Pgt yontemi ile hamile kalanlar

Bende 12 yumurta toplandı sonra 4 embriyom 5 ci güne ulaştı işte 4 tane embriyonuz genetige gitti inslalah temiz gelir

Bilgi için çok teşekkür ederim

Çok geçmiş olsun, bebeğinize Allah rahmet etsin(( Bilgi için çok teşekkür ederim

Çok detaylı yazdığınız için teşekkür ederim. Embriyolara Genetik ve kromozom testi yaparken, hücreler alınıyor bu prosedür onlara ( embriyolara) zarar vere bilir mi ? Ve amniyosentez testi genetik hastalari gösteriyor mu ?

Merhaba bizim de aynı 13 14. Kromozomunda yapışma ve kopma var esimin. Benim amh 0.4 esimin sperm sayısı 2 milyon morfoloji 0 ahareketlilik %13 sormak istediğim genetik tüp bebeğe kaç tl para harcadınız 9 günde nasıl sonuç çıktı genelde 1 ay diyorlar ama?

Öncelikle çok geçmiş olsun …
Aynı durumdan muzdaribiz sanıyorum ve malesef çok zorlu yollar …
Ben Samsun’dan İstanbul’a bi umutla gittim .
Çok şükür ilk denemeyle beraber sevince ulaştım .
Rabbim bu süreçte , kimseyi hüsrana uğratmadan , zorluğu tez zamanda da kolaya çevirsin ..

Yaşınızı bilmiyorum ama AMH durumunuz biraz zorlayıcı ama imkansız değil tabi ki .Eşinizin sperm durumuyla benim eşiminki aynı ..Benim eşiminde morfoloji :0 sayı :1,5 mılyondu
Ben 30 yaş ve yumurtalık durumum embriyo oluşumunda bayağa etkendi . O sebeptendir ki embriyolar fazla olunca 5. Güne gelen 15 tane embriyoya PGT yapıldı . Bunlardan da 7 tanesi sağlıklı geldi . Ücret olarak ucu olmayan bi tedavi . 295 dolardı tane fiyatı . Sonuç olarakta ben Ağustos ayında ve yazın verdiği yoğunluk zamanında tedavim oldu . Haliyle bu durumda sonucunda erken çıkmasına sebebiyet … Zaten normal şartlarda da en geç 15 gün süre veriyorlar .

Öncelikle çok geçmiş olsun covid olmuşsunuz Rabbim en hafif şekilde atlatmayı nasip etsin. Benim yaşım 22 gecen sene yaptirmistik 2 tup bebegi de ama ilk tüp bebekte hiç yumurtam çıkmadı 2.tüp bebekte 8 yumurtam çıktı 4u Dollenip 2si 5.gune gitti ikisi de transfer edildi kimyasal olunca genetik testler yapıldı ve böyle çıktı sonuçlar. Bende de kan pıhtılaşması var. Sizin Ne güzel 15 tane embriyonuz gitmis genetige, benim oyle olmasi icin sanirim bi 6 7 sefer yumurta toplama yaptırmam gerek ki her bir tekrar 10 bin tl :) embriyo basina 295 dolar vermissiniz çok çok maliyetli olmuştur ki bu durum bizde kat kat fazlası olur malesef:/ peki embriyo dondurma ücreti, transfer ücreti vs ayriyeten ücret ödediniz mi? Birde bunları karşılama durumu olmazsa embriyoya biyopsi veya fish yöntemi önerir mısınız duymuşsunuzdur illaki. Ilginiz Içın çok teşekkür ederim. Rabbim emeklerinizin karşılığını versin sağlıkla kucağınıza alın bebisinizi:)

Allah razı olsun çok teşekkür ederim .
Rabbim inşAllah size de nasip eder, hiç umudunuz kırmayın .
Elbette yumurta çok önemli seviye de ama sayıdan çok kalite mevzusu daha ağır basıyor ..
Malesef günümüzde yediğimiz,içtiğimiz ve soluduğumuz havaya kadar herşey kimyasal zaten .

Embriyo dondurma ücreti şu şekildeydi .. Diyelim 1-3 arası embriyo sayınız var bunun için ...... tl .Diyelim ki 3-6 arası embriyonuz var yine tutar ........tl . Eğer 13. ve 14. kromozomlardaki kopma durumu çok minimal seviyedeyse fish öneririm . Fakat bariz şekilde görüntüsü belliyle gerek yok . Daha doğrusu küçük kopma/yapışma durumunu PGT görmeyebilir böyle bir risk var . Benim eşimin bariz şekilde belliydi kromozomunun parçasının olmayışı ...

Eşime FİSH yapıldı .
Embriyoya değil ..
Bunun sebebi de , sperm de ki hasar oranını görmek . Bi nevi ; eğer hasar oranı fazlaysa tedavi zorlayıcı olabilir .Ama oran 25-30 seviyelerindeyse şans her türlü vardır ve tedavinin oranı beklenilen gibi gidebilir.

Bu arada transfer ücreti ödemedik paketin içindeydi .

Bu şekilde

Eklentiler

• 16430243646271763990322138973813.jpg
    67,2 KB · Görüntüleme: 250
Merhaba,

32 yaşındayım. Bende de 7. ve 8. kromozomlar arasında resiprokal translokasyon var. Bu da, Mayıs 2020' de hamile kaldığımda herşey güzel giderken detaylı ultrasonda görünen bazı anomaliler sonucu amniyosentez ve karyotip analizi ile teşhis edildi. Maalesef Eylül 2020' de terminasyon yapıldı. Sonra Mart 2021' de normal yolla tekrar hamile kaldım fakat bu kez de Haziran ayında, bebeğin 8. haftada kalbi durduğunu öğrendik ve ilaçla düşük yaptım. Sonra bize tüp bebek yolları göründü tabii. Memorial' de (amh değerimin 1.57 olmasına rağmen), Eylül 2021' de 6 yumurta toplandı, 3' ü döllendi ve 2 tanesi 5. gün NGS' e gitti. İkisi de sağlıksız geldi. Kasım 2021 ' de 7 yumurta toplandı, 5' i döllendi ve 1 tanesi 5. gün NGS' e gitti. O da sağlıksız geldi.

Sonra merkez değiştirmenin bana iyi geleceğini düşünerek Ocak 2022' de bahçeci fulyada tedaviye başladım. Bu kez de 20 yumurta toplandı. 10 tanesi döllendi ve 3 tane embriyo 5. güne ulaştı. Bu 3 embriyodan bugün biyopsi alınarak NGS' e gönderildi. Üç embriyodan sağlıklı gelme ihtimali umarım yüksektir. Zira çok yorucu ve yıpratıcı bir süreç. Bir örnek teşkil etmesi adına ben de durumumu paylaşmak istedim.

Dualarınızı esirgemeyin lütfen olur mu.

Henüz gelmedi 2-3 haftayı bulur dediler. Genetiğe göndereli 1 hafta olmadı, bekliyoruz. İnşallah sağlıklı gelir

Peki tavsiye edeceğiniz Dr varmı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…