• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pkos ve evlilik.

Meraba oncelikle evleneceği kişiden bu tür konular hakkında çekinmesi anlamsız aynı yatağa baş koyup bir ömür geçirecek.. ergenliğimden beri kıl tüy problemim vardı hormon testlerim normal cıkardı genetik deniliyordu. Evlendikten sonra gebe kalamayınca doktora gittim ve pco olduğumu öğrendim. Hormonlarım hâla normaldi. Ama birazda annemin beni jilete alistirmasi yuzunden epey kotu haldeydim. Dugune birkac gun kala ilk kez ağdaya gittim. Agdayla uzun sure gidiyodu tabi ama ben surekli gidememeye basladim cunku korkuyordum canimda fazla aciyodu. Esim vucudumdaki kil tuy mevzusuna pek takilmadi yani hic bir kelimesini duymamisimdir tabikide herkes karisi sutun gibi olsun ister herhalde ama bu birazda karsi tarafin titizligiyle alakali esimde kendine pek dikkat etmez. Amma velakin yüzümdeki tüylerden bana illallah geldi. Her hafta biyik aldirmaktan nefret ediyorum. Beyaz tene siyah tüy olunca daha 3. Gunden sonra biyiklar cikmaya basliyor.. boynumda, gıdımda, kulak diplerimde de var. Lazerin çözüm olduğuna inaniyorum bende, hamile kalmayı bekledim çok şükür doğuma az kaldı lazeride düşüneceğim.

Bu arada evlendikten sonra hemen kadin dogum doktoruna gitsin. Hemen cocuk dusunmuyorlarsa bile durumu hakkinda mustakbel esiyle gidip doktorla mutlaka gorussun. Ona gore de korunacaksa da doktorun tavsiye ettigi sekilde korunsun, ileride ah vah etmesin. Ben 2 yilda tedaviyle gebe kaldim ki benim hafif pco idi

Her polikistik over hastası inanılmaz tüylü kıllı olacak diye bişey yok ki. Belki bilmediği başka bi hormonal durumu vardır? Ben pkoyla hamile kalana kadar uğraştım adet düzensizlikleri dayanılmaz regl ağrıları bela olmuştu ama kıllı bi insan değilim. Hamilelikle birlikte daha da azalır oldu hatta. Yani demem o ki altında yatan başka bişey olabilir. Tek sebebi pko değildir belki. Hormanlardan kaynaklı bişeyse lazer de pek çözüm olmuyo herkese ne yazık ki

Bayrama ne kaldı şurada? Dedim de o da diyor ki hemen gözle görülür fark olur mu? Şimdi onun durumu ayrı ya hani normal süreçten daha farklı işler gibi geliyor bana ama bilemiyorum.
Aynen 1 haftada faydasi olmaz en guzeli bi kuagore gitsin agda yaptirsin daha sonrada gidip lazere baslasin en azindan ömur boyu ugrasmak zorunda kalmaz

Bayrama ne kaldı şurada? Dedim de o da diyor ki hemen gözle görülür fark olur mu? Şimdi onun durumu ayrı ya hani normal süreçten daha farklı işler gibi geliyor bana ama bilemiyorum.
Aynen 1 haftada faydasi olmaz en guzeli bi kuagore gitsin agda yaptirsin daha sonrada gidip lazere baslasin en azindan ömur boyu ugrasmak zorunda kalmaz

Back