- Konu Sahibi Kavimlergocu
- #51.621
İlk kez bırının hıkayesıne cok yakın hıkayem bana umut oldunuz 3 yıldır sağlıklı embrıyo bulamıyoruz acaba gercekten ilaç dozları ile mi ılgılı Yaptıgınız farklı bırsey var mıydı sızın adınıza okadar mutlu oldum kiBen 2 senedir uğraşıyorum bu 5. Yumurta toplama oldu. Havuz işlemi yapıldı bana. Toplamda 15 yumurtam trizomili çıktı. Tedaviye ilk başladığımızda 6 tane yumurta toplanmisti 2 tanesi transfer edildi 9 haftalıkken kalbi durdu ve kürtaj oldum. Kürtaj materyalini genetiğe gönderdik trizomi çıktı. Orda doktor kötü şans dedi iyi peki dedik bizde çünkü genetik bir problemimiz yoktu. Sonra 2 daha transfer edildi. Onlar da düşünce dedik tamam burda bı sorun var.
Bundan sonraki aşamalarda ngs yapmaya karar verdik ve havuz yöntemiyle toplanan tüm yumurtaları genetiğe gönderdik ve hepsi hasta çıktı. Doktor bu sefer ilaçlarını azalticam çünkü bazen ilaçlar da kaliteyi bozar dedi ve klomen ve iki günde bir 150 doz gonalf verdi. Bununla da yüksek doz ilaç vurulmamla aynı sayıda yumurta oluştu ve toplandı 2 tanesi genetikten sağlıklı geldi çok şükür. İki sene boyunca ilk defa yani. Cidden ilaçlar yumurtaların kalitesini bozuyornus bunu görmüş olduk.
Buradan genetik problemi olmayıp da yumurtaları trizomi monozomi olanlara sesleniyorum; az doz ilacla denemeyi konuşsunlar doktorlarıyla. Doktorlar genelde istemez az doz ilaç az yumurta oluşturacağı kanısıyla ancak bu bence doğru bir yaklaşım değil. Mesela bende günde 450 doz gonal f vuruldugum zaman da 3 tane yumurta toplanmisti hatta bir denemede 1 tane toplandığı bile oldu ve az doz ilacla da 3 tane toplandı. Bu arada benim toplanan tüm yumurtalarimin hepsi 5. Güne gidiyordu hasta olanlar dahil ve hepsi 1. Kaliteydi. Böyle kaliteli görünmesi kimseyi yanıltmasın hepsi hastaydı sonuç olarak.
Bakalım transferim Ekim ayında olur heralde. Çok heyecanlıyım. Dua edin bana nolur. Neyse çok uzattım Allah herkesin gönlüne göre versin, isteyenin kucağını boş birakmasin.