- 20 Ağustos 2013
- 64
- 11
- 8
- Konu Sahibi burcumufuk
çok güzel maşallah. Allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin senedehepinize merhaba yazdıklarınızın hepsini okudum ve cevap vererek sizlere umut olmak istedim..bende sizler gibi pkoluyum ve şuan hamileyim hikayem biraz uzun olucak inşalah sıkılmadan okursunuz..adetlerim çok düzensizdi 2-3 ayda bir geliyordu..yıllarca yasmin içtim adet olmak için her ay bu şekilde düzenli geliyodu..ama hep pko yüzünden bebek sahibi olamıcam diye korkuyodum..evlendim ve eşimle 3 yıl bebek istemedik..3 yılın sonuna doğru yasmini bıraktım ve denemelere başladık..6 ay denedik olmayınca doktora gittim ve klomene başladık 2-3 ay içtim fakat yumurtalar istenilen mm ulaşmıyodu hiç..ayrıca insülin direnci için metformin içiyodum..doktorum hsg istedi çektirdim ve tüplerim açık çıktı..rahim filminden sonra 2 ay içinde hamile kalma olasılığı artıyomuş fakat hamile kalamadım..sonra doktor değiştirip ilk aşılamamı yaptırdım ve sonuç negatif..evlendikten sonra 15kg yakın kg aldım ve negatif sonucundan sonra diyet yapmaya karar verdim..bikaç ay içinde 10 kg verdim ve hevesle 2.aşılamamı yaptırdım çk emindim olduğuna fakat yine sonuç hüsran..toparlandım ve bikaç ay sonra tüp bebek yaptırmaya karar verdim..şeker ilacını içmeye devam ediyorum hala tabi..tüp tedavisine başlamak için adetimi bekliyorum fakat gelen giden yk..yine düzensizlik derken öylesine test yaptım ve hamile olduğumu öğrendim..hiç beklemediğim bi zamanda mucizem gelmişti..ve sürpriz olarak geldiği gibi gitti..8 haftalıkken kalbi durduğu için kürtaj oldum dünyam yıkıldı..toparlanmam zor oldu ve ben bu süre zarfında yeniden diyete başladım 7kg daha verdim..adetlerim düzene girmişti artık denemeye başladık tekrar..doktora kontrole gittim yumurtladığımı ve ilişkiye girme zamanımızı söyledi bize..o günlerdi değerlendirdik ve çok şükür sonunda yeniden bebeğime kavuştum..şuan 4.ayımın içindeyiz minik kızımla demek istediğim sakın umudunuzu kaybetmeyin mutlaka bir zamanı vardır bebeğinize kavuşmanın..iyi ve işinde uzman bir doktor bulun kendinize çünkü her doktor pko konusunda uzman olmuyo malesef ve bizi oyalıyolar..inşallah hepiniz en kısa zamanda bu duyguyu tadarsınız..sormak istedikleriniz olursa seve seve cevaplarım..
bikaç kez kendiliğnden olmak bile güzel bence bende prolaktin yüksekliği de var o çok etkilio kendiğilinden hiç oldurtmuyo. keşke onun ameliyatı neym bişey olsaydı da düzelseydi. sizde de var mı prolaktn fazlalığı sorunu?