Saraylim,
o çelişki biz Kuran-ı Kerim'i indirildiği dilde okuyup okuduğumuzu kendi dilimize çeviremediğimiz için oluyor, ne yazıktır ki çoğumuz meal üzerinden yorumluyoruz, kimimizde Kuran'ı Arapça okuyor ama Türkçe'ye çeviremiyor.
Bir diğer hatamızda kitabımızı iniş sırasına göre değil, sonradan tasnif edilmiş haliyle okuyoruz. Halbuki Fatiha ile başlamıyor, ilk sure Oku! ayetiyle başlayan Alak suresi, iniş sırasına göre okunsa taşlar yerine oturacaktır.
Nasil Kuran'daki Isa ile Incildeki Isa ayni degil? Musevilere sapkinliklarini duzelttirmek uzere gonderilen kac tane Isa var? Incil'in indirildigi varsayilan Hristiyanlik kimin eseridir? Dunki Hristiyanlik ile bugunku Hristiyanlik demek, dunki Islam ile bugunki Islam demek kadar sacma bence.. Incil'i okumadigin icin boyle dusunuyorsun, Incil'in baska senin kafana yatkin bir sekli yok. Bozulmamis olan orijinal Incil'in de yazarlari ayni kisilerdi. Recme gitmedim, recm ilk dinlerden kalmis, Yahudilerin de Muslumanlarin da uyguladigi bir cezalandirma sekli. Ben "el kesme"den bahsettim. Kuran hirsizlarin elini neden kes der, bir fikrin var mi? Neden trilyon goturen de, ekmek calan da ayni hukumden ceza almistir tarihler boyunca? Iste bunun cevabi o begenmedigin Incil'de...
Ankara ilahiyat :):) Hiç şaşırmadım o dönemlerde ilahiyatlar devlete tamamen bağlı ve yasakçıydı bunun sebebi oldukça açıkken neden sasırdınız anlamadım?Adı ilahiyat ama baskılarla dolu bir ilahiyat.
Bir de örtu tartışması son yıllardaki bir tartışmadır kuranda örtu varmıdır yokmudur tartışmalı değildir. Kafa bulandıranlar sonradan ortaya cıkan sahte alimlerdir.
Yahu türkiyede çalışma koşulları zaten ortada bir 4 dk mı çok bu kadar mı yoğun? izin verenler nasıl veriyor ayrıca (özrr dilerim)eşekler gibi çalıştırılan konfeksiyonlarda bunun izni var mesela. Zaman mı problem oldu şimdi de? Zaman önemli değil ki sen buranın ibadethane olmadığnı söyledin zaman vs demedin. Bir çok işyerinde de yasak bunu da bilin.
Sizin irtica kuruntunuz bizlerdeki ibadete mi engel olacak. Sizin pencereniz de hoşmuş.
meryemd suan tlf gırdıgım ıcın alıntılayamıyorum ama dini savunurken soyledıgın kelmelere dıkkat et konteksıyonlarda essekler gıbı calıstırln nedemek sen benım gıbı calısanlara bu kelımeyı nasıl kullana bılırsın hemden bunu dını ıslamı savunurken yapıyorsun
4 dakika mi?Nerde varmis 4 dakika suren cuma? Ilahi Meryem, guldurdun beni.. Hutbe dinlemek, namaz kilmak bir yana, 4 dk. da abdest bile zor yav.. Kostura kostura..
Saraylım sen şuanda bulunan İncil'in ilk indirildiği İncil gibi mi olduğunu düşünüyorsun?
Öyle olsa idi Allah neden Kuran'ı indirme gereği duydu?
ve ne gibi çelişkiler var Kuranda mesela? ya da şöyle mi sormalıyım sen Allah'ın mı çelişkili oldugunu düşünüyorsun yoksa çevirmenlerin mi?
Rengina Incil hic bir zaman indirilmedi zaten, ben de onu diyorum. ne ilki, ne sonrasi... Bildigin gibi de Islamiyet Hristiyanlara degil Arabistanda Kabede puta tapan dinsizlere inmistir. Incil'le alakasi yok yani..
incil neye göre indirilmemiş oluyor buna cevap verir misin kimin yorumu veya bilgisi? hristyanların değil mi bilmde bile yeri yok ve sen hristyanların bu göruşunu savunup kalkıpş kuran ayetinde çelişki var diyorsun biz de sana bnu anltmak istyrz. Ayrıca hristyanlar indirildi dese indirlmiş olarak mı kabul edeceksin inanmamış biri olarak.Rengina Incil hic bir zaman indirilmedi zaten, ben de onu diyorum. ne ilki, ne sonrasi... Bildigin gibi de Islamiyet Hristiyanlara degil Arabistanda Kabede puta tapan dinsizlere inmistir. Incil'le alakasi yok yani..
40 dk yazmak istedim. Saraylım onca şey yazıyorum ve cımbız cımbız cevp veriyorsun. Neyse sana hayırlı günler daha kuranı inciler göre yorumlamanın mantığıı bile açıklayamadın
Mune, bu yazdiklarin yillardir Kuran'da gecen ve cogu zaman da haksizlik olarak tabir edilen seyleri asiri dincilerin aciklama biciminin bir degisik versiyonu. Kurani istedigin kadar basit haliyle oku, istedigin tarafindan basla ve istedigin yone git, maalesef icindekiler degismez. Hukumler sabittir. Cihat icin yazilanlar sabittir, cennet icin erkeklere vadedilenler sabittir. Seriat hukumleri sabittir. Celiskili ayetler gene coktur. Birt yerde kafir dedigine diger yerde dost diyebiliyor. Islami inkar eden Yahudi ayni yahudi halbuki.. Neyse, milleti ustume mi salcan yav..
incil neye göre indirilmiyor buna cevap verir misin kimin yorumu veya bilgisi? hristyanların değil mi bilmde bile yeri yok ve sen hristyanların bu göruşunu savunup kalkıpş kuran ayetinde çelişki var diyorsun biz de sana bnu anltmak istyrz
Hristiyan alemine gore... Kitabin uslubuna, ele alinis tarzina gore... Icinde yazilanlara gore... Yani Kuran'in "biz indirdik" dedigi disinda kalan hersey Incil'in Isaya indirilmedigine isaret eder. Inanmiyorsa ac oku diyorum, daha ne diyeyim. Ben okudum, begendim, bir cok soruma cevap buldum icinde..
Sana şöyle anlatayım kurana göre isa insanken incile göre isa tanrıdır allah bir öyle bir böyle mi demiş yoksa kuranın bahsettiği incil bugunku incil olmaktan çıkmış mı?
Daha açık nasıl anlatılır bilmem ki :)
Bana sürekli incili okumadın deyip duruyorsun tamam saraylım sen okumuşsun ben okumadım ama incil hakkında araştırmalar yapıp hristyanlatın ağzından Ama bizlerdeki medrese talebelir kadar iyi bilen kişilerden bilgi aldım. O beğenmediğim incilde tanrı üçlei vardır aslında üştür ama tektir gibi yazanı belli olmayan birçok incil gibi.
Ben sadece örnek verdim islami tartışma olunca hemen konu el kesme recm gbi konulara gelir dedim.
İslamda el kesme olayı adaletle indirgenmiştir. Yani kuran baz alınmış ve bu uygulama hafife indirgenerek uygulanmıştır. İhtiyacı olup çalan çalııp geri veren kesilmez gibi umarum anlatabilmişimdir.
şimdi sen hristyan mısın eğer öyleyse bu yazdıklarına ona göre cevap vericem?
tamam tama şimdi hatırladım sen hristyan değilsin.
Şimdi sana son kez açıklıyorum sen hristyan veya musluman değilsin değil mi?
şimdi incili ele al ve düşün inancın yok o zaman tanrı zaten yok o zaman indirlmiş bir kitap da yok ve sana göre zaten insan ürünü.
işte tum bu yazdıklarım ne demek biliyor musn hristyan aleminin kitabnda yazanlar insan ürünü olduğu için bu kitaptan okuduğuma göre kuranda şu çelişki var diyemezsin çünkü islama göre o günkü incil bugunkü incil değil.
Anlaştık. :)
Benim ne oldugumla neden bu kadar ilgilisin? Islamiyet sana bu sorulari sormanin da basortusu takmamak kadar gunah oldugunu ogretmedi mi?
Canim, son olarak soyluyorum, Kuranda bahsedilen Incil Hristiyan alemine hic inmedi. Nokta.
Isa nin gelis amaci yeni bir din cikarmak bile degildi. Ona Jesus Christ adini takanlar o oldukten sonra ona inanan kisiler olarak kendilerine Christian dediler. Iste Christianism ya da Turkcesi ile Hristiyanligin kurulusu boyle..
Hmm sen inançlı mısın peki(söylemek istersen) ona göre yorumlayacağım çünkü inancını bilmediğim için nasıl yorumlayacagımı kestiremiyorum ve senden nasıl cevap geleceğini de.
Konuyu toparlarsakkkk:)))
Pınar Kür iyi mi demiş kötü mü demiş, ne demiş
Ben ise gidiyorum, siz toparlayiverin artik..Herkese iyi geceler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?