Kekler - Pastalar Pınar Labne Konsept Pasta

ozgmlk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2016
436
1.316
33
Merhaba hanımlar. Konsept Pınar labne denince, Pınar Labneye yakisir bir pasta olsun istedim ve bu minik butik pastalar ortaya cikti. bu ilk yas pasta ayni zaman da harf pasta deneyimim oldu. Umuyorum begenirsiniz.

Öncelikle malzemeler;
Kek için;
2.5 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1.5 su bardağı şeker
4 yumurta
100 g ıspanak
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Krema için;
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1.5 çorba kaşığı nişasta
1 vanilin
1 kasık margarin
1 paket krem şanti
100 g pınar labne
4.5 kaşık şeker
Üzeri için;
Şeker hamuru
1 paket krem santi
1 su bardağı süt
Pasta süsü

Öncelikle ıspanak ve sıvı yağı rondo dan püre olana kadar geciyriyoruz.

Derin bir kapta yumurta, toz şeker ve kabartma tozunu önce çırpıcıyı çalıştırmadan karıştırıp, ardından 4 dk çırpıyoruz.

Ardından ıspanak puresini ve sütü ilave edip önce bir çırpıcıyi çalıştırmadan karıştırıp ardından çırpıcı ile 1 dk kadar çırpıyoruz.

Daha sonra vanilyayı unun içine ilave edip karıştırdıktan sonra bir elek ile karışıma ekliyoruz. Yine çırpıcıyi çalıştırmadan karıştırıp, ardından çırpıcı ile 2 dk pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz.

Bir dikdörtgen fırın tepsisinin kenarlarını margarin ile yağlayarak pişirme kağıdını fırın tepsisine yapıştırıyoruz. Karışımımızı tepsiye döküp 180 derece de 40 dk kekimizi pişiriyoruz.

Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı geçince 4 esit parçaya kesiyoruz. Harf kalıplar icin yağlı kağıdı kek parçaları ölçüsünde keserek p ve l harfinin kalıbını çizip kesiyoruz.

Pastacı kreması icin ;
Süt, un, şeker, nişasta, margarin ve vanilyayı tencere de iyice karıştırıp ocağa alıyoruz. Ocağın altını açıp orta ateşte karıştırarak koyulaşana kadar pişiriyoruz.

Ilk sıcağı çıkan kremanın içine önce 1 paket toz santiyi ekleyip karıştırıyoruz. Ardından labneyi ekleyip mikser ile 1 dk cirpiriyoruz.

Hazır olan labneli pastacı kremasini derin dondurucuya atarak akışkan kıvamını biraz kaybetmesi icin 15 20 dk bekletiyoruz.

Ayrı bir yer de 1 paket toz santi ve 1 su bardağı buz dolabında soğutulmuş sütü 4 dk iyice çırparak onu da derin dondurucuya aynı süre bekletiyoruz.

Sıkma torbasına doldurduğumuz kremayı kekin alt katmanına iki kat olacak sekil de sıkıp kekin üst katmanını kapatıyoruz.

Şeker hamurunu bir merdane yardımı ile inceltip aynı kalıplar ile eşit sekil de harf çıkarıyoruz. Çıkardığımız harfleri kekin en üstüne koyuyoruz.

Son olarak soguttugumuz santi ve inci pasta süsleri ile pastamızı susluyoruz.

Umuyorum begenirsiniz. Şimdiden deneyen, denemeyen herkese afiyet olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ellerine emeğine sağlık canım şahane olmuşYarışmada başarılar dilerim

Çok güzel görünüyor elinize sağlık başarılar dilerim yarışmada

Ya cok hosuma gitti tamda konsepte uygun olmus yani cok begendim eline saglik pasta isinde kendini gelistirmeye devam etmelisin

ay tam benlik,yazmalı çizmeli pasta
ellerine sağlık başarılar dilerim

Ya cok hosuma gitti tamda konsepte uygun olmus yani cok begendim eline saglik pasta isinde kendini gelistirmeye devam etmelisin
Yemek konusunda çok iyiyim diyebilirim. Ama tatli pasta pek yemedigimden yapmam genel de. Ama yapabildiğimi görmek mutlu etti beni Aynn geliştirmeyi düşünüyorum kendimi. Hatta seneye kısmetse m... isimli malûm programa bile katılmayı düşünüyorum.

O benimde hayalim ya ama dunya mutfaklarinda biraz zayıfım biraz daha bilgili olsam bende isterdim. Katilirsan
Bize bildir :)

Yaa ben bunu yeni gördüm ellerine sağlık sahaneee

Ellerine sağlık çok güzel görünüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…