Neler yaptınız 2.gebelikteBen ilk bebeğimi 34.haftada dekolman sebebiyle kaybettim, 7 ay sonra hamile kaldım ve hiçbir sorun olmadan bebeğimi kucağıma aldım lütfen icinizi ferah tutun , o dönem cok araştirmistim bu sayfaları birilerine umut olayım , endişe etmeyin her hamilelik farklıdır
Merhaba,benim oğlum da plesanta dekolmanı sebebiyle oksijensiz kaldı 39+5 te..Kalp durmus olarak dogdu,15 dk kalp masajiyla döndü.Orta derece beyin hasarı görüyoruz diyorlar.8 gün oldu.Bebeğinizde nörolojik bir sorun var mı acaba?Ya da fiziksel.Kusura bakmayın böyle soruyorum ama sakıncası yoksa paylaşabilir misiniz?Tabi yavrumun hayati tehlikesi de devam ediyor bir taraftan ama...Bir taraftan da araştırıyorum işte kendimce olabilecek sonuclarıMerhaba... bende rahim ağzı yetmezliği vardı. 19. Haftada eahim ağzına dikiş atıldı ve sürekli evde geçirdim. 5 sene zaten bebek sahibi olamamıştık
Eşimde sperm yavaşlığı vardı bende poliksitik over. Tüp bebek parası toplarken hamile kaldım ben.
19. Haftadan sonra dikiş açılır yada bebek erken doğar tehlikesini iliklerimize kadar korkarak yaşadık. 28.haftada ohh be dedik. Sonra 32 ye geldik biraz daha şükrettik ve ilk alışverişi 32Haftada yaptık. Derken 35+5e de geldik ve aniden bebek hareketi azaldı. Karnım taş gibi oldu. Apar topar hastaneye gittik. Tansiyonum 18 e yükselmiş ve sancım 80 lerde.... dr. Geldi ve plasenta dekolmanı dedi apar topar sezeryana alındım. Bebeğim doğdu ancak oksijensiz kaldığı için 10 gün küvezde kaldı. şimdi 3 aylık oldu.... yaşatan Allah yaşatıyor... bakın her iki olumsuzluğu bir anda yaşadım ben hamilelikte. Ve buna rağmen Allah bana bağışladı. Allaha şükür olsun. Sizlere umut olsun diye paylaşmak istedim...
Merhaba, ilk önce basiniz sagolsun, Rabbil sabirlar versin, ne desek iciniz soğumaz tek dilegim sabir... Bebeginiz baya iriymis, ama dekolmanin irilikle alakasi var mi, benim ki minikti ama yine dekolman olduk, benim şansım hastane de olmam, o vesileyle bebegim yaşadıMerhaba. Bende 3 gun once 38+1 de plasenta ayrilmasi sebebiyle kaybettim. Bebegim iriydi 4.500 kg boyu 54 cm di. Her hafta gittigimde doktora yalvarmama ragmrn beni doguma almadı. Simdi dava acmak icin hazirliyorum.
Başınız sağolsun inş davada başarılı olursunuz ama turkiyede iseniz pek umitlenmeyin bende acacaktim arkadaşımda açtı ama hakim doktoru haklı gördü ve bebeğini kaybeden anneye ceza yazdı doktor 7 ay boyunca 1 kere bile tansiyon bakmamıştı ama doktoru haklı çıkardılar turkiyede maalesef adalet yokMerhaba. Bende 3 gun once 38+1 de plasenta ayrilmasi sebebiyle kaybettim. Bebegim iriydi 4.500 kg boyu 54 cm di. Her hafta gittigimde doktora yalvarmama ragmrn beni doguma almadı. Simdi dava acmak icin hazirliyorum.
Arkadasinizin bebegine otopsi yaptilar mi acaba. Benim bebegim gayet sağlıklıydi. Bende de bi tansiyon yada şeker problemi yoktu. Bebegi de defn ettik. Saglik bakanligina sikayet dilekcesi gondericem en başta soruşturma başlatılsın. Ama davaya dönerse otopsi isterler mi?Başınız sağolsun inş davada başarılı olursunuz ama turkiyede iseniz pek umitlenmeyin bende acacaktim arkadaşımda açtı ama hakim doktoru haklı gördü ve bebeğini kaybeden anneye ceza yazdı doktor 7 ay boyunca 1 kere bile tansiyon bakmamıştı ama doktoru haklı çıkardılar turkiyede maalesef adalet yok
Sagolun Allah razi olsun. Siz tekrar hamile kaldiniz mi? Benim 3 erkek den sonra kizim olacakti. Onun hayaliyle yaşadım tekrar olma olasılığı şans tamamen.Merhaba, ilk önce basiniz sagolsun, Rabbil sabirlar versin, ne desek iciniz soğumaz tek dilegim sabir... Bebeginiz baya iriymis, ama dekolmanin irilikle alakasi var mi, benim ki minikti ama yine dekolman olduk, benim şansım hastane de olmam, o vesileyle bebegim yaşadı
Ben ilkinde dekolman oldum hastanedeydim, şükür kurtarıldı oglum, sonra ikinciye 4 yil sonra hamile kaldim, hic bir problem olmadi, ilkinde de problemim yoktu, doktorlarin soyledigi trafik kazası gibi niteldiriyorlar, farkli hastane farkli doktorlarla cok görüştüm, hepsinin soyledigi şu bir anda oluyormuş, hic bir problemin olmasa da olabiliyor, 2.hamileckaldigimda ekstra bir ilac tahlil hic bisey istemediler, sadece 7.aydan sonra saglikocagi hemsiresi aradi dedi ki artik dinlen doguma kadar, ilk hamileluginde dekolman yaşamışsın, o yani. Ama ben sin günlere kadar cok hareketliydim, şükür onuda saglikla kucagimiza aldiik, insallah rabbim size yeniden nasip etsin hayirli saglikli bir sekilde, ne desek aciniz hafiflemez biliyorum elimdende bisey gelmiyirSagolun Allah razi olsun. Siz tekrar hamile kaldiniz mi? Benim 3 erkek den sonra kizim olacakti. Onun hayaliyle yaşadım tekrar olma olasılığı şans tamamen.
Maalesef yapıldı mezardan cikarilipArkadasinizin bebegine otopsi yaptilar mi acaba. Benim bebegim gayet sağlıklıydi. Bende de bi tansiyon yada şeker problemi yoktu. Bebegi de defn ettik. Saglik bakanligina sikayet dilekcesi gondericem en başta soruşturma başlatılsın. Ama davaya dönerse otopsi isterler mi?
Merhabalar doğum yaptınızmıMerhaba bebeğinizin ve sizin durumunuz merak ettim bende suan aynı durumdayim
bende sizinle aynı şeyleri yaşadım. 38 haftalık bebeğim plasenta dekolmanı nedeniyle kalp durmuş olarak doğdu. Serebral palsili ve epilepsi hastası. Fizik tedaviye ve özel eğitime gidiyoruz. ilk hamileliğimde böyle bir sorun olunca ikinci bebeği yapmaktan korktuk ama bir yandan da oğlumun kardeşi olursa gelişiminin daha iyi olacağı söylendiği için yeniden bebek düşünmeye başladık. Korkuyoruz haliyle yine aynı şeyleri yaşar mıyız diye.Merhaba,benim oğlum da plesanta dekolmanı sebebiyle oksijensiz kaldı 39+5 te..Kalp durmus olarak dogdu,15 dk kalp masajiyla döndü.Orta derece beyin hasarı görüyoruz diyorlar.8 gün oldu.Bebeğinizde nörolojik bir sorun var mı acaba?Ya da fiziksel.Kusura bakmayın böyle soruyorum ama sakıncası yoksa paylaşabilir misiniz?Tabi yavrumun hayati tehlikesi de devam ediyor bir taraftan ama...Bir taraftan da araştırıyorum işte kendimce olabilecek sonucları
Çok gecmis olsun, Rabbil sifa versin insallah, tekrar hamile kalirsaniz insallah sag salim doğar, benim de ilkinde plasenta dekolman oldum ama saglikla dogdu sukur, 4 yil sonra da kardesi oldu onda hic bir problem yasamadik umarım sizde yasamazsinizbende sizinle aynı şeyleri yaşadım. 38 haftalık bebeğim plasenta dekolmanı nedeniyle kalp durmuş olarak doğdu. Serebral palsili ve epilepsi hastası. Fizik tedaviye ve özel eğitime gidiyoruz. ilk hamileliğimde böyle bir sorun olunca ikinci bebeği yapmaktan korktuk ama bir yandan da oğlumun kardeşi olursa gelişiminin daha iyi olacağı söylendiği için yeniden bebek düşünmeye başladık. Korkuyoruz haliyle yine aynı şeyleri yaşar mıyız diye.
çok teşekkür ederim. Bizimde 5 yıl oldu. Korkmanın faydası yok artık bi yerden başlamak lazım dedim ve araştırmaya başladım. Daha önce plasenta dekolmanı yaşayan kişiler risk altında olduğu için hamile kalmadan önce bir kaç doktorla görüşme yapıp dikkatli bir şekilde ilerleyeyim diyorum.Çok gecmis olsun, Rabbil sifa versin insallah, tekrar hamile kalirsaniz insallah sag salim doğar, benim de ilkinde plasenta dekolman oldum ama saglikla dogdu sukur, 4 yil sonra da kardesi oldu onda hic bir problem yasamadik umarım sizde yasamazsiniz
Ben bir cok doktorls konuştum bunun hic bir çaresi tedavisi yok, ilkinde oldu ikincisinde olacak diye bisey yok, keza hic gecirmemis olan bir gebe icinde risk, doktorlar bunu trafik kazasi olarak görüyorçok teşekkür ederim. Bizimde 5 yıl oldu. Korkmanın faydası yok artık bi yerden başlamak lazım dedim ve araştırmaya başladım. Daha önce plasenta dekolmanı yaşayan kişiler risk altında olduğu için hamile kalmadan önce bir kaç doktorla görüşme yapıp dikkatli bir şekilde ilerleyeyim diyorum.
Perinatolog takipçi kalmaniz ve cok sıkı takip olmanız lazım bende ilk bebeğimi dekolmandan kaybettim ikincide cok sıkı takip altındaydim kendi doktorum her hafta çağırıyodu bende ayriyeten en ufak bi hareketsizlikte acile gidiyordum cok sukur 2 de başlar başlamaz alındı bebekçok teşekkür ederim. Bizimde 5 yıl oldu. Korkmanın faydası yok artık bi yerden başlamak lazım dedim ve araştırmaya başladım. Daha önce plasenta dekolmanı yaşayan kişiler risk altında olduğu için hamile kalmadan önce bir kaç doktorla görüşme yapıp dikkatli bir şekilde ilerleyeyim diyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?