Planlı gebelik ve doğum sonrası iş hayatı.

Sunshine1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2021
9.532
8.859
148
26
İyi ramazanlar kızlar nasılsınız ? Kısaca bahsetmem gerekirse ben 1 buçuk senelik evliyim. Kayınvalidenler alt katımda oturuyorlar bu yaz köye yerleşme düşünceleri olmakla birlikte en geç seneye gidicekler. Biz eşimle geçen sene araba aldık ve borcunu ödüyoruz yaklaşık olarak 22 ay kaldı. 4000 civarı bir kredi ödememiz var. Bu yüzden gebeliği erteledik. Öncelikle şunu sormak isterim ki aranızda tamamlayıcı doğum sigortası yaptıran var mı ? Bu sene bunu yaptırıp çocuk için gram altın biriktirmeye başladık eşimle. Borcun bitmesine 3 5 ay kalada korunmayı bırakıcağımdan annelerin tecrübelerinden yararlanmak istedim.

Ben şuan çalışıyorum ve çalıştığım yerde mutlu değilim. Patronum iyi olmakla birlikte psikolojisisi hiç iyi değil. Genelde geç çıkıyorum ve aşırı suçlayıcı bir insan sürekli diken üstündeyim. Borcumuzu ödeyene kadar eşim tekrar bir iş arama bulma stresine girmemem gerektiğini hedeflermiz olduğunu söylüyor bir yanımda gebelikten önce acaba başka işe mi girsen diyor. Bu arada sağlıkçıyım önlisans mezunu. Doğum sonrası burda devam edemem ama peki doğum param yanar mı ? Nasıl ilerlemem gerekiyor? Emeklerimde var 3 senedir burdayım. Doğumdan sonra iş bulmam daha mı zor olur ? Biraz düşüncelere daldım bebeğimi de en azından 2 yaşına kadar kendim büyütmek istiyorum kiramız yok araba borcumuz da bitmiş olucak böyle planladık eşimle.

Siz olsanız 1 sene idare edip sonra Allah nasip ederse hamile kalıp mı çıkardınız yoksa nasipte varsa daha iyi bir iş mi arardınız ? Yeni işimin kötü olma ihtimali bize arabayı sattırır böylede bir risk var.

Ben sizin yerinizde olsam şu an hiç yerimden kıpırdamam hayırlısıyla bebeğiniz bir olsun sağlıklı bir şekilde gebe kalın kontrollerinize gidersınız . sağ sağlim doğumunuzu gercekleştirin doğum paranızı alın cebınıze koyun .doğum izinlerinizi kullanın. Sonrasında bu süreçler tamamlandıktan sonra ki en az 1,5-2 yıllık süreç geçecektir o zaman eski işinize dönme veya yeni iş arama durumlarınızı daha farklı gözle değerlendirirsinz .

Bilginiz için sağolun.

Ohooo.
Ortada daha bebek yok.
Daha bebeğin ne zaman olacağı bile aşikarken bu kadar plan bana fazla geldi.
Bildiginiz dogmamış çocuga don biçmişsiniz.
Plan bizden takdir Allah’tan. Plansız bir şey olmaz ki. Bilmediğim süreçler sonuçta bildim yok. Ekonomi iyice kötüye gidiyor.

Diğer tüm plan ve programınızdan bağımsız olarak soruyorum; çalıştığı yerden, patronundan, memnun olan maddi-manevi tatmin olan biri var mı yaa hele ki son dönemlerde sağlık sektöründe?

1.tamamlayici dogum sigortasini hamile kalmadan 3 ay once yaptirmaniz lazim(bunu sigortacilar soylemiyor, en altta sigortanin karsilamadigi durumlar kisminda yaziyor). Geriye kalan zamanda hemen hamile kalip 9 ay icinde doğurmaniz gerekiyor yoksa policeyi yeniliyorsunuz. Ben yaptirmamistim

2.dogum parasi almaniz icin dogumdan once 1 yil icinde 90 gun priminiz yatmis olmali + dogum yaptiginiz sirada da sigortali olmaniz lazim.

Diğer tüm plan ve programınızdan bağımsız olarak soruyorum; çalıştığı yerden, patronundan, memnun olan maddi-manevi tatmin olan biri var mı yaa hele ki son dönemlerde sağlık sektöründe?
Benim ki çok farklı canım. Psikolojik problemi var ve beni çok yoruyor. Telefonunu açıyorum ya mesela ses gitmiyor sinirlenip bağırıyor sonra geçiyor o siniri. Çok geriliyorum. Sanırım evet idare etmem lazım.

Ve bu da demek oluyor ki çalıştığım yerden çıkmamalıyım.

Haklarınızı yakmayın. Doğum parası bir ihtiyacınızı kapar. Çalışırken doğurmanız her türlü kazancınız. Sabredin

Merhaba , bende 14+2 haftalık hamileyim. 4 ay sonrasında hamile kalabildim iş stresinden. Karar verdiğimizde bebek için para biriktirmeye başladık. İyi ki başlamışız o kadar pahalı ki her şey. Bir yandan çalışırken de alıyorum eşimde araba borcu ödüyor bende ev borcu. Tamamlayıcı sigortayı yaptırdık o ay değil bir sonraki ay hamile kaldım. Gerçekten çok faydalı , muayene ücreti 15 TL ödüyorum ve yapılan testlerde ücretsiz ayrıca doğumu kapsayan yaptırırsan çok daha iyi olur ben öyle yaptırdım. Çalışmaya devam edersen bana kalırsa daha iyi olur hem doğum paranı alırsın , hem de o sürede bebeğin ihtiyaçlarını karşılarsın. Sonrasında ücretli izni kullanınca işten ayrılırsın.

Sanki kendimi gördüm. Kayınvalidemle altlı üstlü yasıyorum, araba kredisi mdüyorum daha bir sene var bitmesine. Dogum sigortalarını duydum. Demir group 2 can bir hayat mı ne var o hamile kalındıktan sonrada yapılabiliyor bi bakın bulundugunuz ilde var mı anlasmalı hastanesi.
Onun harci 1 sene hamile kalmamanız gerekli diğer sigortalarda. Aradım sordum.

Sana tavsiyem işten cıkma rapor paranı al sonra iş bakarsın sahsen ben öyle yapacagım cünkü bende bunaldım

Bulunduğun işten çıkma edindiğin hakları yakma sakın.

Allah istediğin zaman nasip eder inşallah ama senelerce çocuk olmama ihtimali de var. Ha bugün ha yarın hamile kalırım diye işsiz mi gezeceksin? Ya da çocuk olmuyor dedin yeni işe girdin 1 ay sonra hamile kaldın bu sefer yeni işveren sıkıntı çıkaracaktır.

Ayrıca şu an iş yerinde rahat değilsin ama yeni iş arama bulma süreci sıkıntılı geçecek doğrudan gebelik olma durumunu etkiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…