- 23 Ekim 2021
- 11
- 1
- 34
Merhaba, Embriyo başı 295dolar oluyor. Ancak bazı hastanelerin anlaşması oluyor. Toplu fiyat verebiliyorlar. Kaç embriyo olursa olsun şu kadar diye belirtebiliyorlar. Biraz araştırman gerek. Yılbaşı sonrası da fiyatlar değişiyo genellikle. Pgt işin içine girince biraz pahalı oluyor maalesef. İlaçlar, iğneler tüp bebek pgt derken 40 50 bin olur.Hanımlar merhaba, kulubunuza yeni katıldım. Bir kaç sualim var, ama önceden kisaca kendim hakkında yazım. 31 yaşındayım, bir yaşında kızım var, ama genetik hastamızi var ( konjenital myasteni- neuro muscle hastalık ) ben ve eşim, patoloji genin taşıyıcıyiz ( eşimle akraba değiliz, hatta farklı ülkedeniz). Gelecekte büyük ihtimalle tüp bebek pgd testle yapmak zorundayız.
Böyle bir durumda olan var mi aramizda ? Ve PGD testi yapanlar fiyatlar nasıl,çok yüksek mi ?
Onceden teşekkürler
Çok teşekkür ederim bilgi için, ve ayni doktor mu takiplik yapıyor , tüp bebek yapan ve sonra hamilelik süreçi?Merhaba, Embriyo başı 295dolar oluyor. Ancak bazı hastanelerin anlaşması oluyor. Toplu fiyat verebiliyorlar. Kaç embriyo olursa olsun şu kadar diye belirtebiliyorlar. Biraz araştırman gerek. Yılbaşı sonrası da fiyatlar değişiyo genellikle. Pgt işin içine girince biraz pahalı oluyor maalesef. İlaçlar, iğneler tüp bebek pgt derken 40 50 bin olur.
Merhaba sizin yaptirmaniz gereken Pgt Setup islemi. Bir diger adiyla Tek gen Pgtsi. Arastirmanizi bu sekilde yaparsaniz dogru bilgilere ulasirsiniz. Ben de Pgt setup yaptirdim, yaptirdigim merkezde 2500 dolar paket fiyatiydi,olusan tum embriyolar bu fiyat dahilinde inceleniyordu. Tabiiki embriyolar sadece tek gen uzerinden inceleniyor Pgt setupta, yani sizin hastaliginizdan olan veya tasiyici olan embriyolar bulunuyor.Hanımlar merhaba, kulubunuza yeni katıldım. Bir kaç sualim var, ama önceden kisaca kendim hakkında yazım. 31 yaşındayım, bir yaşında kızım var, ama genetik hastamızi var ( konjenital myasteni- neuro muscle hastalık ) ben ve eşim, patoloji genin taşıyıcıyiz ( eşimle akraba değiliz, hatta farklı ülkedeniz). Gelecekte büyük ihtimalle tüp bebek pgd testle yapmak zorundayız.
Böyle bir durumda olan var mi aramizda ? Ve PGD testi yapanlar fiyatlar nasıl,çok yüksek mi ?
Onceden teşekkürler
Merhaba,ben de şu an 23. haftamdayım ve beklenen doğum tarihim sizinle aynı gün :) Bahçecide tüp bebek tedavisi gördüm ve genetik tarama yapılmış 5.gün embriyosu transfer edildi. Açıkçası NGS ile PGT nin farkını bilmiyorum,hangisi yapıldı bize tam olarak, detaylı bilgi alamadım merkezden. 295 Euro ödedim onu biliyorum. Bu hafta detaylı ultrasonda bebeğin 1 hafta geriden geldiği söylendi ve çok endişeliyim. Doktorum genetik tarama yapıldığı için nifty test ya da amniyosenteze gerek görmüyor, sorun olmaz diyor ama ben pek rahat değilim. Siz nifty test yaptırdınız mı? doktorunuzun yaklaşımı nasıl?Merhaba sizin yaptirmaniz gereken Pgt Setup islemi. Bir diger adiyla Tek gen Pgtsi. Arastirmanizi bu sekilde yaparsaniz dogru bilgilere ulasirsiniz. Ben de Pgt setup yaptirdim, yaptirdigim merkezde 2500 dolar paket fiyatiydi,olusan tum embriyolar bu fiyat dahilinde inceleniyordu. Tabiiki embriyolar sadece tek gen uzerinden inceleniyor Pgt setupta, yani sizin hastaliginizdan olan veya tasiyici olan embriyolar bulunuyor.
Ayriyetten Down sendromu gibi rahatsizliklari da elemek isterseniz, ekstradan Ngs yaptirmaniz gerekir. Onun da maliyeti embriyo basina 295 dolardi benim merkezde. Ben bunu da yaptirdim, iki kez genetik taramadan gecmis embriyoyla su an hamileyim. İnsallah darisi basinizaakliniza takilan bir sey olursa yardimci olmak isterim
Merkezim Sisli Memorial'di, genetikli tup bebek icin tek gecerim
Kalp atışını duyana kadar ve bazı testleri yapana kadar aynı doktorla devam ettik. Sonrasında başka doktora geçiş yaptıkÇok teşekkür ederim bilgi için, ve ayni doktor mu takiplik yapıyor , tüp bebek yapan ve sonra hamilelik süreçi?
Merhaba, hayirli olsun ve saglikla kucaginiza almak nasip olsun insallahMerhaba,ben de şu an 23. haftamdayım ve beklenen doğum tarihim sizinle aynı gün :) Bahçecide tüp bebek tedavisi gördüm ve genetik tarama yapılmış 5.gün embriyosu transfer edildi. Açıkçası NGS ile PGT nin farkını bilmiyorum,hangisi yapıldı bize tam olarak, detaylı bilgi alamadım merkezden. 295 Euro ödedim onu biliyorum. Bu hafta detaylı ultrasonda bebeğin 1 hafta geriden geldiği söylendi ve çok endişeliyim. Doktorum genetik tarama yapıldığı için nifty test ya da amniyosenteze gerek görmüyor, sorun olmaz diyor ama ben pek rahat değilim. Siz nifty test yaptırdınız mı? doktorunuzun yaklaşımı nasıl?
içimi rahatlattınız çok teşekkür ederim :) çok güzel açıklamışsınız, bu kadar bilgi sahibi değildim açıkçası. Siz de sağlıkla alın bebeğinizi kucağınıza inşallah, Allah dileyen tüm arkadaşlara da bu mutluluğu nasip etsin :)Merhaba, hayirli olsun ve saglikla kucaginiza almak nasip olsun insallahsizin genetik bir hastaliginiz yoksa yaptirdiginiz islem Ngs dir.Tum kromozonlar anomali var mi diye incelenmistir.
Nifty testinde de ayni sey inceleniyor biliyorsunuz, hatta Ngs den daha az bolgeye bakiyorlar. Kromozom 21, 18 ve 13 e bakiyorlar fetal dna testlerinde. Cunku yasamla bagdasan kromozom anomalileri bu kromozomlar uzerinde gerceklesiyor. Diger kromozonlardq anomali oldugunda yasamla bagdasmadigi icin erken donemde dusukle sonuclaniyor
Su anki teknolojide NGs ve fetal dna testlerinin yanilma payi esit, %1 civarinda. Ama bazi perinatologlar embriyoyken yapilan ngs nin dogru bilgi vermeyecegini, ana rahminde bolunmeye devam ederken yeniden anomali olusturabilecegini savunuyor. Ngs icin embriyodan cok ufak bir biyopsi aliniyor ve bunun tum embriyoyu temsil edemeyecegini de savunanlar var.
Nifty, fetal dna yaptirmak benim de kafama cok takilmisti zamani geldiginde. İki doktora takibe gidjyordun.Biri perinatolog ve cok pimpirikli, digeri normalkadin dogum. Perinatolog olan illa yaptirmalisin diyordu digeri Ngsli oldugu icin hic gerek yok dedi. Biz de detayli icin iyi bi perinatologa gittik, olcumler cok sukur iyi cikti, bir sikinti gormedi ve fetal dna icin de, eger hastaneye para kazandirmak istiyosaniz yaptirin yorumunda bulundu
Bir hafta geriden gelmesi cok normal, onu hic kafaniza takmayin. Gunu gunune her olcumu gununu tutturan bebek nadirdir.
Selam aynı durumdayiz eşimle kan bağım yok akraba degiliz ama milyon da bir görülen hastalık ilk çocuğunuzda meydana çıktı araştırmalar sonucu eşimle ben taşıyıcı çıktık bebeğimi 8 aylıkken kaybettik doktorumuz pgd yöntemi dedi bizde tüp bebek tedavidine başladık genetige 12 embriyoya 2100 dolar odedeik artık tüp bebek tedavisi artı ilaç toplam 40 bin TL yi buldu şuan embriyolarimiz genetige gitti bekliyoruz hayırlı haberleriHanımlar merhaba, kulubunuza yeni katıldım. Bir kaç sualim var, ama önceden kisaca kendim hakkında yazım. 31 yaşındayım, bir yaşında kızım var, ama genetik hastamızi var ( konjenital myasteni- neuro muscle hastalık ) ben ve eşim, patoloji genin taşıyıcıyiz ( eşimle akraba değiliz, hatta farklı ülkedeniz). Gelecekte büyük ihtimalle tüp bebek pgd testle yapmak zorundayız.
Onceden teşekkürler
İyi günler acaba embriyolariniz genetikten kaç günde sonuçlandı bizde bekliyoruz daMerhaba,ben de şu an 23. haftamdayım ve beklenen doğum tarihim sizinle aynı gün :) Bahçecide tüp bebek tedavisi gördüm ve genetik tarama yapılmış 5.gün embriyosu transfer edildi. Açıkçası NGS ile PGT nin farkını bilmiyorum,hangisi yapıldı bize tam olarak, detaylı bilgi alamadım merkezden. 295 Euro ödedim onu biliyorum. Bu hafta detaylı ultrasonda bebeğin 1 hafta geriden geldiği söylendi ve çok endişeliyim. Doktorum genetik tarama yapıldığı için nifty test ya da amniyosenteze gerek görmüyor, sorun olmaz diyor ama ben pek rahat değilim. Siz nifty test yaptırdınız mı? doktorunuzun yaklaşımı nasıl?
Benim bir aya geldiİyi günler acaba embriyolariniz genetikten kaç günde sonuçlandı bizde bekliyoruz da
Ben de PGT li tüp bebek yaptırdım .Selam aynı durumdayiz eşimle kan bağım yok akraba degiliz ama milyon da bir görülen hastalık ilk çocuğunuzda meydana çıktı araştırmalar sonucu eşimle ben taşıyıcı çıktık bebeğimi 8 aylıkken kaybettik doktorumuz pgd yöntemi dedi bizde tüp bebek tedavidine başladık genetige 12 embriyoya 2100 dolar odedeik artık tüp bebek tedavisi artı ilaç toplam 40 bin TL yi buldu şuan embriyolarimiz genetige gitti bekliyoruz hayırlı haberleri
Hipofosfatasya çok nadir görülen hastalık bebeğim çok mücadele etti yaşamak için bizde çok cabaladik ama o melek oldu turkideye 5-6 çocukta varBen de PGT li tüp bebek yaptırdım .
Nasıl bi hastalık çıktı sizde ,adı nedir ?
Transfer oldunuz muBen de PGT li tüp bebek yaptırdım .
Nasıl bi hastalık çıktı sizde ,adı nedir ?
Transfer oldunuz muBenim bir aya geldi
Benim düşük problemim var transfer oldum oda düştüTransfer oldunuz mu
Rabbim sizede isteyen herkese nasip etsn inşallah Allah'tan ümit kesilmezBenim düşük problemim var transfer oldum oda düştü
Çok çok geçmiş olsun …Hipofosfatasya çok nadir görülen hastalık bebeğim çok mücadele etti yaşamak için bizde çok cabaladik ama o melek oldu turkideye 5-6 çocukta var
Öyle tabiki rabbim bu yolda olanlara güç kuvvet versin bizde çıktık bu yola şuan embriyoLarimoz genetikte bekliyoruz hayırlı haberler aliriz peki sizin kaç tane embriyonuz genetige gitti kaç tane sağlıklı geldi özel degilse söyler misinizÇok çok geçmiş olsun …
İlk defa duyuyorum , gerçi duymadığımız bilmediğimiz o kadar sinsi hastalıklar var ki ..
Sanırım sizin tek gen için tarama yapılması gerekiyor PGT işleminde .
Ben transfer oldum , çok şükür tuttu ama Rabbim bilir kucağımıza alana kadar malesef stres efham bitmiyor.Gerçi şu zaman da çok zor tedaviler ama çare buysa Rabbim kolaylık versin
Benim eşimde translokasyon vardı .Öyle tabiki rabbim bu yolda olanlara güç kuvvet versin bizde çıktık bu yola şuan embriyoLarimoz genetikte bekliyoruz hayırlı haberler aliriz peki sizin kaç tane embriyonuz genetige gitti kaç tane sağlıklı geldi özel degilse söyler misiniz