AdrianaLimaa, yukarıda da belirttiğim gibi henüz özel mesaj yazma yetkim yok :) senin de söylediğin üzere boy-kilo oranın gayet iyi..şayet düzenli ve sürekli yapılırsa pilates göbek için birebir..çünkü nefes alıp verirken bile karın kaslarını çalıştırıran bir sistem,(bir süre sonra yürürken bile karın kaslarınızı çalıştırabiliyorsunuz)..ama ısrarla belirticem, şayet büyük bir yerde yaşıyorsan ve maddi durumun müsaitse kısa sürede etkili sonuç almak için eğitmen eşliğinde çalışmanı tavsiye ediyorum..sosyo-ekonomik durumun müsait değilse de Kristin MCgee cd' lerini tavsiye edicem..bunun haricinde şu bir gerçek ki yeme alışkanlığını değiştirmeden kalıcı sonuç almak pek mümkün değil..akşamları salata veya hafif sebze yemekleri yersen,(çok iştahlılar için yemekle ayran tavsiye ediyorum,harika tokluk hissi yaratıyor, bi de ekmek yenmezse süper olur), bol su içersen, abur cubur yerine meyve tabağını yanından ayırmazsan göbeğinle kısa sürede vedalaşırsın..tabi bünyeden bünyeye değişebilir bu söylediklerim..ben kendimden örnek verdim..haftada 3 gün pilates,2 gün yürüyüş yapıyorum..28 yaşında tombiştim, şimdi 33 yaşında ve 34 bedene yakınım :)) sadece yukarıda saydıklarımı yaptım..inanın hiç zor değil..yeter ki gerçekten isteyin..fakat sağlık sorununuz varsa da doktorunuza görünmeden, radikal değişiklikler yapmamanızı öneririm.. :))