Pilates+Sağlıklı Yaşam+Kendini Sevenlerin Mekanı

kaydirigubbakcemile5 kaydirigubbakcemile5
bol su içmeyi unutma hayatım
içebilirsen kırkkilit otu çayı iç.
zayıflamaya yardımcı olur.ödem attırırboshayallersmile

evet içiyorum canım...çok severim su içmeyi,meyve suyu içer gibi kocaman bardağa doldurup,pipetle yavaş yavaş hüpletiyorum cokacimcoook
nasıl içiliyo o çay?bi de günde kaç bardak?

Son düzenleme:
Yeni gelen kızlar hoşgeldiniz topiğimize ölçülerinizi not aldım kaydirigubbakcemile2

24 Ekimde bildirim yapılacak .

Tanrıçam gibi bir kaç tane bel için yararlı olabilecek hareketten söz edeceğim

1-) Sopa ile Yan Yağları Yakma Beli inceltme :
Elinize yaklaşık olarak 1.5 metre uzunluğunda çok fazla kalın olmayan (oklava kalınlığında) bir sopa alıp yumuşak bir zemine oturarak bacaklarınızı denge için açın. Sopayı boynunuzun arkasından omuzlarınıza yerleştirin ve ellerinizi uçlarına koyun. Momentum kullanmadan sadece karın kaslarınızı ile kendinizi mümkün olduğunca sağa doğru çevirin. Sonra karın kaslarınızı sıkarak, sopayı tersi istikamette sola doğru çevirin. Hızlanmamaya ve sadece karın kaslarınızı kullanmaya özen gösterin. Hareketi yanlarınızda yanma hissedene dek yapın.

2-) Dambıl (ağırlık ) ile yan yağları yakma hareketi :
Sağ elinize orta ağırlıkta bir dambıl alıp sol elinizi başınızın arkasına koyup ayaklarınızı denge için açın. Yavaşça dambılı bacağınıza temas ederek dizinize indirin. Sadece karın kaslarınızı kullanarak tekrar doğrulun. Hareket süresince karın kaslarınızı sıkmayı bırakmayın. Yanlarda yanma hissi hissettiğinizde taraf değiştirin. Bu hareketleri düzüenli olarak tekrarlamanız, dengeli ve sağlıklı beslenmeye dikkat ettiğiniz sürece hem istediğiniz görünüme ulaşacak hemde sağlıklı olmanın keyfini doyasıya yaşayacaksınız..

alıntıdır

Son düzenleme:
bende platesin tarihçesinden bahsedeyim biraz...nişanlımın bana gönderdiği plates setinin içinde bununla ilgili bir cd vardı,bende netten araştırıp sizle paylaşayım istedim....

Joseph Pilates kimdir?
Joseph pilates bu egzersiz dizisine “contrology” adını vermiş ve şöyle açıklamış: sadece 3 seansta farkı hissedecek, 10 seansta görecek ve 20 derste tamamen farkı bir vücüda sahip olacaksınız!

Pilates tekniğine ismini veren Joseph Pilates, 1880´de Düsseldorf´ta dünyaya geldi.
Astım ve romatizmayla boğuşan ve çelimsiz bir çocuk olan Plates, genç yaşta kayak ve jimnastikle ilgilenerek vücudunu geliştirdi. 1912´de İngiltere´de sirk cambazı, boksör ve dedektiflere kendini koruma dersleri veren Pilates, Birinci Dünya Savaşı döneminde düşman ilan edilerek Lancaster bölgesinde kampa alındı.
Kampta hastabakıcılık yapan ve burada kendi tekniğini geliştiren Pilates, burada askerlere tekniğini öğretti. İngiltere´de 1918´de pekçok kişinin ölümüne neden olan grip salgınından Pilates´in kampındakiler etkilenmeyince uyguladığı teknik ön plana çıktı. Savaştan sonra Almanya´da metodunu geliştirmeye devam eden ve şehir polislerine öğreten Pilates, 1926´da ABD´ye göç etti ve stüdyosunu açtı. Graham, Balanchine gibi ünlü dansçıların da öğrencileri arasında yer aldığı Pilates´in yöntemi giderek yaygınlaştı.
21. yüzyılda hala gözde olan plates, Madonna, Hugh Grant, Britney Spears, Julia Roberts gibi ünlüler tarafından benimsendi. Pilates güçlü bir vücut yaratmayı hedefler.

Pilates nedir?
Pilates; derin kasları çalıştıran ve duruş bozukluklarını tedavi eden bir egzersiz yöntemi, kasları güçlendirmek, dengelemek ve var olan kasların gücünü korumak için tasarlanmıştır., Piltes eğitmenleri,herkes için vücudun kas ve iskelet yapısına göre bir egzersiz programı oluşturur pilates sınıflarında yada birebir çalışmalarda vücudu yeniden eğitmek optimum kas ve iskelet işlevini geri kazandırmak için egzersiz haraketleri kullanarak yapılır.

Fizyoterapistler ve uzman eğitmenler egzersizlerin en güvenli biçimi olarak bugün Pilatesi öneriyor. Pilates hemen herkes için, yaş ve kondüsyon seviyesi ne olursa olsun yararlıdır.

Faydaları;
Vücut farkındalığı yaratır,
Duruşu düzelterek duruş bozukluğunun neden olacağı kas iskelet sistemi problemlerinden korur,
Ağrıların ve şikayetlerin tekrarlanmasının ortadan kaldırır,
Vücudun daha esnek olmasına yardımcı olur,
Özellikle omurga olmak üzere, tüm eklem hareketleri üzerinde kontrol sağlar,
Denge ve koordinasyonu arttırır,
Kasların kuvvet ve dayanıklılığının artmasına paralel günlük hareketler sırasında yaşanan yorgunluğu ortadan kaldırır.

Altı Pilates Prensibi

1. Konsantrasyon: Pilates yaparken hareketlere yogunlaşmak bedenin uyum içinde nasıl çalıştığına ve hangi kasları kullanıp ve hangilerinin kullanılmadığına dikkat etmek gerekmektedir.

2. Kontrol: Pilates metodunda bedenin iyi dinlenmesi ve hareketlerin gösterildiği şekilde uygulanması kontrol açısından ve olası sakatlıkların önlenmesi için gereklidir.

3. Merkezleme: Pilates metodun´da doğru hareket göbek, bel, ve kalça çevresidir. iç organları ve omurgayı yerinde tutan kas sistemlerini içerir. Merkezleme esnemeyi ve uzamayı sağlar.

4. Akıcı Hareket: Hareket acele edilmeden her noktadan tek, tek geçerek ama aynı zamanda hiç duraksamayarak yapılmalıdır.

5. Kesinlik: Hareket belirsizce değil tam yapılmalıdır. Hareketler birbiri ile bağlantılı olmalıdır.

6. Nefes: Nefes alıp verme; yavaş ve her seferinde nefes alındığında göğüs kafesi iki yana doğru genişletilip tamamiyle oksijenle doldurularak alınmalıdır ve nefesi tamayıyla dışarı üflerken göğüs kafesi doğal bir kapanışla kapanarak nefes boşaltılmalıdır. Böylece yapılan nefes verme hareketinde kanımızı tamamen temizlemiş oluruz.

Kimler yapabilir?

Kesinlikle herkes! Ama Pilatesi, dansçılar daha uzun görünebilmek, kadınlar incelmek, ofis çalışanları daha dik durmak için tercih ediyor. Herkes için ideal bir egzersiz olan pilatesin üzerinizdeki olumlu etkileri 30 saatlik bir çalışmadan sonra kendini göstermeye başlayacaktır.

Ne zaman yapmalı?

Sabah saatleri, zihnin en dingin olduğu, metobolizmanın hızlı çalıştığı zamandır. Bu nedenle daha iyi sonuç alabilirsiniz. Ama Pilates egzersizlerini ne zaman isterseniz yapabilirsiniz. Yeni başlayanlar için önemli olan teknik. Bu yüzden hareketler yavaş ve yumuşak yapılmalı. Size zevk verecek bu egzersizleri istediğiniz sıklıkta yapabilirsiniz, ama en uygunu haftada en az iki kere olmak üzere minimum 30 dakika yapmaktır.

Nelere dikkat etmeli?

Vücut rahat olmalı: Konsantrasyon, vücut duruşu, koordinasyon, merkez, hareket akışı ve nefes. Rahat hareket edebileceğiniz bir alana ihtiyacınız var. Vücut duruşunuzu kontrol edin.

1. Kalça doğal pozisyonda olmalı
2. Sırt dik olmalı ve omurga doğal duruşunu kaybetmemeli
3. Omuzlar kulaktan uzakta olmalı
4. Boynunuz gergin olmamalı.
5. Hareketleri vücudun olması gereken pilates duruşuna getirdikten sonra bir süre böyle kalın
6. Bacakların birbirine yakın ve rahat olmasına özen gösterin
7. Diz ve dirsekleriniz çok gergin olmamalı. Çünkü bu, hareket özgürlüğünüzü kısıtlar. Ayrıca gergin pozisyonlarda diz ve dirseklerinizi kırmamalısınız.

Başlamadan önce...

Ritmi yavaş, hafif bir müzik dinleyin. Egzersiz yapmak için yumuşak bir zemin (minder, battaniye, halı, mat gibi) kullanın.

Ne zaman egzersiz yapmamalı?

Omurilik- bel rahatsızlığınız varsa doktorunuza danışın. Pilatesi hamileler yapabilir, ama burada yazılanlar hamileler için uygun değil, o yüzden denemesinler. Hasta ve mutsuzsanız; yemekten hemen sonra; alkol tükettiğiniz günün sonrasında.

Egzersiz sonunda ne olacak?

Tamamen rahatlamış hissedeceksiniz, duruşunuz değişecek, vücut kondisyonunuz artacak ve daha aktif bir insan olacaksınız. Sıkı bir vücut ve düz bir karına sahip olacaksınız; kaslarınız daha esnek olacak; sırtınız güçlenecek ve ağrı çekmeden egzersiz yapmanın mutluluğu içinde gülümseyeceğinize eminim....

alıntı

ay dün başlıcaktım güya bugünde çok üşendim ama yarın kesin kesin başlıyoruuuuuuuum

dün gece 1 saat yaptım ,bayada zorlayıcıydı ama bugün hiç bir yerimde ağrı,acı yok...vücut alıştı demeksempatiksalakcinni

henüz yediklerimi sindiremedim o yüzden 10 da falan yapıcam bu gece....

bu akşam da zeytinyağlı pırasa,domatesli pilav birazda yoğurt yedim...

ekmek 1 buçuk dilim:))

evet kızlaar...

ben de bugün 2 öğün k-flakes,

akşam da çorbayla cacık yedim...

ikisi ne alaka demeyin,çorba içicektik sadece,cacık istedi sonra canımız kaydirigubbakcemile5

ama bugün dışarda biraz işim vardı oyüzden spor adına bişey yapamadım malesef mafoldumben

Son düzenleme:
Süpersiniz canlar kaydirigubbakcemile2bende sabah kalktığımda sopa çevirme ve twist yaptım .Gecede pilates yapacağım kaydirigubbakcemile2

selamm kızlar.. ayy çok utanıyorum ölçümü alamadım daha:kedi: ama metre bulamadım evde benim ihmalkarlığım değil yani.. dün platesimi yaptım. bugünde çavdar ekmeğimi aldım..emme akşam yemeğinde de Allah ne verdiyse yuttum valla:)) yarın başlıcam sağlıklı beslenmeye bu gece mide fesadı geçirene kadar yemeye kararlıyım hahhahaha:))

selamm kızlar.. ayy çok utanıyorum ölçümü alamadım daha:kedi: ama metre bulamadım evde benim ihmalkarlığım değil yani.. dün platesimi yaptım. bugünde çavdar ekmeğimi aldım..emme akşam yemeğinde de Allah ne verdiyse yuttum valla:)) yarın başlıcam sağlıklı beslenmeye bu gece mide fesadı geçirene kadar yemeye kararlıyım hahhahaha:))

ayy hep öyle oluyo dimii..
diyete başlıcaz diye yiyebildiğimiz kadar yiyoruz...
ben de dün abartmıştım,bugün kendimi bi boş hissettim nedense kaydirigubbakcemile3
ben de spora başlıcam inşallah yarın guclubacismile

çavdar ekmeğini aldın demek eferimkaydirigubbakcemile5
ben alamadım bugün malesef:kedi: normal ekmek yedim ve itiraf ediyorum pırasayı falan fazla kaçırdım biraz..sempatiksalakcinni

Süpersiniz canlar kaydirigubbakcemile2bende sabah kalktığımda sopa çevirme ve twist yaptım .Gecede pilates yapacağım kaydirigubbakcemile2

twist haahihoyyyt
dans edenlere helal valla,hayatta yapamadığım şey...sevmiyorum dans etmeyi ondan sanırım..nişanda bile kazık yutmuş gibiydik nişanlımla,o da sevmez beceremezkaydirigubbakcemile3

bu arada ben 10 dan 11 e kadar yaptım plates demin..

yalnız şunu söyliyim ki ebru şallı'nın 2.dvd si feciiiiiiiiiii
çok zor hareketlerrkafamçokkarıştı

sanırım burda bana en yakın sensin canım,maşallah herkesin beller 65 kalçalar 90 falan hala zayıflama derdindeler:dilcikar:

benim ölçüleride yazayım bariiii

göğüs:85

bel:72sempatiksalakcinni

kalça :96akannehir

boy 1,63

kilo 55

belden 7 cm , kalçadan 4 cm cm gitmesi lazımmkaydirigubbakcemile2

anlamadığım şey benim belim 72 olduğu halde öyle çokta kalın durmuyor,kemiklerim ince ondan mı acepCADIARZU bu arada spora giderken belim 65tiii nasıl 72 olmuş yaaakannehir

bu arada bugün 3 buçukta kalktım:nazar:

yediklerim

2 dilim ekmek (çavdara yarın geçicem )

biraz yağsız beyaz peynir

1 haşlanmış yumurta

bir miktarda tahinli pekmezzcokacimcoook

1 fincan çay

akşam yemeği yenmedi henüz,3 buçukta kalkıncaa malumm

yarından itibaren tam diyete başlıyorum,daha doğrusu dikkat etmeye...

akşam 9 gibi falanda plates yapıcam....

arada bel çevirme hareketleri,ayakta durup bacakları kaldırıp indirme falan yapıyorum..dumblelarım var onlarlada kol-göğüs falan çalışıyorumkaydirigubbakcemile2

geçen kış ki performansıma dönmem lazımm,mayısta düğünüm var Allah'ın izniyle, ozamana 50-51 kilo olmam lazım...ve ölçülerde 85-65-92 falan olsa yiter bağaaalkisalkisalkis

evet boy 1.62 olunca maalesef 1 kilo bile hemen genişletiyor insanı :KK1:

İki gün önce yapmıştım plates yarın yapacağım bir dahakini.
Bugün abur cubur yemedim dengeli beslendim hoşlaştım bugün kendimden..
1 saat de yürüyüşümü yaptım.
Ohhh rahatım.

netden mezura siparişi versem ayıp olurmu ahahaha:)) ayy valla çok mağdur durumdayımm:))
dikkatimi çekiyo kimse göbek bölgesinin ölçüsünü yazmıyo herkes barışık göbişleriylen bi benmiyim perişan yaa:KK43:( ayy göbüşünüz yok diye üzüldüm ahahha taşlamayın beni ha:) hoca herkesin ölçüsünü almıştı ilk hafta ben geç kaldığım için benimki kalmıştı dün hatırlattım haftaya ölçeriz dedi.. ayy amma uzattım bu konuyu ya öff okumayın benim mesajlarımı içeriği boş mesajlar yazarak el platesi yapıyorum ahahaha:))

bu arada başlığımız değişmiş çok sevindim gamyon fetişistleri sizi ahhaha:))

bugün erken kalkıp pilatesimi yaptım kızçeler :emir_bebek:

başlamadan önce de fotoğraf çekiyim dedim...

akşam da yürüyüş yapmayı düşünüyorum...

hergün böyle olması dileğiyle kaydirigubbakcemile3

bu arada ben 1.60 a 50 kg :bbo:
boyumuz kiloumuz aynı canım:roflol:
yat kalk sıkıldım beya:nazar:
mezdeke açtım,şerepsizim bi oynamışımkaydirigubbakcemile2 kaydirigubbakcemile2
bide yoruldummirmirmirmir
al sana ziporhihoyyyt:lepi:
stresimide attım ayrıca:smiley-cool:sıkılıyorum öbür türlü yaguclubacismile
ben hergece göbek atıcam kızlar..sıkılmıyorum hem,ayrıca dötüm başım ayrı oynadığı için her bölgem çalışıyohihoyyyt
allah seni ne etmesim gralıçammm her yerini salladın dimek ben de seviyoöle oyunları. babam küçükken hep buzdolabının karşısınd yakalardı beni. anneme derdi bu kızz dansöz olcek die:roflol:üzgünüm babişkomm örtmen oldum haylkırıklığına uğrattım seni hahahaha:roflol:
belini inceltmek isteyen hatunlar bu hareketi bolca yapsın:KK3:
images

ayrıca çember çevirme hareketinide yapsın bol bolkaydirigubbakcemile2 kaydirigubbakcemile2 kaydirigubbakcemile2 aha böyle kaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile2
hareket iyiymiş basen kalça için ne yapalım oryantal kraliçem:roflol:
kaydirigubbakcemile5 kaydirigubbakcemile5
bol su içmeyi unutma hayatım
içebilirsen kırkkilit otu çayı iç.
zayıflamaya yardımcı olur.ödem attırırboshayallersmile

kıkkilit otunun tadı iise ben de alıyım bari:KK1:

sabah erkenden kalktım pilatesimi yaptımm mutluyum huzurluyumm :)
seviyorum bu pilates işini ya :)

bugün erken kalkıp pilatesimi yaptım kızçeler :emir_bebek:

başlamadan önce de fotoğraf çekiyim dedim...

akşam da yürüyüş yapmayı düşünüyorum...

hergün böyle olması dileğiyle kaydirigubbakcemile3

Ne gücel bir yermiş orası niresi bura yavrum ? :asigim: şutarafagitti

X