- 11 Mart 2013
- 33.227
- 1
- 53.184
- 798
- 32
Ben ilk defa katıldım ya heyecanlıyım birazEvet, senin tarifin de çok özenli çok şık olmuş. Bu yarışma hepimizi çok zorlayacak çünkü tarifler yıkılıyor
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben ilk defa katıldım ya heyecanlıyım birazEvet, senin tarifin de çok özenli çok şık olmuş. Bu yarışma hepimizi çok zorlayacak çünkü tarifler yıkılıyor
Hıı ilk mi :) o zaman normal. Gerçi benim de 3. Ama yine de heyecanlıyım, çok eğlenceli bu yarışma yaaBen ilk defa katıldım ya heyecanlıyım biraz
Ya inş ben artık sürekli katılmak isterim eminimHıı ilk mi :) o zaman normal. Gerçi benim de 3. Ama yine de heyecanlıyım, çok eğlenceli bu yarışma yaa
İnşallah ilk turda kaparsın madalyayı
Oy gelmezse dönerim geri amaoff işte aklımdan geçen biri yapsa diye beklediğim tarif harika görünüyor eline sağlık
Teşekkür ederim canım ben de sana diliyorumEllerine sağlık canım, yarışma da bol şans diliyorum.
Çok teşekkür ederim kuşumEllerine sağlık canım başarılar dilerim
Teşekkür ediyorum arkadaşım, ellerimize sağlık
Hihih çok teşekkür ediyorumAnam bu ne yaww:))) bu yemekse bizim yaptiklarimiz ne :)))
Çok teşekkür ederimÇok güzel,minnoş ve enfes görünüyor
Elinize emeğinize sağlık başarılar dilerim
Canım çok teşekkür ederimEllerine sağlık canım, Şansa ihtiyacın yok gibi görünüyor..
Eywahhh Eywahhhharika otesi canisiOsmanlı mutfağından piliç topkapı yapıyoruz...
Malzemeler
Kemiksiz tavuk but
Her but için 1 kaşık pirinç
1adet soğan
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı çam fıstığı
1 çay kaşığı tarçın
Tuz
Tereyağı
Yapılışı
Öncelikle kişi sayısı kadar alınan butlar kasapta dövdürülür ki hem incelsin hem büyüsün. Ben marketten aldığım için evde kendim dövdüm bir kavanoz yardımıyla. Butları dinlenmeye aldıktan sonra iç pilavımıza geçiyoruz.
Tereyağını eritip içine minik doğradığımız soğanlarımızı ve fıstıklarımızı atıyoruz. Her ikisi de pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Sonra yıkayıp süzdüğümüz pirincimizi katıp 5 dk daha kavuruyoruz. Hepsi kavrulunca üzerini geçecek kadar su ilave ediyoruz. Ve içine sırasıyla tuz, kuş üzümü ve tarçını ilave ediyoruz. Altını kısarak pişiriyoruz ve suyunu çekince altını kapatarak onu da dinlenmeye alıyoruz. Diğer tarafta dinlenmiş olan butlarımızı alıyoruz ve küçük bir çorba kasesine yerleştiriyoruz. Sonra ortasına iç pilavımızdan 1-2 kaşık kadar koyup kapatıyoruz. Sonra fırın tepsimize ters çevirerek bırakıyoruz.
180 derecede yaklaşık 40 dk pişiriyoruz.
Afiyet olsun... Eki Görüntüle 2167352 Eki Görüntüle 2167351 Eki Görüntüle 2167350 Eki Görüntüle 2167349 Eki Görüntüle 2167348 Eki Görüntüle 2167347 Eki Görüntüle 2167357 Eki Görüntüle 2167356 Eki Görüntüle 2167355 Eki Görüntüle 2167354 Eki Görüntüle 2167353 Eki Görüntüle 2167360
teşekkür ederim canımEywahhh Eywahhhharika otesi canisi
Aynen ben de bu kısmını seviyorum bibi, malum but butu çekiyoAy tavuğun en sevdigim yeri hep bunu yeriz tabakta şahane görünüyor bu tarifi yıldızlıyayım favorim belli şimdilik eline sağlık canım