- 15 Temmuz 2017
- 835
- 815
Katiliyorum sana..bende inositol devam ediyorum buna galiba ara vermeden devam ediliyo demii yani adet donemindede sabah aksam iciliyo demi ? O degilde hala adet olmadim gecenlerde evde gebelik baktim bisey cikmadi biraz daha olmazsam dr goruncem takviyeler tam tersi yan etkimi yapti diye dusunmeye basladimCanım o bahsettiğin yöntemde laparoskopi ile yumurtalıklara minik delikler açıyorlar. Testosteronu azaltıp yumurtlama döngüsü kendiliğinden başlasın diye. Ben bunu bir doktora sormuştum. Bu yöntem çok önce yapılıyordu ama artık doktorlar bu yöntemi terk etmeye başladı ben tavsiye etmiyorum yapmıyorum da, çok istersen yapan doktor bulursun ama bence yaptırma dedi. Senin doktorun genelde güzel noktalara parmak basmış. İşin uzmanı gibi ama yine de bu işlemi başka doktorlara da danışmadan yaptırma derim. Metformin yerine kitapta inositol tavsiye ediyor. Ben de bir dönem metformin kullanmıştım çok kötü olmuştum o dönem anca 15 gün dayanabilmiştim metformin kullanmaya. Sürekli hipoglisemi yaşıyordum kan şekerim düşüyordu yani, elim ayağım titriyordu ve yemeklere saldırıyordum. Ek olarak mide bulantısı yaptı ve reflüyü tetikledi. Ondan sonra bir dönem mide ilacı kulllanmak zorunda kaldım. İnositol bu yan etkileri göstermeden metforminin vazifesini yapıyor zaten diyordu kitapta. O yüzden metformin defterini kapattım ben. Yan etkileri çok fena bir ilaç. Kullanırken sen sen değilsin :)