Şöyle bir açıklık getirmek istiyorum;
Ben eski bir hemşireyim ve 10 yıl önce hem Ankara hem de İstanbul da hemşirelik yaparken ikinci iş olarak Güzellik merkezlerinde lazer uygulaması yapıyordum. Hem Alex,diod, nd yag lazerler uyguladım hemde IPL kullandım.O yıllarda ki tecrübelerime dayanarak şunu söyleyebilirim ki IPL den aldığım sonuçlar lazere göre daha iyiydi. Ben IPL ciyim yani. Ama uzun vadede sonralarını bilemiyorum. Yani bitipte 2-3 yıl geçtikten sonra herikisinde de sonuçlar ne oldu bilmiyorum. Ama net birşey vardı lazer evet kalın ve siyah kıllarda etkili olur ama lazere gidenler bilir ki bir süre sonra bitmeye yakın killar incelir,tüye döner. İste o aşamada lazer asla etki etmez. Burda devreye IPL girer.Yani lazer kalın ve siyah kıllarda IPL ise hem kalın,hem siyah hemde ince ve açık renklerde etki eder.Hatta beyaz kıllara bile uygulama yapıyordum (onun yapılışı biraz daha farklı)
Ev tipi cihazlarla salon tipleri farklı cihazlar. Salon tiplerinde enerji çok daha yüksek. O yüzden profesyonel bir yerde işlemleri işin uzmanı doktor, hemşire, güzellik uzmanları yapar ve onlarda bu işin eğitimini alır.Herhangi bir olumsuzluğa sebebiyet vermemek için doğru cilt rengi, doğru kıl rengi ve enerjjnin yoğunluğu doğru hesaplanmalı..O yüzden ev tipi lazerlerde herkesin kullanacağı göz önünde bulundurularak enerji düşük tutulmuş. Yüksek enerjide yanık riski çok yüksek..
Sonuç olarak evet IPL iyidir ama ev tiplerindeki enerji düşüklüğünden dolayı beklentiyi çok yüksek tutmamak gerekir...Hiç etki etmeyecek bir doz değil ama kılın kökünü kurutur mu bunu zaman gösterecek. Bunu da yıllar sonra bizler tecrübelerimizle göreceğiz...