Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

Mrb Arkadaslar banada 6 ay once PCO teşhisi konuldu ve yasmin adlı ilacı verdi doktorum altı ay kullan dedi bu ay bitti suan bekarım tenmuzda evlenicem ve çocuk ilk planda duşunmuyorz şimdi ilacı bırakıp 1 ay beklesem sonra tekrar doktora gitsem diyorum doktorum bana çocuk istediğimde sorun yasamayacagımı soyledi bunu neye dayanarak solemiş olabilirki PCo lular bu sorunu yasıyo deniyor birde dogum kontrol hapaı olarak sizce hangisi daha iyi

tabi çocuk isteyip istememe senin kararın ama bana kalırsa PKO teşhisi konduysa hiç korunma derim..umutsuzluk vermek istemem ama çoğunlukla gördüğüm PKO lular kolay hamile kalamıyor..mesela ben 2 yıldır korunmuyoruz,1,5 yıldır tedavi görüyorum ama hamiş olamadım bi türlü...ha tabi kendiliğinden hamile kalanlarda var,ama yine de PKO biraz uğraştırıyor..ben sadece uyarmak istedim..senin hakkında hayırlısı olsun..yerimseniben

inş. en kısa zamanda hamile kalırsın kapkaracım bne su açıdan hap duşunuyorum zaten pco nun tedavisinede bu hapı veriyolar bende hem korur hem tedavi eder dedim ama fisfisfis bilmiyorum tekrar gidicem bidahaki ay doktora şimdi bu ay bıraktm yasmini artık doktor ne onerirse
arkadaslar bişey sorcam bu pco tedavi oluyomu yani ne bilim 1 sene hap kullanıyosun sonra ultrosana giriyosun yumurtalıklar normale donmuş oluyomu

canım seni üzmek istemem ama bu hastalığın tedavisi yok malesef...Hapı kullanınca da sadece daha fazla folikülün oluşmasını engelliyorsun, olanları yok etmiyor bildiğim kadarıyla. Yani anlayacağın ömür boyu buna mahkumuz...

merhaba bende bir pco hastasıyım.bekarkende adet düzensiliğim vardı ama hiçbir doktr bana pco demedi.evlendim 2 sene korunduk 2 yıldrda bebek için uğraşıyoruz.bilseydim hiç korunmazdım dedim.ben yasmin ve diane 35 kullanmıştım.mutluluklar arkadaşıma.s.

sevgili özge nur,Allahtan umut kesilmez ama ben şimdiye kadar doğum kontrol hapıyla bu hastalıktan kurtulanı duymadım..bende 5 ay kullandım,bıraktığımda yine aylarca adet olamadım,doktorların söylediği bu hastalk kronik,yani geçmesi pek mümkün değil,yani kistler eritilemiyor sadece çoğalmasını önlüyorsun..senin hakkında hayırlısı olsun inş,çok üzülme..a.s. bu arada doktor sana şeker ilacı verdimi,genelde veriyorlarda...

merhaba, öncelikle polikistik over ve polikistik over sendromunun farklı şeyler olduğunu biliyorum.. (pko lu olarak öncelikle kendimden biliyorum) polikistik over sendromu, vücutta başka rahatsızlıklara neden olması, kilo artışı gibi, kıllanma gibi, hormon değerlerindeki anormallikler gibi.. Doktorum benim yalnızca pko lu olduğumu söyledi, yani hormonlarım vs. herşey normal ama sadece yumurtlayamoyordum bir de buna bağlı olarak adet düzensizliğim vardı. onun için yumurtlamayı uyarıcı bir hap verdi, Gonaphene, kullandığım ilk ay yani geçen ay hamile kaldım :) şu an 5+4 haftalık hamileyim.... Bebek isteyen herkese Allah nasip etsin..

bana doktorum PCO sendromu dedi yani yumurtalıklarımda normalden fazla yumurta varmış bunlarda yumurtlamayı engelliyomuş bende adet duzensizliği dışında kilo alma faln yok aksine zayıfım kıllanma var evt zaten herkes aynı olmuyo sanırım bende işte bir daha ki ay adetimi bekleyecem olmazsa tekrar gidicem bakalım sanrım gidince yine d.kontrol ahpı verir ama sizce hangi hapı kullanmalıyım

merhabalar.nerde pko lular demişsiniz.işte buradayım.progestan ve glukofen kullanıyorum.10 gün oldu.bu ay 2 defa adet gördüm.artık günlerimi takip edemiyorum.yan etkileri çok oldu.başım dönüyordu ve midem bulanıyordu.biraz hafifledi şimdi.birçok yerde okudum glukofenle 10 kilo verdim felan yazıyor.kaç ayda verdiler merak ediyorum.bende bir etkisi olmadı şimdilik.beşibiryerdeye geri döneyim diyorum.en azından o işe yarıyordu.ben sıkıldığım için depresyon haplarımı bile bıraktım.şimdi bu dert çıktı.şimdilik çocuk düşünmüyorum.tek derdim adetlerimin düzene girmesi ve kilo vermek.glukofeni kullanıp kilo veren varsa beni bilgilendirebilir mi?a.s.

kızlar hala inanamıyorum. şoktayım.
hormonlarım çok kötü çık mıştı. bir sürü kistim vardı. üstelik bu ay yumurtam bile oluşmamıştı. adet olur olmaz tedaviye başlıcaktık. ama ben adet olamadım. 2 hafta gecikti. dr gittik. adet söktürücü yazdı. yine de bi test yapalım dedi. sonucu aldığımda gözlerime inanamadımmmm hamileymişimmmmm
yumurta bize küçük bir oyun oynamış ve geç oluşmuş. bebişim de geç gelmiş.
siz de moralinizi bozmayın sakın.
bakın en ümitsiz anımda, en imkansız denen zamanda geldi işte mucize. darısı inşallah sizlerin de başına. dualarım sizinle...

canım tebrikler. diğer başlıkta da okudum ve tebrik ettim. işte bu tam olarak Allah'ın mucizesi. hiç beklenmedik bir anda geliyor. ben de bir pko lu olarak hamile kalmıştım fakat bir ay önce bebeğimi kaybettim. kalp atışları duyulmadı. bizim de hiç beklemediğimiz bir anda gelmişti. benim eşimde de sorun var ve hatta bu yüzden tutmaz diye doktorum aşılama yapmaya bile yanaşmadı ama ben o ay hiç bir ilaç kullanmadan kendilinden hamile kaldım. sen şu an kendine çok dikkat etmelisin. ağır işlerden kaçın. düşük olmasın diye doktorun sana ilaçlar da verir. kalp atışlarını duyduktan sonra daha da rahatlarsın. Allah kucağına almayı nasip etsin inşallah. darısı bizlerin başına.

canım ben de bir pko lu olarak bu ilacı kullandım. dediğin gibi başlarda çok mide bulantısı yaptı ama 1 hafta 10 gün sonra vücut alışıyor ve normale dönüyor. bu ilaç iştah kapattığı için eskisine göre daha az yemek yediriyor. tatlı isteğini azaltıyor. ama sadece bu ilaç tek başına kilo verdirmiyor tabi. ben 9 kilo kadar verdim. 3-4 ay içinde ama çok yürüyüş yaptım ve az yedim. tatlıyı azalttım. bu şekilde canım. adetlerim düzene girdi. sende sabırlı ol. bu ilaç pko lular için gerçekten çok işe yarıyor. ben geçen ay düşük yaptım. hamilelikten itibaren doktorum bırakmamı söyledi, düşükten sonra da birkaç ay içme dedi ama çok iştahım açıldı ve tatlı yeme isteğim arttı. adet olduğumda doktorumla konuşup tekrar başlamak istiyorum.

evet yapraknil bizim düşük riskimiz çok daha fazla diğer hamilelerden.
şimdi minik kuş sıkıca tutunsun diye dua ediyorum. bol bol dinlenmeye çalışıyorum ve çok korkuyorum...

canım tebrik ederim ,ben de komen ve çatlatma iğnesiyle hamile kalmıştım ama düşük yaptım,pco da var.
inşallah hiçbirşey olmaz
zaten bu cadılar en umudumuzu yitirdiğimiz anlarda meydana geliyorlar.Allah'ım nelere kadir.

Merhaba Arkadaşlar Bende Bir Pco Luyum Ve Bende Glukofaj Kullanyorum.etkisi 4 Ay Kullandiktan Sonra Ortaya çikiyomş.benimde 5 Ay Oldu Ve Adetlerim Düzene Girmeye Başladi.doktrum Pco Hastalarinda Mucize Bir Ilaç Olduğunu Ve Kesinlikle Birakmamami Söyledi.

canım bu ilaç bazen bende iştahı bile açıyor ama dur bakalım devam edelim.zaten kocaman ilaç 100 tane var içinde bitene kadar kullanayım.bu ilacın bağırsakları çalıştırması da mümkün mü?beni felaket etkiledi de.:a015:

arkadaşlar bende de pko vardı
dr um bir yıl korunmasız ilişki olmadan tedaviye başlamam dedi
2 aydır korunmuyorduk vee bugün öğrendim hamileyimmm
hala şoktayım şaka gibi geliyor bana
rabbim nasip etti binlerce şükürler olsun

inşallah sizlerinde olacak arkadaşlar
pko da neymiş rabbim nasip ettikten sonra
umudunuzu hiç kaybetmeyin olur mua.s.

evet canım bu ilaç bağırsakları çok çalıştırıyor. özellikle balık türü yemeklerle beraber yediğimde tuvalete zor yetiiyordum. ama bir yandan da iyi. kabızlık daha kötü. sen bu ilaca devam et. mutlaka faydasını göreceksin. bunun yanında iştahını biraz frenle mesela kalorisi az ama tok tutan şeyler ye. benim doktorum bana her seferinde uyarıda bulunuyor, sakın kilo alma ve abur cubur yeme diye. bu hastalıkta kilo kontrolü çok önemli. ve de spor yapmak lazım. en azından yürüyüş. artık havalar da ısındı açık hava yürüyüşleri çok daha iyi olur. Allah yardımcımız olsun.

Ay çok sevindim,Allah sağlıcakla kucağına aldığın günleri de göstersin..benim gibi pko lu lara umut oldun...a.s.

ilaçları kullanıyorum da benim yine kanamam başladı.bak şimdi: mart 22,nisan 1,nisan 13 sence bu normal mi.vallahi bıktım.kan kaybından öleceğim.:a015: bu ne ya.sen diyorsun spor yap.kılımı kıpırdatacak halim kalmadı.artık doktora da gitmek istemiyorum.çalışanlar için sürekli sevk almak pek olumlu karşılanmıyor.:çok üzgünüm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…