PKO LU OLANLAR NASIL HAMİLE KALDINIZ ???

Ben 18yasindayken bu hastalik teshis edildi, evlenmeden once 5sene kadar diane35 kullandim. Evlenince cocuk sahibi olmanin zor oldugunu bildigim icin ilaci biraktim ve 6ay adet gormedim... Devlet hastanesine gittigimde kilolu degilsin eninde sonunda hamile kalirsin, kendi kendine 1sene dene hamile kalmazsan tekrar gel dedi adet sokturucu verip gonderdi. Ben tabi beklemedim ozele gittim :) inofolik toz kullanmaya basladim ayrica 3ay klomen kullandim 2seferinde yumurta hic olusmadi 1 seferinde olustu hatta catladi ama dollenmedi. Daha sonra hsg rahim filmi cektirdim hic sorun olmadigi icin 3 ay kendi kendine olmasini beklememi tavsiye etti doktorum. Daha sonra tabi yine adet olamadim ve hamile de olamadim tekrar doktora gittigimde anti diyabetik ilaç yazdı. ben de insulin direnci olmadigini, bu ilacin ne alakasi oldugunu sordum ic sen dedi :) sonra hakikaten kendi kendime adet gormeye basladim. Saati saatine duzenli degildi ama en azindan oluyordum. Doktor da ovulasyon testiyle kendi kendime hamile kalmayi denememi tavsiye etti. Adetlerim duzenli olmadigi icin ovulasyonu da sadece 1kere yakalayabildim onda da yine hamilelik olmadi. Daha sonraki ay takip filan yapmadim ama adetim yaklasik 2hafta gecikti. Hamilelik testi yapip doktora gittim. Bana hamile olmadigimi ve kesinlikle adet gorecegimi, artik kendisinin yapacagi birsey olmadigini, ya bekleyip kendi kendine olması için çalışmamı ya da tup bebek yaptirmami söyledi, asilama yaptirmanin klomenden cokta fazla gebelik ihtimali vermedigini falan filan soyledi. Ben artik tamam hamile filan degilim tup bebek icin 4-5 sene para biriktirecegim diye kafami nasil rahatlatmissam bu olayin uzerinden 3hafta gecmesine ragmen ben hala adet olmamisim da gunlerin bile farkina varmamisim. En son bi sabah bi sansimi deneyeyim dedim evde de test vardi. Bi baktim kiiii hamileyim :)))))

Toplamda 1bucuk yildan fazla surdu tum bu tedavi surecleri. Bir taraftan da bitkisel seyler denedim. Sogan kurunu bi hafta uyguladim hic etkisi olmadi biraktim. İncir kurunu birkac gun uyguladim ama korkunc bir sekilde ishal yapti devam edemedim. En son bal-corekotu-tarcin karisimini 10-15gun kullandim ama doktor kesinlikle adet olacaksin dediginde bosuna ugrasiyorum diye dusunup biraktim. Acaba hangisi hamilelige vesile oldu bilmiyorum ama ben ilerde ikinci cocuguma da hamile kalamazsam ayni seyleri tekrarlamayi dusunuyorum artik hangisi tutarsa :)

Bir de duaya cok inaniyorum. Annemin duasini cok aldim. 40yasin adadim ve aklima bebek her geldiginde esmaul husnadan ya hâlik, ya musaavir, ya bârî esmalarini zikrettim.

İnsallah rabbim size de en hayirli zamanda evlat sahibi olmayi nasip etsin, hic korkmayın pcos hamilelige engel degil. Sadece bazen biraz geç oluyor ama pco olup evlendiği ay hamile kalan arkadaşım da var :)

Ayy elinize yüreğinize sağlık uzun uzun yazmışsınız pkoluların bebekleri hep mucize gibi oluyor umarım ben de bir gün hamileyimmm diye çığlıklar atabilirim :) benim de mucizem gerçekleşir kürleri de araştırdım ben de deneyeceğim

Aslında hepimiz birer mucizeyiz canım :) herkesin evladı mucize. Bizimkiler sanırım biraz inatçı sadece. Biz insan olarak istediğimiz şeyin hemen o anda olmasını istiyoruz olmayınca da dert ediyoruz ama inan hamile olduğumu ilk öğrendiğimde hamileyim diye havalara filan uçmadım. Kendime aynen şunu dedim "heh işte al hamilesin başın göğe erdi mi? Aylardır dert ettiğine değdi mi? O kadar da imkansız birşey değilmiş dimi?"

Ben kendimi öyle bir şartlamıştım ki benim daha 5-6sene çocuğum olmayacak, ben defalarca tüp bebek deneyeceğim ve tutmayacak en sonunda 30 yaşıma gelince çocuk esirgeme kurumundan evlat edineceğim. Bunları planlıyordum. Şimdi ne kadar komik geliyor :)

Canım ben yaptirdim 3 gün önce LH ve FSH aynı çıktı çok şükür sadece prolaktin yüksek biraz.

Ben regl günümdü doktora gittim hiç olacakmissin gibi durmuyor gecikirse korkma dedi bende şaşırdım çünkü hiç gecikmez.
Doktordan ciktim eve geldim regl oldum :) benim durumu doktorlar bile anlamıyor

sanırım şu son anlattıklarında beni anlatmışsın ben de aynı duygular içindeyim :)

sanırım şu son anlattıklarında beni anlatmışsın ben de aynı duygular içindeyim :)

insanı delirten zaten bu belirsizlik. Atıyorum 5 sene sonra veya 10 sene sonra çocuğun olacağını bilsen simdi dert etmez rahat rahat takılırsın. Ya da hiç bir zaman çocuğun olmayacağı kesin olsa en azından ümit etmezsin ilaçlarla kürlerle vs uğraşmazsın. Seni çok iyi anlıyorum... İnşallah hayırlı zamanda senin de sağlıklı bir evladın olur.

En azından bebek sahibi olmamanın nedeni belli yani sebepsiz infertilite değil, neye karşı savaştığını biliyorsun. Ayrıca tip devamlı gelişiyor. Düşünsene bir zamanlar vebadan veremden binlerce insan ölürken bugün adi bile yok neredeyse. Gün gelecek pcos da nezle gibi grip gibi bir hastalık olacak belki :)

demem o ki bugününün tadını çıkarmaya bak önemli olan senin ruh ve beden sağlığın. Bebiş de gelirse ne ala gelmezse de yüzlerce çocuk anne baba hasreti çekiyor yurtlarda. Anne olmak demek sadece karnında taşımak ve doğurmak değil bence :) hakkında hayırlısı olsun...

Amin canım çok sağol desteğin için :) Allah hayırlısını versin diyorum artık

ben adet olabilen bir pkoluyum 1000mg glukofen kullanıyorum. illa adet olurdum bu yaşıma kadar .ama bu yaşlarda 32 günü gördüm gecikmede.hasimato troidi için 25 mg ilaç içiyorum bu sıralar salladım.folik asiti.hap içmekten bıktım çünkü.(glukofen sayesinde tam 28 günde bir oluyor adetim)ama iyi geldiğini biliyorum yalnız folidose da sarı akıntım oldu.toz mu alsam bende diye düşünüyorum soğan kürünün bana sadece mikrop atmak için iyi geldiğini düşünüyorum. polenli bal mı yesem diye düşünüyorum eşim ve ben bir çay kaşığı yeter gibi.pkolu kadının kocası da baya sağlıklı olmalı ki tüp bebeğe gerek kalmasın.bizde de sorun yok dr lara sorsan ama çocuk da yok. başka formülü olan varsa dinliyorum

Merhaba kızlar, bende 3 yıllık evliyim ve pkoluyum... 29 ekimde tedaviye başladım 19 aralıkta 5 haftalık hamiş olduğumu öğrendim...tedavi olarak ta glukofen ve klomen kullandım ayrıca eşimde sperm problemi vardı %95 i hareketsizdi spermlerin....düşünün yani.. Rabbim yeter ki ol desin...her şeyin vakti zamanı var bizi direk tüp bebeğe yönlendirmişti ilk doktorum eşimin sonuçlarından dolayı....Biz bu yaz tüp bebek tedavisine başlamaya niyetlenmiştik şükürler olsun gerek kalmadı...Çok doğru söylemişsin nur1685 arkadaşım mucizelere inanmalıyız ALLAH OL DER VE OLUR........şimdi duam önce bu güzel duyguyu yaşamak isteyenlere sonra da bebeğime sağlıklı bir şekilde kavuşmak için.....rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun inşALLAH..... :)

Haklısınız bir arkadasımız çörek otu bal kürünü kullanmış faydasını görenler var ayrıca incir kürü yumurtalıklar için iyi diyorlar ayrıca erkekler için de önerilen keçi boynuzu sizin ne güzel adetiniz düzenlenmiş ben de doktora gidicem glukofeni neye göre veri size hormon sonuçlarına göre mi

Bizim de dualarımız sizinle umarım yavrunuzu sağlıcakla kucağınıza alırsınız :) sizinki de bir mucize böyle şeyleri duydukça gerçekten kuruntu mu yapıyorum diyorum glukofen ilacını hormonlara göre mi verdi doktor ben de hormon testi yaptıracağım bakalım bana verir mi

Allah razı olsun canım.... gerçekten mucize....derdinizin peşine düşün dermanınızı arayın ve bişeyler yaparken hep inanın....inanmak başarmanın yarısıdır derler ya çok doğru....eşim aktarda yaptırdığı karışımları çok düzenli kullandı gerçekten...ilk tahlilde 1000 adet çıkan sperm karışımları kullandıktan 15 gün sonra yapılan testte 37 milyon çıktı...doktorumda şaşırdı bu durumda eşinde bir problem gözükmüyor adetin 4.günü sen gel dedi..bu arada pko luyum bende glukofeni insülin direnci için verdi doktorum pko hastalarının mutlaka kullanması gereken bir ilaç...farklı isimde olanlarıda var glıfor gibi...neyse ben 9 kasımda hasta oldum 12 kasımda gittim klomen verdi yarın başla 10.günü yani 22sinde kontrole gel dedi gittim yumurtalarım dan 2 tanesi olgunlaşmış kendiliğinden çatlamış iğneye gerek yok bugün ve yarın mutlaka ilişki olsun 1 saat kalkma dedi..hasta olursan 4.günü olmazsanda 10. günü gel dedi...adetime 8 gün kala test yaptım negatif çıktı geçtikten sonra 8.gün aradım doktoru 10.güne randevu için..kan testi yaptırdın mı diye sordu yaptırmamıştım yaptır sonucu bana bildir dedi hemen ogün yaptırdık beta hcg 886 çıktı yani pozitif dediler şokkk oldum çok şaşırdım..gerçekten mucize oldu....:) çok mutlu ve heyecanlıyım...rabbim isteyen herkese hayırlı zamanda nasip etsin İNŞALLAH.... :)

Canım düzenli adet goruyosan mutlaka yumurtlama oluyodur sonuçta yumurta catladikdan 14 gün sonra adet gelir catlamassa oluşmazsa adet olmaz belki günleri tam tutturamiyosun dur yada hormonlarla ilgili bi problem vardır mutlaka baktir hormonlarina

Ayyy ne güzel her sey yolunda gitmiş Allah sağlıcakla kucagınıza almayı nasip etsin inşallah :)

Merhaba canim;

Bende pkoluyum. Once Allah'in izniyle daha sonrada sogan kuru ile hamile kaldim. Oncelikle kilo problemin varsa zayiflamaya calis duzenli ve saglikli bir beslenme programi ve muhakkak spor (yuruyus bile yeter), kahve turevlerini azalt (yumurta kalitesini dusuruyor). Dogum kontrol hapini birak ve duzenli olarak sogan kuru kullan. Adet bitiminden 2gun sonra kure basla gunluk iki ogun olarak taze demlenmis sogan suyunu 15gun boyunca ic. Ben yaklasik 4ay ictim 5.ay kuru biraktigim da hamileydim Rabbimin izniyle canim... ve kafani sifirla kotu seyler dusunme.

Merhaba canım sakın umudunu kaybetme. Biraz umutsuz olunca yazmak istedim. Bende pkoluyum ve bende bekledim eşimde de hafif varsikol vardı ilk klomen kullanisim da ıkizlerime hamile kaldim. Vakti saati gelince olacak inşallah . Rabbim en kısa zamanda size de nasip etsin

Bende,de,pco,Var,gecen ay öğrendim,soğan,kürü,yapıyorum,matofin kullanıyorum ama,bana,klomen verilmedi ne işe,yarıyor klomen acaba onsuz hamile,kalma ihtimali yok,mu,pco,konusunda bilgisizm 1 aydır,ilaç kullanıyorum pazartesi gtcn doktora inş düşmüştür lh

Soğan küründen başka herhangi bir tedavi uygulamadınız mı ilac falan Bu çok güzel bir sey soğan kürü yumurtlamaya faydalı oluyor mu acaba benin yumurta gelişimim yeterli olmuyor

Tsh a baktı doktor normal dedi diğerlerini de yaptıracam rahim filmi falan bakalim

kilom oldugu icin aclik şekerimde bir sey görünmüyor idi.tokluk sekeri ölçümünde az da olsa dengesizlik cikti kilom 80 oldugu icin 1000mg verildi ama pko olup 50 kg olanlar bu tür haplarim 500mg mini kullandigini duydum.doktor dogurana kadar ic dedi birde hasimato var oda anti tpo ile öğrendim diğer testlerim normal çıkardı hep.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…