• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

pko sendromu hakkında bilgililer bi bakınnn

Merhaba Nerim;

PKO sendromunda yumurta tam olarak gelişimini tamamlayamadığı, tamamlasa bile çatlama geç olduğu için yumurta kalitesi bozulduğundan döllenme genel olarak başarılı bir şekilde gerçekleşemiyor. PKO'da tedavi öncelikli olarak yumurtlamayı artırıcı ilaç tedavisiyle başlıyor. Genel olarak bu tedavi altı ay sürdürülüyor. Alyı ay boyunca doktorun verdiği ilişki takvimine göre hareket ediyorsunuz. Pekçok hastada olumlu sonuç alındığını söylemişti doktorum. Bir de ilginç olanı bu ilaçlar kesildikten sonra da etkileri bir süre devam ediyormuş. Ben ilaçları bıraktıktan sonra hamile kalmıştım. Aşılama ikinci adım, tüp bebek ise en son adım. Hangi tedavinin daha başarılı olacağı hastanın durumuna göre değişiyor. Tüp bebek hem maliyetli hem de yıpratıcı bir süreç olduğundan ön aşamaları değerlendirmek gerek. Hem ilaç tedavisiyle, hem de aşılama ile hamile kalan PKO hastaları biliyorum.

Tavsiye edebileceğim bir doktor var. Birincisi Cerrahpaşa Reprodüktif Endokrinoloji ABD Başkanı Prof. Erdoğan Ertüngealp. Adam bu konuda gerçekten çok iyi vede dünyaca tanınmış. İnternetten araştırabilirsiniz. Uzun yıllar tedavimi o sürdürmüştü.

bende pkolulardanım 2 yıllık evliyim 1,5 yıldır bununla ugraşıyıorum bebk olmuyor. ilk önce yumurta takibi yapıldı klomenle yumurtalar ya hiç oluşmadı yada büyümedi. sonra iğnelerle aşılama yapıldı. oluşan 5 yumurta büyümedi:( dr. git tüp bebek yapttır dedi.:( ee bizim şuan hem yaşadığımız şehir açısından hemde maddi acıdan imkanımız yoktu dr. değiştirdim bende. yeni dr.um ilk yaptığı iş glukofen (şeker hapı) vermek oldu. bir ay boyunca kullandım ve tam zamanında adet oldum bu ay ayrıca yaklaşık 4 kilo verdim. kilo çok önemli pko da kilo verdikçe yumurtalar daha iyi cevap veriyormuş ilaçlara. şimdi ben bu ay yeniden günde 3 tane klomen kullancağım inş. glukofenle birlikte yumurta oluşur.

Ben de glucophage kullandım, hatta doktor hamileliğimin ilk üç ayında bile bu ilacı kullanmam gerekdiğini söylemişti. Son yıllarda etken tedavilerden biri metmorfin tedavisi. www.hormonlar.com adresinde detaylı bilgiler var arkadaşlar.

bende pkolulardanım 2 yıllık evliyim 1,5 yıldır bununla ugraşıyıorum bebk olmuyor. ilk önce yumurta takibi yapıldı klomenle yumurtalar ya hiç oluşmadı yada büyümedi. sonra iğnelerle aşılama yapıldı. oluşan 5 yumurta büyümedi:( dr. git tüp bebek yapttır dedi.:( ee bizim şuan hem yaşadığımız şehir açısından hemde maddi acıdan imkanımız yoktu dr. değiştirdim bende. yeni dr.um ilk yaptığı iş glukofen (şeker hapı) vermek oldu. bir ay boyunca kullandım ve tam zamanında adet oldum bu ay ayrıca yaklaşık 4 kilo verdim. kilo çok önemli pko da kilo verdikçe yumurtalar daha iyi cevap veriyormuş ilaçlara. şimdi ben bu ay yeniden günde 3 tane klomen kullancağım inş. glukofenle birlikte yumurta oluşur.

canım yaa çok sevindim inşallah bu sefer tüp bebeğe gerek kalmadan hamiş olursun rabbim isteyen herkese versinn.......

hayırlısı olsun seherim umarım bu sefer mutlu son olur....nerimcim sen tedavi oldunmu dr un ne dedi önce ilaçlı aşılamalı tedavilerini yaptır olmazsa en son çare düşünürsün.... Seherin dediği gibi drun zaten sana gereken tedaviyi verecektir tatlım...bu arada hepinize günaydın şekerler:enbuyukkk:

canimben de ilaçla tadavi görrüyorum 6 aydir bu ay yumurtlarimi büyüttüler doktor çatatma iğnesi verecekti ama kendiliğinde çatlamiş gittiğimde iğneye gerek yok çatlamiş dedi ne bileyim neden iğneden önce çatladi iyimi kötümü

canimben de ilaçla tadavi görrüyorum 6 aydir bu ay yumurtlarimi büyüttüler doktor çatatma iğnesi verecekti ama kendiliğinde çatlamiş gittiğimde iğneye gerek yok çatlamiş dedi ne bileyim neden iğneden önce çatladi iyimi kötümü

kendiliğinden çatlaması tabiki ii canım iğnenin amacı tam ne zaman çatlayacak olayını bilmek mesela iğne yapıldıktan 32-36 saat arasında çatlama oluyo bu saati hesaplayıp ya ilişki öneriyorlar yada sperm enjektesi yapıyorlar....umarım yardımcı olabildim!şimdiden hayırlı olsuna.s.

tatli.cadi bende ankaradayım canım.bana önerebileceğin bir dr varmı?dün gece rüyamda hamile olduğumu gördüm.sabahtan beri evde leyla gibi dolanıyorum.dediğin gibi bende kendimi kitaplara veriyorum ama işte bilinçaltınada söz geçmiyor:)

tatli.cadi bende ankaradayım canım.bana önerebileceğin bir dr varmı?dün gece rüyamda hamile olduğumu gördüm.sabahtan beri evde leyla gibi dolanıyorum.dediğin gibi bende kendimi kitaplara veriyorum ama işte bilinçaltınada söz geçmiyor:)

canım yaa...sabır tatlım başka caremiz yok evet var kendi dr um funda doğulu ankara hastanesinde kendisi...bak rüyanda bile çıkmış rüyada hamilelik sıkıntı demek doğum yaptıysan sıkıntılarından kurtulacaksın demek...bu kadar kafana takma hayırlısı olsun canım allah vereceği zamanı bilir sen rahat ola.s.

valla doğurmamıştım ama çok mutluydum onu hatırlıyorum:)önce olmasın die uğraş sonra olsun die uğraş..allah inşallah çok aratmaz canım ya.ben burdaki kızların hepsine tebrikler diyorum biliyomusun aslında ne kadar zor ama hepsi dayanıp mücadele ediyorlar.seninde yardımseverliğini herkese olan desteğini okuyorum.kendi adıma çok teşekkür ederim.kendinde aynı sıkıntıları yaşarken bu kadar neşeli ve sabırlı olmanı hatta sadece kendinle kalmayıp diğerlerinede neşe kaynağı olmanı takdir ediyorum.tekrar teşekkürler.

valla doğurmamıştım ama çok mutluydum onu hatırlıyorum:)önce olmasın die uğraş sonra olsun die uğraş..allah inşallah çok aratmaz canım ya.ben burdaki kızların hepsine tebrikler diyorum biliyomusun aslında ne kadar zor ama hepsi dayanıp mücadele ediyorlar.seninde yardımseverliğini herkese olan desteğini okuyorum.kendi adıma çok teşekkür ederim.kendinde aynı sıkıntıları yaşarken bu kadar neşeli ve sabırlı olmanı hatta sadece kendinle kalmayıp diğerlerinede neşe kaynağı olmanı takdir ediyorum.tekrar teşekkürler.

ayyyyyy şımartma beni yaw hiç alışık değilim dermişimmmm:roflol: tabiki tatlım burda birbirimize destek olmak için varız...birilerimiz sıkıntılarımızı azda olsa unutturmalı dr a gitmeyi düşünürsen beraber gideriz valla gelmek isteyen takılabilir bana

ayyyyyy şımartma beni yaw hiç alışık değilim dermişimmmm:roflol: tabiki tatlım burda birbirimize destek olmak için varız...birilerimiz sıkıntılarımızı azda olsa unutturmalı dr a gitmeyi düşünürsen beraber gideriz valla gelmek isteyen takılabilir bana

biraz şımaralım ya o da bizim hakkımızlaelaelaelaelae sen şimdi ne tedavisi görüyosun canm??bir de dün ben çok fena kasık ağrısı çektim yumurtalıklarım resmen zonkluyordu.bu aralar tam yumurtlama dönemim ama ben hiç zamanında yumurtlamıyorumki..fisfisfisfisfisfis

demekki şimdi düzenli yumurtladın bu kasık ağrısı ve sümüksü akıntı yumurladığını gösterir...şuan sadece klomen ve çatlatma iğnesi kullandım önümüzdeki hafta neye başlayacağız bilmiyorumzaten tedavideki ilk ayım 2.ay klomen kist yaptı bişey yapamadık hayılısı bakalım......sen tedavi oluyormusun?

tubiş ve tatlı cadı bende rüyamda yumurta pişiriyordum sonra kendiliğimden hamileyim diye sevindim o günde doktora gittim yumurtan çatlamış dedi ama bilmiyorum nedir haftaya p.tesi belli olacak ne zor iş

Back