Pireyi deve yapıyorum artık.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eltimle ağzımı kirletemem ama bir merdivenlerden aşağıya itsem fena olmaz sanki. Merdivendeyken ayağının altındaki kilimi çeksem veya bastığı yere birşey döksem ayağı kaysa filan.
Boşanmayın katil olayım da hapse düşeyim, hapishane baba evinden iyi diyorsunuz yani. Peki ahlaksız kocanız dururken etlinizin halısını niye çekiyorsunuz?

Birbirine hayatı zehir etmek isteyen iki insanın sırf yıllar önce hormonlar, aile baskısı falan bir karar alıp evlendiği için bir arada yaşadığı, saçma bir şey.
Evlilik bu mu?
Muhafazakarlık elti ile balon şişirince sohbet edince ikisi arasında yanlış bir şey olduğunu düşünmek mi?
Tuvalete girerken peçete istedin, peçete cincel organına değecek, bunu nasıl istersin diye karısını ahlaksız ilan etmek, ablasının kocasıyla yakıştırmak mi?
Benim midem bulandı ya. Şu imalardan biri bile Normal insana eş boşatir

Ben yengeci ayağı çekmiyorum ama zamanında zırt pırt yengesini arayıp tesettürlü yengesinin karşısına başı açık çıkması, üstüne yengesi için sürekli benimle tartışması, bir yere gittiğimiz zaman yengesi gelmiyor diye benimde gidesim yok ama börte istiyor diye gidiyorum demesi, yengesi 2 aylık çocukla kendine yemek pişirdi ben yengesine yemek yapmadım diye bana tokat atması, bana saygısızlığı, kaynım bizim yanımozda eşine sevgisini gösterirken eşime onların yanında sarılmam veya dokunmam kötü olurken, eşim onların yanında bana sesini yükseltmekte çekinmezken, yengesiyle benim olmadığım bir ortamda başbaşa balon şişirirken( aynı ortamda elti kayın yalnız kalmasına laf eder kendisi normalde) sıkıntı yok. Ben rahatsız olduğumda kötü. Benim çocuğum alt katta uyuyor ben yukarıda temislik yapıyorum, onun çocuğu yukarıda uyuyor. Gitsin yukaroda temiLşk yapsın o zaman
Yanılıyorsun, Bunların hepsinde sıkıntı var.

Seneye olacağına inanıyorum. Ve olacak inşallah ben tek başıma nereye gidecektim, ailem arkamda durmazken? En azından elimde işim olursa yine ailemin yanına giderim ama bu sefer aileme de yük olmamış maddi olarak yardımcı olurum ama zamanında benim babamda anneme şiddet uyguladığı için böyle şeyleri normal görüyor ve bu düşüncesinden nefret ediyorum, sen alttan al üstüne gitme sus boşver, başka şeylerle ilgilen, aldatsa alırız ama boşyere kavga edip ayrılmanız olmaz büyütmeyin her şeyi vs vs. Ama büyüten eşim yani ben değilim ki.
Eleştirimi yanlış anlamayın lütfen, maksadım kötü değil aslında, evliliğin ilk yılı bir işe girip boşansaydınız ailenizin arkanızda olmasına gerek yoktu tek başına bir kadın hayatını ailesi olmadan da idame ettirebilir çünkü.

Babanız aldatma olmadığı sürece seneye atanıp boşanmaya karar verseniz de arkanızda olmayabilir zira aldatma dışında söyleyeceğiniz her sebep babanızın gözünde geçersiz sayılabilir, ki aldatma olsa da erkektir yapmış bir hata deyip geçmeyeceğinin bir garantisi de yok çünkü babanız gibi insanlar için kızının boşanması diye bir şey söz konusu değildir, çocuğunuz var sus otur karı-koca çalışın çocuğunuzu büyütün diyebilir ama derseniz ki maddi yardım yapacağım için susar kabullenir bunu evliliğin başında da yapabilirdiniz eve katkınız var diye babanız yine sesini çıkarmazdı, ki çocuğunuzla baba evine sığamama gibi bir durum da yaşayabilirsiniz, şiddete eğilimli babanız çocuğunuza kızar bağırırsa, size boşanmış bir kadınsın deyip baskı kurmaya canınızdan bezdirmeye kalkarsa, ben el aleme kızı boşandı dedirtmem git kocanın evine derse bunlar olmayacak şeyler değil, sitede kaç kadının başına geldi, belki yazdıklarıma üzülüyor veya kızıyorsunuz lakin sadece aile evinde yaşama ve KPSS yle atanma planı üzerinde durmayın, bir de B planınız olsun, herkes beni yalnız bırakırsa, babam boşanamazsın otur oturduğun yerde derse ne yaparım diye de düşünün, yalnız bırakılırsanız boşanamayacak mısınız? Hayatınız babanızla kocanızın 2 dudağı arasında mı şekillenecek ?
Bunların hepsini düşünün taşının, ne istiyorsunuz, beklentileriniz nelerdir, nihai kararınız ne olursa olsun eşinizden boşanmak mı, boşanmaya kalkıştığınızda aileniz karşı çıkarsa nasıl bir yol çizeceksiniz, A, B, C planlarınız ne olmalı ? Seneye kadar her şeyi ince ince düşünüp planlayın, madem eşinizle devam etmek istemiyorsunuz o zaman sadece dertleşmek değil geleceğinizle ilgili planlara da şimdiden kafa yormak zorundasınız, zira bakınız evleneli kaç yıl geçmiş eşinizde hiçbir şey değişmemiş hatta daha da kötüye gidiyor, herkes sizden elini eteğini çekerse bir 4 yıl daha mı bekleyeceksiniz?

Son düzenleme:
9 sayfa okudum belki biri balon sisirmenin nesi sakincali anlatmistir diye ama kimse anlatmamis. Ne oluyor balon sisirince de 'basbasa' (o ne demekse😬) yapilmamasi gereken bir aktivite olarak gordunuz?
Üfledikçe ciğerler şişiyor. Ciğerler şiştikçe göğüs kalkıyor. Göğüs kalktıkça hatlar ortaya çıkıyor, ahhhh ohhh sesleri eşliğinde, şişen tek şey balonlar olmuyor sjsjsjsjjs. Eee karşıda da dünya bir yana Ellltim bir yana diyen Ziyagil yalısındaki Behlül gibi bir koca var. Tövbe Allah’ım. Bundan başka senaryo olamaz çünkü. Geçen eşimle yeğenime balon şişirmeye çalışıyoruz. Ben o kadar kıvrandım ki, gören erotizm çağrışımı almak yerine bana bi bardak su getirirdi valla. Eşim de pancar oldu. Ooof artık balon şişiren birilerini görünce hep bu konu gelecek aklıma

Birbirine hayatı zehir etmek isteyen iki insanın sırf yıllar önce hormonlar, aile baskısı falan bir karar alıp evlendiği için bir arada yaşadığı, saçma bir şey.
Evlilik bu mu?
Muhafazakarlık elti ile balon şişirince sohbet edince ikisi arasında yanlış bir şey olduğunu düşünmek mi?
Tuvalete girerken peçete istedin, peçete cincel organına değecek, bunu nasıl istersin diye karısını ahlaksız ilan etmek, ablasının kocasıyla yakıştırmak mi?
Benim midem bulandı ya. Şu imalardan biri bile Normal insana eş boşatir
Pecete konusuna aciklik getirdigin icin tesekkurler. Ben onu tuvalet cikisi kolonya pecete tutturdu enisteye gibi algilamistim bcbxb

Et ayıklarken işte keserken hiçbir şekilde bir gram bile romantik ortam olacağını sanmıyorum. Hayvanın boğazında kalan, o sindirim borusunda daha yenmemiş çimleri otları görürken kim ne derdine düşebilir. O etleri keserken hem böyle işini yapmaya çalışıyorsun hem hayvana acıyorsun hem kime ne kadar neresinden etin diye hesaplıyorsun. Çok yorucu bir ortam. Hala şu kurbanlıklar için özel makine yapamadılar ya pes diyorum o kadar mühendise.
Köy soğuktu kız, sadece etler kuşbaşı doğranacaktı kavurmalık olarak olay bu. Yani o kurbanın organları vs bölünmüş ayrılmıştı çoktan. Kalanlar da kavurmalık olarak doğranıyordu birlikte milletin dedikodusunu yaparak doğradılar işte.

Eleştirimi yanlış anlamayın lütfen, maksadım kötü değil aslında, evliliğin ilk yılı bir işe girip boşansaydınız ailenizin arkanızda olmasına gerek yoktu tek başına bir kadın hayatını ailesi olmadan da idame ettirebilir çünkü.

Babanız aldatma olmadığı sürece seneye atanıp boşanmaya karar verseniz de arkanızda olmayabilir zira aldatma dışında söyleyeceğiniz her sebep babanızın gözünde geçersiz sayılabilir, ki aldatma olsa da erkektir yapmış bir hata deyip geçmeyeceğinin bir garantisi de yok çünkü babanız gibi insanlar için kızının boşanması diye bir şey söz konusu değildir, çocuğunuz var sus otur karı-koca çalışın çocuğunuzu büyütün diyebilir ama derseniz ki maddi yardım yapacağım için susar kabullenir bunu evliliğin başında da yapabilirdiniz eve katkınız var diye babanız yine sesini çıkarmazdı, ki çocuğunuzla baba evine sığamama gibi bir durum da yaşayabilirsiniz, şiddete eğilimli babanız çocuğunuza kızar bağırırsa, size boşanmış bir kadınsın deyip baskı kurmaya canınızdan bezdirmeye kalkarsa, ben el aleme kızı boşandı dedirtmem git kocanın evine derse bunlar olmayacak şeyler değil, sitede kaç kadının başına geldi, belki yazdıklarıma üzülüyor veya kızıyorsunuz lakin sadece aile evinde yaşama ve KPSS yle atanma planı üzerinde durmayın, bir de B planınız olsun, herkes beni yalnız bırakırsa, babam boşanamazsın otur oturduğun yerde derse ne yaparım diye de düşünün, yalnız bırakılırsanız boşanamayacak mısınız? Hayatınız babanızla kocanızın 2 dudağı arasında mı şekillenecek ?
Bunların hepsini düşünün taşının, ne istiyorsunuz, beklentileriniz nelerdir, nihai kararınız ne olursa olsun eşinizden boşanmak mı, boşanmaya kalkıştığınızda aileniz karşı çıkarsa nasıl bir yol çizeceksiniz, A, B, C planlarınız ne olmalı ? Seneye kadar her şeyi ince ince düşünüp planlayın, madem eşinizle devam etmek istemiyorsunuz o zaman sadece dertleşmek değil geleceğinizle ilgili planlara da şimdiden kafa yormak zorundasınız, zira bakınız evleneli kaç yıl geçmiş eşinizde hiçbir şey değişmemiş hatta daha da kötüye gidiyor, herkes sizden elini eteğini çekerse bir 4 yıl daha mı bekleyeceksiniz?
Haklısınız söylediklerinizde, ama babamla annem geçmişte böyle birşeylet yaşadılar ama o kadar da abartmaz parasal destek de yapar bana ama bazı konularda işte yanlış düşünüyor. İlk sene çalışmayarak hata yaptım. Düzelir dedim eşimin maaşına güvendim.

9 sayfa okudum belki biri balon sisirmenin nesi sakincali anlatmistir diye ama kimse anlatmamis. Ne oluyor balon sisirince de 'basbasa' (o ne demekse😬) yapilmamasi gereken bir aktivite olarak gordunuz?
Balon şişirmek değil aslında mevzu eltimle eşimin başbaşa yalnız birşeyler yapması. Yani ben bu tarz birşey yapsam bende edep ahlak bırakmaz. Kendileri yapınca ben fitne fesat olurum. Kadınla erkek elti kayın vs böyle yaşları birbirine yakın birileri aynı ortamda yalnız görüldüğünde hoş karşılanmaz hemde dinen uygun değil yanında üçüncü bir kişinin olması gerek bayan veya nikah düşmeyen biri. Ama onlar da yoktu. Bütün bunları geçtim beni önemsememesi rahatsız oluyorum ya bitti bu kadar gerisi önemli mi, eltimle vakit geçirmesini istemiyorum. Ben rahat edemşyorum mesela kaynım bizde kaldığında evde rahat dolaşamıuorım gezemiyorum giydiklerime hareketlerime ekstra dikkat ediyorum.

Boşanmayın katil olayım da hapse düşeyim, hapishane baba evinden iyi diyorsunuz yani. Peki ahlaksız kocanız dururken etlinizin halısını niye çekiyorsunuz?
Eltimi sinsiliğinden çekiyorum, iyi gibi görünüp kışkırttığından dolayı. Kocamı da boğmak istiyorum dedim ya. Yani hakediyorlar

Haklısınız söylediklerinizde, ama babamla annem geçmişte böyle birşeylet yaşadılar ama o kadar da abartmaz parasal destek de yapar bana ama bazı konularda işte yanlış düşünüyor. İlk sene çalışmayarak hata yaptım. Düzelir dedim eşimin maaşına güvendim.
Umarım hayattaki tüm isteklerinize kavuşursunuz 🙏 yazdığım gibi amacım kötü değil sadece silkelenip eğer maksadınız gerçekten boşanmaksa şimdiden planlar yapmaya da teşvik etmek, sitede görüyorum okuyorum yıllarca sorun yaşayıp evliliğinde hiçbir düzelme olmamasına rağmen aynı yerde takılı kalan kadınlar var, atması gereken ilk adımı asla atmayan ama yaşadıklarından da hoşnut olmayan kadınlar, aile faktörü önemlidir belki lakin sanki yalnızmışız gibi düşünerek planlar yapmalıyız ki bir karar verip uygulamaya kalktığımızda arkamızda kimseyi bulamazsak hem hayal kırıklığına uğramayalım hem de ne yapacağız diye düşünerek daha da zaman kaybetmeyelim.

Bir kadın ne olursa olsun eşinin maaşına güvenmemeli, ben bunu sizden farklı şekilde eşimin yaşadığı bir kaza sonucu, henüz 5 yıllık evli 27 yaşında genç bir kadınken kucağımda 4 yaşında kızımla eşimin nefesini son nefesi mi acaba diye dinlerken anladım, bir mesleğim yoktu ailem vardı arkamda da dururlardı ama karakter olarak hep kendi göbeğini kesen biri olduğumdan eşime bir şey olsaydı gitmezdim, o günden sonra önce kendim uyguladım sonra tüm kadınlara tavsiye ettim, mesleğiniz olmasa dahi eliniz ekmek tutsun, sadece kötü giden bir evlilik ihtimali değil, bir kaza da hayatınızı değiştirebilir, eş aniden ölebilir yatağa mahkum olabilir, aile dahil herkes bir yere kadar, yetişkinseniz üstelik bir de anneyseniz kendiniz ve çocuğunuz için hayatı tek başına göğüslemeyi de öğrenmeniz gerekiyor.

Başbaşa balon şişirmek, eniştemin yanında peçeye istememden daha kötü birşey.
Karı,koca sağlıksız insanlarsınız bence. insanın sizin önünüzde ayağı takılıp düşse poz kesti dersiniz.Ailenize giren enişte ve yengeleri potansiyel tehlike olarak görmeniz iğrenç bir şey.

Kocasının elinden gelse aynen yengeciğine hizmetçilik yaptırır. Borte hamileyken yengem otursun sen iş yap diyordu.
Balon şişirme,et doğramadan bir şey çıkarmak rahatsız edici geliyor okuyunca evet ama kocadan kaynaklı bunlar. Sen biraradayken yengeni karından önde tutarsan her yapılan batar.
Katılıyorum
Börtenin bu kadar sinirlenmesi önceki olaylardan kaynaklı
Koca başlı başına bir sorun ama kaynana ve eltide az değil
O kadar sorun çıktığını bile bile inadına inadına yapar gibiler
Ayrıca kadın bunların temizlikçisi mi?
Hepsi bir köşeye oturmuş sen temizlik yap diyorlar.
Kaynana ve eltinin eline kramp mı girmiş bir bez almamışlar ellerine

Benim anlamadigim wc icin pecete istediginde neden ayip oluyor? Eşin wcde ne yapildigini bilmiyor mu? Pecete wc kagidi gereken bir yer neticede. Totonu silmen gereken bir unsuru istemen mi ayip yani? Şoklardayim 😵‍💫

Katılıyorum
Büyük ihtimalle börte küçük diye de üstüne bu kadar gidiyorlar. Onlar ağızlarına geleni söyleyebiliyorlar börte ufacık karşılık verdiğinde de sanki durduk yere söylemiş gibi davranıyorlar. Öylesi insana kafayı yedirtir.

Katılıyorum
Bayram öncesi camları silmiş tozları almış eltim geri kalan toparlama tuvalet banyo yıkama vs bana kalmış. Eli çok hızlıydı ya yapsaymış hepsini. Saçmalardan seçmeler.

Büyük ihtimalle börte küçük diye de üstüne bu kadar gidiyorlar. Onlar ağızlarına geleni söyleyebiliyorlar börte ufacık karşılık verdiğinde de sanki durduk yere söylemiş gibi davranıyorlar. Öylesi insana kafayı yedirtir.
Evet onlar benden büyük diye beni insan yerine koyan yok. Ama ben mesafeli davranınca aa niye eltini aramıyorsun niye uzak duruyorsun oluyor. Ben tepki verdikçe üstüme daha çok geliyorlae bu sefer eşimi etkiliyorlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X