- 29 Temmuz 2010
- 139
- 0
bana da 2 sene once pko teshisi kondu. adetlerim duzenliydi, ağrısızdı , normal kilodaydım ancak pko'ydum. asırı derecede sac dokulmem vardı, tepelerim acılmıstı, cildim - sacım cok yaglanmaya baslamıstı. soyle ki normalde 3-4 gunde bir yıkadıgım saclarım sabah yıkanıp 7 gibi eve donerken yaglı gorunuyordu. hergun mutlaka saclarımı yıkamam gerekıyordu. 1 sene yasmin ve diana35 kullandım; hiçbir degisiklik olmadı yumurtalıklarımda.
sonra da bu hapları bıraktım.
hıc duzenli surduremesem de birkac kez sogan kurune basladım. 3-5 gun maksimum devam edip bırakıyordum. bir-iki kez de incir kuru yaptım cocugum olsun diye ama onu da anca bi hafta yapabilmisimdir.
sonra bu hayıt tohumunu okudum netten. cay-kahve alıskanlıgı olmayan biri olarak isyerinde gunde bir sefer bu hayıt tohumunu ictim. sıcak suya atıyordum bir cay kasıgı kadar kiminde cok bekliyordu, kiminde az bekliyordu; kimini sıcak kimini soguk iciyordum. bu sekilde 2 tane 100er gramlık paket ictim.
sonra da yine aktardan civanpercemi aldım. onu da aynı sekilde sıcak suya bir tutam attım. bir demetin yarısı anca bitmisti ki doktora gittim. pko oldugumu, cocuk ıstedıgımı fılan soyledım ancak o da kontrolde pko filan olmadıgımı yumurtalıklarımın gayet saglıklı oldugunu soyledi.
hamile miyim, degilim, ama pkoyu atlatmak (en azından bir surelik bile olsa) gayet iyi.
yani bosuna degilmiş su yazılanlar.
size onerim doktor kontrollerinizi aksatmayın, cok kafaya takmayın bu hastalıgı ama bu otlar da gercekten rahim-yumurtalık destekleyici-koruyucu ki dogum kontrol haplarının yapamadıgını 6 ay gibi bir surede basardı.
benim de moralim bozuluyor, ben de hamile degilim, ancak en azından sorunların bir kısmı kaybolmus durumda.
acil sifalar diliyorum hepimize.
Amin hepimize,peki şimdi varmı başladığınız bir tedavi?
saç dökülmesini ben evlenmeden yaşadım,tabi herşey sonradan ortaya çıkıyor demekki,neyin ne olduğu.stres dediler falan filan birdünya söylem çeşit çeşit doktor.kortizon 2 tane vuruldum,kilo kaybı evlendim,düzelmeye başladım saçlarım çıktı tabi hepsi dökülmüştü,kilo almaya başladım,normaldim, ama 2 yıldır göbek bölgemde sadce gereksiz bir kilo alımı var ,2 yıl önce doktora gittiğimizde sorun bulamamışlardı,şimdi ise pko ya benzer bir durum dedi doktor.adetimin 2.günü tüm değerlere göre kesin konuşacağız.şimdi anlıyorum demekki o zamanlar bile benim hormon problemlerim varmış,şimdiyse aynen saçlarda gereksiz çabuk yağlanma,tüylenme ve sivilcelenme şikayetlerim var .bende forumlardan okuduğum kadarıyla kendimdeki durumu pkoya benzetiyordum doktorum da aynı görüşte bakalım neler olcak bu süreci burda paylaşmak isterim sizlerle.iyi yada kötü ne olursa,güzel bir paylaşım alanı grüşmek üzere..