PKO'yu yenmek isteyenler buyrun içeriye!

Teşekkürler canım uzun uzun detaylı bir şekilde yazdığn için. Pco gerçekten çok farklı bir septom ama düzelecek inşallah ben inanıyorum
Bende oyle canimm kitabi uygulamayada calisiyorum plastikten uzak durup gunumu daha aktif gecirmeye calisiyo uykuma daha cok dikkat ediyorum ama yarin benim gunum artik paketli hic bisey agzima surmucem gunun planini yapcam sabah erken uyaniyorum zaten bide tam anlamiyla denicem biseyleri o zaman nolcak deneyimlerimi paylasirim sizlerlede insallah canimcimmm

bir de ayneyn ayneyn actigin konular muazzam, kitap paylasimin cok cok degerli. ancak onu bile suzerek, kiyaslayarak, elestirel bakarak okumaliyiz diye dusunuyorum artik. hele marka vs verdiyse reklam amacli olabilir.

bir donem ulkemizde margarin ciktiginda 'zeytinyagli yiyemem aman' diye parayla turku yazdirmis bir lobi varmis. her yerde margarin reklamlari.. insanlar guzelim memleketimizde organik, dogal tereyagi, zeytinyagi hic yok gibi saldirmis onlara. ekmege surulmus margarinlarle buyuduk.. ne oldu 50 yil gecti hastaliklar patladi.. simdi dr lar diyetisyenler bas bas bagiriyor, zeytinyagi tereyagi tuketin diye..

bu ilaveler konusunda da marka verdigi zaman ben supheyle yaklasiyorum. bilincli mi yaptiriliyor bu arastirmalar, kitaplar vs diye. ilaveler agir geldi diyorsun sen de baksana.. ben de ilk okuyup aldigimda epey para dokmustum ve gunde avuc avuc ilave iciyordum. kesinlikle donemsel icilebilir. uzun vadede para dayanmaz o duzene.. insan sonuc da gormeyince birakmak istiyor. yan etkileri de cabasi..
Evet canım haklısın kesinlikle körü körüne bağlanmamak lazım. Herkesin kendi vücuduna göre düşünüp degerlendirmesi, kendini iyi dinlemesi gerek. Ben bu kitaptan çok şey öğrendim. Canan Karatay dan da mesela çok şey öğrendim. Artık elimizden geldiğince benim vücuduma ne iyi gelirse onları uygulamaya devam edeceğim. Marka vs dedigine de katılıyorum yani kitapta marka belirtmiş sonuçta. Her şey olabilir. Eleştirel bir bakış açısıyla okumak önemli. Soya konusunda da kitapta diyor mutlaka genetiği değişmemiş soya olsun diye. Organikleri tavsiye ediyor o da. Organik bulamayan hiç yemesin bence de çünkü soya ve mısır en fazla genetiği değişmiş gıdalardan.

Merhaba arkadaşlar bende evliyim bebek için uğraşıyoruz pco var ve kilom biraz fazla ama düzenli adet görüyorum bu ay klomen ve çatlatma iğnesi vuruldum olmadı glifor kullanıyorum insülin için. Bu durumu yaşayan var mı bugün hastalandım çok üzüldüm..

Merhaba arkadaşlar bende evliyim bebek için uğraşıyoruz pco var ve kilom biraz fazla ama düzenli adet görüyorum bu ay klomen ve çatlatma iğnesi vuruldum olmadı glifor kullanıyorum insülin için. Bu durumu yaşayan var mı bugün hastalandım çok üzüldüm..
Aynı durumdayım. Düzenli regl gelmesini yumurtlama sorunum yok şeklinde yorumlamıştım. Hatta pik yakalardım testlerde. Yumurtam gelişmiyormuş. Dün regl geldi. Femara ve glifor a başlayacağım. İnsülin direncim olduğunu bile düşünmezdim. İstediğim zaman kilo verebiliyorum vs.

Aynı durumdayım. Düzenli regl gelmesini yumurtlama sorunum yok şeklinde yorumlamıştım. Hatta pik yakalardım testlerde. Yumurtam gelişmiyormuş. Dün regl geldi. Femara ve glifor a başlayacağım. İnsülin direncim olduğunu bile düşünmezdim. İstediğim zaman kilo verebiliyorum vs.
Glifor tavsiye ederim canım ben kullanıyorum günde 1 tane verdi doktorum çünkü bulantı yapıyor biraz

Şimdi öğrendim glifor değil başka bir ilaç vermiş. Metformin kullanıyorum o midemi mahvetti hem ağrı hem bulantı.
O ilaclar hep oyle yapiyo canimm o kadar iyi bilirmki o direnci kirmak icin 3 ay disimi sıkıp kullanmistim ama hayattan sogutmustu yemek gorunce bile cok afedersiniz kusasim geliyodu.bide o ilaclar bobreklere cok ciddi yan etkileri var bol su icin mutlaka iciyosanizda canim..

Özellikle karaciğerle alakalı bir şey var mıydı hatırlayamıyorum ama siz yine de tavsiye edin, arkadaşınız da doktoruna danışarak kullanabilir belki.

Canım uzun zamandır girememiştim siteye. İlk işim o olacak inşaallah :)
Siz nitrikoksit için supplement kullanıyomunuz

O ilaclar hep oyle yapiyo canimm o kadar iyi bilirmki o direnci kirmak icin 3 ay disimi sıkıp kullanmistim ama hayattan sogutmustu yemek gorunce bile cok afedersiniz kusasim geliyodu.bide o ilaclar bobreklere cok ciddi yan etkileri var bol su icin mutlaka iciyosanizda canim..
bol su icmeye calisiyorum. ayni durumdayim yemekten sogudum..

Merhaba arkadaslar. Bende gecen ay pcoslu oldugumu ogrendim. 2 aydir hayit hapi kullaniyordum. Bugun baska bir doktora gittim ve Metformin verdi cocuk sahibi olmak iatedigimiz icin. Klomen hapini vermedi tehlikeli oldugu icin. Yumurtaliklarda bir suru kist olusturup sonra 1-2 hafta hastanede yatanlar oluyormus. Metforminin pcos uzerinde etkisi bilimsel olarak kanitlanmis. Cumartesi gunu baslacagim bakalim ilk hafta sabahlari yarim icecegim. Metformin ile tecrubesi olan var mi? Ovulasyon testi alayim mi dedim kizdi dr 🤭 onceden insanlar ovulasyon testi ile mi hamile kaliyordu ? sonra kendini simdi hamile kalmam lazim diye odaklarsin hic hamile kalamazsin sonra dedi.

Merhaba arkadaslar. Bende gecen ay pcoslu oldugumu ogrendim. 2 aydir hayit hapi kullaniyordum. Bugun baska bir doktora gittim ve Metformin verdi cocuk sahibi olmak iatedigimiz icin. Klomen hapini vermedi tehlikeli oldugu icin. Yumurtaliklarda bir suru kist olusturup sonra 1-2 hafta hastanede yatanlar oluyormus. Metforminin pcos uzerinde etkisi bilimsel olarak kanitlanmis. Cumartesi gunu baslacagim bakalim ilk hafta sabahlari yarim icecegim. Metformin ile tecrubesi olan var mi? Ovulasyon testi alayim mi dedim kizdi dr 🤭 onceden insanlar ovulasyon testi ile mi hamile kaliyordu ? sonra kendini simdi hamile kalmam lazim diye odaklarsin hic hamile kalamazsin sonra dedi.
Evet artik neyden kaynakliysa yenilendemi icilendenmi eskiden dr mu varmis yani koy yerinde adet olmayimca hamileyim karni cikinca bi dr giderlermks ve sonra dogum 😂 keske bizlerde o bilmemislikle yasasak bazi seyleri ne guzel tasalanmaolmaz simdi o test bu test dusecekmi nolacak diye dusunup stres oluyoz..

Evet artik neyden kaynakliysa yenilendemi icilendenmi eskiden dr mu varmis yani koy yerinde adet olmayimca hamileyim karni cikinca bi dr giderlermks ve sonra dogum 😂 keske bizlerde o bilmemislikle yasasak bazi seyleri ne guzel tasalanmaolmaz simdi o test bu test dusecekmi nolacak diye dusunup stres oluyoz..

aynen. bazen fazla bilgi iyi olmayabiliyor.

Hanimlar hic sesiniz cikmiyo neler yapiyosunuz ???

Yumurta büyütmeye çalışıyorum. Bu ay da boş geçti. Bir sonraki aya Allah kerim. Sen nasılsın?
Bende ilaci ictim sonra adetim oldu inanilmaz agrili bi adetti bi sonraki adet gel dedi dr o basit kist dusmusmu diyede bence bu adette her bisey sokulmustur diye dusunuyorum.valla saldim canim suan ben nasipten otesi yok olmuyoda olmuyo anlamiyorum bugun sunu dusundum evlendigimde 25 bile degildim 29 oldum hala kucagim bos elimden gelenide yapiyorum kiloda verdim olmayinca olmuyo cok canim sıkılıyo bide bayramda yaklasiyo daha cok geriliyorum insanlarin acimakli davranislarina maruz kalmaktan tiksiniyorum artik.Allahim duysun artik bizleride :KK43: :KK43:

Bende ilaci ictim sonra adetim oldu inanilmaz agrili bi adetti bi sonraki adet gel dedi dr o basit kist dusmusmu diyede bence bu adette her bisey sokulmustur diye dusunuyorum.valla saldim canim suan ben nasipten otesi yok olmuyoda olmuyo anlamiyorum bugun sunu dusundum evlendigimde 25 bile degildim 29 oldum hala kucagim bos elimden gelenide yapiyorum kiloda verdim olmayinca olmuyo cok canim sıkılıyo bide bayramda yaklasiyo daha cok geriliyorum insanlarin acimakli davranislarina maruz kalmaktan tiksiniyorum artik.Allahim duysun artik bizleride :KK43: :KK43:
Duyuyor canım.. önce sağlıklı hayırlı olsun da.. illa olsun da diyemiyorum. Şu süreç iyi geldi herkesle mesafe koymak, arkadaşlarım bebekli olduğu için görüşmemek iyi geldi.

İnşllah sökülmüştür de uğraştırmaz bir daha bir daha. Yumurta oluşuyor mu sende?

Duyuyor canım.. önce sağlıklı hayırlı olsun da.. illa olsun da diyemiyorum. Şu süreç iyi geldi herkesle mesafe koymak, arkadaşlarım bebekli olduğu için görüşmemek iyi geldi.

İnşllah sökülmüştür de uğraştırmaz bir daha bir daha. Yumurta oluşuyor mu sende?
Insallah canim ben sokuldugunu dusunuyom cunku ciddi cok oldum 2 gun ozellikle..yum takibi yaptirdigimde klomenle filan 2 tane olusuyodu benim bide ne zaman yumurta olusuyo cok ilginc bazen adetime cok yakin bazende adet bitiminin hemen arkasindan..bizde tek sorun pko olsa bence su zamana kadar olurdu canim esimde sorun o varikoselden ameliyat olcak cunku dr senlik bisey yok bile dedi artik elimden biseyde gelmiyo kismet belki denk gelir umuduyla her ay bekliyorum😑😓..kendimemi uzuliim esimemi boyle olmasinami gebelik devam etseydi dusuk olmasaydi bayramda dogum olacakti o kadar uzuluyorum ki sabirla bekliyorum artik napiim..dua edelim birbirimize su yasadiklarimizi unutalim hayirlisiyla

X