Pire gibi zıplayan böcek

Camlarin onune direkt camasir suyunu suruyorum ben tamamen gitmedi ama tek tuk bi suredir eve girmiyor sanirim karsilasmiyorim ama ilaclama sirketi cagiricam cunku evimin icinde baska bir minik bocekde cikti kafayi yemek uzereyim yani Allah sonumuzu hayr etsin eger kışın bunlar giderse tasinicam baska care gelmiyo aklima

Bu minik böcek dediğinizden bahsediyorum ben Evet bu yetmez gibi bide minicik var demi işte dikkat edin üstünümüze geliyor saçını üstünü çırpınca görüyorsun sinir bozucu çünkü dikkatli baktım bu zıplamıyor diğer böcekler biliyorsunuz zıplıyor ve yavrusu bile öle ama bide bu çıktı aynen çok mutsuzum Allah yardım etsin bende taşıncam ama dediğim gibi dikkat taşınırken haberleşelim olur mu sağolun

Eve gitmek istemiyorum inanın tiksindim ama üstümde yakalamam iyice midemi bulandırdı Allahım yardım etsin bunda da vardır diyorum ama Mutsuzum çok korkuyorum acaba bize sıkıntı yaşatırmı sağlık açısından psikolojik olarak yaşatıyor zaten

İnternette bir sitede birisi, başından geçen olayı anlatmış. Aynı dediğiniz gibi pencere kenarlarında falan oluyormuş bu böcek. Araştırmış ve tütün böceği olduğunu bulmuş. Bulundukları yerleri sirkeli suyla silmiş. Detan sinek ilacıyla ilaçlayıp kurtulmuş. Bir deneyin isterseniz.

Merhabalar bu bahsettıgınız böceklerle ıkısenedır mücadale edıyorum catıdan gelıyor bana en ust katta oturuyorum tahlıle yolladım güvercın pıresı dedıler ( yada pire cınsı ) butun catıdakı ızocamı sokturdum ıcınde yumurta bulundu ama butun bınaya yayıldı bu bocekler denemedıgım en gıclu ılaclar dahıl basa cıkamadım kısın azalıyor suan sadeec gunes goren yerlerde var evım maf oldu ılaclamaktan balkonuma kapalı oldugu halde yıne gırıyor çare bulan varsa lıtfen yardımcı olsun sirkeli su limonlu su karbonat ve butun böcek ılaclarını denedım mermerım sapsarı halde ılaçlardan ama halen dısardakı mermerlerde gezıyor

N Nes1112 merhaba böceklerden kurtuldunuz mu

Benimde ablamglde vardı
Bende kendi evimde wcde gördüm 2 tane
Sonra evin içinde baktm ama göremedim sonra balkona bakim dedim flaşla baktim ki birsürü minicik

Maalesef kurtulamadim kışın yoktular ama nisan ayı itibarı ile yine çıktılar ne yaptiysam bir cozum bulamadim siz birseyler denediniz mi kac turlu ilac denedik ama ilac cozum olmuyor

Balkonumda ve tum cam onlerinde var aksam sıcaklarda cam acamiyorum evde cogalacaklar diye ama tabi minicikler camı kapatmak engellemiyor ara ara eve giriyor

Merhaba hanımlar
Bende bir süredir banyoda görüyorum ilk zamanlar gördükçe öldürüyordum çok önemsemiyordum ama şimdi şimdi sinir olmaya başladım gerçekten çok kötü bişey banyoya her girdiğimde yerlere bakmak varmı yok mu diye. Sonuç alan yok galiba tam olarak inş bundan kurtuluruz biran evvel.

Arkadaslar merhaba, bu biceklerden benim balkonumda var ustelik ewim cadde uzerinde yesillik yok sadece saksi bitkilerim var balkonda.8 senedir bu ewdeyim, sadece bir iki sene once balkon bitisigindeki yatak odamda 1 tane gordum ve pire zannettim sonra bidaha gormedim. Balkonum cadde uzeri oldugu icin tozlaniho diye jergunelimle siliyorum daha once olsa muhakkak gorurdum. Yaklasik bir aydir gunde 5 6 tane olduruyorum.balkonum kalebodur ve ziplayan bocekleri ozellikle kalebodur köşe derzlerinde goruyorum. Duvarda yururkende gördümbirkackez. Ilac aldik gunluk sildikten sonra koselere sıkıyorum ama yinede gunde iki uc tane goruyorum. Cok sinir bozucu eve dolmalarindan korkuyorum. Bit lafini duyunca bile kasinmaya baslayan ben az once balkonda sigara ictikten sonra odada otururken kolumda gordum ve tekrar baslasim netten arastirmaya bisey bulamadim cok kotu bi durum.birde ziplamayan nokta kadar olanlardan da vardi bende. Duvarlarda geziyodu, evi boyadiktan sonra kayboldular. Arastirdigim kadariyla onlar toz bocegi diye biseymis pimapen aralarinda da oluyodu. Simdi deli gibi cok sık dip köse temizlik yapiyorum tekrar toz bocegi olmasin diye.milletin bahar temizligi desigini ben haftada 2 yapiyorum istemesemde cok sinir bozucu. Bi care bulan varsa eski yazan arkadaslardan donus yapin lutfen ziplayan bocek icin. Okuduklarimla ortak noktamiz kalebodur zemin, eski bina, mantolama

Merhabalar,

Aranizda yeniyim. Biz Ankara'da 100.Yil, isci bloklarinda oturuyoruz. Burda yuksek katli binalarin planinda küçük tuvalet evin girisinde ve banyo diger tarafta. Kucuk tuvalet ve banyoda goruyoruz biz de. ev kuzey cephe. Yazin kucuk tuvalette hergun 2-3 tane goruyoruz ama kışın olmuyorlar. Umarim olmamaya devam ederler. Neyse, bizim evdeki bocekler bu baska postlara fotolari konanlara benzemiyor. Biz boceklerin bacagini, antenini, kolunu, kafasini vb ayirt edemiyoruz bile. O kadar kucukler. Eriskinleri kahve veya koyu kahve, yavrular ten rengimsi. Kucukten buyuge hepsi sicrayabiliyor. Kucukler yerinde sicriyor, eriskinler bir 10 cm kadar enlemesine sicriyor. Yukari dogru degil sicramalari sanirim, biz oyle.gözlemledik. sizinkiler de bu arkadaşalar mi?

Baska postlardaki toz bocegi gibi degiller, binlercesini gormuyoruz kesinlikle. (Lutfen gormeyelim) Evin,.dolaplarınvb her yerine baktim. Baska da gormedim. Ne yapalim hic bilemedik. Kucuk tuvalette dikkat ettim, mermerlerin derzlerindeki en ufak bosluktan çıkabiliyorlar. Ogrenciyiz, kiraciyiz. Ne yapabiliriz?

Bir de cok dikkat ettim; neden bilmiyoruz ama sadece zaman zaman banto ve tuvaletteler. Evin baska bir yerine yayilmadilar. Ve yani yeni yasamiyoruz bu problemi nisan gibi başlamışlardı sanırım. Kişin 1 tane görmüştük. Fikri olan var mi veya benzerini yasayan?

Bende de aynı böcek ve aynı problem. Tabi bende evin heryerinde olabiliyor. Aynı böcekten bahsettiğimiz %99 kesin diyebilirim. Ve çok güzel anlattınız aynı çünkü. Nisan ayı gibi çıkıyorlar ben kışın hiç görmedim ama siz bir tane gördüm dediniz üzüldüm valla. Çünkü kışın olmaması bizlerin başka eve taşınması için bir fırsat olabilir diye düşündüm. Peki diğer dairelerde var mı? Benim binadakilerin nerdeyse hiç sıkıntısı yoktu bu böceklerden ama ben bıktıımmmmm. Ve gittiğin yerede eşyayla vs.. taşıyabiliyorsun. Yapıştı yani sanki bize kene gibi. Yazın taşıncaktım bunların gitmesini yani saklanmasını bekliyorum. İnanın ilaç vss... hiç bir faydası yokkkkkkk. Ben bıktım. Heryer ilaç oldu evde ama bunlar hala cirit atıyorlar. Kışın dediğiniz ne zaman gördünüz hatırlayabiliyormusunuz acaba?

Burdan birbirimizi haberdar edip anca bunlarla uğraşabiliriz. Yapcak başka birşey yok.

Kışın hic hatirlamiyorum malesef, belki 2 sene önceydi. Ben demin giristeki koridorda gordum 3 tane öldürdum. Mermer zeminde hareket ediyorlarveya saklaniyorlar gibi geliyor ama bilmiyorum. Cidden önünü almak cok zor. Ne olduklarını kimse bilmiyor sanırım, bocek ilaclamacilar dahil. evin gerisinde de varsa ve gormuyorsak artik bize gecmis olsun yani ne yapabiliriz ki..sanirim hic bir sey. Ama bende cok bocek fobisi yaptilar. Kışın taşınma işini biz de deneyebiliriz ama gittigimiz yerde de olacaklar veya olabilirler. Apartmani bilmiyorum ama dikkat etmeyen goz bunlsri goremez gibi geliyor o nedenle varsa da farketmemislerdir kesin. Biz cok eski bir aprtmanda oturuyoruz 13 katli.

Eger aynı böcekse gercekten fayda eden bisey bulamadik biz kac farkli tur ilac denedik sanki hic ilac sıkılmamis gibi geziniyolar ilaçlı bölgelerde benim daha cok cam.kenarlarındalar ev icinde de olabiliyorlar mtfak banyo gibi fayans zeminlerde goruyorum ama nadiren bi kac kerede parke zeminde gordum ben bunlar yuzunden yaz sıcağında camları kapatıp oturdum akşamları eve girmelerini tamamen engelleyemiyorum ama evde cok gormuyorum Allahtan balkonu zaten istila etmisler

Merhaba arkadaşlar şu anda tam da bahsettiğiniz böcekle alakalı olarak üye oldum aynı anlattığınız böcekle savaşıyorum yaklaşık 1 aydır son on 15 gün içinde iki kere ilaçlattık yarın 3. Olacak kafayı yemek üzereyim çare bulan ve bunun ne böceği olduğunu çözen var mı lütfen yardım sonbahar demişsiniz neredeyse kış geldi bunlarla başım dertte

Arkadaslar bu bocek tahminim pire. Hayvan piresi insani isirmaz, insanda konaklamaz yani. Yesillik alanda cok bulunur, cozumu de yesilligi de evi de ilaclatmak saniyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…