• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pko olupta MEetformi (Glifor,Glucophage) Kullananlar

ilginç gerçekten de. bana adetin 3 yada 4.günü gel demişti doktor tahlil yapmıştı. size de mi öyle yaptılar

bende kızlığımdan beri kilom ve kanamam artıyordu doğum kontrol hapı da hepten kesiyor.o da çok sağlıklı değil yazz hapını 3-4 sene kullandım. hiç östrojen fazlalığı sorunum yoktu.sonrasında çıktı.antidepresanlardaki antipsikotik ilaçların bu dengesizliğe katkısı olmuşmudur bilemiyorum.

anladım. iyi bir doktor araştırıp gitseniz iyi olur. inşallah düzelir. tek doktora güvenmemek lazım. bende de östrojen azlığı var galiba. Allah şifa versin hepimize. :KK68:

Ben de uzun yıllardır PKOS rahatsızlığına sahibim. 2012 yılında doğum kontrol hapı ile tedavi gördüm. Diane35 kullandım.Tedavi süreci ve sonrası benim için tam bir hüsrandı. Tedavi boyunca ciğerlerim kuruyor gibi hissediyordum ,dudaklarım cildim paramparça olmuştu ve bunlardan da önemlisi tam bir depresyonun zirvesindeydim! Çok kötü bir süreci, tedavi sonundaki aldığım kiloları hesaplayınca gördüğüm sonuçla tamamladım.Tam tamına 14 kilo almıştım! üstelik ekstra kilo aldıracak birşeyler yapmamama rağmen,sadece o ilaçtan! Sonra tedaviyi bıraktım. Tek iyi yanı, cildimi güzelleştirmesi oldu sadece...
2 ay önce tekrar hormon testi için dr.a gittim. Değerlerim çokçok yüksek çıktı. Cilt problemlerim hala yoktu ancak aşırı (!) tüylenme ve regl gecikmesi, kiloların 2 senede hiçbir çabaya rağmen verilemeyişi vs.. Tekrar doğum kontrol hapı çıktı karşıma.Ama bu sefer öyle kör gibi tamam deyip kullanmayacağım için endokrin uzmanına gideceğim haftaya.
İstanbul Çapa'da Endokrinolojide hangi doktorlardan memnunsunuz?
+ metformin ilaçları bu kiloları vermede GERÇEKTEN işe yarıyor mu?
Teşekkürler.

deniyoruz canım bakalım. öyle yan etki filan olmadı bende. iştahımı kesti biraz. ama henüz kilo veremedim. çünkü rejim yapmıyordum. 2 gündür rejim yapıyorum bakalım. endokrin uzmanı yazar tahlil yaptıktan sonra. tüylenmeyi de engelliyormuş. en önemlisi adeti düzenliyor. doğum kontrol hapını ben de kullanmıyorum artık mahvetti bizi.
doktor öneremem çünkü farklı şehirlerdeyiz. ama her doktor aynı testleri yapıyor. kafana uyan birine git istersen. :KK66::KK66:

Merhaba lar tekrar hepinize. Bende PKO hastasıyım ve 7 ay önce öğrendim. Ağustos 2010 dan beri
günde 2000 mg Metformin yani Glifor kullanıyorum. sabah 1000 mg, akşam 1000 mg!

İlk 10 gün aşırı bulantı yaptı ama geçti. Endokrin uzmanım ve Jinekoloğum, hayatım boyunca kullanmamı tavsiye ettiler. Ben öğlen bir de bebe aspirini ve Folik asit alıyorum.

Glifor'a başladığımdan beri adetlerim her 29, 30 günde düzene girmeye başladı. İlk 4 ay çok önemli demişti bir de doktorum. İlaç 4 aydan sonra asıl etkisini gösteriyormuş.

Birde züklusumunn ortasında yumurtladığımı bazen hissediyorum ve bunların hepsini Glifor'a borçlu yum.

Gelin sizde kullanım süreçlerinizi paylaşın. Bize mucize gibi gelen ilacımızı daha iyi tanıyalım.
BENDE PKO VAR BU METFORMİNİ VE DİĞER İLACLARI HANGİ DOKTOR YAZIYO HANGİ BÖLÜME GİTMEM GEREK

Ben geçen yaz öğrenmiştim pko olduğumu glikofen verdi.çocuk istiyorduk..tüylenme Kilo yoktu bende..1ay içtim düzenli de değil,çünkü yan etkisi fazla oldu.iştah kestiği bi gerçek..şimdi hamileyim,inşallah bi daha olmaz.. Kadın doğum uzmanına gidiyosun bu arada

Ben geçen yaz öğrenmiştim pko olduğumu glikofen verdi.çocuk istiyorduk..tüylenme Kilo yoktu bende..1ay içtim düzenli de değil,çünkü yan etkisi fazla oldu.iştah kestiği bi gerçek..şimdi hamileyim,inşallah bi daha olmaz.. Kadın doğum uzmanına gidiyosun bu arada
TESEKKÜRLER CANIM

ilk mesajım :)
Kızlar merhaba adet düzenlemesi için glucophage kullananlar adetiniz ilk ayda düzene girdimi ?

arkadaşlar merhaba ben de pko var bende Glucophage kullanıyorum ama yan etkileri çok fazla doktor ısrarla kullanmamı istiyor bazen kabızlık bazen ishal yapıyor onun dışında baş dönmesi mide bulantısı yapıyor bu ilaçla zayıflayan ya da hamile kalan var mı

uzun zamandır bu başlığa yazan olmamış:( bende de pko var. lh seviyem fsh tan yüksek ama insülin direncim yok(homa testim:0.8 yani 2,7 den oldukça uzak bir değer), bu durumda olunca metformin içerikli(glifor vb) ilaçlar kullanmak gerekiyor mu ya da benzer durumda olan var mı, bilgi bekliyorum kızlar

uzun zamandır bu başlığa yazan olmamış:KK43: bende de pko var. lh seviyem fsh tan yüksek ama insülin direncim yok(homa testim:0.8 yani 2,7 den oldukça uzak bir değer), bu durumda olunca metformin içerikli(glifor vb) ilaçlar kullanmak gerekiyor mu ya da benzer durumda olan var mı, bilgi bekliyorum kızlar
canım benim de pko var ve dkh verıyorlardı evlendikten sonra muayenemde bebek istediğim için doktorum bu ilacın zayıflattığını ve deneyen insanlarında düzenli adetleri olduğunu söyledi. Buradaki yazılardanda anlamışsındır zaten bende bu ay glukofen 850mg kullanıyorum bakalım inşallah bir faydasını görürsem yine yazarım. Ama benim doktorum insülin direncimi ölçmedi genelde pkolularda oluyormuş.

Kızlar ben de pko var canınızı hic sikmayin stres enn büyük engel bebege ben de 7 ay uğraştım beklemediğimiz anda hamile kaldım çünkü olmayacak diyordum ve en önemlisi dua edin Rabbim ol der olur şuan 34 haftalık hamileyim gün sayıyorum bebeğimi kucağına almak için Rabbim hepinizin gönlüne gore vrsin

Kızlar ben de pko var canınızı hic sikmayin stres enn büyük engel bebege ben de 7 ay uğraştım beklemediğimiz anda hamile kaldım çünkü olmayacak diyordum ve en önemlisi dua edin Rabbim ol der olur şuan 34 haftalık hamileyim gün sayıyorum bebeğimi kucağına almak için Rabbim hepinizin gönlüne gore vrsin
vouvvv maşallahhhhh çokk güzel bir haber bende yeni evliyimve maalesef pkoluyum acaba o ay ekstra yaptığınız bişey varmıydı?

vouvvv maşallahhhhh çokk güzel bir haber bende yeni evliyimve maalesef pkoluyum acaba o ay ekstra yaptığınız bişey varmıydı?
Canim once 5 ay krndim denedim olmadi sonra doktorla çatlatma ignesiyle ikinci ayında hamile kaldım benim yumurta oluşuyordu ama catlamiyordu inşallah olur canım doktor da çok önemli

canım benim de pko var ve dkh verıyorlardı evlendikten sonra muayenemde bebek istediğim için doktorum bu ilacın zayıflattığını ve deneyen insanlarında düzenli adetleri olduğunu söyledi. Buradaki yazılardanda anlamışsındır zaten bende bu ay glukofen 850mg kullanıyorum bakalım inşallah bir faydasını görürsem yine yazarım. Ama benim doktorum insülin direncimi ölçmedi genelde pkolularda oluyormuş.
Allah şifa versin canım sana da.
Ben bu ayki jinekolojik muayenede öğrendim pko olduğumu, regllerim hep düzenlidir, çok çok extra bir şey olursa sapar sadece. Biz de 2.5 yıldır evliyiz, bir yıldan fazladır bebek istiyoruz ama öyle ovülasyon filan takip etmedik hiç, oluruna bırakmıştık, en son yeterli süre geçince doktora gittik o da pko görünce ve eşimin de sperm morfolojisinden ötürü aşılama dedi, haftaya aşılama olacak inşallah. Ben hiç pkodan şüphelenmemiştim kendimde regller hep düzenli olduğundan, ama evlendikten sonra 7-8 kg aldım, hem iş stresine, hem de evlilik sonrası rahatlamaya bağlıyordum kilo artışını, hiç pko sebepli olabileceği gelmiyordu aklıma. Sonra araştırınca glifor kullanıp zayıflayanlar, pkolu olup yıllarca hamile kalamayıp glifor kullandığı ay hamile kalanların hikayesini okudum buradan. Ben 1.5 yıl kadar yasmin kullandım, o süreçte kiminle konuştuysam, "aman kullanma bırakınca çok zor hamile kalınıyor" dedi, mesleğim gereği böyle bir yaklaşıma inanmak istemedim, o kadar yapılmış çalışma vs vardı sonuçta ama en son 1,5 yıl sonra doktora gidince bana bile sormadan yaş 30 deyince hemen bırakıyorsun, bu aydan sonra kesinlikle içme, zaten seni minimım 7 ay korur dedi.nitekim 14 ay oldu hala durum aynı. Gerçi hapı bıraktığı ay hamile olan da var, elbette başka etkiler de vardır bunda ama bu gibi olumsuz hikayelerin çok fazla olduğunu da maalesef duyuyorum.
Glifor insülin düzenleyici olduğu için pko olduğumu öğrenince insülin direncimi ölçtürdüm dahiliye doktoruna gittim,0.8 çıkınca, gayet iyi dedi, ilaç vermeyecek misiniz dedim, düzgün olduğu için gerek yok dedi, jinekoloğa da ctsi gideceğim, o da folik asit ve klomen verdi aşılama öncesi, bir haftada 3 kg verdim, sanırım folik asit etkisinden. Gliforu kendim alıp bilinçsizce kullanmak istemem, dahiliye doktoru insülin yok deyip vermedi, jinekoloğa cmtsi soracağım. İnsülin direncine bakılmaksızkn pkolu olduğun için glifor verdi demek doktorun. Ben 66 kg idim, 63 e düştüm bir haftada. Pko yüüznden veremiyorsam glifor kullanıp 6 kg daha vermek istiyorum,pilates yapıyorum 3 haftadır, lifimi zedledim ara verdim 3 gündür.
Çok uzun yazdım kusura bakma, gelişmeleri buraya yazarsan çok sevinirim.

Canim once 5 ay krndim denedim olmadi sonra doktorla çatlatma ignesiyle ikinci ayında hamile kaldım benim yumurta oluşuyordu ama catlamiyordu inşallah olur canım doktor da çok önemli
Canım hayırlı olsun, inşallah sağlıklıca alırsın kucağına.benim de bu ay aşılama olacak, dua edinnnn lütfennn

Bayılıyoum böyle güzel hikayelere, çok mutlu oluyorum, tebrik ederim....

Allah şifa versin canım sana da.
Ben bu ayki jinekolojik muayenede öğrendim pko olduğumu, regllerim hep düzenlidir, çok çok extra bir şey olursa sapar sadece. Biz de 2.5 yıldır evliyiz, bir yıldan fazladır bebek istiyoruz ama öyle ovülasyon filan takip etmedik hiç, oluruna bırakmıştık, en son yeterli süre geçince doktora gittik o da pko görünce ve eşimin de sperm morfolojisinden ötürü aşılama dedi, haftaya aşılama olacak inşallah. Ben hiç pkodan şüphelenmemiştim kendimde regller hep düzenli olduğundan, ama evlendikten sonra 7-8 kg aldım, hem iş stresine, hem de evlilik sonrası rahatlamaya bağlıyordum kilo artışını, hiç pko sebepli olabileceği gelmiyordu aklıma. Sonra araştırınca glifor kullanıp zayıflayanlar, pkolu olup yıllarca hamile kalamayıp glifor kullandığı ay hamile kalanların hikayesini okudum buradan. Ben 1.5 yıl kadar yasmin kullandım, o süreçte kiminle konuştuysam, "aman kullanma bırakınca çok zor hamile kalınıyor" dedi, mesleğim gereği böyle bir yaklaşıma inanmak istemedim, o kadar yapılmış çalışma vs vardı sonuçta ama en son 1,5 yıl sonra doktora gidince bana bile sormadan yaş 30 deyince hemen bırakıyorsun, bu aydan sonra kesinlikle içme, zaten seni minimım 7 ay korur dedi.nitekim 14 ay oldu hala durum aynı. Gerçi hapı bıraktığı ay hamile olan da var, elbette başka etkiler de vardır bunda ama bu gibi olumsuz hikayelerin çok fazla olduğunu da maalesef duyuyorum.
Glifor insülin düzenleyici olduğu için pko olduğumu öğrenince insülin direncimi ölçtürdüm dahiliye doktoruna gittim,0.8 çıkınca, gayet iyi dedi, ilaç vermeyecek misiniz dedim, düzgün olduğu için gerek yok dedi, jinekoloğa da ctsi gideceğim, o da folik asit ve klomen verdi aşılama öncesi, bir haftada 3 kg verdim, sanırım folik asit etkisinden. Gliforu kendim alıp bilinçsizce kullanmak istemem, dahiliye doktoru insülin yok deyip vermedi, jinekoloğa cmtsi soracağım. İnsülin direncine bakılmaksızkn pkolu olduğun için glifor verdi demek doktorun. Ben 66 kg idim, 63 e düştüm bir haftada. Pko yüüznden veremiyorsam glifor kullanıp 6 kg daha vermek istiyorum,pilates yapıyorum 3 haftadır, lifimi zedledim ara verdim 3 gündür.
Çok uzun yazdım kusura bakma, gelişmeleri buraya yazarsan çok sevinirim.
Canım benim adetlerim o kadar düzensiz ki ama pko sadece adet düzensizliği değil erkek tipi yağlanma göbekden alma en çok kiloyu, tüylenme adet düzensizliği ani kilo artışı saç dökülmesi. Ben ilk zamanlarda hepsini yaşadım şuan adet düzensizliğim ve kilom ayni gerisi geçti banada evlenmesne önce hep yasmin diane35 veriyorlardi evlendikten sonra bebeği düşününce doktora gittim ve yine doğum kontrol hapi verdi bi ay adet olda sonea bakalim diye bidahiki gittigimde doktorum izinliydi baska bir doktora randevu aldım oda glukofen ve diane35 verdi bende kistte var yine doğum kontrol hapiyla kistleri eritiyim diye ben suan onu kullanmiyorum ama glukofeni kullanıyorum kilom azaldimi gic bilmiyorum tartilmadim ama tartılınca senide bilgilendiririm. Eşim için doktora gitmedik onada gideceğiz inşallah bir sorun yoktur. Çatlatma iğnesini hangi aşamada kullanıyorlar bir bilgim yok ben 4 aydir evliyim ve toplasan 3 aydir deniyorum bir süre glukofeni kullanarak denemelere devam edeceğim sonra tekrardan doktor. Evet ölçmeden doktor verdi genelde pkolulara hep veriyorlar bu hapı buradada çok okudum bekarken taa almak istiyordum bu hapi doktor vermemişti 2.5 yil sonra verdiler artık hayırlısı hepimiz için canım. Rabbim hepimizin sağlıkla bebişlerini kucağına almayı nasip etsin inşallah

Haklisin doktor çok önemli canım zaten gönlümün istediği bir doktor bulamadim antalyada :( ama sana çok sevindim peki çatlamayi nasıl karar veriyor doktor ben mesela yeni deniyorum çatlama iğnesi istesem yaparlarmi

Back
X