Pilates+Sağlıklı Yaşam+Kendini Sevenlerin Mekanı

kızlar mrbbb kılo sorunum yok ama sıkılasmak ıcın pılates yapıyorum cok cok ıyı gelıyooo ebru sallının tv8 programını netten acıyorum onunla bırklıkte yapıyorumm :))

gunde 1 saatte yuruyus ve kosu yapıyorum ınsalalh ıse yarar

kesinlikle işe yarıyor ben birde platesten önce yürüme bandında 40 dk yürüyorum ve bol yeşil çay içiyorum şiddetle tavsiye ederim

canım bende platesten sonra yapıyorum yuruyus ve kosuyu 1 saatt

yesıl cayımı hıc eksık etmıyorumm zaten :))

başlayalı çok kısa süre olmasına rağmen çok memnun kaldım... sanki hiç farkına bile varamadığım yerlerin çalıştını hissediyorum.. acaip stres atıyorummm...sıkılaşmak için de süper :KK12:

arkadaşlar eger düzenli devam edereniz 30 seans sonra inanmıcaksınız aynı zamanda ruhunuzda terapi oluyor yanlız benden size tavsiye karın hareketleri yaparken yükü asla boynunuza vermeyin karnınıza verin benim alt komsumun boynunda fıtık çıktı yani çok dikkatttttttbu arada iyi bir hocadan ders alıyorum sormak istedikleriniz olursa seve seve cevaplarım :KK8:

sayfayı yukarı çekelimm
ben bugün bi video yaptım bu aralar düzenli her gün yapamıyorum ama :KK43:
göbeğimi eritmem lazım birazcık da bacaklarımı
aslında kilo problemim yok..

benimde kilo sorunum yok sadece dogumdan kalan kocaman bir göbek var kurtulmak için pilatesten önce en az 40 dk yürümek lazım yoksa karın kasın güçlenir ancak yağlar kolay erimez

Kızlar bu topikte yediklerimizi ,yaptığımız diyetleri,yapacağımız pilates hareketlerini kısacası bizim için gerekli olan yani sağlığa dair herşey herşeyi paylaşmaya ne dersiniz hihoyyyt

Bazı gereken kuralları belirtmekte yarar var :

1)Haftanın en az 4 günü pilates yapılacak.
2)Gün içinde tükettiklerimiz düzenli olarak yazılacak.
(Şimdilik aklıma gelenler bunlar sizinde önerilerine göre listeye yapacaklarımızı ekleriz )

Öncelikle herkes bu topikte kilosunu ,ölçülerini ve hedeflediği kilo ve ölçüleri yazsın .(15 günde bildirim olacaktır)

1)yarından itibaren haftanın her günü 40 dk pilates yapmaya başlıyorum
2)vücudumun şekle girmesini ve pırıl pırıl esnek bir cilde sahip olmayı istiyorum bunun için sebze meyve ağırlıklı beslenicem bu akşamdan başladım bile,ayrıca hergün 1 bardak süt,ve en az 5 bardak su içmeye çalışıcam(kilom 55 kilomu korumak ama göbeğimi eritmek istiyorum!)
15 gün sonra görüşmek üzere:KK66:

arkadaşlar bende birkaç gündür ebru şallı ile pilates yapıyorum...faydası varmı incelmeye...yalnız ben yürüyüş ,yüzme gibi egzersizler yapamıyorum daha doğrusu yapamam 4 yaşında ,birde 6 aylık 2 oğlum var...faydasını görenler nooooolur amaa noooolur....yazın.
aslında bir hevesle başlamıştım ama,bugün ebru kardiyovasküler yapmazsanız fazla kilo veremezsiniz deyince benim motivasyonum uçtu gitti..cannnaaarııım lütfen geri toparlamama yardım edin

plates üstüne gerçekten tanımıyorum. spor salonunda hoca canıma okusu da biliyorum ki gidiyor.
doğru yoldayız kızlar:):KK66::KK66:

arkadaşlar bende birkaç gündür ebru şallı ile pilates yapıyorum...faydası varmı incelmeye...yalnız ben yürüyüş ,yüzme gibi egzersizler yapamıyorum daha doğrusu yapamam 4 yaşında ,birde 6 aylık 2 oğlum var...faydasını görenler nooooolur amaa noooolur....yazın.
aslında bir hevesle başlamıştım ama,bugün ebru kardiyovasküler yapmazsanız fazla kilo veremezsiniz deyince benim motivasyonum uçtu gitti..cannnaaarııım lütfen geri toparlamama yardım edin

pilates sıkılaştırır ama kilo verdirmez diye biliyorum

peki baya inceltiyormuş ,,doğrumu....birde yürüyüş yapma imkanım yok..evde nasıl hareketler yapsam faydası olur

pilateste 7. günüm.daha 7 günde birçok olumlu etkisini gördüm.
-vücudum çok yumuşak ilerde kendini bırakmasından korkuyordum bunu önlemek için pilates harika bir spor bir haftada bile hafif bir sıkılaşma oldu
-yürürken çok çabuk yoruluyordum dün ilk defa saatlerce yürümeme rağmen hemen yorulmadım,bacaklarımda bir esneklik yarattığı kesin
-psikolojik olarak çok etkisini görüyorum,derin derin nefes alıp vermeler bana iyi geliyor sanırım
-göbek ve kalçanın forma girmesi zaman alacağa benziyor şimdilik fazla bir etki yok

azimle yaza kadar devam:)

Son düzenleme:
kendi kendime konuşur gibi oldum ama hem bana hatırlatma hem başlamak isteyenlere bilgi vermek amaçlı gelişmeleri yazıyorum.
yaklaşık 15 gün oldu pilatese başlayalı,bu arada iştahım oldukça açık 1 kilo aldım ama eski halimden ince görünüyorum,inanılmaz sıkılaştırıyor.hergün benzer hareketleri yapmak sıkıcı ama direniyorum,bırakmayacağım.:KK51:

Son düzenleme:
ohh ohhh ne güsell!ben şimdilik ebru şallıyı izliom:)bebişim biraz büyüsün atcam babannesine bende gidecem platese.....hiç begenmiom kendimi artık:KK43::KK43::KK43:

bende bişey sormak istiyorum. ebru bele yüklenmeyin iyor ama benim belim aşırı derecede ağrıyor. ayrıca bu handırt yaparken falan bacaklar dümdüz yukarıdaki hareketlerde de bacaklarım hemen yoruluyor ve titriyor. zamanla geçermi acaba?

bende bişey sormak istiyorum. ebru bele yüklenmeyin iyor ama benim belim aşırı derecede ağrıyor. ayrıca bu handırt yaparken falan bacaklar dümdüz yukarıdaki hareketlerde de bacaklarım hemen yoruluyor ve titriyor. zamanla geçermi acaba?

hangi hareketlerde belinizin ağrıdığını bilirsem daha fazla yardımcı olabilirim.hareketi yanlış yaptığımızda veya tam yapamadığımızda beli ve boynu zedelememiz mümkün.
tv8 deki geçen yılın videolarını takip ediyorum ben ve orada bacak titremesi sorunu yaşayanlarla ilgili olarak karın güçsüzse bacakların titreyebileceğini,pilates hareketleriyle karnı güçlendirdikçe bunun azalacağını söylemişlerdi.eğer bacaklarınız bazen titriyor bazen titremiyorsa da bunun günlük direncinizle alakalı olabileceğini belirtmişlerdi.
not:bende ilk başlarda alt karın hareketi olan aşağı yukarıları yapamıyordum şimdi yapıyorum,kaaslar güçlendikçe hareketleri yapmak eskisi kadar zor olmuyor

ben de pilates kursuna gidiyorum haftada 2 defa.
top ve lastikle çalışıyoruz.
42 kiloyum, kilo vermek istemiyorum haliyle. sadece daha dinç daha esnek daha sıkı olmak istediğim için başladım, çok güzel, kafam dinleniyor fransızca müzikler eşliğinde yapıyoruz :KK66:

X