Evde Yapılabilen Doğal Cilt Bakımları
Kolay yüz maskesi, Basit Kolay Cilt Maskeleri , Yüz Maskesi, sivilce maskesi, en iyi maske tarifleri, cilt lekeleri, en iyi yüz maskesi, yüz temizleme maskesi, ev yapımı doğal yüz maskeleri, cilt beyazlatma, evde yapılan yüz maskeleri, siyah nokta
düşmez kalkmaz bir allah.
Kayıtlı Üye
ya kıllanma yaparmı gerçekten zaten yüzümdeki tüylerle başım dertte
ewt ya bide kıllanma fln yaparsa napıcz ozamn:S:S
evet bana da ingilizce kursuna giderken guney kore li bir kiz soylemisti,pirinc suyu cildi puruzsuzlestirmekle birlikte beyazlatici etkisi de var
kızlar bugünki milliyetten bir haber :
evde pirinç suyu temizleyicisi ve toniği tarifi:
1) temiz bir kasenin içerisine pişmemiş pirinçleri koyun ve suda bekletin.
2)Suyu parmaklarınızla karıştırın.
3) Su yavaşça bulutsu bir hal alacaktır. Kasedeki suyu temiz başka bir kaseye boşaltın.
4) Elde ettiğiniz pirinç suyunu yüzünüze birkaç kez vurarak yıkayın. Daha aydınlık sonuçlar için yüzünüzü havlu ile kurulamak yerine kendiliğinden kurumasını bekleyin.
Evde pirinç maskesi tarifi:
1) Bir avuç pirinci öğütün.
2) Bir çay bardağı kadar sütü elde ettiğiniz toza ekleyin. Kıvamının maske olarak uygulanabilecek şekilde ayarlanması için karıştırarak dökün.
3) Macunu yüzünüze ve boynunuza uygulayın ve 20-30 dakika bekleyin.
4) Ilık su ile maskeyi durulayın.
Her hafta birkaç defa bu tarifleri uyguladığınızda 1 ay içerisinde cildinizin daha beyaz ve canlı görüneceğini fark edeceksiniz.
Pirinç suyu veya maskesi sadece cildinizi beyazlatmaz, aynı zamanda kırışıkları da azaltıcı özellik gösterir.
Örneğin pirinç pilavı yapacaksın.
Yapacağın kadar pilavı yıka (ellerinle ovuşturarak)
Suyunu başka bir kaba dök.
Pirincide pilav yap,yada ne yapacaksan işte.
Su 4-5 saat döktüğün kapta bekleyecek.
Sonra dibe çöken beyazımsı sıvıyı (krem gibi) surata uygula...
(pamukla yaparsan daha iyi olur.)
sonra durula.
çok güzel yapıyor suratı..
bakım yaptırmış gibi oluyorsun.
sadece yuze mı yapıyoruz baska yerlerdede ıse yarar mı??
bende denıyecegım ınsllh işe yarar .
deneyeceğim merak ettım teşekkürler
arkadaşlar yaklaşık 2 aydır bu maskeyi ben 2 günde bir uyguluyorum.benm cildim karma bir cilt.faydası olamz die başlamıştım ama gerçekten güzel sonuç aldım.kırışıklık konusunu çok dikkat etmedim ama cildi beyazlatma konusu cidden doğru.hem güneş lekelerim vardı.epey bir azaldı.yani vazgeçmiyeceğim bir uygulama bu.princi ,suyun içinde beklettip süzdüğümüz zaman daha güzel oluyor .ama herzaman pirinç pilavı yenmiyor.:)bende pirinçleri havanda bir güzel dövüp :) ununu çıkartıyorum .onu bir geceden ıslatıp krem haline getiriyorum..yüzüme sürüyorum ve yarım saat kadar bekliyor.onu yüzümden ovarak çıkartıyorum.peeling gibi.sonra bolbol soğuk suyla duruluyorum.cildi geriyor azcıkda kaşındırıyor ama sonuç güzel.sonrası kızarma oluyor.bende hemen gülsuyunu tonik gibi yapıyorum.geçiyor.denemenizi tavsiye ederim.ben faydasını gördüm umarım sizde görürsünüz.
Kızlar bende şimdi koydum çökmesini bekliyorum. Akşam süreceğim bakalım ne olacak :)
kızlar ben pirinç unu aldım
bir miktar pirinç ununu içtiğimiz sodayla çamur kıvamına getirip hem kendime hem anneme sürüyorum
cildi mükemmel yapıyor
Pirinci yıkayın iyice suyunu çıkartın ,garip çamurlu bir renk oluyor.
Suyunu başka bir kaba alın.. (cam olsun)
4-5 saat bekleyin.
Pirincin dibine çöken krem gibi şeyi surata uyguluyoruz.(suyu atıyoruz dibindekini surata uyguluyoruz.)
15-20 dk. suratınızda kalıyor.
Cilt birazını emiyor.
Sonra yıkayın yüzünüzü..
Bebek gibi cildiniz oluyor,her cilt tipine uygun..
Bebembeyaz pamuk gibi yapıyor..
Ben haftada 3-4 kere yapıyorum..
Parlaklıkta veriyor..
Çok güzel gösteriyor suratı.
Bunu bir tv programında duymuştum..
İşe yarıyor.
Kolay gelsin...
önceden duymuştum hatırlamak iyi oldu. yapmak lazım
Pirinç saç bakımı için de kullanılan bir ürün olduğu için kıllanma yapabilir ama tabi ki de hiçbir şey bir gün iki gün kullanmayla kıl çıkartmaz. Mısır ununun kıllanmayı engellediğini duydum. Mısır unuyla kullanılırsa belki kıllanma etkisini engelleyebilir. Zaten bu tür maskeleri ilk önce verim almak için ilk bir ay haftada 2 3 gün daha sonra haftada bir ya da iki haftada bir yapmak lazım. Unutmayın ki cilde zarar vermeyen tek şey sudur. Bunun dışındakiler domates de olsa limon da olsa pirinç de olsa cildin yapısını uzun vadede bozacaktır. Pirincin verdiği boyar maddenin berraklığıyla gözleriniz kamaşmış olabilir ama asla ve asla her gün ya da iki günde bir yapayım ayyy ne de güzel beyazlayacağım hatasına düşmeyin.
O bir ADANALI :)
Kayıtlı Üye
Pirinç saç bakımı için de kullanılan bir ürün olduğu için kıllanma yapabilir ama tabi ki de hiçbir şey bir gün iki gün kullanmayla kıl çıkartmaz. Mısır ununun kıllanmayı engellediğini duydum. Mısır unuyla kullanılırsa belki kıllanma etkisini engelleyebilir. Zaten bu tür maskeleri ilk önce verim almak için ilk bir ay haftada 2 3 gün daha sonra haftada bir ya da iki haftada bir yapmak lazım. Unutmayın ki cilde zarar vermeyen tek şey sudur. Bunun dışındakiler domates de olsa limon da olsa pirinç de olsa cildin yapısını uzun vadede bozacaktır. Pirincin verdiği boyar maddenin berraklığıyla gözleriniz kamaşmış olabilir ama asla ve asla her gün ya da iki günde bir yapayım ayyy ne de güzel beyazlayacağım hatasına düşmeyin.
doğru. herşeyin aşırısı zarar.
en kısa sürede deniyeceğim.:)
kızlar ben pılavı ıslatıp suyunu bır kaba koydum beklettım ama suyunu dokunce dıbındekı de gıdıyo alamadım yaaa:26:
bende duymuştum bunu arkadaşımdan 4 yıl önce o uyguluyormuş, cildide zaten çok güzeldi.
benim cildim çok kuru ve hiçbir şey yapmıyorum yaş ilerliyo, bişeyler yapmaya başlayacağım araştırırken bundan başlamayı düşündüm ancak kuru ciltler için uygun mudur?
Maviş Subarusuna meftun(:
Kayıtlı Üye
Pirincin nişastasını çıkartmaya uğraşacağınıza direkt pirinç kepeği yağı kullansanız
Pirinç unu ile de maske yaparsınız haftada 1 defa daha iyi sonuçlar alırsınız kızlar.
bende pirinç unuyla denedm dün cok iyiydi..simdi haftada iki kez yapcam sonra memnun olrsam azaltıcam ama devam..