gordugum her cocukta omrumun bi yarisi kaliyo
icim yaniyo hamile birini gorunce
hayal bile edemiyom kendimi hamileyken o kadar imkansiz geliyo
ruyama bile girmiyo
Ya tatlım kusura bakma fazla internete giremiyorum yeni gördüm yazdıklarını ama sana sadece şunu söylicem.
1. Yalnız değilsin bizim gibi binlerce insan aynı sorunu yaşıyor.
2. Çaresiz değil ve daha yolun çok başındasın, tedavilere başlayınca ne kadar kolay olduğunu göreceksin.
3. Bu zaman zarfında umarım eşinde anlayışlı birisi ise seni zaten tek anlayıp hep destek olması gereken kişi o. Bu arada o kendini suçlu hissediyorsa asıl iş sana düşer bu olayın sende bıraktığı izleri ona yansıtma sakın.
4. Ben ilk çocuk denemesi yaptığımız yıl her adet olduğumda deli gibi ağladım. Sonra aşılama tedavileri boyunca her negatifte ağladım. Sonra ikiz hamilelik elde ettik. İlk bebeği 7 haftalık kaybettim ağladım. 12. haftada bebeğimin normal gelişmediği anlatıldı sebebin benim kromozom yapım olduğu tespit edildi gebelik sonlandırıldı. Çoookkk ağladım. Hatta defalarca öleyim dedim. Eşimin hayatının benim yüzünden mahfolduğunu düşünüp onu ölesiye sevsemde boşanalım diye ağladım. Sonra ilk
tüp bebek denemsinde hiç sağlıklı embriyo çıkmadı günlerce ağladım ve hiç ümidim kalmadı. Sonra 4 ay sonra kendiliğimden hamile kaldım ama gelişmedi kendiliğinden 6. haftada düştü çok ağladım. Ve şimdi ilk mucize gerçekleşti sağlıklı tek bir embriyo bulundu ve belki karnımda belki çoktan gitti ama yinede hep şükrederek bekliyorum. Allah'ın izniyle en hayırlı haberi cuma günü kesin olarak alırız inşallah. Yani şunu anlatmak istiyorum Allah mücadele gücü ve sağlık verdikçe devam etmeliyiz.
Ben de her çocuklu birilerini gördükçe, tv'de çocuklu reklamları gördükçe, her dizide habire hamile kalanları gördükçe, etrafımda sürekli doğuran konu komşu arkadaş akraba gördükçe hala ağlıyorum, sadece çok şükür eşim hala bana sabrediyor.
İstersen en yakınındakiler eğer çocukla ilgili sürekli sorular soruyorlarsa al karşına anlatmak istediğin kadarını ve istediğin şekilde anlat, unutma aslında kimseye hesap vermek zorunda değiliz. Kendine iyi bak selamlar