı. inşallah bu da kolay bir doğum olur herşey yolunda gider.:49:
rabbim hepimize hayırlı kolay doğumlar nasip eder inşallah:118:

Merhaba arkadaşlar..Son kontrolüm yapıldı pzt sabahı ameliyatım var inş..Perviamın çok kötü olmadığını kan ihtiyacının çok olmayacağını söyledi doktorum..İnş öyle olur hepinizden dua beklerim..

Merhaba arkadaşlar..Son kontrolüm yapıldı pzt sabahı ameliyatım var inş..Perviamın çok kötü olmadığını kan ihtiyacının çok olmayacağını söyledi doktorum..İnş öyle olur hepinizden dua beklerim..

allah hayırlı ,kolay ,sağlıklı doğumlar nasip etsin canım..bende salı günü sezeryan olacağım..inşallah yine buradan hayırlı haberlerimizi yazmak nasip olur

dogum icin gun alan arkadaslar.Allah yardimciniz olsun. gecmis olsun. hayirlisiyla saglikla kucaginiza alirsiniz insallah.

Ben de damarlanma maalesef basladi da artmasindan endise ediyorum. bizim sezeryan icin dusundugumuz gun de 6 eylul ama ben pek parlak gitmiyorum bakalim.bas donmeleri mide bulantilari,bel fitigi...kocam da eve kapatti. patlamak uzereyim. bugun bebegimin kiyafetlerini yikadim.ablam cuma gelip utulerini halledecek. bu arada kocam izin aldi iki gun. kizimi yuzmeye goturdu. bayaga faydasi oldu bana da :) daha cok sıkılıyorum simdi.
icimiz rahat edecek diye zirt pirt doktora gidiyoruz hic faydasi olmuyo :) en iyisi c.tesi gideyim dedim.
uff uff ufff....

daha yatak alamadik,cikamiyorum,bacagim cok agriyo. kapi susu yaptiracagim yer yetismez diyo.cikolata icin sepet almaya gidemedim. lokum da alamadim. bi bebek sekerimiz var :(

ayrica sapttim...bi dondurma bi tatli diye sirasiyla gidiyo...sistiiiiiiim...

allah hayırlı ,kolay ,sağlıklı doğumlar nasip etsin canım..bende salı günü sezeryan olacağım..inşallah yine buradan hayırlı haberlerimizi yazmak nasip olur

amin canım demek benden bir sonra..Kolaylıkla alalım yavrularımızı inşallah..

dogum icin gun alan arkadaslar.Allah yardimciniz olsun. gecmis olsun. hayirlisiyla saglikla kucaginiza alirsiniz insallah.

Ben de damarlanma maalesef basladi da artmasindan endise ediyorum. bizim sezeryan icin dusundugumuz gun de 6 eylul ama ben pek parlak gitmiyorum bakalim.bas donmeleri mide bulantilari,bel fitigi...kocam da eve kapatti. patlamak uzereyim. bugun bebegimin kiyafetlerini yikadim.ablam cuma gelip utulerini halledecek. bu arada kocam izin aldi iki gun. kizimi yuzmeye goturdu. bayaga faydasi oldu bana da :) daha cok sıkılıyorum simdi.
icimiz rahat edecek diye zirt pirt doktora gidiyoruz hic faydasi olmuyo :) en iyisi c.tesi gideyim dedim.
uff uff ufff....

daha yatak alamadik,cikamiyorum,bacagim cok agriyo. kapi susu yaptiracagim yer yetismez diyo.cikolata icin sepet almaya gidemedim. lokum da alamadim. bi bebek sekerimiz var :(

Teşekkürler asud..Hayırlı zamanda gelsin senin de miniğin inş..

kızlar doktordan geldim. haftaya salıya sezeryan günü verdi. meleğime kavuşacağım allahın izniyle:emir_bebek:spinal yapacağım dedi. bende önceki doktor genel yapmam gerekecek durumun yüzünden demişti bir sorun olmaz dimi dedim. rahat ol durumun spinal için engel değil dedi:55:ben zaten spinal yada epidural istiyordum. ilk doğumum epiduraldi ve çok rahattı. inşallah bu da kolay bir doğum olur herşey yolunda gider.:49:
rabbim hepimize hayırlı kolay doğumlar nasip eder inşallah:118:
allah yardım etsin canım rabbim sağlık versin hayırlı haberle bekliyoruz çarşambaya en geç yaz bize çatlarız yoksa dualarımız sizinle:16:
canım allah kolaylık versin hiç korkmayın rabbim yardım edecek hepimize mutlu güzel haberlerinizi bekliyoruz yazmayı unutmayın sakın:16:

uff uff ufff....

tahlillerim geldi herşey normal çıkmış hamd olsun yarını da hayırlı haberle atlatırım inşallah
okadar enerjim kalmamıştıki daha yeni toparlandım namaz kılıp bir maden suyu açtım belki iyi gelir
canım banada damarlı bi,şeyler dedi bakalım yarın ne diyecek ben şekerleri netten aldım gittigidiyordan sende al bence yada beğen netten alıp gelsin birisi çoğu aynı zaten süslerinde üzülme bende beşik gardırop aldım ama eeve getirtmicem biz bebeğimle sağsalim çıkalım ertesi gün eeve gelir kardeşim kurdurtur beşikçiye olur takma kafana benimde cumartesi temizlik başlıyor kısmeetse yarını bir atlatsak hayırlısıyla:18::18:

Sekeri sepeti aldim. cikolata ve onun icin sepetle kapi susu almadim. oda da buyuk kizima yapicaz da alnaya gidebilirsek. bebek de evdeki odayi alacak.c.tesi gidebilirsek. Alsak da hemen gelmiycek. hersey gecikicez bebek daha da erken gelmese bari.

Mersennecim hos geldin umarim tatilin guzel gecmistir....

Asud canim herseyi sona birakmissin ben onumuzdeki hafta seker olayinida hallrdicem herseyim tamam olacak Insallah...

Dogum yapacak arkadaalarimiza kolay dogumlar diliyorum..

Benimde arkadasim yarin dogurcak Insallah bugun son gezmemizi yaptik...
Umarim sorunsuz bir sekilde bebekklerinizi kucaklarsiniz...

Mersennecim hos geldin umarim tatilin guzel gecmistir....

Asud canim herseyi sona birakmissin ben onumuzdeki hafta seker olayinida hallrdicem herseyim tamam olacak Insallah...

Dogum yapacak arkadaalarimiza kolay dogumlar diliyorum..

Benimde arkadasim yarin dogurcak Insallah bugun son gezmemizi yaptik...
Umarim sorunsuz bir sekilde bebekklerinizi kucaklarsiniz...

Hep korktum.icimden buyuk seyleri almak hic gelmedi. Ustbas aldim mecburen ama bisey hep engel oldu. simdi de belim engel oluyo. cumartesi doktordan cikinca gidicez bi mobilyaciya. taksimdeymis. icimize sinmezse cilekte var bi takim onu aliriz dedi esim.
Cikolata da bakirkoy venus ya da metroport pelit ten aliriz dedi esim. sepetler venuste cok guzeldi.
Lokumu da babam eminonunde var ya haci muhittin,ordan alicak. cok vakit alan seyler degil.mobilya haric. kucuk hamak tipi besik var,inda yatiririm
ya da kizim zaten odasini kullanmiyo,bebek odasina cevirip alirim koynuma. Bayilir. Cilek 1-2 haftada teslum ediyor.
Bulunur yolu da bi saglikla kucagima alsam. damarlanma artiyo diye cok korkuyorum.

Hep korktum.icimden buyuk seyleri almak hic gelmedi. Ustbas aldim mecburen ama bisey hep engel oldu. simdi de belim engel oluyo. cumartesi doktordan cikinca gidicez bi mobilyaciya. taksimdeymis. icimize sinmezse cilekte var bi takim onu aliriz dedi esim.
Cikolata da bakirkoy venus ya da metroport pelit ten aliriz dedi esim. sepetler venuste cok guzeldi.
Lokumu da babam eminonunde var ya haci muhittin,ordan alicak. cok vakit alan seyler degil.mobilya haric. kucuk hamak tipi besik var,inda yatiririm
ya da kizim zaten odasini kullanmiyo,bebek odasina cevirip alirim koynuma. Bayilir. Cilek 1-2 haftada teslum ediyor.
Bulunur yolu da bi saglikla kucagima alsam. damarlanma artiyo diye cok korkuyorum.

hallolur canım birde ona stres yapma lütfen peki damarlanma artınca ne oluyor kanamamı artıyormuş?:53:

hallolur canım birde ona stres yapma lütfen peki damarlanma artınca ne oluyor kanamamı artıyormuş?:53:

Sezeryan zorlasiyo. rahme saran felan olmus ya. daha da bisey bilmiyorum aslinda. 2 bi sezeryan dikisim daha olacakmis.doktor o kadar ketum ki. yeni gectim bu doktora. artik bekliyorum.
Stres yapmiyorum aslinda. bu yuzden kaldi birazda. ilk dogumumda da ben ayilinca kapi suslenmis cikolata alinmisti sepetiyle.hicbisey eksik kalmiyo :D
keyfim yok hicbisey icin. zaten ciddi ciddi esim kapatti beni eve. yatmaktan balina gibi oldum. ye ic yat. Allah sonumu hayr etsin

Sezeryan zorlasiyo. rahme saran felan olmus ya. daha da bisey bilmiyorum aslinda. 2 bi sezeryan dikisim daha olacakmis.doktor o kadar ketum ki. yeni gectim bu doktora. artik bekliyorum.
Stres yapmiyorum aslinda. bu yuzden kaldi birazda. ilk dogumumda da ben ayilinca kapi suslenmis cikolata alinmisti sepetiyle.hicbisey eksik kalmiyo :D
keyfim yok hicbisey icin. zaten ciddi ciddi esim kapatti beni eve. yatmaktan balina gibi oldum. ye ic yat. Allah sonumu hayr etsin

bende yarın öğrenicem ne diyecek bakalım 4 kilo aldım toplam ama tombiktim zaten 73 tüm 77 oldum nedesek boş aslında allah ne kararladıysa o olacak ama işte bizler hem korkuyoruz hem öğrenmeye çalışıyoruz çok cadıyız biz haaa:37:

Canim ufak tefek teferruatlar kolay halledilir.. bebek odasi sorun ben buyuyen besik aldim oda gelicek bir kac gune...

Back
X