- 21 Ocak 2018
- 8.422
- 20.767
- 348
- 32
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Naçizane tavsiyem alınacakları ötelemeyin.. ben bazı şeyleri doğum sonrası alalım demiştim eşime çok pişman oldum. Ötelendiği her şeyin fiyatı x2 olmuştu ama maaşımız x2 olmadıMerhaba , bende 14+2 haftalık hamileyim. 4 ay sonrasında hamile kalabildim iş stresinden. Karar verdiğimizde bebek için para biriktirmeye başladık. İyi ki başlamışız o kadar pahalı ki her şey. Bir yandan çalışırken de alıyorum eşimde araba borcu ödüyor bende ev borcu. Tamamlayıcı sigortayı yaptırdık o ay değil bir sonraki ay hamile kaldım. Gerçekten çok faydalı , muayene ücreti 15 TL ödüyorum ve yapılan testlerde ücretsiz ayrıca doğumu kapsayan yaptırırsan çok daha iyi olur ben öyle yaptırdım. Çalışmaya devam edersen bana kalırsa daha iyi olur hem doğum paranı alırsın , hem de o sürede bebeğin ihtiyaçlarını karşılarsın. Sonrasında ücretli izni kullanınca işten ayrılırsın.
O kadae yardımcı oldunuz ki teşekkür ederim. Peki kaç ay hamile kalmama teminatı istedi sigorta ?Merhaba , bende 14+2 haftalık hamileyim. 4 ay sonrasında hamile kalabildim iş stresinden. Karar verdiğimizde bebek için para biriktirmeye başladık. İyi ki başlamışız o kadar pahalı ki her şey. Bir yandan çalışırken de alıyorum eşimde araba borcu ödüyor bende ev borcu. Tamamlayıcı sigortayı yaptırdık o ay değil bir sonraki ay hamile kaldım. Gerçekten çok faydalı , muayene ücreti 15 TL ödüyorum ve yapılan testlerde ücretsiz ayrıca doğumu kapsayan yaptırırsan çok daha iyi olur ben öyle yaptırdım. Çalışmaya devam edersen bana kalırsa daha iyi olur hem doğum paranı alırsın , hem de o sürede bebeğin ihtiyaçlarını karşılarsın. Sonrasında ücretli izni kullanınca işten ayrılırsın.
Kesinlikle Allahın bileceği iş sadece karı koca planımız bu şekilde. Şuan ki işimde kalacağım yeni iş arama telaşına girmeyeyim haklısınız. Bakalım Rabbim ne göstericekBulunduğun işten çıkma edindiğin hakları yakma sakın.
Allah istediğin zaman nasip eder inşallah ama senelerce çocuk olmama ihtimali de var. Ha bugün ha yarın hamile kalırım diye işsiz mi gezeceksin? Ya da çocuk olmuyor dedin yeni işe girdin 1 ay sonra hamile kaldın bu sefer yeni işveren sıkıntı çıkaracaktır.
Ayrıca şu an iş yerinde rahat değilsin ama yeni iş arama bulma süreci sıkıntılı geçecek doğrudan gebelik olma durumunu etkiler.
Onun içinde şöyle düşündük eşim heveslendi hevesini kırmak istemiyorum planlı gebelik olucağı için tahlillerimi yaptırırım kadın doğumcuma gözükürüm vitaminlere başlar 3 5 ayı öyle değerlendiririm. Ondan sonrada belirlenen sürede hamile kalırsam Rabbim bilir kalmazsam da sigorta işini askıya alırızCalistigin yerden cikma dogumdan sonra haklarini alip cikarsin dogum sigortasi cok gereksiz olmus belirtilen surede hamile kalabileceğinizi bilemessinizki astari yuzunu geciyor o sigortanin
Teşekkürler değerlendireceğim. Zaten şuan bile aynı durum 1000 lira diye almadığım fritöz 3500 olmuş sinirlerim bozulduNaçizane tavsiyem alınacakları ötelemeyin.. ben bazı şeyleri doğum sonrası alalım demiştim eşime çok pişman oldum. Ötelendiği her şeyin fiyatı x2 olmuştu ama maaşımız x2 olmadıo yüzden tavsiyem neye ihtiyacınız olacaksa bebek için şimdiden satın alın.
Evet o yüzden eksik olan her şeyi almaya çalışıyorum , doğum sonrası 10 ay işe dönemeyeceğim şimdi aldım aldım sonra çok zor. Teşekkür ederim tavsiyeniz içinNaçizane tavsiyem alınacakları ötelemeyin.. ben bazı şeyleri doğum sonrası alalım demiştim eşime çok pişman oldum. Ötelendiği her şeyin fiyatı x2 olmuştu ama maaşımız x2 olmadıo yüzden tavsiyem neye ihtiyacınız olacaksa bebek için şimdiden satın alın.
daha yeni evlisiniz, yasiniz da kucuk, neden acele ediyorsunuz ki? ayrica yarim zamanli bile olsa calisin mutlaka, siz aile apartmaninda degil misiniz? kafayi yedirtirler size.İyi ramazanlar kızlar nasılsınız ? Kısaca bahsetmem gerekirse ben 1 buçuk senelik evliyim. Kayınvalidenler alt katımda oturuyorlar bu yaz köye yerleşme düşünceleri olmakla birlikte en geç seneye gidicekler. Biz eşimle geçen sene araba aldık ve borcunu ödüyoruz yaklaşık olarak 22 ay kaldı. 4000 civarı bir kredi ödememiz var. Bu yüzden gebeliği erteledik. Öncelikle şunu sormak isterim ki aranızda tamamlayıcı doğum sigortası yaptıran var mı ? Bu sene bunu yaptırıp çocuk için gram altın biriktirmeye başladık eşimle. Borcun bitmesine 3 5 ay kalada korunmayı bırakıcağımdan annelerin tecrübelerinden yararlanmak istedim.
Ben şuan çalışıyorum ve çalıştığım yerde mutlu değilim. Patronum iyi olmakla birlikte psikolojisisi hiç iyi değil. Genelde geç çıkıyorum ve aşırı suçlayıcı bir insan sürekli diken üstündeyim. Borcumuzu ödeyene kadar eşim tekrar bir iş arama bulma stresine girmemem gerektiğini hedeflermiz olduğunu söylüyor bir yanımda gebelikten önce acaba başka işe mi girsen diyor. Bu arada sağlıkçıyım önlisans mezunu. Doğum sonrası burda devam edemem ama peki doğum param yanar mı ? Nasıl ilerlemem gerekiyor? Emeklerimde var 3 senedir burdayım. Doğumdan sonra iş bulmam daha mı zor olur ? Biraz düşüncelere daldım bebeğimi de en azından 2 yaşına kadar kendim büyütmek istiyorum kiramız yok araba borcumuz da bitmiş olucak böyle planladık eşimle.
Siz olsanız 1 sene idare edip sonra Allah nasip ederse hamile kalıp mı çıkardınız yoksa nasipte varsa daha iyi bir iş mi arardınız ? Yeni işimin kötü olma ihtimali bize arabayı sattırır böylede bir risk var.
1 buçuk senedir evliyim evet ama korunmayı bırakmam 1 sene var yani şuan önümde süre var ne zaman nasip eder Rabbim bilemem sadece süreci araştırıyorum. Kayınvalidemler de en geç seneye gidicekler maddiyatı ayarlarlarsa kurbanda da gidebilirler apartmanda sadece amcası kalıyor eşimin onlarla da bi sıkıntı yok 1 buçuk senede 1 kere görüştük herkes kendi halinde. He sadece görümcem kalıyor onu da Allaha havale ediyorumdaha yeni evlisiniz, yasiniz da kucuk, neden acele ediyorsunuz ki? ayrica yarim zamanli bile olsa calisin mutlaka, siz aile apartmaninda degil misiniz? kafayi yedirtirler size.
Hayır ben seneye korunmayı bırakmayı planlıyorum bu süreçte sigorta ve para biriktirme durumuna girdik borcumuz 2024 yılında bitiyor bu süreçte işime devam edeceğim fakat işimden memnun olmadığım için yeni arayışa girmelimiyim yoksa sadece gebelik düşündüğüm için devam mı etmeliyim diye fikir almak istedim. Kayınvalidemler köye yerleşiyorlar bu yaz ya da seneye.Aile apartmanında işi bırakıp çocuk bakmayı mi düşünüyorsun kanarya çok yanlış planlar yapıyorsun
Patronum bu durumdan hoşlanmicak ama umrumda değil :) biz konuştuk 6 ay süre istiyor 4 bin civarıydı. Doğum zaten o para eğer planımız tutarsa bizim için daha iyi olucak. Hakkımızda hayırlısı olsun muhtemelen bebeğimi 2 yaşından önce bırakamammerhaba, bende sizin gibi planlı bir insanımdır :) ilk gebeliğimde doğum sig. bende bakmıştım ama bekleme süresi poliçenin içeriği ve markaya göre değişiyor kimi tamamlayıcılar 15 /12 ay gibi bir süre varken daha kapsamlı yüksek rakam ödediğiniz poliçelerde bekleme süresi daha kısa lakin ödenilecek rakam çok fazla çıktığı için yaptırmamıştım. iş konusuna gelince işinizi bırakmayın hamilelik sürecinizi orda geçirin 7 . ayda zaten doğum rapor hakkınız gelecek izne çıkarsınız ve rapor paranızı alacaksınız 2+2 ay olmak üzere 4 ay annelik hakkınız var sonra 6 ayda ücretsiz izin alırsınız baktınız iş olmuyor patron ile konuşup çıkışını istersiniz,tazminatınızı alırsınız.
Çok sağolun bırakmama kararı aldım. Rabbim evlatlarınıza bağışlasın.Bende Allah kısmet ederse bu sene sonuna doğru 3. gebeliğimi planlıyorum.
Halihazırda 9 yıldır çalışıyorum aynı iş yerinde ve doğumdan sonra işten ayrılmayı düşünüyorum.
Plan yapıyoruz ama tabi Allah nasıl dilerse...
Şimdiden başlayacak şekilde ufak tefek borçlarımızı kapatma ve birikim planladık eşimle.
Allah hayırlısını versin hepimizin hakkında.
Tabi ki şimdilik işi bırakmayın doğum sonrası izinlerin bitince çıkarsın .
Anadolu sigorta hamilelikden 72 saat önce dogum paketini karsılıyor.Tabi dogum paketi eklenirse.tamamlayıcı doğum sigortası yaptıran var mı
Araştıracağım. Çok teşekkür ederimyardımcı oldunuz işimde kalacağım umarım Rabbim aratmaz.Anadolu sigorta hamilelikden 72 saat önce dogum paketini karsılıyor.Tabi dogum paketi eklenirse.
Hamilelik olusmadan 72 saat önce policenin onaylanmıs olması yeterli.
Dİğer cogu sirker 1 yılla 8 ay gibi bekleme süreleri istiyor.
Ben sabredip dogum paramı alır öyle cıkarım.
Yeni is bulacagım,dogum parasına hak kazanmam icin 120 gün lazım sanırım sgklı
O arada hamile kalırsm is bulamazsam bilemedim bence risk.
Bir de yeni is yeri hamile kaldınız diye sizi cıkısa zorlayabilir.Hamilelik planlıyorsanız girmeyin yeni biyere.
Hayırlısı hakkınızda.
1 1 buçuk yıl kalırım ama uzun süre devam edebileceğim yer değil canım. Gelen yorumlardan kalmak daha mantıklı geldi bana.aslinda 3-4 ay sonra gebelik calismalarina baslasaniz, hemen de hamile kalsaniz, en iyi ihtimalle daha 1 yil bu sirkette calisacaksiniz ki hemen hamile de kalinmayabiliyor.
o yuzden yeni ise gecilebilir gibi geldi bana, haklariniz saniyorum 6 ay calismis olsaniz da gecerli oluyor, yeni sirkette de o kadar sureniz olacak.
ama suan is degistirmege harcayacaginiz enerjiyi baska seylere yogunlastirmak daha iyi de olabilir.
Ne denli bunaldiginiza bagli olarak karar verin bence,
1-1.5 yil burada calisirim diyorsaniz hic is degistirme isini dusunmeyin.
Canım merhaba bende seninle kısmen aynı durumdayım şuan bebek istiyorum ve çalıştığım iş yerinde hiç mutlu değilim, hamile kaldığımda işten ayrılıp doğum parasını kullanıcam sonrasında da işten çıkışımı isteyip işsizlik maaşımı almak düşüncesindeyim sonra duruma göre yeni iş bakarım kendimeİyi ramazanlar kızlar nasılsınız ? Kısaca bahsetmem gerekirse ben 1 buçuk senelik evliyim. Kayınvalidenler alt katımda oturuyorlar bu yaz köye yerleşme düşünceleri olmakla birlikte en geç seneye gidicekler. Biz eşimle geçen sene araba aldık ve borcunu ödüyoruz yaklaşık olarak 22 ay kaldı. 4000 civarı bir kredi ödememiz var. Bu yüzden gebeliği erteledik. Öncelikle şunu sormak isterim ki aranızda tamamlayıcı doğum sigortası yaptıran var mı ? Bu sene bunu yaptırıp çocuk için gram altın biriktirmeye başladık eşimle. Borcun bitmesine 3 5 ay kalada korunmayı bırakıcağımdan annelerin tecrübelerinden yararlanmak istedim.
Ben şuan çalışıyorum ve çalıştığım yerde mutlu değilim. Patronum iyi olmakla birlikte psikolojisisi hiç iyi değil. Genelde geç çıkıyorum ve aşırı suçlayıcı bir insan sürekli diken üstündeyim. Borcumuzu ödeyene kadar eşim tekrar bir iş arama bulma stresine girmemem gerektiğini hedeflermiz olduğunu söylüyor bir yanımda gebelikten önce acaba başka işe mi girsen diyor. Bu arada sağlıkçıyım önlisans mezunu. Doğum sonrası burda devam edemem ama peki doğum param yanar mı ? Nasıl ilerlemem gerekiyor? Emeklerimde var 3 senedir burdayım. Doğumdan sonra iş bulmam daha mı zor olur ? Biraz düşüncelere daldım bebeğimi de en azından 2 yaşına kadar kendim büyütmek istiyorum kiramız yok araba borcumuz da bitmiş olucak böyle planladık eşimle.
Siz olsanız 1 sene idare edip sonra Allah nasip ederse hamile kalıp mı çıkardınız yoksa nasipte varsa daha iyi bir iş mi arardınız ? Yeni işimin kötü olma ihtimali bize arabayı sattırır böylede bir risk var.