- 24 Ocak 2016
- 5.473
- 39.913
üstad mı?Buyur üstadım
Denenmiş tahinli çörek tarifi isteyecektim senden.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
üstad mı?Buyur üstadım
Çok severim. Yapıp bana da yollasanaüstad mı?
Bugunluk ıspanakli börek yaptim ama saglam bi tarif bulursam yollarım tabikisideÇok severim. Yapıp bana da yollasana
Bu ölçü ile yapıyorum hatta bu şekilde haşhaşlı çörekte yapıyorumüstad mı?
Bu ölçü ile yapıyorum hatta bu şekilde haşhaşlı çörekte yapıyorum
Şekil sana kalmış isteğe bağlı değiştirebilirsin
Ama hamur ve iç malzeme iyi oluyor..
Tahinli Çörek
Malzemeler
-1.5 su bardağı süt
-1 çay bardağı zeytinyağı
-1 adet yumurta
-1 tatlı kaşığı instant maya
-2 yemek kaşığı şeker
-1 çay kaşığı tuz
-4-4.5 su bardağı kadar un
İç harcı için
-1.5 su bardağı tahin
-1 su bardağı şeker
-2 su bardağı ceviz
Yapılışı
Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur hazırlayıp, üzerini bir poşetle kapatın ve ılık bir yerde mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamuru 6 parçaya bölüyoruz.
Hamurları ikişer gruplar halinde, servis tabağı büyüklüğünde dikdörtgen şeklinde, yarım cm. kalınlığında açın.
İlk hamurun üzerine tahinden sürün. Şeker ve ceviz de serpin. İkinci hamuru üzerine serin.
İkincinin üzerine de tahini sürüp , şeker ve ceviz serpip, hamuru zarf şeklinde katlayın.
Diğer hamur gruplarına da aynı işlemi yapıyoruz.
20 dakika dinlendirip, altını ve üstünü hafifçe unlayıp, merdaneyle 7-8 mm. kalınlığında açın.
Hamuru 6 veya 8 parçaya şeritler halinde kesin.
Her şeriti bir ucundan tutup kıvırın, uzatın ve kendi etrafında dolayın. Uç kısmını alta saklayın. Yağlanmış tepsiye dizin.
Üzerine hafifçe bastırın. Eritilmiş tereyağı veya zeytinyağı ile çöreklerin üzerlerini yağlayın. 1 saat kadar tepsi mayasının gelmesi için bekletin. Tepsi mayası gelmezse çörekleriniz sert olur. Mayalanan çörekleri 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Bayağı yaklaşmışlarOo gormeyeli rekabet artmış maklubeyle perde pilavı arasinda 2 oy var
Evet bende merak ediyorum ne olacakBayağı yaklaşmışlar
EşitlendilerKendimizi bıraktık heyecanla onları takip ediyoruzEvet bende merak ediyorum ne olacak
Aynen ,kendi oyuma bakmıyorum bile,direk Onların oyuna bakıyorum çok heyecanlıEşitlendilerKendimizi bıraktık heyecanla onları takip ediyoruz
Aynen çok heyecanlıAynen ,kendi oyuma bakmıyorum bile,direk Onların oyuna bakıyorum çok heyecanlı
Aaa evet esitlenmisler hippotalamus üzülecekEşitlendilerKendimizi bıraktık heyecanla onları takip ediyoruz
Daha vakit var bakalım ne olacakAaa evet esitlenmisler hippotalamus üzülecek
Evet ama perde pilavi geçecek gibi gözüküyor hayırlısı bakalimDaha vakit var bakalım ne olacak
Nevos eşitlik bozulmazsa ikisine de madalya verilecek mı?Daha vakit var bakalım ne olacak
Son hızla yukarı çıktığına göre öyle olabilirEvet ama perde pilavi geçecek gibi gözüküyor hayırlısı bakalim
1 sefer daha olmuştu iki kişiye de hediye verilmiştiNevos eşitlik bozulmadı ikisine de madalya verilecek mı?
Aynı andaNevos eşitlik bozulmazsa ikisine de madalya verilecek mı?
Yaaa1 sefer daha olmuştu iki kişiye de hediye verilmişti