• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Pirinc unu ile yogurt

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Keşke anneliğinde okulu olsa sertifikayla izin verilse anne olunmaya
Bu konu benim de çok sık aklıma geliyor inanır mısınız?
Artık ustalık belgeniz yoksa ayakkabı tamiri bile yapamayacaksınız yeni düzenleme bunu gerektiriyor ama ebeveyn olmak için hiç bir eğitim almıyoruz...

Bu konu benim de çok sık aklıma geliyor inanır mısınız?
Artık ustalık belgeniz yoksa ayakkabı tamiri bile yapamayacaksınız yeni düzenleme bunu gerektiriyor ama ebeveyn olmak için hiç bir eğitim almıyoruz...
Keşke olsa keşke
artık parası olmayana da saglık ocagından eve kadar gelip destek veriyorlar ancak hanım arkadas elinde internet olmasına ragmen evde buldugunu cocuga dayıyor umarım cocugu besleyecegim diye farklı hastalıklar kazanmasına neden olmaz

Annelerimizde genellikle ver yesin alışsın diye üsteliyorlar, yapmayın. Sorsanız çoğu kişi mide problemlerinden dert yanıyor günümüzde ben dahil, ek gıda dönemindeki yanlış beslenmeden dolayı çoğu da.Özellikle şeker ve tuz konusunda çok dikkatli olun. Elinizin altında internet var istemediğiniz kadar bilgi ve ek gıda tarifi var yedirmeyin hazır pirinç unlarını falan çocuğa.

Benim minik de 6 bucuk aylik. Ama sabah elma, armut cam rendeyle hazirlayip veriyorum. Ogleden sonra patates, havuc bazen pirinc katip pure seklinde veriyorum. Meyveye bayiliyor ama sebzede isteksiz ikisi toplam gunde ancak yarim cay bardagi gerisi anne sutu.
Uzulmeyin istahla cok yemesine gerek yok uc bes kasik aldi mi tamam diyorum. Daha dogrusu dr oyle diyor. Bu ay beslenmenin %30 u ek gida olacak. Devami anne ya da devam sutu.

Secici oldugu icin degil de sindirim sistemi hazir olmadigi icin kusuyor olabilir mi? Hani oylesine bir fikir benimki. Aklima geldi iste. He illa diyorsaniz damak tadina uymuyor onu bilemem.
1 yastan once sadece ara ogun olarak birkac kasik ek gida verilir. Amac doyurmak ya da kilo aldirmak degil, bebegi ve sindirim sistemini alistirmaktir. Ben boyle diyecegim ama siz pirinc unu veren ilk anneyi gordugunuzde nasil cig verebileceginizi soracaksiniz yine de.
Umarim cocuk sagligini kaybetmeden ne buyuk yanlis yaptiginizi fark edersiniz. Bu arada bebeginiz 2 yasinda olsa bile pirinc unu vermeyin.

Arkadaslar benim kizim herseyi yogurtla yiyo yogurtsuz yemiyo simdi arinin sutlu pirinclisini aldm pisirmeden direk yogurtla karistrp versem olurmu
Kizim 6 bucuk aylik
Emiyor veya formul sut(mama) iciyorsa arimama vermeyin. Benimki mama reddettigi icin calistigim zamanlarda bakicisi sut gb biberonda iciriyordu. Mecburiyetten yani. Dogal sebze meyveyi yogurtla ver. Birkac ay sonra normale doner. Bir arkadasimin cocugu da oyleydi zamanla alisti. Ari mama pisirilmeden verilmez diye biliyorum.

Pirinç unu pişirilmesi gereken bir üründür .
Piştikten sonra yogurtla yenir mi hiç yedirmedim bilmiyorum ama bu tip rafine ürünler doktor kontrolünde zamanı geldiginde verilecek gıdadır.
Siz bu forma da sormak yerine sabah yada en yakın zamanda doktor ile görüşün

Pirinç ununun kesinlikle pişmesi gerekiyor.
Benim bebeğim 5 aylıkken ek gıdaya geçti .
Doktorumuz öyle uygun gördü ( 3 doktora da sordum kilosuna boyuna bakarak onay verdiler )
Şuan 6 buçuk aylık sadece sabah 11 akşam 6da ek gıda veriyorum diğer öğünlerinde istediği kadar anne sütü sabaha kadarda 2.3 saate bir emiyor ..
Sabah yumurtanın sarısını ( beyazı 1 yaşından önce kesinlikle verilmiyor )
İçine muz ve avakado koyup yediriyorum içecek olarak ta hurma ve kayısıyı kaynatıp içiriyorum ..
Pirinç unu arı mamanın içinde şeker var sofra şekeri ( sofra şekeride 2 yaş öncesi tavsiye edilmiyor)
Sadece organik tam pirinç unu bulup yada pirinci başlayıp ezip verebilirsiniz daha besleyici olduğunu düşünüyorum kullanmanızı tavsiye etmem genede siz bilirsiniz ..

Pirinç unu ve yoğurdu görünce bdv'de olduğumu unutup yüz maskesiyle ilgili bir şey sandım. Pirinç unu ve yoğurdu yüzüme sürüyorum ben, siz çiğ halde ufacık bebeğe yedirmeye çalışıyorsunuz.
Yarın ilk iş doktorunuza danışın ek gıda olayını. Elinizin altındaki interneti de kullanın. Para veriyorsunuz o kadar, bir işe yarasın.
2 sebze haşlayarak vermeye üşenip çiğ unla beslemeye çalıştığınız çocuğu da yapmasaydınız keşke.

Siz evde unla yoğurdu karıştırıp yer misiniz? İnternette hiç besin tablosu örneklerine bakmadınız mı?

Ağzına en ufak bir yoğun kıvam ve pütürlülük gelmeyen bebeğin öğürmesi çok normal. Çocuğun damak zevki olduğundan değil, kendini boğmamak adına geliştirdiği öğürme refleksinden kusacak.

7. Ayda ben parmak gıdaya geçiş yapmıştım. Epeyce haşlayıp eline veriyordım sebzeleri. Püre, karıştırılmış gıdalar çocuğun besinlerin ana tatlarını kaçırmasına sebep olduğundan önerilmiyor.

Siz mutlaka doktora danışın. Obez bi çocuk yetişmesin.

Benim bebeğim 5 gün sonra inşallah 7 aylık olacak ve biz daha ek gıdaya başlamadık. Doktor 7 aylıkken başlatırız dedi. Ki 1 yaşına kadar bebekler anne sütü ağırlıklı beslenmeli.
Önce sebzelerle başlamalıydınız. 9.ayında meyveleri tattırırdınız böylece damak tadı sebze ağırlıklı olur. Pirinç unu vs bunlara ne gerek var ki?
Avakado verin havuç patates brokoli. Ben bunun için kitap aldım 2 aydır okuyorum ezberledim :)
Hangi ayda hangi besinler yenir, ilk nasıl başlanmalı alerjik besinler, yemek tarifleri falan her şey yazıyor.
Tavsiye ederim. Sibel Güngör ve Dr. Gülnihal Şarman ile 6-24 aylık bebeğimin beslenme kitabı.

Yoğurt konusu neyse de pirinç unu mu kaldı bebek beslemek için? Hadi eskiler birşey bilmiyormuş dayamışlar muhallebiyi ..
Anneme bu konuda sitem ediyorum ama kızamıyorum da anlatan eden olmamış çünkü nerden bilsin..Çok kilolu bir bebekmişim(o zaman için iyi beslendiğimin göstergesi(!)) fakat kemiklerim gelişmemiş çok inceler şuanda.

Ben çok mu Milattan öncede kalmışım

Ek gıdaya yeni gelen çocuğa avakado ve muz önerilmiş

Bunlar tropikal meyve diye yedirmiyorduk biz

Zira olağan şartlarda biçim coğrafyada yetişmeyen ürünlere genetik olarak alerjik olma olasılığı var diye

Biz meyve ile başladık mesela sonra sebze ile başla çıktı

Elma havuç sıkardık

Hiç kabak vs yedirmedim çorbasına katardım ama haşlanmış sebze yemedi

Zira zaten az yiyor tadım aşamasında bir öğününü neden hiç bir kalorisi ya da protein değeri olmayan bir sebzeye ayırayım diye düşünüyorum ben

Vitamin denilecek ama haşlıyoruz çocuk yesin diye zaten vitamin vs kalmıyor

O nedenle pişmeden yenilebilecek şeyler tercih ediliyor havuç gibi

Ablamın eltisi var. Kızı 4 kilo doğdu, benimki 2,5 doğdu. Aynı ayda doğdular. Benim bebeğim 4 kiloyken o 8 kiloydu maşallah anne sütü yarıyordu ama kalktı 4 aylıkken çocuğu ek gıdaya geçirdi davul gibi olmuş çocuk hala diyor ki aç zayıf. Anlamıyorum onunki zayıfsa benimki ne acaba?
Anneler bazen çok abartıyor bu kilo mevzusunu. Önemli olan sağlıklı olmasıdır, kilolu olması değil.
Un pirinç falan da vermeyin. Blw önceden onaylıyordum ama sonradan bu yöntem yüzünden çok boğulan çocuk vakası arttığı için çatalla ezip verme taraftarıyım. Başlayınca çatalla ezip vericem ben inşallah. 8,5-9 ay gibi eline veririm diye düşünüyorum.

Ayrıca ilk 1 yıl tuz ve şeker yok!
Tatlıya alıştırmak istemediğim için ilk aylar hep sebze yedireceğim nasipse. Ben de heyecanlıyım kaç aydır araştırıyorum :) 5 günümüz kaldı :)

Avokado ve muz tavsiye edilmiş ama avokado alerjen bir gıda ve 8-9 aydan evvel önerilmiyor keza muzda öyle .Ek gıdaya başlanırken elma ,patates ,havuc ve armut ile başlanır sonra ayına uygun gıdalar verilir.Erkenden sindirimi zor olan şeyleri verip bebeğe eziyet etmenin anlamı yok

Prinçunu mu kaldı yani yazık yoğurt sebze haşlamaları o da tadımlık.Emzirin bol bol yeter.Birazda okuyup araştırın.Bilinçlenin biraz.Bu devirde herşey elinizin altındayken hala daha 30 sene önceki bilgilerle büyütmeyin bebeklerinizi.1 yaşına kadar temel besin anne sütü,yokluğunda formül mama.Adı üstünde ek gıda!

Back