Hakkımızda hayırlısı olsun ben işten çıkarken bile mutlu çıkamayacağım burda tek çalışıyorum umarım güzel olur bizim için herşey.Canım merhaba bende seninle kısmen aynı durumdayım şuan bebek istiyorum ve çalıştığım iş yerinde hiç mutlu değilim, hamile kaldığımda işten ayrılıp doğum parasını kullanıcam sonrasında da işten çıkışımı isteyip işsizlik maaşımı almak düşüncesindeyim sonra duruma göre yeni iş bakarım kendime
mesleğimi seviyodum ama bu iş yerinden sonra mesleğimden bile nefret ettim allahım inşallah bi evladım olur şuan iş değiştiremiyorum çünkü ya hamile kalırsam diye düşünüyorumHakkımızda hayırlısı olsun ben işten çıkarken bile mutlu çıkamayacağım burda tek çalışıyorum umarım güzel olur bizim için herşey.
Bende aynı şekilde Rabbim en güzel zamanda nasip etsin inşallahmesleğimi seviyodum ama bu iş yerinden sonra mesleğimden bile nefret ettim allahım inşallah bi evladım olur şuan iş değiştiremiyorum çünkü ya hamile kalırsam diye düşünüyorum
Sigortayı önceden yaptırmanıza gerek yok. Hamile kaldıktan sonra da yapılan poliçeler var. Boşuna para ödememiş olursunuz. Ben yeni yaptırdım. Çok araştırdım. Ve evet kalın biraz daha doğum paranızı alırsınız. Yeni iş kısmında çocuk sorun olabilir.1.tamamlayici dogum sigortasini hamile kalmadan 3 ay once yaptirmaniz lazim(bunu sigortacilar soylemiyor, en altta sigortanin karsilamadigi durumlar kisminda yaziyor). Geriye kalan zamanda hemen hamile kalip 9 ay icinde doğurmaniz gerekiyor yoksa policeyi yeniliyorsunuz. Ben yaptirmamistim
2.dogum parasi almaniz icin dogumdan once 1 yil icinde 90 gun priminiz yatmis olmali + dogum yaptiginiz sirada da sigortali olmaniz lazim.
1.tamamlayici dogum sigortasini hamile kalmadan 3 ay once yaptirmaniz lazim(bunu sigortacilar soylemiyor, en altta sigortanin karsilamadigi durumlar kisminda yaziyor). Geriye kalan zamanda hemen hamile kalip 9 ay icinde doğurmaniz gerekiyor yoksa policeyi yeniliyorsunuz. Ben yaptirmamistim
2.dogum parasi almaniz icin dogumdan once 1 yil icinde 90 gun priminiz yatmis olmali + dogum yaptiginiz sirada da sigortali olmaniz lazim.
Tek bir yerle görüştük o yüzden araştırmakta fayda var teşekkür ederim.Sigortayı önceden yaptırmanıza gerek yok. Hamile kaldıktan sonra da yapılan poliçeler var. Boşuna para ödememiş olursunuz. Ben yeni yaptırdım. Çok araştırdım. Ve evet kalın biraz daha doğum paranızı alırsınız. Yeni iş kısmında çocuk sorun olabilir.
Rabbim en güzel zamanda nasip etsin inşAllah Allah bilir tabikide biz isteyelim de Takdir ondan.Ben olsam çalıştığım yerden çıkmazdım hakkınız yanmasın. Ayrıca herkes planladığı zamanda çat diye hamile kalamıyor. Misal biz bir yılı geçti hala deniyoruz ama olmadı o yüzden çok kafanıza takmayın şimdiden bu kadar plan yapıp strese girmeyin
Çok teşekkür ediyorum sağolun böylesi daha sağlıklı gibi. Her ay gram alıyoruz Allah nasip ederse olucak bebeğimiz için. Arabayıda kenarda birikmiş paramız olsun hemde bebeğimiz için gerekli diye aldık. Borcu bitmesine yakın kilomu verip vitaminlerime başlayacağım. Kayınvalidemlerde alt katımda gitmiş olucak ve evliliğimde oturmuş. İnşallah herşey gönlümüzce olurMerhaba, konu hakkında bir bilgim yok çocuk sahibi olmadığım ve çocuk düşünmediğim için ama ben sizi herkesin aksine takdir ettim. Bence gebelik düşünüyorsa öncesinde her seyi elinden geldiği kadar planlayıp, plan yapıp, önlem alı bu şekilde gebe kalmalı. Bu yüzden bence ilerleyişiniz doğru geldi banaHer şey gönlünüzce olsun.
Hangi sigortadan yaptırdınız acaba ? Degylı bilgi verebilir misiniz?Sigortayı önceden yaptırmanıza gerek yok. Hamile kaldıktan sonra da yapılan poliçeler var. Boşuna para ödememiş olursunuz. Ben yeni yaptırdım. Çok araştırdım. Ve evet kalın biraz daha doğum paranızı alırsınız. Yeni iş kısmında çocuk sorun olabilir.
Sompo sigortadan yaptırdım. Bir de demir hayat yapıyor.Hangi sigortadan yaptırdınız acaba ? Degylı bilgi verebilir misiniz?
Arabayı satmamak için doğumdan sonra çıkarım ben olsam. Hem doğum izninde toplu para da yatmış olur.İyi ramazanlar kızlar nasılsınız ? Kısaca bahsetmem gerekirse ben 1 buçuk senelik evliyim. Kayınvalidenler alt katımda oturuyorlar bu yaz köye yerleşme düşünceleri olmakla birlikte en geç seneye gidicekler. Biz eşimle geçen sene araba aldık ve borcunu ödüyoruz yaklaşık olarak 22 ay kaldı. 4000 civarı bir kredi ödememiz var. Bu yüzden gebeliği erteledik. Öncelikle şunu sormak isterim ki aranızda tamamlayıcı doğum sigortası yaptıran var mı ? Bu sene bunu yaptırıp çocuk için gram altın biriktirmeye başladık eşimle. Borcun bitmesine 3 5 ay kalada korunmayı bırakıcağımdan annelerin tecrübelerinden yararlanmak istedim.
Ben şuan çalışıyorum ve çalıştığım yerde mutlu değilim. Patronum iyi olmakla birlikte psikolojisisi hiç iyi değil. Genelde geç çıkıyorum ve aşırı suçlayıcı bir insan sürekli diken üstündeyim. Borcumuzu ödeyene kadar eşim tekrar bir iş arama bulma stresine girmemem gerektiğini hedeflermiz olduğunu söylüyor bir yanımda gebelikten önce acaba başka işe mi girsen diyor. Bu arada sağlıkçıyım önlisans mezunu. Doğum sonrası burda devam edemem ama peki doğum param yanar mı ? Nasıl ilerlemem gerekiyor? Emeklerimde var 3 senedir burdayım. Doğumdan sonra iş bulmam daha mı zor olur ? Biraz düşüncelere daldım bebeğimi de en azından 2 yaşına kadar kendim büyütmek istiyorum kiramız yok araba borcumuz da bitmiş olucak böyle planladık eşimle.
Siz olsanız 1 sene idare edip sonra Allah nasip ederse hamile kalıp mı çıkardınız yoksa nasipte varsa daha iyi bir iş mi arardınız ? Yeni işimin kötü olma ihtimali bize arabayı sattırır böylede bir risk var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?