Pişmanlıklarım beni yiyip bitiriyor

kardelen200808

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2009
142
1
0
44
İstanbul
pişmanım çok pişmanım ta en başından bırakıp gitmediğim için bu evliliği sürdürdüğüm için çok pişmanım artık geri dönüşü yok bir kişi değilim artık 3 kişiyim zamanı geri alınsaydı ta en başa dönseydim keşke gittikçe çıkılmaz bir yola girdim dikenli yol dikenler gün geçtikçe arttı ben affettikçe dahada arttı tikenler daha çok canımı acıttı ama battım bir kere o dikene çıkış yolu bulamadım çıkamadım bir türlü..
affettikçe tekrar yaşadım ne sonu oldu ne huzur buldum hergün kendime kızıyorum onların suçu ne o günahsız yavrulara böyle şiddet dolu bir ailede yetiştirmenin vebalini soruyorum kendime neden yaptım neden bu kadar şiddet gördüğüm bu adama bu çocukları nasıl layık gördüm çok mu haketti 1 değil 3 tane yaptım salaklığıkmı yaptığım cahillikmi artık çözemiyorum
bu adamın bütün işkencelerine rağmen bu evliliği devam ettirdim ne yaptım ben şimdi mi kafam yerine geldi hayır ama her defasında denedim bırakıp gitmeyi ama yapamadım o kadar cesur yürekli çıkamadım her defasında kandım affettikçe yanıldım.

o hiç değişmedi değişmeyecekte biliyorum ben kendi hayatımdan vazgeçtim ama bu 3 masum çocuğa böyle aile revamı onların günahı ne böyle geçimsiz ailelerin kurbanı hep onlar oluyor...

kaç defa canıma kıydım ama başaramadım tıpkı terkedip gitmeyi başaramadığım gibi her defasında bu son dedim ama ne son oldu ne de son olacak inanmıyorum ama inanmış gibi yapıyorum belki bir umut diyorum yine yanılıyorum ...

yoruldum artık çok yoruldum bedenim ruhum tüm benliğim çok yoruldu dayanamıyorum artık daha çok çıkmaz bir kuyuya düştüm şimdi ne yardan nede candan vazgeçebiliyorum ne yapayım ben Allahım sığınacak tek sen varsın bana sadece sen yardım edersin kurtar bu azaptan bu huzursuzluktan huzursuz yaşamaktan ....
yoruldum bittim tükendim artık ne kötü hakarete nede şiddete katlanamıyorum...
gençliğim gitti güzelliğim gitti en güzel yıllarım gitti şiddetle dayakla geçip gitti .hangisine yanayım bu düzelmeyen kocayamı düzeleceğini bekliye bekliye bekliye çocuk yaparak dahada çıkmaza sokan kendimemi yoksa bu 3 masum yavruyamı .
herşeye ben koşuşturmaktan çocukların tüm sorunlarıyla başbaşa kalmaktan maddi manevi sorunları kafaya takmaktan hala düzelmeyen sağlığımdan düzelmeyen kocayı kafaya takmaktan çok yoruldum kaldıramıyorum.
tükendim cümlein bittiği yerdeyim hiçbir şey kaldıramıyorum hiç kimseyi kafama takmak istemiyorum yuvam yıkılmasın diyerek çocuklarım babasız büyümesin diyerek düşünmekten kafayı yedim .

ölüm bile kurtuluş değil artık benim için neden diyorum neden bu seviyeye kadar getirdim en başından bitmeliydi bu evlilik neden bu kadar çıkmaza soktum kendimi şimdi çok çaresizim ne ölmek ne yaşamak istiyorum ikisi arasında pişmanlıklarımla yüzleşiyorum .
neden her yeni güneş benim gönlümede doğmuyor .neden hep ışıksız karanlıkta kalıyorum...
mutsuz olmaktan hergün huzursuz yaşamaktan bıktım ......

allah yardımcın olsun canım. bi kere şu ölüm kelimesini yok et düşüncelerinden. çocuklar ne olacak sana bişey olduğunda. iyi bir aile değil diye bahsettiğin kişilere mi teslim etcen yavrularını. selamet dile allahtan canım selamet. sabır diledikçe sabrın sınanıyor ben bunu öğrendim. allah büyük. geçer inşallah bütün bunlar.her gecenin sonu sabaha varıyor biliyosun. seninde sabahınm olacak elbet. kendini sağlam tut. bırakma bugüne kadar dayanmışsın bundan sonra daha güçlü olmaya çalış.bunları söylemek bana kolay sana zor biliyorum hepimizin farklı dertleri var. allah yar ve yardımcımız olsun.

Allah razı olsun inanmak istiyorum artık güzel günleri bende görürüm diye ama çok yoruldum kaldıramıyorum artık yumak yumak saçlarım döküldü kafal kel oldu psikoloşim dahada allak bullak oldu

"çocuklarım babasız büyümesin" mutsuz evliliklerdeki mutsuz kadının tek dayanağı. annem de öyle demiş hep. sırf siz aile ortamında büyüyün diye katlandım diyor. evet biz bir aradaydık, tıpkı sizin gibi; ama fiziki olarak bir arada olmaktı sadece. gönüller bir olmadıktan sonra ne anlamı var? o evde huzur olmadıktan sonra orası yuva olur mu, aile olmanın ne anlamı var?
bak ben de mutsuz bir ailenin bireyi, bir çocuğu olarak yazıyorum. eğer annem babam ayrılsaydı şu an maddi olarak bu kadar rahat olamazdım belki de ama manevi olarak daha huzurlu olacağım kesindi. yıllar boyu annemle babamın birbirine sarıldığını, güzel gözlerle baktığını görmedim birbirlerine güzel bir çift söz söylediğini duymadım. sıcak bir aile ortamında büyümedim.
fiziksel şiddet yoktu ama çok güçlü bir duygusal şiddet vardı. zaten onun dışında da başka bir şey yoktu ne şiddet ne de tam tersi sevgi, şefkat adına...
küçükken her şey daha toz pembeydi benim için, kendi dünyamda yaşıyordum, büyüdüm artık her şeyin farkındayım; yani şöyle söyleyeyim 12 yaşından sonra çocuk olan biten her şeyin farkına varıyor ve çok net olarak anlayabiliyor. kendimden biliyorum. şimdi okulumu bitirip yurtdışına gitme planları yapıyorum. kendi huzurlu hayatımı kendi başıma kurmak için. ben daha fazla mutsuz olmak istemiyorum. bu evde iç huzurum yok.
bak, annem biz babasız büyümeyelim diye ayrılmamış ama sence bu aile ortamı ne kadar gerçek olabilir ki? zorunluluktan bir araya gelmiş dört birey gibiyiz.

edit: şükrettiğim tek şey şu, iyi ki annem babam sağ, sağlıklı ve maddi durumumuz çok iyi. düşününce bu üçünün varlığı bile çok büyük şans. gerisi olmasa da oluyormuş bunu gördüm ben. olmadı zaten. artık önüme bakıyorum, kendi fırsatlarımı kendim yaratacağım. kendi mutluluğumu kendim yakalayacağım. AMA tekrar okudum da, ölüm, intihar gibi şeyleri aklından çıkar. huzur olmadan yaşamanın anlamı yok evet ama sen olmasan çocukların ne yapacak? inan sen gidersen onlar ömürleri boyunca bu sıkıntıyı çekecekler, mutsuz olacaklar. o zaman huzurlu olup olmamanın bir anlamı kalmayacak çünkü sen olmayacaksın. ölüm sadece senin bedenini bu sıkıntıdan kurtaracak.

Son düzenleme:
Allah razı olsun inanmak istiyorum artık güzel günleri bende görürüm diye ama çok yoruldum kaldıramıyorum artık yumak yumak saçlarım döküldü kafal kel oldu psikoloşim dahada allak bullak oldu

emin ol gelir o güzel günler. çocukların var onlara sarıl. zaten katlanma nedenin onlar değilmi yapacak bişey yok. benim çok şükür senin kadar ağır değil sorunlarım. benim derdim de eşimin ilgisizliği, sevgisizliği, suskunluğu, vs. çocuğuna karşı iyidir her zaman.ama bana karşı çook sevgisiz. saatlerce konuşmayız, hergün küs gibyiz. kırıyor çok fazla.bende bıraktım artık. konuşursa konuşuyom , konuşmazsa konuşmuyorum.ne biliyim. bende çok bunaldım.

yarın benim çocuklarımda senin gibi düşünecekler onlarda belki keşke ayrılsaydınız dicekler bunları yaşayacağım apaçık ortada ama malesef hala evli kalmak zorunda kalıyorum buda beni yiyip bitiriyor çünkü bizi hiç haketmiyor....sen en iyisini yapmışsın okumakla hayatını kurtar kendine güzel bir gelecek yap asla vazgeçme ama asla...

kaderimiz deyip sinemize çekiyoruz ne kadar doğru ne kadar yanlış yaptık onun farkına bile varamadık şu an bu duruma geldik .

rabbim sanada eşinle arana muhabbet versin sıkıntıdan kurtarsın ....

peki ayrılacak gücün var mı? ayrıl demem asla kimseye ama madem bu kadar bıktın herşeyden. ne yapabilirsin. çalışyor musun ,desteğin var mı? yoksa bu adama katlanmak zorunda mısın? ömür boyu

kaderimiz deyip sinemize çekiyoruz ne kadar doğru ne kadar yanlış yaptık onun farkına bile varamadık şu an bu duruma geldik .

rabbim sanada eşinle arana muhabbet versin sıkıntıdan kurtarsın ....

keşke bu dediğin olsa ne muhabbeti. ikimizde bilgisayar başındayız o içerde ben burda. ne ben onun yaptığıyla ilgileniyorum, nede o benim. zaten umursamaz hiçbir zaman ne yaptığımı. ona dokunmayımda bin yaşayım hesabı...aman boşver beni. sen sağlam dur. çocuklar için. kendini bu kadar strese sokma. sağlığından olursan çocuklara kim bakar.nasıl bi adam eşin. döver mi? ,çer mi? ne yapıyor da sana bu kadar pişmansın (bende çok pişmanım ama yok çare yok)

peki ayrılacak gücün var mı? ayrıl demem asla kimseye ama madem bu kadar bıktın herşeyden. ne yapabilirsin. çalışyor musun ,desteğin var mı? yoksa bu adama katlanmak zorunda mısın? ömür boyu

çalışcak durumda olsam inan ayrılırdım ama sağlığımda yerinde değil 2 ameliyat geçirdim ilerde düzelirmiyim rabbimden hep şifa istiyorum

çalışcak durumda olsam inan ayrılırdım ama sağlığımda yerinde değil 2 ameliyat geçirdim ilerde düzelirmiyim rabbimden hep şifa istiyorum

geçmiş olsun canım. allah şifa versin, önce sağlık, bak kafaya taktıkça iyice sağlığından olursun. takma demiyorum ama kendini çok da bunaltma. iyi olmaya, iyi görünmeye gayret et. anneyiz biz bunu yapmamız gerekiyor.çocuklarımız için, ama önce kendin için.

allah yardimcin olsun, sana ne desem bos simdi, yasadiklarini en iyi sen bilirsin.

allah kocana en kisa zamanda vicdan, merhamet, akil, fikir versin insallah.

sanda dayanma gücü

gece gece üzüldüm vallah

amin amin amin o kadar çok iihtiyacım var ki şuan dualarınıza Allah razı olsun ...randevü aldım psikiyatri bölümünden 12 gün var o günü sabırsızlıkla bekliyorum...

amin amin amin o kadar çok iihtiyacım var ki şuan dualarınıza Allah razı olsun ...randevü aldım psikiyatri bölümünden 12 gün var o günü sabırsızlıkla bekliyorum...

en iyisini yapıyosun her zaman uzman birinden yardım almak gerekir. bazen insan kendine yetemiyor. psikiyatriden sonra bide psikologa görün. eminim iyi gelecektir sana

selam
sana söyleyeceğim çok önemli bir şey var
belki senin göz ardı ettiğin
çok dikkatle oku
çok dikkatle düşün
sonra bir daha düşün
öyle düşün ki iyice anla ve bir hata yapma
diyeceğim şu
eğer acılarından kurtulmak için canından vazgeçersen
eğer sırf bu sıkıntılardan kurtulmak için bunu düşünüyorsan
bil ki
canına kıyarsan bu acıların bitmeyeceği gib katlanacak
ve asıl o zaman tahammül edilmez boyuta gelecek ve en kötüsü ise devamlı olacak
bu böyle
bunun böyle olduğu açıkça bildirilmiş insanlara
ölüp kurtulursun sanma
bu sıkıntılara bu dünyada katlanamıyorsan ebedi azaba hiç katlanamazsın
o yüzden aklından çıkar bunu
kimseye kaldıramayacağı yük verilmezmiş, demek ki sen çok güçlü birisin ki sana da bu imtihan verilmiş
madem bu imtihanı, bu sıkıntıları yaşıyorsun bari sabret de imtihanını kazan
eğer sabretmez, isyan eder ya da canına kıyarsan hem bu sıkıntıları yaşadığınla kalacaksın hem de ahiretini kaybedeceksin
bugüne kadar sabrettiğin gibi sabret, çok bir şey bekleme seni üzenlerden
ne kadar çok beklentiye girersen o kadar üzülürsün istediğin olmayınca
sabret ki kazanasın
sabret ki bu sıkıntılarına sabır göstermenin karşılığı ebedi kurtuluş, ebedi huzur olarak alasın
kim ne yaparsa yapsın, isteyen istediği kadar üzsün seni, unutma ki herkes ettiğini önünde bulacaktır
ve unutma Allah var, keder yok
ve unutma gerçek dost, gerçek yardımcı odur
"Onu bulan neyi kaybeder, onu kaybeden neyi bulur, bulsa da başına bela bulur. Bediüzzaman Said Nursi"
Allah yardımcın olsun, size huzur versin inşallah

çok üzüldüm...
allah yardımcın olsun eşinide ıslah etsin....
ne desek boş işte...
ailene yardımcı olmazmı sana....

Neden her konuyu iki kez açıyorsunuz?
Hem Bir Derdim Var'a hem de Eş ve Eşin Ailesi kategorisine açmışsınız.
İkisini birleştirmelisiniz.

Son düzenleme:
Bir insanın hayatında huzur yoksa
para pulmuş gerisi boş.
Kendinizi çaresiz hissetmeyin.
Diğer konularınıza baktım da şimdi çocuklarınızın biri 1.5, diğeri 2.5 , en büyük olan da 8 yaşındaymış.
Ailenizde de sorunlar var.
Annenizle ilgili yazdıklarınızı okudum .
Bunu söylemek zor ama üzgünüm ki
ne kendi ailenizden ne de eşinizin ailesinden yarar var size.
kadın sığınma evlerine başvuru yapın ve devlete sığının.
Hem fiziksel hem de ruhsal olarak bu şiddete katlanmayın artık.
Eğer bir daha şiddet uygularsa darp raporu alın saklayın.
3 günlük evliyken bile kaderinize razı gelmişsiniz.
Lütfen biraz cesaretli olun ve yapılması gerekenleri yapın artık.

Kendini düşünmüyorsan çocuklarını düşün. Çocukların öyle bir babayla, annesiz ne yapar? Hiçbir şey için geç degil. Dönülmeyecek yol yok. En yakın zamanda boşan. En azından çocukların mahvolmaz.

Ayrıca yapılanlara sessiz kalmanıza çok sinirliyim. Gördüğünüz şiddete ragmen ne için devam ettiriyorsunuz, çocuklar için mi? Çocuklarınız daha iyi bir babayı hak ediyor. Kim için boyun eğiyorsunuz, neden boyun eğiyorsunuz böyle aşağılık insanlara. Şikayetçi olun, yanınıza yaklaşamasın.

İnşALLAH her şey yoluna girer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…