Pirelerden bir türlü kurtulamıyorum :.(

manzum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2011
5
0
36
Diğer
4 gündür evde pire sorunumuz var,nereden geldiğini bilmiyorum ama bacaklarımız delik deşik oldu,ilk başta inanmak istemedim sivridir dedim ama biraz araştırınca pire olduğunu buldum.Henüz 17 yaşındayım ama üzerimde çok baskı var şu an yemediğim laf kalmadı bu pireyi okuldan sen getirmişsindir diye ,interneti karış karış aradım ve hiçbiryerde tam işe yarayacak bir bilgi bulamadım.lütfen yardım edin ,hangi ilacı alabilirim,raid kullandım ama işe yaracığından şüpheliyim

Evde evcil hayvaniniz varmi yada siz disarda bir hayvan falan sevdinizmi ?
Valla canim hic boyle birsey duymadim ama bildigim kadariyla zirayi ilaclar satan dukkanlarda pire tozu satiliyor siz once bir zirayi ilaclar satan dukkanlara sorun onlar bilirler bu tarz dukkanlar genelde tarim ilaclari satan yerler..
Bir diger tavsiyemse internette bocek ilaclama sirketleri var yazsan hemen cikar oradan telefonla arayip yardim isteyebilirsin...
Cok gecmis olsun ,bu konuda fazla oyalanmayin pire ve benzeri haseriler cabuk urerler evi ve esyalarinizi derhal ilaclatin yada kendiniz ilaclayin..

Son düzenleme:

Tatlım, şoktayım.
Bu nasıl bir pire istilası?
Çok geçmiş olsun.
Evdekilere söyle boşuna baskı yapmasınlar, sen okuldan pire getiremesin, bu bit değil ki, piredir.
Evinizde bukadar pire olduğuna göre kaynağı da oradadır. Evde evcil hayvan besliyormusunuz?
Eğer evetse biran evel veterine götür canım. Ense bir kaç damla koyar, sorunu çözülür.
Evdeki pireler için bir eczaneye git ve durumunu izah ett. Onlar gerekli ilaçları verecektir.
Bir not daha eklemek istiyorum. Pireleri tozu çok sever, halılardaki tozu içerisinde yumurtaları bırakılar.
Halıları sık sık sirkelersen istilayı biraz azaltmış olursun.
Çok geçmiş olsun.

evcil hayvanımız yok ama apartmanda bir kedi var hep bizim paspasa yatardı 1 yıldır böyleydi annemin astımı var kokulu ilaç alamıyoruz çok sorun oluyor,ne yapacağımı şaşırdım gidicek bir akrabada yok eczaneye sorsam doğru birşey verirlermi acaba

Önce onun ne piresi olduğunu bulmanız lazım,hayvanınız yoksa hayvan piresi zaten evinizde yaşayamaz,apartmanınızın deposu varsa ordan gelio olabilir geçen aylarda bizim apt.da da aynı şey oldu evcil hayvanım var diye bizi suçlamıştı apt.,ama sonra kendi depolarından geldiğini anladılar bikaç kişiye sorun bakalım sadece sizde mi bu pire sorunu,bikaç daire de de varsa yöneticinizle konuşun ilaçlansın apartmanınız.

Tarım ilaçları satan yerden elma ilacı istiyorum de verirler,pireye birebirdir,

Bana da gelmişti köyde öğretmenlik yaparken,havalar ısınınca atlıyolar valla çok kötü kaşınıyo bilirim,

Şöyle bişey de yapabilirsin,odana gir kapıyı kapat,iç çamaşırlarına kadar çıkar üstünde ne varsa,

Sonra gözün yerde ve vücudunda olsun,çıplak vücuda hemen atlıyolar,gördüğün anda tutmaya çalış ve hemen

klozete at sifonu çek,

Çok sert bi kabuğu var anca tırnağınla ezince ölüyolar,

Dene bak dediğimi işe yarıyo,geçmiş olsun...

eminim insan piresi hatta dün bi tanesini öldürdük ama çok zor oldu,elma ilacını eczaneden sorucam yarın,evet çok feci kaşıntısı var rahat yatamıyoruz,kapalı giyinsem hava çok sıcak oda olmuyor

cnm bence bunu en iyisi eczaneden sor onlar daha iyi bilir uygun ilaçı bilirler

cnm bikere bizimde başımıza geldi apartmana gelen kedilerden ayyy valal delik deşik olduk bizde annem sonra bi ziraii ilaç satan biyerden bi ilaç aldı kurtulduk zahireciye bi git canım onlar verirler

canım sende getirmiş olabilirsin bu konuda sıkıntı yaşamana gerek yok..pire aniden fırlıyor gözle görmek yada elle tutmak mümkün olmuyor ama üstüne geldimi gitmiyor kısa süre..yani okula ev yakınsa gelir senle..eşyalarına atlar çünkü..baban yada annen bile gittiği yerden getirir..bende önceden yaşadım biliyorum..çok pis kaşındırıyor valla..kolayda geçmiyor..sendede kaşıntı oluyorsa doktora çık çok etkili ilaçlar veiyor sürüyorsun anında geçiyor..evi ilaçlama içinde çok etkili ilaçlar var yani..pire beyaza çok gelir birde sıcaklarda ürerler gelirler özellikle unutma birde..

eminim insan piresi hatta dün bi tanesini öldürdük ama çok zor oldu,elma ilacını eczaneden sorucam yarın,evet çok feci kaşıntısı var rahat yatamıyoruz,kapalı giyinsem hava çok sıcak oda olmuyor

kışında yer onlar:))) çorabını hiç çıkarma istersen yinede yapar yapacağını..minicik ama maşallahı var onların..

evet bir tanesi bile yetti sabahtan beri 2 tane öldürdüm,biraz rahatladım nerdeyse hiç ısırılmıyorum gibi 1 tane gördüm en son demin salondaydı kaçtı (çok hızlılar) heralde sadece o kaldı

Bizim de aynı şey başımıza gelmişti.. Yeni evlendiğimde evimizi küçük çapta su bastı ve bazı halılar ıslandı. Halıları hallettik ve serdikten bir süre sonra pirelendik :)) tam kabus.. Evde kedimiz var ondan sanmıştık ama alakası yokmuş bu farklıymış.. Eşim zirai ilaç satan bi dükkana pire ilacı sorduğunda söylemişler halıdandır diye... Normal markette satılan ilaçlar işe yaramıyor ama zirai ilaçla tek seferde hallettik.. Hala sinir bozukluğunu unutamam :)

ah canım ahh bilirim benim de konum vardı burda belki bakarsın pirelerle ilgili. pire tozu , ilaç hiç bir şey fayda etmedi. ben askeri lojmanda oturuyorum . bahçeli , dubleks. kedi köpek çok. yanımdaki kadın besliyor ama tek ondan değil sürü ile. bir senedir uğraşıyorum bir de küçük kızım var. geçen sene bayağı ısırdılar. ama hayvan piresi, insan piresi mi diye ayrılıyor bunlar. dayım veteriner benim çok araştırmalarım oldu. şimdi bu ara bayağı buluyorum , hemen öldürüyorum, çıt çıt uzman oldum.suya falan atınca ölmezler bilgin olsun, ya yakacaksın bunları ya da ikiye ayırıp öldürceksin. ilaçlatmakta çare değil.yani yemin ederim, 1 ayda 10 kere zirai ilaçcıya ilaçlattım.içeriyi ve bahçeyi. adam ölüyordu resmen kaç kere içerde düşün yani. biz o kadar kimyasalı yedik, kanser riski yüksek bu ilaçların. ama aynı gene var gene var. bugün dün her gün buluyorum.ama ısırmıyan türü şimdikiler. bahçeye her çıktığımızda üstümde geliyor kesin buluyorum. otlarda yuvalamış artık.ben taşınmayı bile düşünüyorum burdan. ama bunlar ot piresiymiş sanırım, yani ısırımıyor, bulduğumda öldürdüğümde sorun yok, ısırmadığında üremiyorda. yani böyle idare edicem, havalar soğuyana dek. dayanamazsam da evi taşıycam.çok geçmiş olsun. ama evi komple ilaçlatman gerek, ısırıyorsa tehlikeli, sen değil ama zirai ilaççıya komple dumanlama tekniği ile ilaçlat. 1 gün kapat evi.ertesi gün de halıların altını ve üstünü, iyice elektirkli süpürge ile süpür, halıyı ters çevirip süpürcen. sonra o süpürgenin poşedini atki, orda üremesin. hiç bir yeri silme bir hafta kadar. ben böyle kurtulmuştum ısıran türünden. şuankiler ısırımıyor. geçmiş olsun çokkk

canım evi ilaçlatıp herşeyi çarşafları nevresimleri kaynatın. üstünüzdeki kıyafetleri de olabildiğinde yüksek ısıda yıkayın. halıyı yıkamaya verin. yani evdeki herşeyi elden geçirin güzel bir temizlikle. hiç bir şey kalmaz:)

Okurken bile kaşındım Allah yardımcınız olsunn..Kan grubum nedeniyle, pirelerin sivrilerin ağzını sulandıran bir insanım o yüzden çok korkuyorum..Sizin evinizde ben olsam hepsi üstümde toplanırdıı Kedi ölüsü varsa eğer evin yakınlarında oradan geliyo olabilir çünkü eski işyerimin bahçesinde böyle bir olay olmuştu, kedi pireden görünmüyordu benimde bacaklarımı yemişlerdi ilaç falan yapıldı öyle kurtulmuştuk inşallah hemen çözüm bulursunuz

evde eğer pireler çoksa öncelikli olarak bir ilaçlama şirketi ile anlaşanız gerekiyor. en kısa ve güvenilir şekilde ancak böyle kurtulursunuz. kalacak bir yer ayarlayın ve evi ilaçlatın derim ben.

Geçen bir topikte daha yazdım.
İstanbul'daysan Karaköy altgeçitte böcek ilaçları satan bir dükkan var, ellerinde her türlü ilaç ekipman var, yardımcı olurlar.
Böcek avcısı diye bir firma var, geçen sene pire yüzünden evi ve apartmanı ilaçlattık, üstünden bir sene geçti halen eve adımını atan böcek pire karınca ne varsa ölüyor.
Onları arayıp durumunu anlatabilirsin, çağırmasan bile en azından fikir verebilirler.
Vücut için kullanılan spreyler falan vardı isimlerini bilmiyorum ama açıkhavada böcekten sinekten korumak için kullanılan birşeydi diye hatırlıyorum, eczaneye de bir sor istersen öyle bir şey satıyorlar mı, çözüme ulaşana kadar en azından kendinizi korursunuz.
Evi ilaçlatmak en kesin çözüm ama, bir 24 saat evin tüm camları kapıları kapalı halde başka bir yerde kalma şansınız varsa, eve de annenden önce gelip havalandırırsanız o da kokudan sorun yaşamayacaktır.

bende ilaçlalatalım diyorum ama kabul etmiyor ( ilaçla bitmez diyor ,üstümde aile baskısıda var,adanada oturuyoruz belkide sıcaklardan böyle oldu 2 tanesini öldürdüğümden beri biraz rahat ettim ama ara ara kaşınıyorum ,çoğalmasında korkuyorum.en son eczaneye gidip vücuda sürülen ilaçlardan alıcam

canım sen bir şekilde ikna et bak..ilaçla geçmez olurmu hiç..önlem alınmadan ne biterki???mahalleyide basar valla..yada köydeseniz falan yayılır sonra daha zor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…