PKO olupta hamile kalanlar burayaa...hikaye zamanı

Cnm çok sevindim senin adına , allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah

Arkadaslar öncelikle hepinize merhabalar buraya size umut olmak icin yaziyorum.adet olmaya basladigim gunden beri hic duzenli degildi bir suru doktora gittim hepsi yasinla alakali deyip gönderdi. O zamanlar umursamiyodum fakat bu yil artik bunun bi sorun oldugunu ve sebebini bilmek istedigimi anladim kadin dogum uzmanina gittim özel bir hastanede bana hormon testleri verdi yaptirdim ultrasonla bakildi ve sonuc pco oldugumu ögrendim kendimde ultrasonda yumurtaliklarimin halini görunce cok uzuldum korktum hormonlarimda pco oldugumu gösteriyodu fakat killanma kilo problemlerim yoktu. Kadin dogum doktorum bana israrla dogum kontrol hapi yazmaya calisti fakat ben acikcasi hamilelik dusundugum icin israrla geri cevirmistim daha sonra bunu kendim tedavi edicem artik dedim ve arastirmaya koyuldum ama umudumu kaybetmistim benim cocugm olmaz adetimde duzene gitmez bu böyle devam eder modundaydim. Daha sonra sonuclarimla birlikte endokrine gittim ve doktorumun bana dedigi tek sey " polikistik over denilen yumurtalik yapisi tamamen insülin direncinin sonucudur" yani aslinda zayif bile olsaniz insulin direncinden olan bi durum tamamen kendim boyuma göre zayifim fakat insulin direnci icin testler yapildi ve sonuc evet insulin direncinden dolayi pco vardi bende. Daha sonra insulin direncimi duzenlemek icin sabah aksam ilac almaya basladim doktorun yazdigi fakat sadece ilacla degil kesinlikle karbonhidrat agirlikli beslenmeyi hayatimdan cikardim kendim cok sagliksiz beslenen biriydim bu arada bol sebze protein saglikli yiyecekler tukettim spor yaptim yuruyus ama sadece 1 ay gibi kisa bir surede insulin direncimi dusurmeyi basardim adetlerim duzene girdi su an 4 haftalik hamileyim insulin direncim duser dusmez gebe kaldim. Yani asil konu tamamen insulin direnci zayifim belirtiler yok deseniz bile mutlaka insulin direncinize baktirin o dusmeden istediginiz kadar dogum kontrol kullanin hicbir faydasi olmicaktir. pko tamamiyle insulin direncinin bi sonucudur. Size bunu iletmek istedim. Hepinize sevgilerimle en kisa zamanda gebelik haberlerinizi duymak dilegiyle!

Tam modum düşecek gibi oluyor. Sonra bu yazdıklarınıza denk geliyorum. Bi daha toparlanıp moral buluyorum.. Allah razı olsun üşenmeyip bize umut olmak için hikayesini anlatanlardan..

Benim ki de bi çoğunuzla aynı. İlaçsız aylarca adet olmamalar, yumurtlayamamalar vs.. Gliforu 3 aydır kullanıyorum. Doktorum ultrasonda 3 ay sonra gene kalırsın sen dedi. Ümitliyim Rabbim bizleri de sevindirsin inş.

bende insülin direnci değil gizli şeker çıktı fakat yine doğal yolla hamile kalamadım. bende polikistik overin başka sebeplerini mi aramalıydım.bende sizin dediğiniz harici bir sebep bilmiyorum bende adet olabilen bir pko hastasıyım.çenede tüylenme sivilcelenme vardı kilo artışı vardı ve yeme isteğim hep diyetlerimi baltaladı.

Bende sadece aşırı adet düzensizliği var başka da bi belirti yok. Ama 3 aydır gebelikte yok glifor işe yaramadı sanırım.

Bende sadece aşırı adet düzensizliği var başka da bi belirti yok. Ama 3 aydır gebelikte yok glifor işe yaramadı sanırım.
İşe yaramadı deyceksin kilo veremiyorsan gliforla dahi demek insülin direncin çok güçlü spor yapacaksın 3 beyazdan uzak durucaksın

İşe yaramadı deyceksin kilo veremiyorsan gliforla dahi demek insülin direncin çok güçlü spor yapacaksın 3 beyazdan uzak durucaksın
Kilo verdim canım 3 AYDA 4 kiloya yakın kilo gitti. Zaten normalde de kilom yoktu ama hala tık yok doktorum da çok ümitli bu 3 Ayda kalırsın sen dedi. Haftaya tekrar gitçem bakalım.

Evet canım glifor kullanmaya başladıktan 2. Ayın sonunda hamile kaldım allahım en kısa zamanda sizlerede nasip etsin inşallah

Amin canım. Ne güzel 2 Aydan sonuç almışsın. Ben değil gebe kalmak adet bile olamadım bu sürede.

Bende glifor kullandm ama aonuç alamdm kilo problemim yok ama bu klomen olsun tüp bebek tedavisinde kullanılan ilaçlar olsn kilo aldım haliyle kilom 57. Daha önce 47 kiloydum... 4. Tüp bebek denemem de hamile kaldım pztsi düşük yaptm her bünye farklı glifor ile gerçektn zayıflaryan ve hamile kalan çok kişi var...

Amin canım. Ne güzel 2 Aydan sonuç almışsın. Ben değil gebe kalmak adet bile olamadım bu sürede.
Çok ilginç gliforla adeti düzenlenen çok insan var ben kilo verdim yürüyüş yaptım vs. Sonradında folic asitin toz olanı var onu kullandım şükür oldu. Allah biran evvel sizlerede nasip etsin

Kilo verdim canım 3 AYDA 4 kiloya yakın kilo gitti. Zaten normalde de kilom yoktu ama hala tık yok doktorum da çok ümitli bu 3 Ayda kalırsın sen dedi. Haftaya tekrar gitçem bakalım.
Kalırsın bak gör seni çok iyi anlıyorum kafana takma diycemde takılıyor malesef ama ben artık ümidimi kaybettiğim an oldu.

Geçmiş olsun canım rabbim kucağını boş bırakmasın. 57 çok değil aslında boyun kaç ki ? Bende 61 dim 57 oldum ama boyum 164 cm. Glifor ile zayıfladım, sıra gebe kalmada. Allahım duy sesimizi :/

glfor ıyı gelıyorda neden hamılelık oluşamadığını açıklayan yok canım.

Aynen canım maalesef. Ben daha yeni başladım tedaviye 3. Ayım. Ümitliyim kuzular dua edin nolur :/

Çok ilginç gliforla adeti düzenlenen çok insan var ben kilo verdim yürüyüş yaptım vs. Sonradında folic asitin toz olanı var onu kullandım şükür oldu. Allah biran evvel sizlerede nasip etsin

Bende aynılarını yapıyorum. Ve yarın folik asitin toz olanını Alcam. Sonrada Allah ın izni ile hamileyimmm yazıcam :)) İnofolic combiyi kaç gün kullandın canım ?

Kızlar bende yedi ayın sonun da glifor ve inofolic combi hap olanım dan kullandımiki ayda bir adet oluyodum onları kullandığım ay 16.gün yumurtladım ovu testiyle ve akıntıyla takip ettim o hafta gün aşırı ilişki oldu çöl şükür nasip etti Rabbim ben de buradaki arkadaşların tavsiyesiyle almıştım inşallah tez zaman da güzel haberler okuruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…