Yanlış anlaşılmasın kimseyi ümitsizliğe düşürmeyeyim. Hayat tarzını değiştirmek çok işe yaradı sonuçta bendeki semptomların çoğu azaldı hamdolsun kendimi çok daha iyi hissediyorum. Hayat kalitem arttı. Ama şu an için henüz adet düzeni diye bir şey yok, yumurtlama zaten çok çok nadir oluyor. Bunun üzerine aşırı düşüp her şeyi bebek meselesine bağlamıyorum kastettiğim oydu yani :) Bu şekilde yaşam kalitem artmış olarak daha sağlıklı bir insan olarak yaşamak bile yeterli geliyor bana. Beni yoran şey yumurtalamak için vücuduma yüklenmek ve hep bişeyler denemek.
Senin bir cevabinda okumustum diye hatirliyorum. Saglikli bir yasam bicimi insa etmek ve sonuclarini gormek sandigimizdan daha uzun zaman gerektiren bir surec. Bir yil gibi belki..
Ben ramazan ayindan on gun kadar once glutensiz ve sekersiz hayata basladim. Orucla birlesince zor olmadi. Yedigimiz bir gida 40 gun vucuttan cikmaz derler. 40 gun sonra sonuc aradim. Yuzumdeki sivilcelerin gitmesini umdum mesela..
Iki ay araliksiz, kolayca yaptim diyeti. Her sey ayniydi bedenimle ilgili. Sonra nasilsa alerjim yok bu surecte gebe de kalamadim dedim. Bu diyeti yapip ilk aydan gebe kaldim diyenler beni heveslendirmisti cunku. Ara ara yemeye basladim gluten ve seker. Ama eskiye oranla cok nadir. Yuzumde epey duzelme oldu vs.. kacamaklara ragmen uzun vadede sonuc alacagimi gormus oldum.
Ben de herkes anne olmak zorunda degil belki de kabullenmeliyim modundayim. Onca yil bosuna korunmusum zaten istesem de olmayacakmis. Yumurtam gelismiyormus.
Su surecte insanlarla, bebeklilerle, hamilelerle gorusmemek size de iyi geldi mi? soran eden olmasa da onlari gormek, muhabbetlerine maruz kalmak beni baski altina aliyormus. Hele benim gibi 6 saat otursalar bile sadece bez, kaka, mama, uyku konularindan bahsedebilen, baska hayat gayeleri olmayan insanlarla arkadassaniz..
Dr um la iyi basladik. Iyi gider mi bilemem.. onlari vesile olarak goruyorum. Allah sifayi nerede bulduracaksa oralara yonlendirsin bizleri.
Ilac cok sukur bulanti yapti sadece, bir de siskinlik var cok fazla. Istahimi kesmesine ragmen tartida fazla cikiyorum gibi.
ise geri dondum ama bana iyi geldi. oturup sadece gun icinde kendinle kalmak biz anne olamayanlar icin cok zor.
Bir de son olarak Pko kesinlikle kisiden kisiye degisen bir durum. Birine yarayan digerine yaramiyor, ters tepebiliyor. Genel olarak saglikli yasamda kalmali, duzenli dr gormeli ve bize neyin iyi gelip gelmedigini kesfetmeliyiz.