Aaa çok güzel okumak isterdim bende
Bide bi araştırma yapılmış tv spikeri söylemişti adını hatırlayamadım ahaberde '' şu zamana kadar dünyada hiç bi başbakana bu kadar sevgi seli, bu kadar adına yazılan şarkı hiç olmadı bu bi ilk'' demişti nasıl ağlamıştım.
Gerçekten ağladın mı böyle bir şeye?
Bana çok tuhaf geldi. Sevebilirsin de bu kadarı da biraz ironik geliyor bana kusura bakma.
evet canım gazetede çıkmıştıAaa çok güzel okumak isterdim bende
Bide bi araştırma yapılmış tv spikeri söylemişti adını hatırlayamadım ahaberde '' şu zamana kadar dünyada hiç bi başbakana bu kadar sevgi seli, bu kadar adına yazılan şarkı hiç olmadı bu bi ilk'' demişti nasıl ağlamıştım.
evet canım gazetede çıkmıştı
haklıyız çünkü böyle güzel bir başbakana sahibiz
işte böyle okkalı bi sözün tam yeriydi bravoo''Güzeli güzel yapan edeptir, edepse güzeli sevmeye sebeptir''
işte böyle okkalı bi sözün tam yeriydi bravoo
Bu kadının söyemlerini bugun haklı bulan yarın haktan özgürlükten dem vurmasın tamam mı?
Kimin niye açıldığı da kapandığı da kimseyi ilgilendirmez,hak verenleri de kınıyorum ki hiç şaşırtmayan isimler.
Biri çıkıp sokaktaki mini etekli kadınar söyle böyle dese tepki yağardı (ki benzer örnekler görduk burda) yobaz olurdu değil mi işte bu kadına da aynı muamele yapılmalıydı kadın kendince haklı deniliyorsa bir daha açıklar için de yapılan yorumlara karışılmasın.Ki her ikisi de çok saçma. Ayrıca olay ne ara rte ye geldi
KK her zaman ve her konuda bu kadar eleştiriye acık olmanı bekliyorum(!)
Bazı şeyleri abartmakta üstümüze yok........bu dünyada .orno kadınları da bir gerçeklik değil mi üstelik dini bütün erkeklerimizin bir kısmınında yakından ilgilendiği..........ben düşüncede muhafazakar bir insanım olmamalıydı ama sen istemesende dünya kadınların vücudu üzerinden dönüyor
Bir grup tamamen açmış erkekler için
Bir grup tamamen kapanmış erkekler yüzünden........
Tamam böyle bir ortamda gereksiz bir tespit........milletin ağzına sakız olmaya yer aramış.......özünde sosyolojik bir tespit yapmış .......madem yanlış buluyorsun geçerli argumanlarını sun.........ama lütfen kapalılara çok saygısızlık ediyorlar başòrtümüze izin vermiyorlar gibi artık tarihin gerisinde kalmîş açıklamalarla değil
Ben ne diyorum sen ne yazmîşsın.......konu mağduriyet değil o yüzden bu konuya boşuna değinme dedim......konu diğer kk üyeleri hiç değil.....size sorduğum soru çok netti.......neyseBaşortu maduruyuz den çok artık bu sıktı diyenler sıktı yahu. Ben nrede böyle bir açıklama yaptım kaldı ki hala bunla ilgili eksiklikler var.
Ben ben istemesem de dünya kadının vucudu üzreinde dönuyor kısmını başka konularda zaten kendim yazmıştım. Konu bu da değil.
Ayrıca ben kk üyelerinin bir konuda açık giyinen kadınlara olan olumsuz yorumlarını gördum ve buna tepkimi de gösterdim ki tepki yağıyordu zaten.ama şimdi bakıyorum da burada kapalı kadınlara hakaret edilmiş üstelik dini vaazlar da vermiş benim dedem imamdı seviyesi ile :) ve buna yapılan yorumlardan bir kısmı : Ne var canım eleştirmiş kadın olaya eleştirel bakmış da bilmem ne!!! Eleştirel bakılıyorsa her konuda bakılsın kk ikili oynamasın dedim bunu da herkese deil yalnızca böyle yapanlara söyledim. İsteyen alınabilir. Din artık eleştirilebilir olsun falan diyen olmuş oysa insan eseri olan ideolojilere bile eleştirel baktırmayan tipler bunlar. Laf söylettirmezler ha!
Ayrıca örtu Allahın emridir, gerisi ikinci planda kalır. Erkekleri azdırmamak için ne demektir ya hu. Ayeti bu kadar basite indirgeyemez.
Ben ne diyorum sen ne yazmîşsın.......konu mağduriyet değil o yüzden bu konuya boşuna değinme dedim......konu diğer kk üyeleri hiç değil.....size sorduğum soru çok netti.......neyse
Bu konuya bir din adamının yaklaşımı daha doğru olabilir belkide
Allahın emri diyip duruyoruzda dergide soyunan bir kadının baştan aşağı çarşaf giymi§ bir kadından daha fazla Allaha yakın olup olmadığını sen nerden bilebilirsin.....buna ancak yaradan karar verebilir.........Allah ı emirlerine bütün olarak baktîğımızda kim toprağa daha temiz gidecek sen nerden bilebilirsin.........öncelik kul hakkı denilen bir kavram var bildiğim kadarıyla............dini inançlara yaklaşım bazen çok şekilsel olabiliyor...........insanlar dini duygularını içinde yaşamayı òğrenemedi herkes fetva dağıtıyor
Pınar Kür ün tespitini dine bağlamak biryerde anlamsîz kalabilir
bence bu genellemeyi yaparak tüm kapalılara avukatlık yaparken başı açık olanları öteki insanlar yapmayın. inanın ki dini farklı olup da inanan insandan insanlığa daha faydalı kişiler olabilir. adam devrim yapmış, elektiriği bulmuş bu da İslam dininde önemli değil mi? Dinin ilk emri oku değil mi?Hayırdır ben kapalılar cennetlik açıklar cehennemlik mi demişim asıl siz konuları bambaşka yerlere saptırmışsınız?
Tespiti tabiki dine bağlarım çünkü kapalılar bunu din için yapıyor.
Ayrıca tespit doğru diyelim bu uslup nedir böylee? Yeri,zamanı,üslubu yai hiç bir şeyi düzgün değil.
Hatta çok iğrenç bir yaklaşım.
Açmak da kapatmak da belki bir yerde aynı kapıya çıkıyor olabilir ama böyle birebir aynı şekle sokmak saçma bir yaklaşım.
Ayrıca herşeyin seks üzerine olduğu bir dünyada ben belki vucudumu bir erkek bakıp üzerimden iğrenç hayaller kurmasın diye de saklıyor olabilirm bu durumun erkekler için soyunmakla birebir görunmesi de çok da yakışık alır bir benzetme değil.
bence bu genellemeyi yaparak tüm kapalılara avukatlık yaparken başı açık olanları öteki insanlar yapmayın. inanın ki dini farklı olup da inanan insandan insanlığa daha faydalı kişiler olabilir. adam devrim yapmış, elektiriği bulmuş bu da İslam dininde önemli değil mi? Dinin ilk emri oku değil mi?
İlim yap demiyor mu din? yani illa başını kapatınca her şey tamam mı oluyor gerçekten???
başı kapalı olup da dedikodunun bini bin para olan kadınlar var aha biri de bizim çaycı.
Başı kapalı ama yapmadığı tezatlık yok. Dedikodusu var, yalan var, neyse... buna çok şey ekleyebilirim de...
Kadın bunu yerinde zamanında ve daha iyi bir uslup ile ve daha kapsamlı açıklasaydı belki bugun burda böyle bi tartışma olmazdı.Arkadaşlar kadının söyledikleri bizim görüş açımıza göre yani inançlarımıza göre yüksek ayar olabilir ama en nihayetinde konuşma özgürlüğünü kullanmış. Aynen bizim kullandığımız gibi. Kaldı ki o öyle deyince kimse imanından olmadı değil mi?
:):):):) Asıl tam tersi siz kapalıolmayanların avukatlığını yapmışsınız.
Ben bir genelemmeden bahsettim örtu allahın emridir ayettir bunu kastettim o kur mudur nedir o da din amalı kapanmaktan bahsediyor zaten. Buun dışında kapalılar şöyle ustun böyle iyi falan da demedim başka yerlere çekmeyin. benden size ekmek çıkmaz
Kadın bunu yerinde zamanında ve daha iyi bir uslup ile ve daha kapsamlı açıklasaydı belki bugun burda böyle bi tartışma olmazdı.
Ammaa herkesin bir üslubu var aynen senin olduğu gibi. Aynen bana yukarıda dediğin gibi dimi ama
benden size ekmek çıkmaz derken ekmek falan aradığım yok onu belirteyim önce. Gözüme ilişen bir şeye yorum yaptım o kadar basit.
İkinci olarak başı açıkların avukatlığını yapmıyorum. İnançlarıma aykırı değil kapanmak ama bunu simgeleştiren insanlara kızıyorum. Her iki taraftan da çok yakınlarım var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?