Planlı hayat denemeleri

bu akşam bütün odalar süpürüldü, salonun tozu alındı, etraf toplandı, iki makine çamaşır yıkandı, bulaşık makinesi doldur boşalt yapıldı, çöpler döküldü.
oğulcana ders çalıştırma faslı biraz uzun sürdü.

yayla çorbası ve kabak tatlısı yapıldı. yarın için pırasa yemeği yapıldı. sigara böreği sarma ve mor lahana turşusu yapma işi yarına kaldı.

yarın için planladığım menü: pırasa yemeği, tarhana çorbası, yoğurtlu makarna salatası, fasulye turşusu, kabak tatlısı.

Utu isi hep kaliyor benim

benim önceden çok düzenliydi cuma cumartesi ütü günümdü, bir rutinim vardı yani. sonra rutinim bozulunca kaldıkça kaldı. bu hafta pazar ve pazartesi acil olanlar ve çok yer kaplayanları ütüledim. ama bugünden itibaren normal rutinime dönmeyi planlıyorum.
size de tavsiyem ütü günleri belirlemeniz.

dün akşam yemekten sonra mutfak toplandı, bulaşık makinesi doldur boşalt yapıldı. iki makine çamaşır yıkandı. her yer süpürüldü, mutfak hol ve çocuk odası silindi.
oğulcana matematikten ışın, doğru ve doğru parçası konuları morpa kampüsten tekrar ettirilip test kitabından test çözdürüldü.
çöpler döküldü, etraf toplandı.

benim önceden çok düzenliydi cuma cumartesi ütü günümdü, bir rutinim vardı yani. sonra rutinim bozulunca kaldıkça kaldı. bu hafta pazar ve pazartesi acil olanlar ve çok yer kaplayanları ütüledim. ama bugünden itibaren normal rutinime dönmeyi planlıyorum.
size de tavsiyem ütü günleri belirlemeniz.
cuma sebze alışverişi oluyor.
cumartesi pazar misafirlik
pazartesi ablam çağırdı.
salı yada çarşamba olabilir.

cuma sebze alışverişi oluyor.
cumartesi pazar misafirlik
pazartesi ablam çağırdı.
salı yada çarşamba olabilir.

hangi günler rahatça ütü yapabilecekseniz o günleri seçmek daha mantıklı. ben hafta içi de çamaşır makinesini sürekli çalıştırdığımdan cuma ve cumartesiye birikmiş çok ütü oluyor.

hangi günler rahatça ütü yapabilecekseniz o günleri seçmek daha mantıklı. ben hafta içi de çamaşır makinesini sürekli çalıştırdığımdan cuma ve cumartesiye birikmiş çok ütü oluyor.

Bende bu hafta hergün çamaşır yıkattım ama
3-5 tane ütülenicek çıktı.
hatta elbisemi yıkadım güzelce astım buruşmamış bile ay çok sevinmiştim :)

Mia- Mia- bugün ütücüklerimi yaptıııım :) ay ne sevindim. ütü tepeciği gitti, ayrık vadi geldi :p yarına da ütülenecek bir şeylerimiz var yani.

bugün her gün yaptığım gibi ev toplama yemek yapma temizlik yapmayla geçti. banyoyu bir elden geçirdim. yarının yemeğini hazırlarken tüp bittiii

yarın sabah erkenden dersim var, sonra gün benim. yarın azalma günüm olsun. dolap içlerine bir bakalım, kitap okuyalım, film izleyelim, kahve içelim falan... yani umarım.

Mia- Mia- bugün ütücüklerimi yaptıııım :) ay ne sevindim. ütü tepeciği gitti, ayrık vadi geldi :p yarına da ütülenecek bir şeylerimiz var yani.

bugün her gün yaptığım gibi ev toplama yemek yapma temizlik yapmayla geçti. banyoyu bir elden geçirdim. yarının yemeğini hazırlarken tüp bittiii

yarın sabah erkenden dersim var, sonra gün benim. yarın azalma günüm olsun. dolap içlerine bir bakalım, kitap okuyalım, film izleyelim, kahve içelim falan... yani umarım.

Oh ne güzel :KK70:
bende salı çarşamba bakıcam duruma göre
benim dag tepe asılması zor :)

Dün yorgundum ben ya
1-2 iş kaldı.

ben ütüyü görmeyeli 3 ay olmuştur o kadar ki nerede hangi dolapta olduğunu unuttum
hiçbir şeyimi ütülemiyorum :KK70:

benim ütü takıntım oğlum doğduğunda başladı. o gün bugündür kendisiyle çok samimiyiz.

Motive edici bir topik:) Takibe aldım efenim.
Kolaylıklar dilerim.
teşekkür ederim, sürekli yazmıyorum. geçen gün yazdım, internet gitti. bir daha aynı şeyleri yazmaya üşendim.

sabah sabah başıma gelenler.... bir an önce eve gidip dip köşe temizlik yapasım var ey ahali. dün oğlumun arkadaşı bizdeydi. herhalde çocukcağız bilmeden kedi tuvaletinin kapısını kapatmış, bizim pisi de gitmiş oğulcanın odasına kakasını yapmış, sabah gördüm :KK43: kim bilir nerelere de çiş yaptı :olamaz:

bu akşam evde çamaşır makinesi mütemadiyen çalışır, eve giderken kocaman bir domestos almam lazım, evdeki yetmez. her yeri çamaşır suyuyla sildikten sonra, uzun zamandır bugün kullanayım, yarın kullanayım dediğim buharlı temizleyiciyi çıkarmanın vakti gelmiş. son rötuşları buharlı temizleyiciyle yapıp, gece pertim çıktıktan sonra da yatarım artık.

bugün eşim evde değildi. dersten geldikten sonra bir liste oluşturdum, aklıma gelen işleri olduğu gibi bir sayfa boyunca madde madde yazdım. kendime 2 saat süre verdim. bu süre zarfında kaç madde yapacağıma bir baktım maddeleri yaptıkça üstünü çizdim. toplamda 1,5 saat temizlik yaptım. yaptığım maddeler şöyle:

• çöpler döküldü
  • balkon yıkandı
  • mutfak toplandı
  • bulaşık makinesi boşaltıldı
  • ev süpürüldü
  • kurutma ve çamaşır makineleri çalıştırıldı
  • ayakkabılık toparlandı
  • banyo toplandı
  • lavabo ovuldu
  • klozet temizlendi
  • banyonun yerleri silindi
  • çocuk odasının yatak örtüsü değiştirildi
  • mutfak ve hol silindi.

şimdi oğluşla ilgilenme zamanı, yemeğini yedi, şu anda ödev kontrolü yapıyorum.

3. sınıfa giden oğlum matematiğe karşı çok ilgisiz ve isteksiz. matematiği sevdirmenin yolunu bir an önce bulmak zorundayım. ödev kontrolü çok uzun sürdü çünkü yapamadıklarını es geçmiş, bu konuyu konuştuk biraz.
sonra morpa kampüsten biraz matematik çalıştık. analiz yayınlarının sorularını çözüyorduk ki gitar dersi için öğretmeni geldi, kurtuldu.

d&r dan biraz kitap siparişi verdim. İngilizce kelime kartları, mutlu yayınlarının problem yok kitabı, kitap okuma günlüğü bir de hikaye kitabı.

ders çalışma ve çalıştırma konusunda eşimle de ciddi bir konuşma yapma zamanım gelmiş, her şeyi düşünmek zorunda kalmak, yapmaktan daha yorucu olabiliyor. evde yeni bir görev dağılımı şart oldu.

oğlumda dikkat dağınıklığı olduğu için okulda anlatılan konuların çoğunu kaçırıyor, o nedenle evde konuları bilip bilmediğini kontrol etmem gerekiyor. dikkat eksikliği için ilaç kullanmak niyetinde değilim. ama d vitamini takviyesine dikkat etmem ve unutmamam lazım. akademik başarı beklentim yok.

2018 e hedeflerimden biri için büyük bir adım atarak girdim ve sigara defterini kapattım.
ocak ayı hedefim buydu.
şubat ayı sonuna doğru bir internet sitesi kurmayı planlıyorum.
planlar planlar...

2018 e hedeflerimden biri için büyük bir adım atarak girdim ve sigara defterini kapattım.
ocak ayı hedefim buydu.
şubat ayı sonuna doğru bir internet sitesi kurmayı planlıyorum.
planlar planlar...

kullanmadığım not defterimi kullanacağım bu yıl.
hedeflerimi yazıcam .

kullanmadığım not defterimi kullanacağım bu yıl.
hedeflerimi yazıcam .

her sene bir hevesle aldığım ajandalar, not defterlerinin yarısından fazlasını düzgün dolduramadığımı farkettiğimden beri, herhangi bir kağıt parçası işimi görür oldu.

nereye yazdığının bir önemi yok bence, önemli olan yazmak, yazdığını görebilmek, üzerinde değişiklik yapabilmek.

her sene bir hevesle aldığım ajandalar, not defterlerinin yarısından fazlasını düzgün dolduramadığımı farkettiğimden beri, herhangi bir kağıt parçası işimi görür oldu.

nereye yazdığının bir önemi yok bence, önemli olan yazmak, yazdığını görebilmek, üzerinde değişiklik yapabilmek.

Bende kagıtlara yazmayı seviyorum.
ama almışım not defteri kullanıyım bitsin bu yıl :)

dün akşam ilk defa mantı açtım, kendimi tebrik ediyorum çünkü hamur açmayı beceremem aslında. fakat tek bir yufka açtım, gerisini yapmaya sabrım yetmedi. :KK70: geri kalan hamur ve artan içten de bu akşam bir şeyler denicez artık.

yalnız mantı ımmm çok güzel olmuştu, o süperfreshin, kayseri mantısının dondurulmuş versiyonlarıyla kıyaslanamaz bile.

sigarayı bırakınca eşimle bu yemek işlerine sarıcaz gibi görünüyor. :)

X