Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Amin canım amin sağlıklı evlatlarımız olur inşaallah bu genetik illeti mahfetti bizi tüp bebek doktorum öyle bir riskten bahsetmemişti sadce gebe kaldığımda amniyosentez isteyince çok şaşırmıştım korkularımız bi türlü bitmiyor maalesef inşaallah hepimiz sağlıkla kavuşuruz bebeklerimize. sizde içinizi ferah tutun

Arkadaşım içini ferah tut Allah a güven. O ne verirse hayırlısını verir.insallah saglikla gelir bebeklerimiz. Ben geçen sene 3 başarısız deneme yaşadım tutmadığı için doktor sizin taşıdığınız hastalık dışında kromozom anomalisi vardi belki ondan tutmadı dedi. Yani dawnsendromu ya da trizomi gibi . Rahim kromozom ano.alisi olan bebekleri kabul etmiyormuş. O yuzden bu seneki denemelerde once pgt ile bizim hastalığı eledi saglikli çıkanlara ngs (kapsamlı kromozom analizi ) yapti sonra tuttu. Senin sadece pgt ile tütmüş cok sukur sagliklo bir bebek annesi o

Siz nerede tup bebek yaptınız ve amniyosentezi tup bebek doktorum mu önerdi. Benim tup bebek doktorum 2li ve 4 lü taramalarda bile gerek yok dedi. Ve bu merkezde tanıştığım bizim hastalığınızı taşıyan iki çift vardi onlar sadece pgt ile bebeklerini kucakladılar ve bebekleri cok sagliklo masallah

Amin aminnn inşallah dua etmekten başka çaremiz yok

Keşke benim doktorum da hiç riskten bahsetmeseydi bana bende bu kadar tedirgin olmazdım inanın sizi de tedirgin ettiysem kusura bakmayın ama ilk başladığımda %1 bile değil risk denildiğinden şimdi nerdeyse %7 lere 8 lere çıkardılar bu risk durumunu
Ve ben yeğenim hasta gözümüzün önünde dünyaları versek tedavisi yok bu yüzden daha da korkuyorum
Ama tevekkül etmekten başla çarem de yok
Rabbim hayırlısını versin inşallah sağlıklı bebeklerimize kavuşuruz

Allah yeğenine sifalar versin cnm. Genetik nerede yapıldı sizin cok merak ettim. Çünkü memorial,acıbadem ve genart 100 de 1 diyor. Ve şimdiye kadar pgt lı embriyolardan hasta doğan olmamis

Allah yeğenine sifalar versin cnm. Genetik nerede yapıldı sizin cok merak ettim. Çünkü memorial,acıbadem ve genart 100 de 1 diyor. Ve şimdiye kadar pgt lı embriyolardan hasta doğan olmamis

Amin canım inşallah hergün bi umut bekliyoruz tedavileri takip ediyoruz bi gün mutlaka yavaşlatma veya hastalığı durdurma olacak o günü bekliyoruz bizde rabbimin izniyle küçücük çocuklar bu ağır hastalıklarla erimicekler
İlk görüşmeye gittğimde %1 risk demişlerdi ve yüzde bir risk insanı rahatlatan bi rakam ben çok güvenerek ve tmm inşallah bebeğim sağlıklı olcak diye başladım
Birinci deneme tutmadı ikinci denemede bebek kızmış tutunamadı ikinci denemede doktorum ille kız olanı koyalım diye ısrar etti işte bu testlerin % 3 ila %8 oranında yanılma payı var diye kimse söylemez bunu size tek gen hastalıklarında gen çok büyük risk düşük olsada var diye benim bütün güvenimi yerle bir etti sonuç olarak sağlıklı bi bebek istiyodum erkek kız ayrımım hiç yok zaten şu cinsiyeti de transfer edelim diye hiç sormadık bile doktorum kendi kendine beni de gerdi ve sonuç olarak kız bebeğim de tutunmadı elimde 3 erkek embriyo kaldı mustafa beyle görüşmüş Mustafa bey de testlerin güvenilirliği yüksek neden bu şekilde konuştun diyip doktoruma açıkcası biraz kızmış hastanın gelme amacı bu yanlış yönlendirme diye doktor yanlış konuştuğunu işte panik yaptığını çocuğun sağlıklı olma ihtimalini düşünmem gerektiğini söyledi ama aklıma o kuşkuyu düşürdü bugün ister amniyosentez yaptır istersen bekle dedi bende aldırmayı düşünmüyorum diyince sadece öğreniriz vicdani olarak dedi
Ama bugün beni bi nebze rahatlatan sen oldun allah senden razı olsun inşallah sağlıkla bebeğini alırsıb kucağına doğru yönlendirileimeye doğru düşünmeye ihtiyacım var
Bu arada bahçecide tedavi görüyorum biraz uzun oldu kusura bakma canım

Allah sağlıkla sihhatle kkavuştursun bebeklerimizi bol dua edelim saglikli bebekler icin bebek hasretiyle yananlar ve şifa bekleyen hastalar için cnm

Evet tutmuştu ama düşük oldu o gebeliğim demek ki kromozom anomalisi vardı ondada. Dua etmekten başka bişi gelmiyor elden maalesef

Ayy sen ne güzel konuşuyorsun ya öyle bi rahatlatıyosun ki Allah senden razı olsun içimi ferahlatıyosun. Şişli memorialde yapmıştık çok araştırmıştım ve labovatuarı çok iyi diye orayı tercih etmiştim 2 denemedende sonuç alamadım ama gayet memnundum doktorlardan ilgililerdi. İlk dnemede gebr kalınca tüo bebek doktorum arayıp ilerleyen haftalarda amniyosentez yapmamı istemişti ama gebeliğim devam etmedi o yüzden baktıramamıştık.

Yok canım olur mu ne kusuru sizi çok iyi anlıyorum bende deli gibi bu soruların crvabını arıyorum birbirimize yardımcı oluruz. Sizede böyle risklerden bahsedip korkutmasalardı keşke. Tedavisi olmayan hastalıklar oluncada çok zor biliyorum bizimde çaresi yok maalesf. Allah tan ümidinizi kesmeyin.

İnşallah bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alırız
Rabbim tüm isteyenlere sağlıklı çocuklar nasip etsin
Evet çok zor keşke böyle bi konuşma doktorumla olmasaydı ama oldu malesef umarım korkulan olmaz kimse için umut kırılması belirsizlik çok feci bişey

Lodos

Lodos duy beniii

Arkadaslar bisey sorcam.benim trasferim olcak ama dondurulmus embriyo adetimi bekliyorum.takipler nasil oluyo acaba yani adetin ardinda kac sefer ultrasyina giriliyo nezaman trasfer ediliyo bilginize ihtiyacim var.kafama takildi

Arkadaslar bisey sorcam.benim trasferim olcak ama dondurulmus embriyo adetimi bekliyorum.takipler nasil oluyo acaba yani adetin ardinda kac sefer ultrasyina giriliyo nezaman trasfer ediliyo bilginize ihtiyacim var.kafama takildi
15-18 gun icinde oluyorsun transferini adetinden itibaren. Adetinin ikinci ya da ucuncu gunu ilk muayene sonra bir hafta sonea bir kere daha muayene sonra rahmin durumuna gore bir kere daha muayene edip transfer gununu soylerler hayirli olsun

15-18 gun icinde oluyorsun transferini adetinden itibaren. Adetinin ikinci ya da ucuncu gunu ilk muayene sonra bir hafta sonea bir kere daha muayene sonra rahmin durumuna gore bir kere daha muayene edip transfer gununu soylerler hayirli olsun
Cok sagol.ilac falan kullaniliyomus hangi ilaclar kullaniliyo acaba...

Atkadaşlar lodos vurgununu gördüm ama sizin aranızda var mı marker kromozom ve translokasyonu olan pgt ile gebelik elde eden? Ama altınj çiziyorum 46xy+ marker kromozom olan duyduğunuz varmı, benim ilk denememde tam tamına 16 5. Gün embriyom oldu biliyor musunuz? Pgt yapıldı translokasyonsuz olan sadece 2 tane çıktı. Bunlarda da ngs sonucu tirizomi çıktı . Tam 16 embriyomun hepsi çöpe gitti. İlaç tedavisiyle kendme geldim , 2. Denemede 5. Güne bile gelmedi embriyolar dediler. Ama sadece 1.5 ay sonra denemiştim memorrialde cem demirel denen doktor bana biraz beklememi önermedi bile. Sperm tese ike alındı eşimden son tüpümüzü de bu ay denicez. Ama doktor ngs yapmayız zaten trizomi varsa tutmaz düşer dedi. Artık bu gruplara girmiyordum hayatım kararmıştı ve hiç bizim hastalıktan yok yani marker kromozom olan bir kişi ye yazdım ama cevap vermedi. 7 milyonda 1 kişide oluyormuş bu genetk durum. Ben de öyöe biriyke evliym. Yine de şükürler olsun kolumu bacağımız var sağlıklıyız ama evladımız yok. Lütfen market kromozom olan varsa biri bana destek için umut olmak için yazabilir mi? Teşekkürler hepimiz inşallah anne olabiliriz.

Marker sendromunu ilk defa duyuyorum canım bende de translokasyon var nisanda benden de 18 yumurta toplandı ama 5. güne hepsinin gelişimi durdu pgt olmadı her ay kadınların yumurtaları farklılık göstereblyomuş umarım bi daha ki denemelerimizde kaliteli ve sağlıklı embriyolarmz oluşur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…