- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #49.101
Iki kez bebegimi kaybettim dagal yolla hamile kalmistim .genetik olarak problemimiz yok esimde de bendede.tup bebege basvurduk.embriyolar 5.gune gelince biyopsi alindi.genetige gitti.5 embriyonun icinde 2 saglam geldi.3 dede farkli kromozomlarda anomaliler cikti.genetige gondermek istiyorsaniz 5.gun embriyosundan biyopsi alinmasi lazim sonra dinduruluyor.dondurulmus embriyolardan biyopsi alinmadigini biliyorumMerhaba arkadaşlar. Ben kasım 2017 tüp bebebepe başladım öncesinde yumurtaları geliştirmek için iğneler oldum. Zamanı gelince yumurtaları topladılar. 3. Gün transfer oldu. Sağlıklı emriyolarım olduğu söylendi. Ben bebeğimi kaybettim kromozom 21 hastalık ve kordon genişlemesi çıktı? Şimdi 2 tane dondurulmuş emriyom var 4 ay sonra transfer ederiz dedi doktorum. Bizde yumurtadan bebeğin hasta olup olmadığına bakılıyormuş dedim bizimkine bakıldımı dedim? Dediğiniz 1000 euroluk bir işlem dedi. Çok gereksiz dedi herşeye bakılmıyor gibi birşeyler anlattı ayrıca dondurulmuş emriyolarıma test yapılamıyacağı yeniden sil baştan yaptırmam gerektiğini söyledi. Bu arada yaşım 40. Öncesinde eşimin ve benim genetik ve kan pıhtılaşması teslerimiz sorunsuz geldi. Size sorum olacak siz yumurtalara ne işlemler yaptırdınız. Ben donmuş 2 emriyoma test yaptırabiliyormuyum ve ne yaptırmam gerek yardımcı olurmusunuz lütfen...
Teşekkürler... ben bu konuları çok bilmiyorum. Bu testleri önceden bilmiş olsam yaptırdım. Şimdi böyle madur olmazdımIki kez bebegimi kaybettim dagal yolla hamile kalmistim .genetik olarak problemimiz yok esimde de bendede.tup bebege basvurduk.embriyolar 5.gune gelince biyopsi alindi.genetige gitti.5 embriyonun icinde 2 saglam geldi.3 dede farkli kromozomlarda anomaliler cikti.genetige gondermek istiyorsaniz 5.gun embriyosundan biyopsi alinmasi lazim sonra dinduruluyor.dondurulmus embriyolardan biyopsi alinmadigini biliyorum
Doktorlara göre zaten hiçbişeye gerek yok bikere ablacım senin yaş 40 olduğu için doktorun sana ilk sunacagı şey olmalıydı ngs yani emriyolara genetik be kromozomsal yönden bakılıp sağlıklı olan trasfer edilmeliydi ..doktora bakya gereksiz ve herşey çıkmıyo mu dio işte resmen ticaret yapıyo rabbim iyilerle karşılaştırsın..ablacım şimdi donmuş emriyoyada bakılıyo ama kaçıncı gün donduruldu emriyolarTeşekkürler... ben bu konuları çok bilmiyorum. Bu testleri önceden bilmiş olsam yaptırdım. Şimdi böyle madur olmazdım
Ben sormadım kaçıncı gün donduruldu diye. Kaçıncı gün olmalı? Doktorumada çok inanıp güveniyordum çok canım sıkıldı.Doktorlara göre zaten hiçbişeye gerek yok bikere ablacım senin yaş 40 olduğu için doktorun sana ilk sunacagı şey olmalıydı ngs yani emriyolara genetik be kromozomsal yönden bakılıp sağlıklı olan trasfer edilmeliydi ..doktora bakya gereksiz ve herşey çıkmıyo mu dio işte resmen ticaret yapıyo rabbim iyilerle karşılaştırsın..ablacım şimdi donmuş emriyoyada bakılıyo ama kaçıncı gün donduruldu emriyolar
Merhaba. Sadece yaşınızdan dolayı bile embriyolara NGS uygulanmalıydı. Bende ve eşimde de genetik hiçbir sorun çıkmadı ama 5 düşüğüm var. (39 yaşındayım)Ve hepsinde de kromozom bozukluğu çıktı. Kaldı ki yerleştirilen embriyonuzda trizomi21 varmış. Şu an toplanan yumurtalarınıza yapılacak birşey yok. Belki de sağlıklılar. Deneyip görebilirsiniz. Ama tutmazsa ve yeniden denemek isterseniz mutlaka NGS li tüp bebek yaptırın. NGS testi birçok merkezde embriyo başına 300 USD + KDV dir.Merhaba arkadaşlar. Ben kasım 2017 tüp bebebepe başladım öncesinde yumurtaları geliştirmek için iğneler oldum. Zamanı gelince yumurtaları topladılar. 3. Gün transfer oldu. Sağlıklı emriyolarım olduğu söylendi. Ben bebeğimi kaybettim kromozom 21 hastalık ve kordon genişlemesi çıktı? Şimdi 2 tane dondurulmuş emriyom var 4 ay sonra transfer ederiz dedi doktorum. Bizde yumurtadan bebeğin hasta olup olmadığına bakılıyormuş dedim bizimkine bakıldımı dedim? Dediğiniz 1000 euroluk bir işlem dedi. Çok gereksiz dedi herşeye bakılmıyor gibi birşeyler anlattı ayrıca dondurulmuş emriyolarıma test yapılamıyacağı yeniden sil baştan yaptırmam gerektiğini söyledi. Bu arada yaşım 40. Öncesinde eşimin ve benim genetik ve kan pıhtılaşması teslerimiz sorunsuz geldi. Size sorum olacak siz yumurtalara ne işlemler yaptırdınız. Ben donmuş 2 emriyoma test yaptırabiliyormuyum ve ne yaptırmam gerek yardımcı olurmusunuz lütfen...
Benim bildiğim kadarıyla dondurulmadan önce örnek alınmalıydı, alınmadığı için şu anki embriyolarına yapılacak bir şey yok maalesef.Ben sormadım kaçıncı gün donduruldu diye. Kaçıncı gün olmalı? Doktorumada çok inanıp güveniyordum çok canım sıkıldı.
Çok teşekkürler verdiğiniz bilgi işşn .bende kalan emriyolarımı denemek veya denememek için hazirana kadar düşünme şansım var. Zaten doktorunda dediği hiçbirşeyin garantisi yok diyor. Özel de olmama karşın neden bana bu testler yapılmadı. Hepsini soracağım inşallah 2 hafta sonra randevum var.Merhaba. Sadece yaşınızdan dolayı bile embriyolara NGS uygulanmalıydı. Bende ve eşimde de genetik hiçbir sorun çıkmadı ama 5 düşüğüm var. (39 yaşındayım)Ve hepsinde de kromozom bozukluğu çıktı. Kaldı ki yerleştirilen embriyonuzda trizomi21 varmış. Şu an toplanan yumurtalarınıza yapılacak birşey yok. Belki de sağlıklılar. Deneyip görebilirsiniz. Ama tutmazsa ve yeniden denemek isterseniz mutlaka NGS li tüp bebek yaptırın. NGS testi birçok merkezde embriyo başına 300 USD + KDV dir.
benimde kafam karıştı neyapacam artık bilmiyorum.Benim bildiğim kadarıyla dondurulmadan önce örnek alınmalıydı, alınmadığı için şu anki embriyolarına yapılacak bir şey yok maalesef.
Ben bu forumdan çok şey öğrendim. Doktorumu ona göre seçtim ve tedavim de müdehale etmem gereken yere müdehale ettim. Dr gerek yok dese bile ısrarla NGS istemelisin. Bu foruma bir göz at istersen, çok yararlı bigiler var.Çok teşekkürler verdiğiniz bilgi işşn .bende kalan emriyolarımı denemek veya denememek için hazirana kadar düşünme şansım var. Zaten doktorunda dediği hiçbirşeyin garantisi yok diyor. Özel de olmama karşın neden bana bu testler yapılmadı. Hepsini soracağım inşallah 2 hafta sonra randevum var.
Burayı okuyorum yeri geldikçe geçmişlerede bakıyorum. Baya çok şeyler var. Kafam şimdilik allak bullak inşallah zamanla netleşecek.Ben bu forumdan çok şey öğrendim. Doktorumu ona göre seçtim ve tedavim de müdehale etmem gereken yere müdehale ettim. Dr gerek yok dese bile ısrarla NGS istemelisin. Bu foruma bir göz at istersen, çok yararlı bigiler var.
Tabiki ngs yaptırın ptgde belli kromozomlara bakılıyo ama ngsde bütün kromozom ve genlere bakılıyo sizin için yaşınız itibariylede ngs en iyi yöntem Allh kolaylık versinSelamlar ngs ile pgt farki nedir acaba?
41 yaşındayım 3. Deneme için başlayacağım
Hangisini yaptirmaliyim embriyom oluşursa?
Merhaba,Selamlar ngs ile pgt farki nedir acaba?
41 yaşındayım 3. Deneme için başlayacağım
Hangisini yaptirmaliyim embriyom oluşursa?
Merhaba,Burayı okuyorum yeri geldikçe geçmişlerede bakıyorum. Baya çok şeyler var. Kafam şimdilik allak bullak inşallah zamanla netleşecek.
Çok teşekkürler canım benim. Bende bunu da düşünüyorum. Tabi 12 sinde dr kontrolğm var burada sonra türkiyede ki tüp bebek doktorumla konuşup karar vereceğim ozamaba daha da netlelecektir.Merhaba,
Sizde genetik sorun yoksa yani herhangi bir tasşıyıcılık vs yoksa belki de transfer edilen trizomi 21 gebeliğiniz doğal yolla gelişipde herkesin başına gelebikecek bir anomali vakası olabilir. Eğer genetik test yapılmadıysa embriyoların fiziksel kalitesine göre bu embriyo sağlıklı deyip transfer ediliyor. diğer embriyolarınız transfer edilse ve gebelik oluşup devam ederse 11. Haftada hemen cvs bakılsa?? Cvs'de neredeysr kesin sonuç çıkıyor. Eğer yine anomali taşoyan bir gebelikse sonlandırma ve kürtaj oluyor. Tabii yine de burada sizin psikolojiniz çok önemli. Cvs sonucu kötü çıkarsa bunu kaldırabilecek gücünüz varsa bu işi belki düşünebilirsiniz sırf embriyolarınız ziyan olmasın diye. Karar sizin ve doktorunuzun yönlendirmesi çok önemli.
Allah sizin, hepimizin yardımcısı olsun.
merhaba benim genetiğe gittiği halde kalbi durdu ve doktorumun açıklaması da ngs ye giden embriyonunda kesinirliliği olmadığı ve ngs ye giden ve sağlıklı geldi diye sağlıklı gebelik devam eecek birşey yok dedi. Bildiğim kadarıyla eleniyor embriyolar ama %80devam edebilecek bir embriyo iken %20 düşük tehlikeside bizi buldu umarım siz yaşamazsınız.Benim de embriyolarim genetige gititi merak ettigin genetige gittigi halde dusuk tehlikesi devam ediyormu.dna hasari olanlar genetikte ortaya cikip elenmiyor mu acaba.kusura bakmayin bilgim yok ve cok endiseliyim
Çok teşekkür ederim cevabınız için.Tedavi ankara genartta doktorum aysun baltaci
Valla ne etcez şaşdık yaa ngsden bile sağlıklı gelse sonra anne karnındamı gidişatı değişiyo ozamn rabbime sığınıp vücudumuza güvenim doğal yapmakmerhaba benim genetiğe gittiği halde kalbi durdu ve doktorumun açıklaması da ngs ye giden embriyonunda kesinirliliği olmadığı ve ngs ye giden ve sağlıklı geldi diye sağlıklı gebelik devam eecek birşey yok dedi. Bildiğim kadarıyla eleniyor embriyolar ama %80devam edebilecek bir embriyo iken %20 düşük tehlikeside bizi buldu umarım siz yaşamazsınız.
Allah yardimciniz olsun.bilmiyorum ki o kadar korkuyorum.2 kere kendiliginden hamile kaldim ama kalp atisi durdu.tupe basladik 5 embriyodan 2 si saglam geldi.rahimle ilgili ve benimle ilgili butun testleri yaptirdim.1 yil olacak tam bir yildir istanbula gelip gidiyorum.mayista transfer olacak.olumsuz olursa o kadar uzulurum ki rabbim bizlere yardim etsinmerhaba benim genetiğe gittiği halde kalbi durdu ve doktorumun açıklaması da ngs ye giden embriyonunda kesinirliliği olmadığı ve ngs ye giden ve sağlıklı geldi diye sağlıklı gebelik devam eecek birşey yok dedi. Bildiğim kadarıyla eleniyor embriyolar ama %80devam edebilecek bir embriyo iken %20 düşük tehlikeside bizi buldu umarım siz yaşamazsınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?