• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pkos ve evlilik.

Albetis

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
854
Puanlar
18
İyi geceler hanımlar.

Sorun benim değil de yakın bir arkadaşımın sorunu. Kendisi pkos hastası (umarım doğru yazmışımdır). Tam olarak onun anlattığı kadarıyla bildiğim bir hastalık. Biraz da kulaktan dolma biliyorum.

Arkadaşımın Bu bayramdan 1 hafta sonra düğünü var.

Sanırım kıl, tüy sorunu var. Hani üst bacak bölgesinde, göbeğinde vs. Bana tam olarak açıkça anlatamadı çekingen biri çünkü. Biraz rahatlattım psikolojik olarak onu öyle söyledi ancak. Kapalı kendisi (yani kıl tüy sorununun ne boyutta olduğunu bilemiyorum haliyle) ve bu kıllar yüzünden evlilikten korktuğunu söyledi.

Sürekli almaya çalışıyorum ama hepsiyle başa çıkmak zor ve her zaman bu kadar tertemiz olmak mümkün olmaz, eşim beni böyle görürse soğur mu diye sordu, bana.

Ben de bekara koca boşamak kolay derler o hesap ne olacak ya falan dedim ama kız bunu bayağı takmış kafasına üzülüp duruyor kendi kendine. Aklıma burası geldi kendisinin de haberi var cevaplarınızı yollayacağım.

Pkos hastası biri var mı? Evlilikte sorunlar yaşıyor mu? Veya gerçekten bu derece önemli bir sorun mu? Nasıl çözümlerinşz var?

Sormadan söyleyeyim ilaç falan kullanıyormuş bayağıdır, doktora gitmiş yani ama kıl sorunu çözülmüyor sanırım tam net bilmiyorum :/

ben varım erkek gibiydi ba-aklarım ben lazerle çözdüm o da lazer yaptırsın bitmez belki ama çok azalır

arkadaşınız sorununu, çekincelerini nişanlısı ile paylaşmış mı?
nişanlısı ne tepki vermiş?
bence konuşmadı ise konuşması lazım
kafasında binbir türlü endişe ile yaşamaktansa, açık açık konuşsun

Hatta zaman kaybetmeden gitsin ben evlenmeden iki yıl önce gittim şimdi rahatım

bir de adam illa tüy probleminin önemsememek zorunda değil
bir de çok önemseyen biri ise
evliliği kabusa dönebilir
bence evlenmeden öğrenmek lazım

Lazer yaptırabilirdi aslında , siyah tüylere etkili olur. Ben sarışın olduğum için fayda etmedi . Sorunun cevabı olarak da kıl tüy evlilikte sorun çıkarır bence , halletmeye çalışsın şimdiden .

Birde gebelikte sorun olabilir, ama tedavi ile çözümlenir insallah. Baştan bunları nişanlısı ile konuşsa iyi olur

İlaçla birlikte lazere başlasın tümden yok olmasa da büyük oranda azalır. Keşke önceden gitseymiş lazere.

Kuzenim böyleydi evlendikten sonra lazere gitti şükür eşim çok anlayışlı demişti.

arkadaşınız sorununu, çekincelerini nişanlısı ile paylaşmış mı?
nişanlısı ne tepki vermiş?
bence konuşmadı ise konuşması lazım
kafasında binbir türlü endişe ile yaşamaktansa, açık açık konuşsun
Benimle bile zor konuştu sanmıyorum anlattığını, anlatsa dert etmezdi belki bu kadar.

Keşke önceden ufak ufak başlasaydı lazere. Daha fazla geç kalmadan araştırıp başlasın ki biran önce seyrelmeye ve azalmaya başlasın tüyleri.

Koyu kıllar için lazer kesin çözüm. Kalanıda ağda vs halleder artık. Burda kıl seven bi kesim var aman dikkat:)

Belli olmaz. Bende çok kıl tüy olmaz beyaz tenliyim bacağımda çok az olmasına rağmen eşim olacak adam bi tane dahi görse tahammül edemez. Tabi ben onun için değil kendimi iyi hissetmek adına temizliyorum.. Ayrıca seni bu sebepten aşağılar hor gorursede ver eline bi top sektirsin gitsin. Ben yapamadım sen yap:bicak:

Lazer yaptırabilirdi aslında , siyah tüylere etkili olur. Ben sarışın olduğum için fayda etmedi . Sorunun cevabı olarak da kıl tüy evlilikte sorun çıkarır bence , halletmeye çalışsın şimdiden .

Birde gebelikte sorun olabilir, ama tedavi ile çözümlenir insallah. Baştan bunları nişanlısı ile konuşsa iyi olur
Bunu söyledim ben de. Onunla konuşmasını söyledim yani ama nasıl anlatacağım diye düşünüyor bir yandan da ona yazıyorum şuan.

Lazer mevzusunu da söyledim ama bu kadar kısıtlı zamanda bir sonuç olur mu ki?

Lazer yaptirsin yaptiracak durumu yoksa başka yollar ile temizlemeye calissin.
Yani bu sebepten bilmiyorum sogumaz nisanlisi herhalde.
Ama soğumuyor diye de kişisel bakımını aksatmasin.
Artık ne yapıyor nasıl yapıyor bilmiyorum hassas olduğundan detaya girmedim ama taktığı nokta bir gün olur da alamazsam beni öyle görürse falan filan hani.

Belli olmaz. Bende çok kıl tüy olmaz beyaz tenliyim bacağımda çok az olmasına rağmen eşim olacak adam bi tane dahi görse tahammül edemez. Tabi ben onun için değil kendimi iyi hissetmek adına temizliyorum.. Ayrıca seni bu sebepten aşağılar hor gorursede ver eline bi top sektirsin gitsin. Ben yapamadım sen yap:bicak:
Ha aynı benimki .
Koyu kıllar için lazer kesin çözüm. Kalanıda ağda vs halleder artık. Burda kıl seven bi kesim var aman dikkat:)
Kim kıl sever yahu

Bana kalırsa anlatmasın bir an önce lazere başlasın ve sık sık gitsin ihmal etmeden 2-3 seanstan sonra biraz toparlanır

Saglikli oldugu surece alir zaten lazer sanirim o hastalikta fayda etmiyor zaten az zamani kalmis tam dokulme zamani dugune gelir rezil olur.

Ileride tuylu gorurse esi sogumaz dert etmesin bu kadar elinden geldigi kadar alsin.

Philips lumea alsin burada konulari var herkes cok memnun.

Bunu söyledim ben de. Onunla konuşmasını söyledim yani ama nasıl anlatacağım diye düşünüyor bir yandan da ona yazıyorum şuan.

Lazer mevzusunu da söyledim ama bu kadar kısıtlı zamanda bir sonuç olur mu ki?
Ben 1 kez gittim sonuç alamadım kıllar açık renk diye . Ama koyu renkli tüylerde faydası olur . Gitsin şimdiden. Sanırım 10 güne dökülüyordu, belki yetişmeyebilir. Lazer yapan Bi merkezle konuşsun, şimdi olmasa bile ilerde çok rahat eder

Back