bir de
ayneyn actigin konular muazzam, kitap paylasimin cok cok degerli. ancak onu bile suzerek, kiyaslayarak, elestirel bakarak okumaliyiz diye dusunuyorum artik. hele marka vs verdiyse reklam amacli olabilir.
bir donem ulkemizde margarin ciktiginda 'zeytinyagli yiyemem aman' diye parayla turku yazdirmis bir lobi varmis. her yerde margarin reklamlari.. insanlar guzelim memleketimizde organik, dogal tereyagi, zeytinyagi hic yok gibi saldirmis onlara. ekmege surulmus margarinlarle buyuduk.. ne oldu 50 yil gecti hastaliklar patladi.. simdi dr lar diyetisyenler bas bas bagiriyor, zeytinyagi tereyagi tuketin diye..
bu ilaveler konusunda da marka verdigi zaman ben supheyle yaklasiyorum. bilincli mi yaptiriliyor bu arastirmalar, kitaplar vs diye. ilaveler agir geldi diyorsun sen de baksana.. ben de ilk okuyup aldigimda epey para dokmustum ve gunde avuc avuc ilave iciyordum. kesinlikle donemsel icilebilir. uzun vadede para dayanmaz o duzene.. insan sonuc da gormeyince birakmak istiyor. yan etkileri de cabasi..