- 21 Haziran 2016
- 9.248
- 25.555
- 548
- Konu Sahibi BettyRuble
Bir keresinde saatlerce emek verip baklava yaptım, ama baklavanın en önemli adımlarından biri pişirmesi nerden bileyim içi olduğu gibi hamur olmuş çok kötüydü :/Tariflere de güvenmemek lazım.. her fırının huyu farklı. Yaptım attım pişsin versin bana dememelisiniz.. gözünüz devamlı üzerinde olmalı. Kekse ilk 25 dk açılmıyor. Ama diğerleri için açıp altını kontrol edin. Alttaki tepsideki poğaçanın altı pişmişse onu üste çıkarın üsttekinin altı pişmemiştir alt kata alın.. bunun gibi.. bazen döndürmek gerek bazen yer değiştirmek gerek. Fırın çok kurutuyorsa içine bir demir kapla su koyup nem yapmak lazım..
Sonra un önemli.. yağ önemli.. hepsi bir bütün. Bazı fırın 180 derece hemen yakar verir bazısı 180 derecede daha pişirmemiş olur. Bir zaman sonra huyunu anlarsınız fırınınızın ama dikkat vermeniz gerekli..
Keki kabartmak için başka püf noktalar olur. Unu elemek gibi..
Bazı gıdalar önceden ısıtılmış fırına atılır bazısını atıp fırını açabilirsiniz ısınsın diye..
Bir de ne olursa olsun dinlendirmek lazım en pişmiş gıdayı bile çıkar çıkmaz keserseniz hamur olur içi..
börek yaptınız diyelim. içinin harcını çok koyarsanız süt yoğurt yağ gibi sıvı karışımı yani.. dışı kurur içi yine mıncık mıncık kalır. hepsi denge istiyor.