• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

pko sendromu hakkında bilgililer bi bakınnn

bide
hamile kalma ihtimalimiz yüzde yediymiş dorumu

yüzde yedi falan diye birşey yok ihtimal her zaman var en azından benim doktorum öyle söylüyorki bende bugüne kadar okuduğum hiç bir yazıda bir orana rastlamadım.farklı bir sorunun yoksa ve eşindede herşey yolundaysa ilaçla çözüm bulunuyor.eğer başka sorunlar varsa zaten bu da zaman içinde belli oluyor o zman farklı tedavi yöntemleri deniyorlar ama umarım hiç birimizde bu yöntemlere gerek kalmaz.yemek konusunda ise söktürücü özellikleri olan yiyecekleri ben yemiyorum ayrıca hafif beslenmeye çalşıyorum çünkü vücüt ağırlığının % 3 oranında kilo kaybı bile yumurtlamayı düzenleyici etkisi var.

merhaba defne25,bende pko luyum.3 aydır bende hamile kalmayı deniyorum ama daha bir sonuç alamadım.benimde doktorum aynı şeyi söyledi.sanırım belirli bir prosedür var.şu bir gerçekki pko luların diğerlerine göre hamile kalmaları biraz daha zaman istiyor.bu da adet düzensizliğinden,yumurtlama zamanlarının düzensizliğinden kaynaklanıyor.ama bu demek değilki pko lular hamile kalamaz.bu biraz da senin pko nun düzeyine bağlı.hormon tatlillerin yapıldımı,kilon varmı?bunlar çok etkili..

arkadaşlar pko herkeste farklılık gösterebilir genel olarak adet düzensizliği görülür ama düzenli adet görenlerdede olabiliyor.En doğrusu dr kontrolünde hormon tahlilleri ve yumurtlama takibidir.Pko de verilen ilaçlar herkeste aynı sonucu vermiyor benim arkadaşımda ilaç çikolata kisti yaptı ama bende herşey normal durumda zaten dr lar yaklaşık 1 yıl bekledikten sonra farklı tedavi yöntemlerini deniyorlar.kilolu olanların kilo vermesi şart

arkadaşlar bu bilgiler işinize yarayabilir
Asağıdakilerden sizde olduğunu düşündüklerinize sadece birer puan verin ve testin sonunda puanlarınızı toplayın!

BÖLÜM -1 (ADET DÜZENSİZLİĞİ)

Doğum kontrol hapı kullanmadığınız dönemde;

• Bir yıl içinde 8 kez veya daha az adet kanaması

• Düzensiz, 10 günden uzun süren adet kanaması

• Ara kanamaları

• Kısırlık (infertilite) problemi

BÖLÜM - 2 (CİLT PROBLEMLERİ)

• Geç yaslarda baslayan sivilce (akne)

• Vücutta ve yüzde aşırı tüylenme

• Saç dökülmesi ve incelme

• Boyun, kasık ve koltuk altında koyu (siyah-kahverengi) lekeler

BÖLÜM - 3 (KİLO FAZLALIĞI VE INSÜLIN - ŞEKER PROBLEMLERİ)

• Fazla kilo ve kilo korumakta zorluk

• Ani gelişen kilo artışı

• İki yemek öğünü arasında titreme, kontrol edilemeyen açlık hissi

• Şeker hastalığı

• Aile fertlerinde şeker hastalığı, hipertansiyon ve kalp hastalığı

BÖLÜM - 4 (DİĞER PROBLEMLER)

• Migren

• Depresyon ve/veya anksiyete

• Çarpıntı

• Gebelikte ortaya çıkan yüksek şeker ve hipertansiyon

SONUÇLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ

(0-4 )

Sizde PKOS olma ihtimali olmasına rağmen, bu ihtimal oldukça düşük!

(5-9)

Sizde PKOS olma ihtimali vardır ve bir Kadın Hastalıkları Uzmanına müracat etmenizi öneririz!

(10-15)

PKOS olan kadınlarının büyük çoğunluğu bu gruba girmektedir!

(16-20)

Acilen bir Kadın Hastalıkları Uzmanına müracat etmenizi öneririz

rica ederim.umarım burdaki paylaşımlarımızın faydası olur en azından psikolojik olarak.hayır canım herkeste kilo problemi olmuyor

tabiki tatlım amaç birbirimizi rahatlatmak dertlerine sevinçlerine ortak olmak bizi bizden başka kimse bu şekilde anlayamaz......

ben inanıyorum ki hepimiz çok kısa sürede burada güzel haberleri paylaşıcaz kimse moralini bozmasın yenicez biz bu pko yu:))

ben inanıyorum ki hepimiz çok kısa sürede burada güzel haberleri paylaşıcaz kimse moralini bozmasın yenicez biz bu pko yu:))

ağzından bal damlıyo cnm allah bütün pko li arkadaşlarımı bundan kurtarsın gerçi anne olmanın onla bunla alakası yok bende pko yokda ne oluyo:roflol: yok oğlu yok kısmetten öte yol gitmiyo hayırlısı olsuntatlicadiarzu

kızlar benımde adet düzensizliğim var bilmiyorum bende de pko rahatsızlığı varmı 4-5 ayda bir adet oluyorum benım fazla kılom yok ama göbek bölgem oldukça yağlı saçlarımda incelme ve dökülme var tüylenme biraz var bende hormon tahlılleri yaptırdım ama sonuç normal bundan sonraki aşama nedir

ultrasonla baktılarmı cnm kesin bi problem var pko olmasada adetlerin çok düzensiz 4-5 ay demek baya uzun bi zaman sen ihmal etme cnm hemen başka uzman bi dr a git sonucuda bana haber ver geçmiş olsun şimdiden

kızlar benımde adet düzensizliğim var bilmiyorum bende de pko rahatsızlığı varmı 4-5 ayda bir adet oluyorum benım fazla kılom yok ama göbek bölgem oldukça yağlı saçlarımda incelme ve dökülme var tüylenme biraz var bende hormon tahlılleri yaptırdım ama sonuç normal bundan sonraki aşama nedir

canım aynı şeyler bendede var hormon tahlillerim normal çıktı.Adet süren çok uzun bence şimdiden bir dr a danış belki adet halindeykende ultrasona bakmak isteyebilir.dr sana tahlilden sonra hergangi bir ilaç vermedimi adet düzenleyici

sorma canım doktorum bana tahlılleri verdi bunları yaptır dedi bende bu tahlılleri ssk da yaptırdım ordaki doktora gösterdim sonuçları normal diyor ama hormon ilaçları verdi bunları iç 1 ay sonra gel dedi bana doktor pek güven verici gelmedi aslında ben adet göremiyorum diyorum oda olabilir normal diyor ))) şu an kendi doktorum malesef cumartesi gelecek o yüzden beklemedeyim pazartesi ancak gösterip tahlıleri ultrasona bakılcak

dr a güven çok önemli güvendiğin bir doktora git ve sonuna kadar onunla devam et.benim dr um tahlil sonuçlarım ve ultrasondan sonra ilaç verdi ve ilk adet olduğumda başladım bu ay 3. kez kullandım.
ayrıca arkadaşlar bence folik asit kullanmaya başlayın çünkü ne zmn hamile kalınacağı belli olmuyor bebek için çok önemli

selam herkese bende iki ay önce pko olduğumu öğrendim
sekiz ay önce başka bir dr a gitmiştim o böylre birşey demedi pkolu bir ultroson görüntüsüde yoktu
ama iki ay önce drum başka hastaneye geçince yeni bi dra gittim o pko oloduğumu söyledi ultrason görüntümde farklı çıktı
tabi şaşırdım üzüldüm moralim sıfır oldu
kendimi yargıladım
ama şimdi bu durumun üzerine gidip galip gelmem gerektiğini biliyorum
dr um çokda bişey anlatmıyor dört ay daha bekle sonra tedavi dedi
bense madem pko var ne bekliyorum diyorum umudunu kaybetme diyor

Back