Pirelerden bir türlü kurtulamıyorum :.(

Zor ölürler en güzeli beyaz çarşafta çıplak oturup tek tek yakalayıp öldürmek :) Çörekotuna benziyor değil mi? Kitini çok serttir tırnağınla bastırarak ya da kumanda terlik vs tamamen ezilebileceği sert bir yüzeyle katlediceksin onları. Çok zıplıyorlar çabuk olmak lazım tabii, kendi boyunn 40 katı kadar mı ne hoplayabiliyorlar. Sevimliler aslında yaaaa

ayyy konuyu okurken bile kaşıntı tuttu valla:1:
sn bi eczaneye git sana bi yol göstereceklerdir elbet
geçmiş olsun:34:

Canım telaşlanma bizimde bodrumu istila etmişlerdi her bodruma inişimde bacaklarım siyah siyah oluyordu ilk başta anlamadık ama sonrasında pire olduğu ortaya çıktı sonra babam sıvı bir ilaç aldı onu sıktı her yere ve kurtulduk sonunda. Olmadı bir ilaçlama şirketi felan çağırabilirsiniz .

Ya bu topik açılalı bayağı olmuş ama 2 gün önce bayram temizliği yaparken, viledayla içim rahat etmedi, yerleri eğilerek kendim sileyim dedim o an gözüme küçücük bir böcek ilişti öldüreyim derken bir baktım zıpladı tabi yakalayamadım, bugün gene yerleri siliyorum gene gördüm ama budefa öldürdüm tabi gene zıpladı ama sonunda çamaşrı sulu bez işim kolaylaştırdı. Bizde 4. kat da oturuyoruz ilk defa başıma geldi nasıl geldi bilmiyorum ama bizim apartmanın giderlerinde sorun var galiba bazen çok yoğun koku oluyor özellikle ebeveyn banyosunda biz orayı kullanmadığımız için ardiye gibi kullanıyoruz acaba oradan gelebilir mi, öff hiçte apartmanda samimi bir komşum yok ki nasıl sorayım. Biraz önce çocuklar kalktı her yerleri kabarmış ama onlar sivrisinek olduğunu söylediler, vızıltıya uyanmışlar ama ben göremedim. nasıl kurtulabilirim kızlar ya gece gece kafama takıldı.

yani anlamıyorum kısa ve net çözümü olan şeyler için uzun ve zahmetli yollarda vakit geçirmenin anlamı nedir aradaki yorumları okumadım belki de dağ başında yaylada köyde falansınız şu an ama her işin bi yöntemi var 4 gün bununla uğraşılır mı çağırırsınız bir ilaçlama şirketi en fazla 50 liraya çözümü bir saat

hemen yine ne biliyosun falan diyen çıkabilir hemen söyleyeyim parktan geldik eve girmeden bacaklarımızda tepinmeye başladılar anlar anlamaz ilaçlama şirketini aradık eve bile girmeden adam girdi ilaçladı bodrumdan 4. kata tüm katları biz de banyoda üzermizi çıkarıp attı yarım saatte kurtulduk evden gitmeden havalandırmayla geçen bi ilaçtı toplanıp gitmek zorunda da kalmadık lütfen kolay yollar varken kendinizi sıkıntıya sokmayın ya lütfen

benım evım mustaıkl tek katlı oldugu ıcın bıde kedı oldugu ıcın bahcede sokakta ıster ıstemez oluyor bzı artık alsıtık onlara buldunmu olduryoruz oldurdukden sornada yakmanızı tavsıye ederım ureyen bı hayvan sonucda

Benim de bi keresinde camide otururken üzerime gelmişti ama yakalayamadım. Sonraki gün evimde buldum bi tane sanırım aynı pireydi ama onu yakaladım. Kaç gün psikolojik olarak kaşındım durdum.

Küçük yaşlardan beri kediyle yaşayan biri olarak şunu rahatlıkla diyebilirim evin içinde sürekli pire varsa ve evde hayvan beslemiyorsanız bu insan piresidir..çünkü hayvan piresi gelse bile hayvan olmayan ortamda yaşayamaz kısa sürede ölür.Yapılacak en kolay yöntemde önce evi ilaçlatmanız ,tüm giysileri komple yıkamanız ardındanda a dan z ye dip bucak bir temizlik çünkü geçen süre içinde mutlaka yumurtlayacaktır bu hayvan artı ilaçlama dan sonra zaten temizlik yapılması gerekiyor..bence en kısa zamanda bi ilaçlama firmasını arayıp randevu alın

Son düzenleme:
ilaç milaçla gitmez pireler. "topal pire bir gecede 45 yatak gezer" sözünü duydunmu bilmem. pireler yataklarda yorganlarda battaniyelerde saklanırlar. ve tabki giydiğiniz kıyafetlerde saklanırlar. kirli sepetine attığınız kıyafetlerde olurlar. pire temiz yerde durmaz duramaz. bu yüzden size düşen görev. evde kim var kim yok direk üst baş çıkartıp hemen makineye uzun programam atmak. ve sonra evdekileri evden göndermek. sonra bir güzel temizliğe girişmek. makinedeki çamaşırlar bitince tek tek yorgan yastık ne varsa atın makineye. hepsini yıkayın. perdeleride unutmayın yıkayın. hertarafı elden geçirin. ilaca milaca gerek yok. tek çözüm bu komle evden gittiklerini göreceksiniz.

Pireler insan vücudunda barınmazlar. Kısaca kan emip gider bu arkadaşlar. Bunun gibi çeşitli ilaçlama firmaları ile iletişime geçmeniz gerek. Oldukça fazla hastalığa sebebiyet verebiliyor bu hayvanlar. Riske atmaya gerek yok.
Kac yillik soru :)
Animsattigim kadariyla kafam kasiniyordu o ara ama bit de yoktu :D
O ara bizim köpüş pirelendi acaba kafama mi hecti diye düsunmustum :D

3 4 gün önce 1 tane gördüm ve öldürdüm
Şuan 3 yerimden ısırmış bu başka pirede mi var demek :(
Hamileyim bide bunlardan hastalık geçermi

Back
X