• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

pınar devam sütünden yoğurt yapan var mı?

Medusan

Were all mad here
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2009
1.804
802
648
yeri burası değil belki ama normalde sütçümüz var fakat 1 haftadır gelmiyor nedenini bilmediğim bir şekilde 1 yaşında oglum var yoğurt yapıcam fakat nasıl yapsam bilemiyorum elimde pınarın 1 yaş üstü devam sütü var kahvaltılariba karıştırıyorum bazen de muzlu karışım merak ettiğim bu süt ısıtılıyor mu yoğurt mayalanır mı ?

Normal paket sütle de olur yani devam sütü olur mu bilmiyorum ama paket sut alıp yapabilirsiniz

yeri burası değil belki ama normalde sütçümüz var fakat 1 haftadır gelmiyor nedenini bilmediğim bir şekilde 1 yaşında oglum var yoğurt yapıcam fakat nasıl yapsam bilemiyorum elimde pınarın 1 yaş üstü devam sütü var kahvaltılariba karıştırıyorum bazen de muzlu karışım merak ettiğim bu süt ısıtılıyor mu yoğurt mayalanır mı ?
İçim günlük sütle yapıyorum taş gibi tutuyor yoğurt mayam e bebekten probiyotik.

Devam sütlerinde maltodekstrin yani glukoz şurubu var hiçbir şekilde bebeklerinize vermeyin
aynısını demeye gelmiştim.
günümüzde uht ya da açık süt fark etmez faydasından çok zararının olduğu tartışılırken içerisinde maltodekstrin olan bir ürünü çocuğa içirmek hepten akıllara zarar.

merhaba,
ekim ayında ulusal bağırsak mikrobiyatası ve probiyotik kongresi vardı, orada bir takım araştırma ve analiz sonuçları paylaştılar, ev yoğurdunda probiyotikten daha fazla patojen ürediği için özellikle sindirim sisteminin yeni geliştiği dönemde ev yoğurdu vermek artık pek tavsiye edilmiyor. özellikle de türkiye gibi çiğ sütlerin denetim ve kontrol mekanizması olmaksızın dağıtıldığı ülkelerde hiç tavsiye edilmiyor. çünkü sütün sağım koşullarını, size ulaşana dek saklama koşullarını bilmiyorsunuz, mayalama sürecinde içindeki faydalı bakterilerle birlikte zararlı bakteriler ve patojenler de ürüyor. öncelikle çocuğunuza süt mayalayacaksanız, açık sütten değil pastorize günlük sütten mayalamanızı şiddetle tavsiye ederim.
ikincisi yukarıda da yazıldığı gibi devam sütlerinin içeriğinin berbat oluşu, devam sütleri genellikle belli bir aydan sonra mama kullanan bebeklerin ebeveynlerinin mama masrafını azaltmak, mamayı bırakmayı kolaylaştırmak ve inek sütüne alıştırmak için kullandıkları bir geçiş nesnesi, şekerden çok zengin ve oldukça işlem görmüş bir süt türü, çocuğunuza onu vermenizi de pek tavsiye etmem.
yoğurt ihtiyacınızı doğrudan steril ortamda homojenize bir şekilde pastörize edilmiş ve bpa'sız şişede satılan günlük sütten yapmanız, ilk bir kaç sefer probiyotik maya kullanmanız, sonra kendi yoğurdunuzla mayalamaya devam etmeniz kesinlikle daha güvenilir.

merhaba,
ekim ayında ulusal bağırsak mikrobiyatası ve probiyotik kongresi vardı, orada bir takım araştırma ve analiz sonuçları paylaştılar, ev yoğurdunda probiyotikten daha fazla patojen ürediği için özellikle sindirim sisteminin yeni geliştiği dönemde ev yoğurdu vermek artık pek tavsiye edilmiyor. özellikle de türkiye gibi çiğ sütlerin denetim ve kontrol mekanizması olmaksızın dağıtıldığı ülkelerde hiç tavsiye edilmiyor. çünkü sütün sağım koşullarını, size ulaşana dek saklama koşullarını bilmiyorsunuz, mayalama sürecinde içindeki faydalı bakterilerle birlikte zararlı bakteriler ve patojenler de ürüyor. öncelikle çocuğunuza süt mayalayacaksanız, açık sütten değil pastorize günlük sütten mayalamanızı şiddetle tavsiye ederim.
ikincisi yukarıda da yazıldığı gibi devam sütlerinin içeriğinin berbat oluşu, devam sütleri genellikle belli bir aydan sonra mama kullanan bebeklerin ebeveynlerinin mama masrafını azaltmak, mamayı bırakmayı kolaylaştırmak ve inek sütüne alıştırmak için kullandıkları bir geçiş nesnesi, şekerden çok zengin ve oldukça işlem görmüş bir süt türü, çocuğunuza onu vermenizi de pek tavsiye etmem.
yoğurt ihtiyacınızı doğrudan steril ortamda homojenize bir şekilde pastörize edilmiş ve bpa'sız şişede satılan günlük sütten yapmanız, ilk bir kaç sefer probiyotik maya kullanmanız, sonra kendi yoğurdunuzla mayalamaya devam etmeniz kesinlikle daha güvenilir.
Taze probiyotik öneriyor doktorlar aynı mayayı sürekli kullanınca probiyotik azalıyor çünkü

aynısını demeye gelmiştim.
günümüzde uht ya da açık süt fark etmez faydasından çok zararının olduğu tartışılırken içerisinde maltodekstrin olan bir ürünü çocuğa içirmek hepten akıllara zarar.
Sütü direk içmemizin aslında hiçbir faydası yok. Fermente olarak tüketmemiz lazım. 2 yaşına kadar bebeklere süt vermemeli. Yoğurt peynir kefir vs yemeliler.

Asla böyle birşey yapmayın. Devam sütlerinde bir çok katkı var ve bazıları sıcağa dayanıksız olabilir. Yoğurt bozuk mayalanıp çocuğu zehirleyebilirsiniz Allah korusun.

Taze probiyotik öneriyor doktorlar aynı mayayı sürekli kullanınca probiyotik azalıyor çünkü

üreme ile çoğalan probiyotik ve prebiyotik bakterilerin yeterli sayıya ulaşabilmesi ve karma üreme olabilmesi için uygun koşullarda mayalanmış ve yine uygun koşullarda saklanmış yoğurdun maya olarak kullanılması tavsiye ediliyor, istatistiki verilere göre o şekilde yoğurt hem probiyotik hem de prebiyotik açıdan daha zengin. eğer yoğurdunuzun temiz mayalanma zinciri bozulduysa, örneğin içine kirli kaşık girdi veya teflona temas etiyse gibi, o takdirde sıfırdan başlamak gerekiyor.

Devam sütlerinde maltodekstrin yani glukoz şurubu var hiçbir şekilde bebeklerinize vermeyin
4 aylıktan bu yana aptamik devam sutu kullaniyoruz yani nasil hic bir sekilde vermeyelim inek sutu Zaten 1 yasina kadar yasaktı vitamin ve mineral olarak da devam sutleri daha faydali diye dusunuyorum hic bir sikinti yasamadik cok sukur gelisimi de hep maksimum seviyelerde gitti

Asla böyle birşey yapmayın. Devam sütlerinde bir çok katkı var ve bazıları sıcağa dayanıksız olabilir. Yoğurt bozuk mayalanıp çocuğu zehirleyebilirsiniz Allah korusun.

aslına bakarsaniz pinar iletisim merkezini arayip sordum yapabilirsiniz isitilibiliyor ama ne kadar isinir kaynarsa o kadar vitamini azalir dediler yaptim da oldu hafif sulu ve sekerli yogurt gibi oldu

Keşke inek sütü bulsanız 😪

normalde inek sutu kullaniyorum her hafta tanidigimiz sutcuden 1 hafta yoktu mecbyr kulkandik fakat aptamil devam sutunude kullaniyoruz biz ve ikisinin arasinda sececek olsa aptamili secerim daha iyi geldigini dusunuyorum

merhaba,

tesekkur ederim verdiginiz bilgiler icin normal sivi devam sutlerini kulkanmiyorum sadececkahvalti karisimina eklemwk icin almistim dedgim gibi sutcum var ondan da sadece yogurt ve lor yapmak icin aliyoruz swk sut icirmiyorum cocuguma aptamil kullaniyoruz her ne kadar burda karsi olanlar olsa da ben 4. aydan bu yana kullaniyorum doktorumun tavsiyesiyle cunku emmeyen bir cocuk benim oglum 4. aya kadar da cok zor emdi mecbur kulkandim ama pisman da degilim

Back
X