• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

PKO olupta hamile kalanlar burayaa...hikaye zamanı

Kafami rahatlatmaya çalışıyorum ama çok zor cnm. Senin var mi bebisin oldumu gerçekten banada dua edermisiniz hic olmicak gibi düşünüyorum:(

çok şükür bir kızım var. hayırlısıyla biz de kardeş istiyoruz. her zaman dua ediyorum çocuk isteyen herkese. 1.5 yıl bekledim ve ne yaşadığı ben bilirim....allah (cc) isteyen herkese en kısa zamanda nasip etsin inş.

Saglık probleminiz yok nie öle düşünüyorsun cnm ya esinde sende temizsin reglide oluyorsun kısırsa degilsin takma kafana takıntı yapmıssın kendine masallar yaz ama sonu iyi bitsin cnm düşünme çocuk istemiyormuş gbi devam et hayatına ummadığın zaman gelicek bak bosuna üzülüyorsun

Buğlem'im 👣 Eslem'im

Sağlık problemim bende yumurtalik tembelligi var iste cnm pco yüzünden esimde bi sıkıntı yok birde ben küçükken epilepsi gecirmistim onun icin simdi bi ilac kullanıyorum sonradan migrene dayali oldugu soylendi ama ilaci kesmedik tekrar nöroloji ye gitmeyede cesaret etmedim acikcasi acaba o ilac mi engelliyor diyorum sordum Jinekolog a yapmaz dedi gebelik olursa ilaci degistiririz desi offf off:(

Sağlık problemim bende yumurtalik tembelligi var iste cnm pco yüzünden esimde bi sıkıntı yok birde ben küçükken epilepsi gecirmistim onun icin simdi bi ilac kullanıyorum sonradan migrene dayali oldugu soylendi ama ilaci kesmedik tekrar nöroloji ye gitmeyede cesaret etmedim acikcasi acaba o ilac mi engelliyor diyorum sordum Jinekolog a yapmaz dedi gebelik olursa ilaci degistiririz desi offf off:(

Üzülme canm doktoruna git doktoranız olmaz bu işler kadın doktorları seni yönlendirecekler motive olacaksın inan kulaktan doğma bilgilerle kendini yıpratma bosuna

Buğlem'im 👣 Eslem'im

Üzülme canm doktoruna git doktoranız olmaz bu işler kadın doktorları seni yönlendirecekler motive olacaksın inan kulaktan doğma bilgilerle kendini yıpratma bosuna

Buğlem'im 👣 Eslem'im

Yalan yanlış duyduklarima inanmıyorum tabi cnm ama çevre faktoru cok onemli tabi herkesin olup da senin olmamasi etrafındakilerin beklentisi gibi gibi ...he sor bana onlar istiyor diye mi istiyorum simdi bu kdr cok hayr icim cok istiyor artik anne olmayi hazirim diyorum bende esimle yemek yerken o bebek koltiklarini kullanayim artik diyorum. O ise gitsin biz parka gidelim istiyorum ona bisiler alalim birlikte istiyorum istiyorum da istiyorum iste Allahim verirse insss:(((

Yalan yanlış duyduklarima inanmıyorum tabi cnm ama çevre faktoru cok onemli tabi herkesin olup da senin olmamasi etrafındakilerin beklentisi gibi gibi ...he sor bana onlar istiyor diye mi istiyorum simdi bu kdr cok hayr icim cok istiyor artik anne olmayi hazirim diyorum bende esimle yemek yerken o bebek koltiklarini kullanayim artik diyorum. O ise gitsin biz parka gidelim istiyorum ona bisiler alalim birlikte istiyorum istiyorum da istiyorum iste Allahim verirse insss:(((

Yok öle bişey demem çok takıyorsun ama çok üzüyorsun kendini sitres kötü bişey kendini bunlar kastıgın için yumurta oluşmuyor alabilir hiç düşünme sen hemen benim çocugum olmuyor modundasın ortalıkta bir delil yok çocugun olmaz demediler ki deseler bile tüp bebek yöntemi var kendine bir uğraş bul evliliğinin tadını çıkart cık gez dolaş tatil yap düşünme o öyle bir anda gelcekki sen en mutlu oldugunda içinin huzurlu oldugunda drlar 2 yıl çocuk olmamasını çok normal karşılıyor prikolojik olmuyor anlatabildim mi canm

Buğlem'im 👣 Eslem'im

Yok öle bişey demem çok takıyorsun ama çok üzüyorsun kendini sitres kötü bişey kendini bunlar kastıgın için yumurta oluşmuyor alabilir hiç düşünme sen hemen benim çocugum olmuyor modundasın ortalıkta bir delil yok çocugun olmaz demediler ki deseler bile tüp bebek yöntemi var kendine bir uğraş bul evliliğinin tadını çıkart cık gez dolaş tatil yap düşünme o öyle bir anda gelcekki sen en mutlu oldugunda içinin huzurlu oldugunda drlar 2 yıl çocuk olmamasını çok normal karşılıyor prikolojik olmuyor anlatabildim mi canm

Buğlem'im 👣 Eslem'im

Inss cnm inss bu ay rahim filmide cekildim ya belki olur diyorum yine bi umut bekliyorum syin 18i adet gunum bakalim ins olmam da gelmistir bnm de minik meleğim:(( hos hicbi belirti yok ama umut iste olursa da yine doktor yollari taştan ;)

çok şükür bir kızım var. hayırlısıyla biz de kardeş istiyoruz. her zaman dua ediyorum çocuk isteyen herkese. 1.5 yıl bekledim ve ne yaşadığı ben bilirim....allah (cc) isteyen herkese en kısa zamanda nasip etsin inş.

Sagol cnm cok zor gerçekten olmicak demiyorum tabi vardir vakti saati rabbim ne derse o olur ama ama sabretmek beklemek zok gerçek ten helede etrafta herkes cabucak hsmile kalabiliyorken:(

Sagol cnm cok zor gerçekten olmicak demiyorum tabi vardir vakti saati rabbim ne derse o olur ama ama sabretmek beklemek zok gerçek ten helede etrafta herkes cabucak hsmile kalabiliyorken:(

ben de pkoluyum ve 2.5 yıldır tedavi görmeme rağmen netice alamdık daha:43:

gerçekten kafamdan çıktığı ay hamile kaldım ben. klomeni 4. kullanışımdı (hiç birinde de yumurta gelişmemişti) bende 2 ay sonra aşılama ya da tüp bebek yaparız diye düşünmez oldum. memlekete gittim eşimle gezdik tozduk. benim kahverengi akıntım oldu adet oldum yine dedim (2 ay beklemeyelim boşuna dedik) ve o ay sözde adetin 3. günü diye tüp bebek için hast. gittik. rahim duvarı kalınlaşmış gebelik olabilir dedi. beta hcg istedi. bende ümit sıfır. sonuca baktım ki hamileyim....

ben hiç olmayacak gibi düşünüyordum ve ondan dolayı korkuyor her ay ağlıyordum. allah ol dedikten sonra olmayacak hiç bir şey yok arkadaşlar. içimizdeki aklımızdaki kötü düşüncelerden kurtulursak kafamız rahatlayacak ve olacak allahın izniyle.

karşımıza kendini bilmez bazı dengesizler çıkar nispet yapar ya da biz öyle zannederiz.....insanlar biraz daha düşünceli olsa biz de bu kadar yıpranmayız aslında. umarım en kısa zamanda hayırlısıyla herkes bebeklerine kavuşur

Banada yardımcı olursanız sevinirim :KK43:
Ocakta doktora gittim aşırı ağrım oldu diye küçük kistler var pko dedi yasmin verdi bi ay kullandım tekrar kontrole gittim bu defa başka bi doktora gittim oda gözükmüyo hiç bişey dedi hormon testi yaptı anormal bi durum yok ama dengesizlik var adetin 3. günü tekrar hormon testi yapalım dedi bugün 3. günü ama adet olmadım gittim pko dedi yine çok üzüldüm kan testi istedi dua edin nolur çok istiyorum çocuğum olsun :KK1:
Allah isteyen herkese versin inşallah zamanı var herşeyin Allah doğru zamanı biliyodur ama insan yinede olsun istiyo bian önce ..:KK46:

Slmmm ben başlim anlatmaya :)
Ben 9 aylık evli iken öğrendim pkolu oldugumu ve önümde çok zorlu bir süreç beni bekliyordu sanki üzüldüm ne yapacağımı nereye gideceğimi şaşırdım bir bebek istiyordum ama yumurtlama sorunum vardı bu acı bir gercekti ama yinede şükrediyordum benden daha kötü durumda olanlar var diye derken dr gittim tedavime başladım. Testler filan eşime bana hepsi yapıldı diğer testler hepsi iyiydi çok şükür bu arada 2 ayda bir adet görüyordum derken 15 aylık evliydim bu arada ilk klomene başladım bismillah diyerek günde 1 kullandım takip başladım 2 günde bir gittik adetin 17.güne kadar yumurtam hiç büyümedi 8-9 ml de kaldı oysaki 18 ml olması lazımdı ve dr bana daha büyümez bunlar hiçbir yumurtada bir umut yok dedi gelme artık bu ay bir dahaki ay devam ederiz. Ben hastaneden çıktım yolda giderken ağlaya ağlaya gittim dedim kendi kendime Allahım kendiliğinden büyümüyor biliyorum ama hapla bile büyümedi die çok üzüldüm akşam eve geldim eşim çok umutluydu noldu dedi büyümemiş dedim oda hhayırlısı filan dedi. Sonra aradan 1,5 hafta gecti benden sümüksu sıvı geldi ama bayağı yoğundu dedim acaba yumurtladımmı tekrar dr gittik demesinlermi çatlamış ben şok tabi büyümez demişlerdi büyümüşde çatlamış bile kendiliğinden çok sevindik eve geldik artık adet günümü bekledik adet günüm gecti tam 1 ay nerdeyse gecti test yapmadım ztn hep gecikdiği için yine öyledir dedim ama dayanamıyorumda sonra hastaneye gittik bir cumartesi günüydü pardon ilk eyüp sultan hz. ne gittik dua ettik sonra hastaneye gittik kan verdim ve kağıdı bir açtım sonuç 9973 değer çıkmış gözlerime inanamadım eşimde bende koşa koşa dr un yanına çıktık ve HAMıLESıN tebrikler dedi ben inanamadım evet hamileydim kulaklarıma inanamıyordum yaa resmen dedim eminmisiniz evet hemde değer bayagı yüksek. Sonra eşimde bende birbirimizze baktık ve dışarı çıktık gülerek sonra ben merdivene oturdum ağlamaya başladım :) Allahtan ümit kesilmiyormuş ben bunu anladım olacagı varsa oluyor işte büyümez dediler ama sonuc hamileyim şuan 11 haftalık oldum...
Hep hayırlısı olsun diyelim gercekten Allahım nasip ediyor yeterki biz duamızı esirgemeyelim...
cnm merhaba, üstünden çok gecmiş ama , senin pkos belirtilerin nelerdi? kilon tüylenmen ve adet gecikmen varmıydı ?
teşekkürler,

kızlar bende pkoluyum ve bunu 5yıldır yaşıorum yasmin ve diana35 kullandım onları kullanmadan adet olamıorum 3-5 hatta 7ay. 1yıllık evliyim ve hapı bırakalı 3ay oldu bi gelişme yok adet olamıorum soğan kürü denedim ama düzgün uygulayamadım günde 2kez yapmak lazım ben 1kere içtim ve yine adet olamadım doktora gidip adet söktürücü kullancam sonra yine soğana devam :bbo:
cnm merhaba yazının altında hamilelik takvimini gördüm , nasıl hamile kaldın , bende pkos luyum , bu ay dr baktı ve 1 tane bile yumurta ataga gecmedi dedi :( değil çatlamak gelişmemiş bile :( bana nasıl hamile kaldığını yazarmısın rica etsem

selam arkadaşlar 3,5 yıllık eviyim benım ne kilo nede adet duzensizliği sorunum var üstelik 2 kere sponton gebe kaldım fakat kalp atımları duyulmadığı için kürtaj oldum daha sonra güven hastanesi dr hakan turana gittim ve o pko oldugunu söledi şaşırdım suanda onunla birlikte tedavideyiz

arkadaşlar merhaba bende pkoluyum.1,5 senelik evliyim ve hala bebegim yok.bir kaç defa diana 35 kullandım ama bebek istemeye başlayınca bıraktım.klomen kullandım ama yine hamiş kalamadım.19 yaşındayım ama çok kafama takıyorum.çikolata kistlerim var ama doktor önemsiz dedi.diana 35 vwerdi ama ben kullanmıyorum çünkü bebek istiyorum.şimdi ise aslan pençesi,cıvan perçemi ve birde hayıt suyu kullanıyorum.doktor 3 ay içinde hamiş kalırsın dedi ama bakalım.HE BUARADA BENİM YENGEMDE PKOLU ONUN KİSTİ AMELİYATLIKTI AMA O EVLENDİKTEN 6 AY SONRA HAMİŞ KALDI.NE OLURSA OLSUN HERŞEYDEN ÖNCE NASİP ARKADAŞLAR
5 yil onceki mesajimi gorunce duygulandim.hayat ne garip 5 yil boyunca neler yasamisim meger..2 negatif asilama sayisiz catlatma ignesi tedavisi 2 negatif tup bebek..sukurler olsun rabbime banada nasip etti isteyen herkese nasip etsin insalah..:anneadayı::KK46:

Slm arkadaslar bende bir pko luyum. Ama adetlerim hicbi zaman duzensiz olmadi. Hep duzenli olurdu. Evlendikten ve cocuk istedikten sonra doktorum pko oldugumu soyledi. Ilk baslarda cok korktum ama yapicak bisey yoktu. Bi sure ilac kullandim. Ama sikildim ve kullanmayi biraktim. Rabbim o kadar yuceki hic bi ilac kullanmadan hamile kaldim. Ilk doktor kontrolune 7.haftada gittim. Doktorum hersey yolunda bebegin kalp atislari baslamis dedi. Genel bi kac ilac yazdi. 5 hafta sonra tekrar gel dedi. 5 hafta sonra yani 13.haftamda tekrar kontrole gittigimde ne yazik ki bebegimin kalbi durmus ve ölmüs. Hemde 8 haftalikken olmus. Ben hicbisey farketmedim. Ne kanamam oldu nede zehirlendim. Doktor bile sasirdi nasil farketmedin dedi ama ben hicbisey farketmemistim. Öldügünden habersiz bir ay boyunca esimle ne hayaller kurduk. Ismini bile koymustuk onunla konusuyoduk. Sebebi hala belli degil. Patoloji sonuclarini bekliyoruz bakalim sonuc ne olicak. Acaba pko dan dolayimi boyle oldu cok merak ediyorum sizce neden oldu?

Bende başliyim o zaman inşallah umut olur
Bi buçuk yıldır evliyim hiç korunmadım doktora gitmeye karar verdim pkolu olduğumu öğrendim ve süt hormonum 48 çıktı çok yüksekti bu haziranda doktora gittim süt hormonum düşmüş kendiliğinden tedaviye başladım İlk Serophene kullandım yumurtalar baya gelişmişti diye iğne vermedi olmadı o ay bende gitmedim daha sonra eylülde karar verdim tekrar gittim serophene verdi yumurta 30 mm ye ulaştı ovitrelle çatlatma iğnesi verdi 5 ekimde vuruldum 6 ekimde ilişki oldu o zaman olmuş işte ama farkedemedim memlekete ailemin yanına gittim geldim pkolular bilir adetler zaten düzensiz oluyo bende öyle sandım 10 gün geçti 15 gün geçti eşimede demedim baktım olmuyo mide bulantım var o zaman dedim işte heyecanlandı dün doktora gittik ve 5 haftalık bebişim varmış babamın evine giderkende karnımdaymış meleğim bin kez Elhamdülillah Rabbim hepinize nasip etsin isteyen herkesi en kısa zamanda sevindirsin :KK46::anneadayı:

Bende başliyim o zaman inşallah umut olur
Bi buçuk yıldır evliyim hiç korunmadım doktora gitmeye karar verdim pkolu olduğumu öğrendim ve süt hormonum 48 çıktı çok yüksekti bu haziranda doktora gittim süt hormonum düşmüş kendiliğinden tedaviye başladım İlk Serophene kullandım yumurtalar baya gelişmişti diye iğne vermedi olmadı o ay bende gitmedim daha sonra eylülde karar verdim tekrar gittim serophene verdi yumurta 30 mm ye ulaştı ovitrelle çatlatma iğnesi verdi 5 ekimde vuruldum 6 ekimde ilişki oldu o zaman olmuş işte ama farkedemedim memlekete ailemin yanına gittim geldim pkolular bilir adetler zaten düzensiz oluyo bende öyle sandım 10 gün geçti 15 gün geçti eşimede demedim baktım olmuyo mide bulantım var o zaman dedim işte heyecanlandı dün doktora gittik ve 5 haftalık bebişim varmış babamın evine giderkende karnımdaymış meleğim bin kez Elhamdülillah Rabbim hepinize nasip etsin isteyen herkesi en kısa zamanda sevindirsin :KK46::anneadayı:
Slm canim kendine dikkat et mutlaka. En hafif bi agrinda bile mutlaka doktoruna danis. Benim basia gelenler seninde basina gelmesin insallah

Slm canim kendine dikkat et mutlaka. En hafif bi agrinda bile mutlaka doktoruna danis. Benim basia gelenler seninde basina gelmesin insallah
İnşallah okudum yazdığını çok üzüldüm canım ya Rabbim inşallah tekrardan nasip eder enfeksiyon iltihap miyom falan varmıydı peki vajinada sonucuda muhakkak yaz dikkat edelim bizler senin için bol bol dua edicem

slm kızlar bende hikayemi anlatmak istiyorum ins umut olur size ilk adet oldugum günden beri adet düzensizligi yasadım 16 yasında pkolu oldugumu ögrendim doktorumun tavrı cok netti cocugunun olması cok zor demisti bir genc kız olarak cok üzülmüstüm fakat doktorumun dedigi ileri derecede pko var ama sendromu yok demisti ne kıllanma nede kilo yotu hatta inadına cok zayıftım yıllar gecti her gittigim doktor dogum kontrol hapı verdi gönderdi 1 2 ay kullanıp bıraktım lh hormonum fsh hormpnumun hep 3 katı cıkıyordu 3 ay önce dügünüm vardı aktara gittim hormonlarımın bozuk oldugunu söyledigimde bana civan percemi,hayıt tohumu ve aslan percesini adet günlerim dısında 3 ay icmemi söyledi ilk kullandıgım ay takrar gittim nisanlıydım cünkü esim cocuk istiyordu doktordan ögrensin diye herseyi doktorum yılda belki bir belki 2 yumurtladıgımı 1 yıl denememizi önerdi ama bu sefer fsh ve lh degerim esitlenmişti 1 ay sonra evlendim balayına maalesef esnaf oldugum icin ankaradan cok uzaga gidemeyecegim icin kızılcahamamda kaplıcaya gittik 1 ay gecti ve benim adetim yine gecikti hemde 1 ay acaba dedim test yaptım pozitifti kac tane doktora gitmeme ve olumsuz demelerine ragmen hamileyim binlerce sükür bu arada hep dua ettim cuma günleri 4 cuma üstüste ya evvel cektim 1000 tane 4 .cü cuma günü ögrendim simdi pcodan dolayu 2 hafta geriden gidiyoruz insallah saglıklı sekilde kucagıma almak nasip olır.bir umut olsun diye bende hikayemei yazmak isteyen rabbim isteyen herkese en kısa zamanda hayırlı saglıklı evlatlar versin

Arkadaslar merhaba bende 15 yasımdan beripolikistik overim cok doktor gezdim bakarkenbana yasmin önerdiler uzun zamandır yasmin kullanıyorum cok memnunum bu sayede adetlerimi düzenli görüyorum hapın hiç bir yan etkisi olmadı bende ama şimdi evlendimkorkuyorum cocugum olmaz diye, doktora gittim cocugun olmasını istediğin zamanyasmini bırakcaksın altı yedi ay korunmasız ilişkiniz olcak dedi fakat ben yasmini bırakınca tüylenmem cok fazla oluyor vekendiliğimden adet göremiyorum cok endişeliyim cocugum olmıcak diye, bazıyorumlarda doktor bana progeston verdi diyolar bazı yorumlarda folik asit kullandımpolikistiğim geçti diyplar acaba neden bana bu tavsiye edilmedi direkt yasmin dedi doktorlar? Pek bilgim yok lütfen birileri bana açıklayabilir mi, bir de sogan kürü nasıl uygulanıyor adet bitiminden 7 gün sonra baslayın deniyo ama ben hiç adet görmüyorum ki ilaçsız nasıl yapcam? Bir dearkadaslar polikistik over olanlarda ostrojen hormonu eksik mi oluyo fazla mı şimdidentskler nolur cevap yazın

Back