• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

PKO Güzelinin Diyet Günlüğü

mymiraclelife

Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2016
55
16
8
34
Merhabalar Arkadaşlar;
Bugün ilk defa diyetisyene gittim ve güzel bir diyet listesi hazırladık beraber:eek:
Konu başlığından da anlaşılacağı üzere ben PKO hastasıyım, yani zayıflamak benim için çoooooook önemli bir durum haline geldi. Kendimi motive etmek amacıyla da bu konu başlığını açmak istedim. Sizlerle gün gün yediklerimi paylaşmayı hedefliyorum ilk etapta. Umarım sonucunda zayıflamış ve pko değerlerimi düşürmüş olurum :KK15:
Malum bir bebişim olsun çok istiyorum:anneadayı:

Neyse birazcık kendimden bahsedeyim birazcık:KK54:
25 yaşında üniversite mezunuyum. Şuan bir mağazada görsel düzenleme uzmanı olarak çalışıyorum.
Bekarım 163 boyunda ve bugün itibariyle 78,2 kiloyum:oops:
Doktorumla yaptığımız konuşma sonucu ilk hedefimiz 66 kilo olmak; bir sonraki hedefimiz ise 58 kilo.:KK55:

Çalıştığım için diyet programım kendi çalışma ve yemek saatlerime göre düzenlendi; ve şimdi diyet listem:KK28:

Saat 7:30 (kalkınca) _ Büyük Bardak Su

Saat 8:00 (kahvaltı) _ 1adet haşlanmış yumurta,
1 dilim beyaz peynir
5 adet zeytin
domates, salatalık, yeşillik, biber
2 dilim esmer ekmek ( tam tahıllı, çavdar, tam buğday)
şekersiz çay

Saat 10:30 (ara öğün)_ 1 porsiyon meyve
3 tam ceviz

Saat 13:30 (öğle)_ 7-8 yemek kaşığı Sebze Yemeği (susuz)
1 kase yoğurt
2 dilim esmer ekmek

Saat 17:00 (ara öğün)_ 1 porsiyon meyve
1 kutu süt

Saat 20:00 (akşam) _ 1 kase çorba
3 köfte kadar et,tavuk, balık(kızartma yok!)
bol salata
1 dilim esmer ekmek

benim diyet listem bu şekilde:KK3:
dip not: bu diyet listesiyle haftada 1'er kilo vererek zayıflayacağım İnşaallah :KK49:
O zaman ne diyelim " Haydi Bismillah" En Büyük TÜRKİYE

Merhaba:KK9: inşallah hedefine ulaşırsın. Pko ile kilo vermek biraz daha zor ilerliyor.bende yeni evliyim ve pko maalesef bendede var. Bende diyetisyene gittiğimde sizinkine çok benzer bir diyet listesi verdi, uygulama konusu sadece 1 hafta uyguladım :sus: kontrolede girmedim ,şuan diyet yapmıyorum ama bende eski halime dönmek istiyorum 10 kilo aldım 70 kilo oldum ama istikrarlı olamıyorum malesef :oops:

Merhaba:KK9: inşallah hedefine ulaşırsın. Pko ile kilo vermek biraz daha zor ilerliyor.bende yeni evliyim ve pko maalesef bendede var. Bende diyetisyene gittiğimde sizinkine çok benzer bir diyet listesi verdi, uygulama konusu sadece 1 hafta uyguladım :sus: kontrolede girmedim ,şuan diyet yapmıyorum ama bende eski halime dönmek istiyorum 10 kilo aldım 70 kilo oldum ama istikrarlı olamıyorum malesef :oops:

teşekkür ederim:) henüz 2. günümdeyim şimdilik diyete yeni başlayan biri olduğum için olsa gerek iyi gidiyo bakalım insşaallah devamı gelir :)

Hergün buraya gidişatımı yazıcaktım sözde:bicak:
ama iş yüzünden yorgun düşüyorum ve yazamıyorum malesef :kızgın:

henüz diyetin 2. günü diyetimi şimdilik uygulayabildiğimi düşünüyorum ama nasıl :KK15::KK15:

öğlen sebze yemeği yerine tavuk yediğim oldu :silah: ama tabiki yine listedeki ölçülere göre
aynı şekilde akşamları tavuk balık et yemem gerekirken evde sebze yemeği yediğimde oluyor
yanlış mı yapıyorum henüz bilmiyorum yarın doktoruma uğramayı düşünüyorum bu çıkmazlarımı sormam gerek :KK55:

sizler bu konuda bilgi sahibiyseniz beni uyarabilir misiniz? :KK54::KK54:

İnşaallah verirsin ve bebişin gelir :KK200:
Bende PCO luyum...:duduk:
Bizim gibi olup hamile kalan o kadar çok arkadaşımız var ki:hamarat:
Bizim de olacak Allah'ın izniyle:KK1:
İnşaallah güzelce kiloları veririz fit fit anneler oluruz:halay:

Yarın kontrole gidiyorum :dua:
bakalım bu diyetle ne kadar kilo vermişim:eek:

gerci arada kacamaklar yapmadım deil ama yinede henuz hiç tartılmadım:dondurma:

Hadi Hayırlısı Yine :KK200:

Kaçamaklar ister istemez oluyor:oops:. Umarım istedeğin hedefteki kilonu vermişindir. Benim gittiğim diyetisyen devlet hastanesinde idi . arkadaşımın annesi özel bir diyetisyene gitmiş anlattığı na göre çok memnun ve çok ilgili benim gittiğim diyetisyen önünde hazır diyet listelerinden verdi bana uygun olanı. sizin diyetisyeniniz özel mi acaba? Arkadaşımın annesinin diyetisyeni yaşadığım şehirde olsa çok gitmek isterim :KK55:ve bende yarin itibari ile diyete merhaba demeyi düsünüyorum:KK5:

1 haftada 1 kilo hedefimiz tam ortasından tutturuldu bayanlar :KK76:
1 haftada 1 kilo 100 gram vermişim :dua: üstelik yağdan vermişim bu kiloyu :KK54:
nasıl mutluyum nasıl motivasyonum tavan yapmış anlatamam:KK76:
1 kilo insana bu kadarmı iyi gelir :halay:

Kaçamaklar ister istemez oluyor:oops:. Umarım istedeğin hedefteki kilonu vermişindir. Benim gittiğim diyetisyen devlet hastanesinde idi . arkadaşımın annesi özel bir diyetisyene gitmiş anlattığı na göre çok memnun ve çok ilgili benim gittiğim diyetisyen önünde hazır diyet listelerinden verdi bana uygun olanı. sizin diyetisyeniniz özel mi acaba? Arkadaşımın annesinin diyetisyeni yaşadığım şehirde olsa çok gitmek isterim :KK55:ve bende yarin itibari ile diyete merhaba demeyi düsünüyorum:KK5:

özel bi hastanenin diyetisyenine gidiyorum canım
devlet hastanelerinde diyetisyenlerin pek ilgilenmediğini duydum hiç umudumu kırmaya gerek yok die düşündüm.
ücret olarak biraz fazla oluyo aslında ama sağlık için gözümü kırpmadan veriyorum sanırım
ama henüz hiç pişman deilim :KK15:
kararlılık çok önemli birşeymiş onu farkettim umarım sende istediğin ideal kilona ulaşırsın canım :KK52:

Kilo vermene çok sevindim:nazar::KK9::nazar:
Darısı başıma inşallah. Tabi dikkat ediyorum yediğime içtiğime ama Pko'nun belirtileri insülin direncim ortaya çıkdı. Tatlı krizlerimin sebebi belli oldu:dondurma:. İlaç başladı doktor bebek içinde kolaylık sağlar dedi yumurtlamayıda sağlıyormuş aynı zamanda. :anneadayı:Pko için Glisemik İndeks diyeti öneriyorlar araştırmalarım sonucu öğrendim. Kitabını buldum en kısa zamanda alıp okumak uygulamak istiyorum. İnşallah paylaşırım forumdada :KK5:

Bu arada İyi dilekleriniz için çok teşekkürler.:KK200:
Bende siz gibi kilolarımı verdiğim de forumda paylaşırım inşallah kararlılığınıza çok özendim
:KK73::KK73:

Kilo vermene çok sevindim:nazar::KK9::nazar:
Darısı başıma inşallah. Tabi dikkat ediyorum yediğime içtiğime ama Pko'nun belirtileri insülin direncim ortaya çıkdı. Tatlı krizlerimin sebebi belli oldu:dondurma:. İlaç başladı doktor bebek içinde kolaylık sağlar dedi yumurtlamayıda sağlıyormuş aynı zamanda. :anneadayı:Pko için Glisemik İndeks diyeti öneriyorlar araştırmalarım sonucu öğrendim. Kitabını buldum en kısa zamanda alıp okumak uygulamak istiyorum. İnşallah paylaşırım forumdada :KK5:

bende insülin direncini ölçtürmek için yeni kan verdim. işimden dolayı haftada bir uğrayabiliyorum hastaneye. haftaya öğrenicem insülin direncimin ne düzeyde olduğunu. inşallah beni zorlamaz:dua:

tatlı krizlerine girmiyorum çok şükür ama yine de hormanlarımın işi belli olmaz pek güvenemiyorum da :KK45::KK45::KK45:

İnşallah çıkmaz . bende her yıl baktırıyordum bu yıl ortaya çıkdı.İlaç işe yarıyor ve tok tutuyor .

Bu arada İyi dilekleriniz için çok teşekkürler.:KK200:
Bende siz gibi kilolarımı verdiğim de forumda paylaşırım inşallah kararlılığınıza çok özendim
:KK73::KK73:

kararlılık gerçekten çok önemli. çalıştığım yerde çok fazla tepki aldım yok spor yapmadan kilo verilmez yok kendini aç bırakıyorsun aman bi kereden bişey olmaz laflarını çok duydum. Ama işte ne duyarsanız duyun sadece kilo vericeğiniz düşüncesine odaklanırsanız ne aç kalıyorsunuz nede motivasyonunuz düşüyor. ben 1 hafta sonunda çevremdekilere 1 kilo verdim dediğimde herkes çok şaşırdı. şimdi hepsi hangi doktora gidiyorum ne zaman ne yiyorum onu takip ediyolar. :cool:benim yediklerimden yemeye çalışıyolar bana diyet hakkında ne yiyorum nasıl yiyorum nelere izin var nelere yok tek tek soruyolar :kk77:
şimdi onların bu durumu beni daha çok motive ediyo. çok zor değil aslında inanın yeter.
inşallah senin kilo verdiğinide görürüz :KK68: sağlığımız için bu çok mühim :KK39:

Evet haklısın çok çok önemli ve pko olunca kilo vermek dahada önemli oluyor. İnşallah bende veririm kilolarımı. Çevre çok önemli stres altında güçlü ve kararlı olmak sabır istiyor. bakalım bende bu önümüzdeki hafta hem spor hem diyet sonrada ramazan geliyor oruç tutmakda detoks etkisi yaratacaktır diye umuyorum dikkat edersem yediklerime :21:

Insulin direncim yuksek cikti :110:
sınırı gecmemisim diye ilac vermediler ve bu hafta sadece 100 gram kilo vermisim. Ama vucut analizine gore 400 gram yagdan vermisim 200 gram kastan almisim. Sevinsemmi uzulsemmi bilemedim.
ayrica Pko degerlerimde yuksek cikti tekrar diane 35 kullanmaya baslycam:KK1:
Evet haklısın çok çok önemli ve pko olunca kilo vermek dahada önemli oluyor. İnşallah bende veririm kilolarımı. Çevre çok önemli stres altında güçlü ve kararlı olmak sabır istiyor. bakalım bende bu önümüzdeki hafta hem spor hem diyet sonrada ramazan geliyor oruç tutmakda detoks etkisi yaratacaktır diye umuyorum dikkat edersem yediklerime :21:

Pko olunca kaçınılmaz insülin direnci oluyor .üzüldüm çıkmasına ama ilaç dememişler daha iyi :KK15: kilo vermek en iyi tedavi pkoda. Bende kullandim Diane 35 i ama pek memnun kalmadım kıllanma yaptı bende yasmin kullanıyorum şuan .İbrahim Saraçoğlu soğan kürü öneriyor bu haplar sadece düzenli regl olmanızı sağlar diyor .pkoyu yok etmez diyor .insülin direnciniz cikar ona da ilaç verirler diyor pkonun belirtilerini kaybetcek ilaçlar kullanırsınız. PKo kaybolmaz diyor gerçekten de çok haklı belirtiler kayboluyor ama pko hala var. Buda bizim sınavımız Pko ile mücadele etmek ver yenicez inşaallah :cool:

Merhaba Size bahsettiğim glisemik indeks kitabı nı aldım ve okuyorum.Ramazan ayından sonra bu diyete başlıyor olucam inşallah artık foruma yazmıyorsunuz istediğiniz kiloya varabildiniz mi?Merak ediyorum ...

Merhaba Size bahsettiğim glisemik indeks kitabı nı aldım ve okuyorum.Ramazan ayından sonra bu diyete başlıyor olucam inşallah artık foruma yazmıyorsunuz istediğiniz kiloya varabildiniz mi?Merak ediyorum ...
Yaa ben diyetime devam edemedim ramazanda cok agir bi calisma surecimiz oldu o donemde biraktim ve devamini getiremedim malesef..
kitap nasil sizce tekrar baslamak istiyorum diyete sagligim acisindan gercekten onemli belki birbirimize faydamiz dokunur

Kitap insülin direncini yenmek için ideal. Besinlerin şeker oranlarından bahsetmiş .Kan şekerini aniden çıkaran yiyecekler den özellikle.salı günü kan vercem ona göre diyet ayarlıcak diyetisyen paylaşırım sizinle de

Back
X