• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Valla ne etcez şaşdık yaa ngsden bile sağlıklı gelse sonra anne karnındamı gidişatı değişiyo ozamn rabbime sığınıp vücudumuza güvenim doğal yapmak
Merhaba,
Aynen dediğiniz gibi arkadaşım. Dün 2 hatta 3, bugün de 1 genetikçi ile görüştüm. Çok ciddi bilgiler aldım. Biri şöyle birley söyledi bana. (Bende dengeli translokasyon var bu arada.) Dedi ki mesela 3. Gün veya 5. Günde parça alıp embriyodan cgh, fish veya ngs yapıyoruz. Aldığımız parçanın embriyoyu büyük olasılıkla temsil ettiğini düşünüyoruz. Ancak yine de çok düşük olasılık da olsa embriyo gelişimi devam ettiği için genetik yapısı değişebilir. İşte bu nedenle gebelik devam ederse yine de cvs veya amniyosentez öneriyoruz dediler.

merhaba benim genetiğe gittiği halde kalbi durdu ve doktorumun açıklaması da ngs ye giden embriyonunda kesinirliliği olmadığı ve ngs ye giden ve sağlıklı geldi diye sağlıklı gebelik devam eecek birşey yok dedi. Bildiğim kadarıyla eleniyor embriyolar ama %80devam edebilecek bir embriyo iken %20 düşük tehlikeside bizi buldu umarım siz yaşamazsınız.
Evet bunu maalesef bana da söylediler. Pgt yapılır tutunur gider bsmbaşka bir uyumsuzluk sorun çıkabilir dediler. Genetikçilerin zaten ödü kopuyor. Dün konıştuğum bir genetikçinin ağzı yanmış galiba sürekli bana dava açarsınız şöyle olursa böyle olursa dedi durdu. Garanti veremiyoruz çünkü çok ince detaylar içeren çok önemli çalışmalar vs dedi.

Çok teşekkürler canım benim. Bende bunu da düşünüyorum. Tabi 12 sinde dr kontrolğm var burada sonra türkiyede ki tüp bebek doktorumla konuşup karar vereceğim ozamaba daha da netlelecektir.
Hayırlısı olsun sizin için inşallah. Siz yurt dışında yaşayıp Türkiye'de mi tedavi gördünüz? O kısım da zordur muhtemelen.
Benimki sadece ben olsam ne düşünür hissederdim diye aklıma gelen bir yol. Tabii en iyi doktorlar bilir yine. Öneride bulunmakta fayda var onlara da. Sonuçta elbette işlerini en iyi şekilde yapıp onlar da sonuca ulaşmaya çalışıyor ama bizi kendimiz kadar kimse dert edinemez malum.
Görüşmenden sonra haberdar et bizi, merak ettim ne diyecekler. Allah gönlümüze göre versin.

Kızlar ben transfer icin hazirlanacaktim. Dun adetimin 3.günü muayene oldum ve uzun protokol ile hazırlıcaz dedi doktor. Dogum konrol hapı basladim 18 gun içip 19.günü lucrin igne olcam. Lucrin igne olurken adet olucam o adetin 3.günü yine muayene olcam. Bu şekilde dondurulmuş embriyo transferine hazırlanan var mi

Hayırlısı olsun sizin için inşallah. Siz yurt dışında yaşayıp Türkiye'de mi tedavi gördünüz? O kısım da zordur muhtemelen.
Benimki sadece ben olsam ne düşünür hissederdim diye aklıma gelen bir yol. Tabii en iyi doktorlar bilir yine. Öneride bulunmakta fayda var onlara da. Sonuçta elbette işlerini en iyi şekilde yapıp onlar da sonuca ulaşmaya çalışıyor ama bizi kendimiz kadar kimse dert edinemez malum.
Görüşmenden sonra haberdar et bizi, merak ettim ne diyecekler. Allah gönlümüze göre versin.
Yaş 40 olunca burada devlet karşılamıyor herşey özele giriuor ve çok pahalı türkiue hem hesaplı hemde bilsiğin dilini anladığın yer olduğu için kendimi daha güvende hissediyorum. Ayrıca türkiyedeki doktoruma evlenmeden öncede gidiyordum beni iyi tanıyor olmasıda güzel. Aslında yazdıklarınla türkiyedeki doktorumun dedikleri aynı onun içinde biraz rahatladım. Ayrıca birkaç yerlede görüşmüşsün. Birde burada okuduğumda emriyo test yaptırablatın büyük kısmında kayıp var oda dikkatimi çekti. Herşey nasip kısmette ondan ötesinede geçilmiyor. Benim ve eşimin genetik ve diğer testlerimiz iyi çıktığı halde bu dördüncü kaybım. 3 kendim kaldım 1. Kalbi atmadı kürtajı beklerken düştü. 2. Dış gebelik yaşadım. 3. Kimyasal gebelik oldu. Sonuncuda da kromozom 21 çıktı kordonda genişleme çıktı. Taktir allahın demekki zamanım gelmemiş diyorum. Doktor görüşmesinden sonra tabikide yazarım. Senin hedefin nedir?

Arkadaslar ben hem pgt hemde pgs yaptirdim tek gen taşıyıcıligi var siz bole konusunca ben suphe ye dusuyorum bebegim yine hasta olma ihtimali oldugunu dusununce ben amniyosentez yaptirmadim bizim ancak bebek olana kadar suphelerde kurtulamayacaz hep bir korku olcak doguma kadar

Arkadaslar ben hem pgt hemde pgs yaptirdim tek gen taşıyıcıligi var siz bole konusunca ben suphe ye dusuyorum bebegim yine hasta olma ihtimali oldugunu dusununce ben amniyosentez yaptirmadim bizim ancak bebek olana kadar suphelerde kurtulamayacaz hep bir korku olcak doguma kadar
Sen kendini de bebeğini de üzme bence. Herkes düşüncesini öğrendiklerini deneyimlerini paylaşacak onun için buradayız. Birde herkesin bünyesi yapısı farklı sen kendini motive edeceksin. neyaparsak yapalım takdir allahın. Allah bebeğini sağlıklı hayırlı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin.

Evet bunu maalesef bana da söylediler. Pgt yapılır tutunur gider bsmbaşka bir uyumsuzluk sorun çıkabilir dediler. Genetikçilerin zaten ödü kopuyor. Dün konıştuğum bir genetikçinin ağzı yanmış galiba sürekli bana dava açarsınız şöyle olursa böyle olursa dedi durdu. Garanti veremiyoruz çünkü çok ince detaylar içeren çok önemli çalışmalar vs dedi.
Evet çok ince çalışmalar ama insan niye böyle oldu diye sorguluyor tabiki de. Rabbim yardımcımız olsun inşallah

Valla ne etcez şaşdık yaa ngsden bile sağlıklı gelse sonra anne karnındamı gidişatı değişiyo ozamn rabbime sığınıp vücudumuza güvenim doğal yapmak
bnede napcam şaşırdım çıkçası doktorum da kesinlikle normal deneme diyor ee normallede 4 düşüğüm var zeten ngs ile de aynı oldu :(

Canim benim bence sen internete heleki böyle konulara girip okuma.Etkiler sadece.Nacizane fikrim.

Arkadaslar bizde basladik bugun tek gen hastasiyiz.muayane oldum yumurta rezerviin gayet iyi dedi.doktor.esimden sper analizi aldi.size sorcam yakin zamanda sper analizi yaptiran varmi fiyat bana biraz fazla geldi 290tl sizce nasil bahceciye gidiyorum

Back