Planlı hayat denemeleri

bugünkü menü kaba taslak: dünden kalan hamurla 3-4 tane çiğ börek çıkar. yanına azıcık Arnavut ciğeri ve pilav, yoğurt, kapya biber salatası.

çiğ börek de hiç yapmamıştım ama hamuru aynı hamur olduğuna göre yaparız herhalde.
temizlik olaraaaaak: rutin ev süpürme, mutfak ve ortalık toplama, kurutma ve bulaşık makineleri çalıştırılacak.

iş: akşam evde yarım saat sistemden not verme ve devamsızlık girme durumları.

çocuk: önceki konuları tekrar ettiriyoruz, dün akşam babası çalıştırdı, bu akşam da babasına havale edeyim.

ders: aöf sınavları geldi çattı, kitabın kapağını kaldırma vakti geldi, bir ünite okuyayım.

şu robot süpürgeler bu ara gözüme çok takılmaya başladı, alaydım iyiydi.

bugünkü menü: mercimek çorbası, hamsi (buzluktaki son paket), evde yeşillik namına olan şeylerden uyduruk bir salata yapılacak. bir de pırasa yemeği vardı.

ders: aöf sınavlarına çalışmak için biraz geç oldu gibi. pazar günkü derslerin sorularını çıkartıp bir bakayım.

temizlik: ortalık toplama, süpürme, çamaşır katlama, ütüleme.

sigarayı bıraktığımdan beri tatlıya olan düşkünlüğümle şimdiden 1 kilo aldım. sömestr tatili bitişine kadar kendime izin verdim, tatil dönüşü eşimle karatay diyetine başlamayı düşünüyoruz. tatlıyı, ekmeği, pirinci hayatımızdan tamamen çıkarmak bizim için devrim gibi bir karar olacak.

ne zamandır da yazmıyorum. bu aralar sağlıklı yaşam ve bütçe konularına bakınıyoruz biraz.

şubat 15 itibariyle market ve günlük harcamalar için 500 tl ayırdım. normal şartlar altında 1500 lira ve üstünü markete harcadığımı farkettim. bu ay evdekileri tüketmek ve daha az market alışverişi yapmak dolayısıyla düşük bir bütçeyle ayı tamamlamak istiyorum. bakalım becerebilecek miyim?

15 şubat: harcamasız geçti.
16 şubat: 10 tl taksi parası verdim.

490 tl ile devam. yarın aylık market alışverişine çıkacağız.

bugünkü market alışverişi 80 tl tuttu. migros bim ve a101 e gittim. aldıklarım:
sıvıyağ, yeşil zeytin, tulum peyniri, beyaz peynir, domates, salatalık, helva, sarelle, süt, kaymak, patates, yumurta, ceviz, yufka ve ekmek.

yarın kahvaltıya misafirlerim var, daha çok kahvaltılık ürün aldım. meyve ve et almadım. belki yarın alırım, ya da önümüzdeki hafta alabilirim. bugün bir kasa hamsi geldi.

410 lira ile yola devam.

bugün yemek derdim yok, eşim nöbetçi. oğlumun çorbası var, yanına makarna ya da et yaparım. ama bugün, yarının yemeğini yapmam lazım. yarın için etli patates yemeği, pilav, mercimek ya da yayla çorbası düşünüyorum.

Dün su aldım küçük küçük. 398.30 ile devam.

bugün de su ve ekmek almam lazım.
Su cok buyuk ihtiyac ....bulundugunuz bolgede su dolum tesisi falan yok mu...
Benim burda var bi damacana normalde 7 lira ..ben dolum tesisinde 1 liraya doldurtuyorum aritilmis suyu ...

Su cok buyuk ihtiyac ....bulundugunuz bolgede su dolum tesisi falan yok mu...
Benim burda var bi damacana normalde 7 lira ..ben dolum tesisinde 1 liraya doldurtuyorum aritilmis suyu ...

çok iyi bir fikir fakat ne yazık ki burda yok, burası küçük bir yer.

çok iyi bir fikir fakat ne yazık ki burda yok, burası küçük bir yer.
Suyu kucuk aldiginda daha pahaliya geliyor .bes litrelik daha uyguna gelir ..imkaniniz varsa damacana alin..
Hesaplayin isterseniz...kucuk sise birim fiyat olarak pahali tutyo

Suyu kucuk aldiginda daha pahaliya geliyor .bes litrelik daha uyguna gelir ..imkaniniz varsa damacana alin..
Hesaplayin isterseniz...kucuk sise birim fiyat olarak pahali tutyo

evet biliyorum, dün taşıma imkanım olmadığından küçük aldım, normalde 10 litrelik alıyoruz. bugün o şekilde olacak.

dün ve bugünkü market harcamalarımdan sonra kalan para : 381.45 su, ekmek, yufka, arpacık soğan ve makarna alındı. bugün bir ekmek daha alıcam.

Yazmadığım şeyleri gerçekleştirmek konusunda iyi olmadığımdan şurada kısacık günlük planlar yapıp denemeye karar verdim. Bakalım gün içinde neyi ne kadar yapabileceğim.
En çok takıldığım şey: zaman hırsızları. Benim zamanımı ne çalıyor?

Öğretmenim, hem hafta içi her gün hem de hafta sonu derslerim var. Bu aralar pek mesai saati kavramım yok, toplantılar, ev ziyaretleri vs. gibi gereklilikler olabiliyor.
Hem evde hem de okul(lar)da yığınla birikmiş işlerim var. O zaman bugünümü planlayayım. Evdeki durumları bir hizaya sokalım.

• Bugünün yemeğini yap şekerim. (yayla çorbası var, pilav var, yanına etli bir yemek ve salata yapılacak) ayrıca evde süt vardı, bozulmadan sütlaç yapılsa ne iyi olur)
  • Hepiciğini birden yap demiyorum. ama şu salonu bir dip köşe süpürsem ımmm harika olur.
  • Yarın çocuğun sınavı var. bir el atalım, birlikte bir tekrar yapalım. bir saat yeterli.
  • Ooovv o ütü yığınını bir günde halletmen zaten mümkün değil. fekaaat ütülenecekleri gruplandıralım. çocuğun kıyafetleri, benimkiler, eşiminkiler, nevresimler. gruplandırma tamamsa aciliyeti olan grubun kıyafetlerini ütüleyelim. Ütülenmeyecek olanları katlayıp yerleştirelim.
  • Ütü yaparken ve çamaşır katlarken bir bakalım, giymekten çok da zevk almadığımız olmasa da olur dediklerimiz, ütülerken bize çok zaman kaybettiren cinnet getiren kıyafetleri atalım, verelim, satalım, fırlatalım falan.
  • Çamaşır ve bulaşık makinelerine vuralım kırbacı :KK70:
  • Kendimize sade bir Türk kahvesi yapalım. 25 dakika kitap okuyalım.
Nasıl gidiyor planlar

bir kaç gün boyunca evde düzen yoktu desem yeridir. eşimle birlikte aöf sınavlarına hazırlandık :) aöf benim için hobi, eşimi de hobime dahil ettim. neyse ki sınavlar bitti, rutin koşturmacaya devam...

pazartesiiiii sendromlar, yapılacak işlerin birikmesi oovvv çok fena. hemen bir yerlerden başlamak gerek. önce iş planı yapalım, evi sonra düşünürüz.

bugün okulda
  • öğrenci görüşmeleri
  • toplantı tutanakları
  • sınav sorusu hazırlama
  • veli görüşmeleri
yapılacak.

öğleden sonra oğulcan fizik tedaviye götürülecek. gitmişken hastanedeki velimle görüşme yapılacak. oğulcana jimnastik dersi için öğretmenle görüşülecek. cuma gününe jimnastik dersi planlaması yapılacak. bu hafta içinde gitar öğretmeniyle görüşülecek, önümüzdeki hafta içi bir akşam gitar dersi planlanacak.

evle ilgili planlamalar sonra fakat akşam çok geç olmadan halıları yıkamaya göndermem gerek.
Şuan benim yaşantımın aynısını gördüm sizde. Yetişmeye çalışıyorum bende. Çok geç saate kadar çalışıyorum ben de öğretmenim. bende sürekli plan yapıyorum. Takibinizdeyim :)

konuyu açtığımı ben bile unutmuşum, hortlatanlara ve hortlak kalmasını isteyenlere selam olsun. :)) T tatlu Artemisia Gentileschi Artemisia Gentileschi

artemisia, hangi kitaba başlamayı düşünüyordum, önceki mesajlara göz attım bulamadım :KK43:

planlı hayat denemeleri devam ediyor, o zaman kaldığım yerden devam edeyim.

bu sene başka bir şehir, başka bir ev ve okuldayım. yenilikler zamanı....

sigarayla olan ilişkim bir dargın bir barışık devam ediyor. 2 farklı fakültede 2 bölüm okumaya başladım. evdeki bütün halıları attım. çukur dizisindeki aliçonun çikolata takıntısı gibi "çikolata yoook, çikolata yoook". halı takıntısı başladı. "halı yook, halı yook".

balkonda bir şeyler yetiştirmeye de merak sardım. şimdilik marul, nane ve yeşil soğanlarım var. mıııy çok datlu.

mümkün olduğunca hayatın her alanında sadeleşmeye çalışıyorum. bu aralar yine günlük harcamalarıma dikkat ediyorum, bu sefer para biriktirmek için değil, mevcut borçlarımı kapatmak için.

bu hafta okulda müthiş yoğunum. aile eğitimlerim başlıyor. o zaman gün planımı açıklayayım:

okulda: aile eğitimi ön çalışmaları (evrakları, isim listeleri, fotokopileri, telefon görüşmeleri) akşam da youtubedan indirmem gereken görüntüler var, unutmamalıyım.

evde: evi süpürmek, salonun tozunu almak, mutfağı mütemadiyen toplamak, banyoya şöyle bir el atmak veeee süper maddemiz : ütü yapmak :KK54:

oğulcan: bu akşam ona kesirleri çalıştırsam mükemmel olacak.

bu hafta yemek derdim yok, hafta sonu hepsini yapıp, konserve şeklinde buzdolabına kaldırdım. canımız ne isterse, o kavanozu çıkartıp ısıtıyoruz, hepsi bu. çünkü bence planlı olmak tam olarak böyle bir şey. zaman çalıcılardan zaman çalmak.

aöf: bugün bir şekilde gastronomi tarihi 2. üniteyi bitirmem gerekiyor, hayırlısı....

X