Pilates ile boy uzamaz. Günlük duruş pozisyonlarımız nedeniyle kemiklerimiz birbirine yakınlaşır. Pilates ile bu birbirine yaklaşan kemikler esnetilir sadece. Daha doğrusu bir insanın boyu, normal erişkinliğe geldikten sonra uzamaz. Bu zaman dilimi kadınlar için genelde 20-22 yaş arasındadır. Ki 15-16 yaştan sonra uzama zaten oldukça yavaşlar.
Pilates ile boy uzamaz. Günlük duruş pozisyonlarımız nedeniyle kemiklerimiz birbirine yakınlaşır. Pilates ile bu birbirine yaklaşan kemikler esnetilir sadece. Daha doğrusu bir insanın boyu, normal erişkinliğe geldikten sonra uzamaz. Bu zaman dilimi kadınlar için genelde 20-22 yaş arasındadır. Ki 15-16 yaştan sonra uzama zaten oldukça yavaşlar.
Kemik uçlarınız kapandıysa boyunuz uzamaz ama kemik uçlarınız kapanmadıysa spor yaparak boyunuz uzar.
arkadas gayet guzel acıklamıs bırde esnemeden dolyı faydası olsa bıle bıraktıgın zaman yıne eskı halıne doner yanı gecıcı bı uzama olur. aslında cok kızıyorum, ınsanlara dogru acıklayıcı bı bılgı verılmeden sankı gercek boy uzatıyomus gıbı anlatıldı zamanında aslında durum boyle
Valla keşke ben 1.55 olsam uzun boyun ööyle aman aman güzelliği yokki ne güzel minyonlar yaşını göstermiyor ilerde her daim piliç :)
Ve bence pilates boy uzama amaçlı değil vücudu şekillendirmede sıkılaştırmada esneklik kazandırmada işe yarıyor sizde bunlar için pilates yapın boyunuza da şükredin daha kısa olanlar bir hayli fazla
Naber kizlar?
Pilates boyu uzatir diye duydum okudum, aranizda varmi pilates yapipta boyu uzayan?
Ben boyuma cok taktim uzamayi cok istiyorum bu yastan sonra biraz zor ama pilates azda olsa ise yararmi?
20 yasindayim boyum 1,55, boy 21 yasina kadar uzar diyenlerde var (insallah öyledir)
Canım benim boyumda o civarda, yaşım 28...evliyim ve eşimle aramda 20 25 cm var. Başta ben de senin gibi problem ediyordum, hatta eşim arada beni kızdırırdı evgili iken. düşünki psikolojim ne kdr etkilemiş ki şu ayağa çivi takma yöntemini dai araştırmaya başlamıştm. ama sonra düşündüm ki Rabbim seni böyle layık görmüş.. eşim bana hep der sen uzun boylu olsun hiçbir tatlılıgn kalmzdı... sanıım kendimle barıştım şimdi. biraz da kilo alınca o kdr cocuk gib görnmuyorum. bir de bol şeyler giyme, daha bodur gsteriyır. BEN ayakabbımı içine silikon tabanlık aldım eşim topuklu giymemi istemediği için onları giyyorum..hiç takma kafanı..kendin güven kndnle barış..en önemlisi akıl sağlıgı inanki gerisi boş..
Bence hiç üzülmemelisin boyun için yatalak olup hiç kalkamayanlar yürüyemeyip tekerlekli sandalyelerle hayata tutunmaya çalışanlar var.. Herşeyden önce kendini sev kendine güven sağlığın yerindeyse gerisi hiç önemli değil :)
Canım ben 21 yaşındayım ve 155 boyundayım, sevgilim ise 185 :) Mutlu mesut yaşıyoruz boy dediğin nedir ki ya bende bir zamanlar çok sıkıntı yaptım kendime, ha şuan bi 5 cm daha uzasam tabiki üzülmem ama pek mümkün görünmüyor o yüzden kendinle barışık olacaksın, benim omzuma gelen arkadaşlarım var düşün yine ortalama bir Türk bayanı için o kadar da kısa değil. Ayrıca Rabbim böyle yarattıysa bir bildiği vardır, eminim çok tatlı, minyon bir kızsındır.. Bak mesela kız kardeşimle aramızda 6 yaş var, hep arkadaş mısınız diyorlar, beni 16-17 yaşlarında zannediyorlar, başlarda sinirleniyordum sonra bunun bi avantaj olduğunu hissetmeye başladım, 40 yaşına geldiğimde kimse bana 40 yaşındasın diyemeyecek mesela. bu şirin halimizi avantaja çevirmeliyizzzAyrıca düzenli pilates yapıyorum bi kaç cm farkettiği doğrudur ama bıraktıgın an o da gidiyor :)
Boyum tam 1.80.. Ne bir eksik ne bir fazla kahrolasıca genler,süt ve basketbol...1.70 olmayı o kadar isterdim ki o topukluları görünce içim gidiyoor
Tam omzuna bile gelemiyorum desem :)))
Ama bu bana inanılmaz bir özgüven vermeye başladı, kime ne ki beni alan almış, beğenmıyorsa o da çeker gider zaten yapacak bir şey yok :) Bende makyaj yapınca biraz daha büyük görünüyorum onun dışında küçüğüm. Minik diye severler hatta beni :) Makyajda hiç uğraşmam bi göz kalemi bi rimel bi ruj bitti.. Bence aynanın karşısına geç, kendine bak ve güzel cümleler kullan, kendini sev. Buna ihtiyacın var, her şeyin en güzelini hakettiğine inan. Sen aynada gördüğünsün ve öyle çok cicisin, seni görmeden söylüyorum bak bunu :) yok ben hala canımı sıkıyorum diyorsanda egzersizler yap vücudunu esneten, bacak boyun,kolların uzar esnersin şahsen ben öyle yapıyorum :)
haklisin valla :) boy farki sevgiye engel olmaz ki zaten, mesela shakiranin boyu bizim kadar bisey kocasida 1,90 vardi galiba :) bende fazla makyaj kullanmam ama yasim kücük görünüyor. vücudumu esneten egzersizlere basladim, bayaga bi agri hisediyorum bacaklarda :) sen yaptiginda kac cm uzuyorsun mesela? 2, 3 flnmi?
Shakira idolüm zaten çok seviyorum :) ya çok farketmiyor tabı ama 154 falan cıkarken 156 olmaya başladım dahada öteye gidemedim ama en azından bacak boyun kolların falan uzuyor, esnek oldugun ıcın daha uzun gorunuyorsun