Eleştirimi yanlış anlamayın lütfen, maksadım kötü değil aslında, evliliğin ilk yılı bir işe girip boşansaydınız ailenizin arkanızda olmasına gerek yoktu tek başına bir kadın hayatını ailesi olmadan da idame ettirebilir çünkü.
Babanız aldatma olmadığı sürece seneye atanıp boşanmaya karar verseniz de arkanızda olmayabilir zira aldatma dışında söyleyeceğiniz her sebep babanızın gözünde geçersiz sayılabilir, ki aldatma olsa da erkektir yapmış bir hata deyip geçmeyeceğinin bir garantisi de yok çünkü babanız gibi insanlar için kızının boşanması diye bir şey söz konusu değildir, çocuğunuz var sus otur karı-koca çalışın çocuğunuzu büyütün diyebilir ama derseniz ki maddi yardım yapacağım için susar kabullenir bunu evliliğin başında da yapabilirdiniz eve katkınız var diye babanız yine sesini çıkarmazdı, ki çocuğunuzla baba evine sığamama gibi bir durum da yaşayabilirsiniz, şiddete eğilimli babanız çocuğunuza kızar bağırırsa, size boşanmış bir kadınsın deyip baskı kurmaya canınızdan bezdirmeye kalkarsa, ben el aleme kızı boşandı dedirtmem git kocanın evine derse bunlar olmayacak şeyler değil, sitede kaç kadının başına geldi, belki yazdıklarıma üzülüyor veya kızıyorsunuz lakin sadece aile evinde yaşama ve KPSS yle atanma planı üzerinde durmayın, bir de B planınız olsun, herkes beni yalnız bırakırsa, babam boşanamazsın otur oturduğun yerde derse ne yaparım diye de düşünün, yalnız bırakılırsanız boşanamayacak mısınız? Hayatınız babanızla kocanızın 2 dudağı arasında mı şekillenecek ?
Bunların hepsini düşünün taşının, ne istiyorsunuz, beklentileriniz nelerdir, nihai kararınız ne olursa olsun eşinizden boşanmak mı, boşanmaya kalkıştığınızda aileniz karşı çıkarsa nasıl bir yol çizeceksiniz, A, B, C planlarınız ne olmalı ? Seneye kadar her şeyi ince ince düşünüp planlayın, madem eşinizle devam etmek istemiyorsunuz o zaman sadece dertleşmek değil geleceğinizle ilgili planlara da şimdiden kafa yormak zorundasınız, zira bakınız evleneli kaç yıl geçmiş eşinizde hiçbir şey değişmemiş hatta daha da kötüye gidiyor, herkes sizden elini eteğini çekerse bir 4 yıl daha mı bekleyeceksiniz?